mayıslar sizin olsun...
Printable View
mayıslar sizin olsun...
Karakartal'ıma tebrikler.
En çok "" Arefeyi gösterip bayramı göstermeyeceğiz "" diyen yönetici sevinmiştir. Ne geyik yapılırdı O'nun üzerinden.
Çok büyüksün Beşiktaş , unutulmucak tarihi bir şampiyonluk oldu...
Mayısda sat git vs. bir şeyler beklerdi insanlar , bu yıl tersi mi olacak acaba bekleyip göreceğiz.Geçen hafta yurtdışındaki düşüşler bizi etkilemedi , şu anda yurtdışı yükseklerden uçuyor.Yarın tam kapanmanın sona ermesiyle iyimser bir başlangıç yapmamız yüksek gibi görünüyor.Yurtdışı rüzgarınıda arkamıza alırsak yelkenler fora diyebiliriz diye tahmin ediyorum.Risk almayanlar malsız kalanlar mı ?????? Onlarda bir şekilde trene binmeye çalışacaklardır kannatindeyim.Son söz yarın ola hayır ola.
Yemek yerleri gene gel al ve pakete çalışacakmış yani boşa kürek çekmişiz 18 gündür
Yasaklara devam..
Bu yaz bu kafalarla mala bağlarız..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neyse 8 ve 12 ler ile okul öncesi ile özel eğitimlerde açılmış
Tatile gidene sıkıntı yok.
Neyse beşinci bölümü izleyelim can sıkıntısından.
Milli Eğitim Bakanliginin 8 ve 12 sınıflarla ilgili bir kararı yok.
Aşıyı üreten devletlerin kendi halklarını aşılanması Haziran sonunda biter.Temmuz /Ağustosta onlarda arz fazlası oluşur Buda bizim o aylarca bolca aşılacağımız anlamına gelir.
Kişisel kanaatim 1 Eylülde hayat normale döner.
bu uzaktan egitim devam eder bu sene okulları öyle kapatırlarmı!!yoksa ortaokulları açarlarmı!!
Zaten haziranda okula gelen olmazdı.Lgs,yks ye yaklaşınca bile devamsızlık artardı.
vaka sayısı 2.000 bile olsa açılacağını düşünmüyorum.Bu iş bu sene bitti.
Ama eylülde tam zamanlı,normal eğitim başlar.Aşı ile ilgili süreçten dolayı.
Lisede isteyen öğrenci 2.donem sınavlarına girmeden 1.donemi isteyebiliyor.
Oğlumun lisesinde bile herkes 1.donem geçerli olsun demiş.zaten 2.donem sınavına girilmeyecekse derslere ilgi azalir.
Eğitimde bu iş böyle devam eder.
........Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçileceğini, diğer kademelerde ise 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edileceğini açıkladı........
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...amasi-41811739
sedat peker 1.sezon.5.bölüm yayınlanmış...:)
Bu kadar kitap bana nasıl geliyormuş.?
Ulan 4.9 ton kokaini sormuyor, bana gelen kitabı soruyor.(5.sezon)
Ülkeyi özetlemiş tek cümlede..
Çocukların iki yılı öldü neredeyse...
En çok eğitimdeki bu eksikliğe canım sıkılıyor.
Tamam büyük çoğunluğu zaten iyi eğitim almıyordu, ama yine de yazık oldu, en verimli dönemleriydi.
Umarım önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde her şey normale döner.
Önümüzdeki iki yıl bu açığı kapatmaları gerekiyor, umarım tatilleri kısa tutarak çözerler...
Bence hafta sonlarında, en azından cumartesi günlerinde de okullar açık olmalı.
temmuz ayı için yer ayrttım,bi ay,oglan 7 gidiyor,artık okullar açılırsa gelir ğideriz ama rapor içinde yol ğösterirseniz sevinirim,,
eğer bunun nedeni cocuklardaki ve ailelerindeki disiplinsizlik/özensizlikse bu bir problemdir, daha sosyal yöntemlere çözülmesi gereken..
ama eğer problem teknik altyapı (internet, bilgisayar, mikrofon, masa vb) ise bu ülke adına bir skandaldır.. aslında akp adına bir skandaldır elbette.. 4 milyon çok yüksek bir rakam.. dunyadaki tüm ümmetleri için (hatta nerdeyse eskimolar için cami yapacak kadar) 10 milyarlarca dolar harcadılar, gerekirse yine harcarız dediler ama eğer bu cocuklara çok daha azını harcamadılarsa söylenenecek bir şey kalmamış malesef.. aslında çok önceleri zaten kalmamıştı..
Bakan geçenlerde açıkladı,10 tane telafi noktası açıkladı.Tvden ,webden,destek merkezi vs...
Orası ayrı konu.Bu eğitim camiasında çok eğitimci akrabam var.Kendimde öğrencilik yıllarında öys düzeyinde sayısal ders verdim.
Şu net,zeki ve öğrenmeye istekli çocuk her şartta başarır.Gorende karşımızda her zaman deha bir nesil varmış gibi konuşuyor.30 yılın merkezi sınav, özellikle matematik fen ortalamalarına bakın.
Hatta şunu söyleyeyim.Ozellikle lgs de yeni nesil sorular sayesinde PISA da ki derecemiz yükseldi.
Her ülkede böyledir.Toplumun cüzi kısmı,çan eğrisinin tepesi LOKOMOTIFTIR.Onlar zaten her şartta, BAHANE GOSTERMEDEN hedefe ulaşır.
Burada asıl sorun AŞI TEDARIKINDEKI aksama.Neden bağlantılar kurulamadı..
Belkide adil soru ilk100 giren deha çocuklarımız varken hala aşı üretemiyor olmamızdır.Hekim,öğretin üyelerimiz daha az medyaya çıkmalı. Güzel birikimlerini somut başarı olan aşıya dönüştürmek.Tabi iktidarında inşaatla,kanalla ugrasacagina bu girişimleri desteklemeli...
Aşı yoksa,huzur yok.egitim yok,ekonomi yok.
sanki her şey bu ülkede iyi çalışıyorda destek noktaları varmış falan filan.. tipik trol taktiği senin ki.. önemsizleştirme.. adamlar batırdılar sen burada çan eğrisinden bahsediyorsun.. o zaman milyonlarca cocuk hiç eğitim almasın parası olan eğitm alsın..veya 1000 tane cocuğa eğitim verelim gerisi nasılsa önemsiz..modern toplumda en temel seviye işlerde bile belli bir muhakeme yeteneği gerekliliğini gözardı edelim ?? 1500 yıl öncesinde yaşamıyoruz.. aloooo..
mantık tipik akp mantığı..pisa derecesi yükselmiş.. pehhh.: komedi.. sen 20 senede batır.. sonra 1-2 basamak yükselince sevindirik ol..dersler çoğunlukla web ortamından gidiyor ve teknik yetersizlikler ve fakirlik burada ciddi bir faktör.. ama sana göre ülke de fakirlik de yoktur..
bu arada çan eğrisinin tepesi değil.. kafa basmıyor herhalde.. çan eğrisinde tail sağ kuyruk kısmı.. %1-2 ye tekabül eder.. orası toplumda üstün yeteneklileri gösterir..
4 milyon.. rakam yüksek.. hepsinin birden "bahane göstermesi" eşyanın tabiatına aykırı..
düşünen bir kafa için bu kadar öğrencinin "bahane göstermesi" mevzu olarak söz konusu değildir, esasen başka bir problem vardır ve araştırılmalıdır nedeni..bu şekilde düşünülmelidir..rasyonel bakış..
EBA'da son durum: Evde telefon kavgası çıkıyor, asgari ücretli baba bilgisayar alamıyor
Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçen öğrencilerden evlerinde bilgisayar ve interneti olmayanlar mağduriyet yaşıyor. 3 çocuk babası Orhan Sönmez, "Evde bir tane akıllı telefon var, onunla girmeye çalışıyorlar. Bu nedenle evde çocuklar arasında zaman zaman kavga oluyor" diyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...miyor-6054363/
bahane değil.. hayat şartları.. 2020-21 Türkiye'sinde..
BIOENTECH 1.aşıyı olduk..
2. için randevuyu haziran sonu bursa yerine /inegöl vermiş.. tuhaf.
Yaklaştıkça tekrar bakacağım..
Yıldız Tek.Ünv.den hocamla bayramlaştık..Dün..
Der ki;Aşı ödemelerinde aracılık yapan şirkete para transferi yapmamışlar..
Ne kadar doğru acaba?
ve bu zincire son halka: ülkede ücretlilerin ne kadarı asgari ücretli ? on milyon civarı kişi asgari ücretle çalışıyor.. ve bu rakam 2500-3000 tl civarı.. sürünme seviyesi.. yoksulluk seviyesi aslında 10,000 tl civarı.. çok çok düşük bir rakam asgari ücret..yoksulluk seviyesinden bile kat kat düşük..
Köprülere, yollara, hastanelere, havalanlarına (hatta kullanılmayanlarına da) milyarlar ödüyoruz...
Ama çocuklara tablet ve internet alamıyoruz, bu da iyiymiş..
Nasıl olsa daha öncede beş para etmezlerdi, zaten imkanı ve akıllı olan bir şekilde yolunu bulup kendini geliştirir mazeret üretmesinler boşuna mantığıyla bakmakta başka bir şey...Her öğrenciye eşit şartlarda ve imkanlarda eğitim vermek zorunda devlet, ayrım yapmadan, Hakkari'dekine de İstanbul'dakine de...Bu süreçte en fazla etkilenenler kırsal kesimde yaşayan çocuklar olmuştur.
Evet önceden de rezalet bir eğitim sistemi vardı bu ülkede şimdi de ondan bin beter bir sistem var...
Zaten zeki ve imkanı olanlar da bir şekilde mezun olduktan sonra buradan kaçmanın derdinde...Dışarı gidip kendini orada geliştiriyorlar, özgürlük, laboratuvar, finans vs.. tüm imkanları sağlıyor adamlar.
Son yıllarda yurtdışında olup çok fazla başarıya imza atan bilim insanlarımız var, burada kalsalar yok olup gidecekler ne yazık ki..
Bizim en temel sorunlarımızdan birisi eğitimdir, hatta birincisidir...
Her ile, lise kalitesinde üniversite yapmakla olmuyor bu işler...
Dünyada ilk 100'e girecek üniversiteler yapmadan buluş, inovasyon falan beklemesin kimse.
ulan hödük diyecen.Surekli fakirlerin hakkını savunuyorsun.Peki bu güne kadar kac yoksula yardım ettin.Gercekten yardıma muhtaç yoksulun Iban ni vereyim....
senin hiç bir objektif çıktın yok.sadece bağcıyı dövmek.Ukala uzaktan gazel okuyor.Her kademede çocuğum var.Bu işi görüyorum.
Pandemiden dolayı elbette sıkıntı var.Bu tüm modern ülkelerde de oldu
Ama mantıksız konusupta, nesil helâk oldu deme.Bak yine ilk 20.000 girenler mükemmel net çıkarıyor.2002 den önceki ortalamalara bak.cahil cahil konuşma.
hahaha.. komedi.. adındır tüm kötülemelerini iade ediyorum.. senin matematik dersi alman lazım.. daha çan eğrisini bile bilmiyorsun..ahkam kesmeye çalışıyorsun cahilce..hem aşılama, hem salgın yönetimi hem de eğitim.. çuvalladılar..inkar etme.. rezil oluyorsun..