Düşmüyor napalm Ayhan:)
Anca birbirimize :he:yetiyoz
Printable View
Sayın Bear_Bull tecrübenize eyvallah ancak bir soru BOFA işlem yapıyor ya yükümlülüğü ne? Açığa satış yasak ama teknickly değil. Zira işini bilene yasak olmaz bu işlerde.Bu yazıyı da tartışma çıkarmak için yazmadım. Bigilerinize.
Ben bu konularda bildiklerimi burada tam yazarsam ki bence yazmamalıyım bir çoğunuzun bildiği bazı doğrular yerle bir olur.
İsteyen beni dikkate alır isteyen almaz. Bu konulardaki ilk ve son yazımdır.Bir daha bu konulara girmem.
O yüzden buradaki tüm arkadaşlara tavsiyem Teknik+ temel analizden şaşmayın.
Hele Viop yapanlar Teknik analizden hiç şaşmayın. Son iki cümlem geneledir.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/haz...olacak/3139382
Açıklamanın tamamı burada ; Matriksten bu açıklamanın bir kısmı geçti çoğu yok. Sayın EmreGüneş koymasa farketmemiştim bile. Matriksin böyle bir şey yapması da ayrıca ilginç.
Açıklamanın o kısmı hiçbir yerde dillendirilmemiş. Anlaşılan tahtalarında henüz istedikleri malı alamadılar.
Cari açığı düşüreceklerini söylüyor. Saçma sapan işlerle cari açık düşürmeye çalışıyorlar. Altın ithalatına konan yasak sayesinde altın kaçakçılığını patlattılar. Yurtdışından altını yüklenen geliyor. Alamancıları özelliklede arapları kullanıyorlar. Doları sabit tutarak cari açığı 30 milyar altına düşürmek mümkün değil bu doalr kuru ihracqtı küstürürken ithalatı teşvik ediyor. Turisti az harcamayq yönlendiriyor. Ülkeye gelen turist yeme içme yatma gezme eğlenma karşılığında ortalama 700-800 dolar ya harcıyor ya harcamıyor
sn, Zdx&Lunar Soul
bofa dediğiniz kurumun sistemde adı var saklaması yoktu son zamana kadar, hisseleri başka kurum üzerinde saklamada idi. aldığı virman gidiyor,
yaptığı satış işlemler sanki açığa satış gibi görünüyor 2 gün sonra takasa saklamacı kurumdan virman geliyordu. Şu anda saklamasını kendisi yapmaya başladı.
diğer konu aracı kurum kendisi/şubesi müşteri malı ile masaya oturursa kısa sürede topu diker, örneklerini şimdiye kadar çok gördük. müşteri adına alım, (işlem borsaya gönderilirken M.No girilmesi) sonra müşteri adına saklama ve MKK da yatırımcının portföyünü toplu görebilmesi sayesinde bu durum hepten ortadan kalktı.
adı üstünde aracı kurum komisyoncu, komisyonunu alır, hizmet parası alır, portfoy yönetir bencmark extra getirinin fazlasından % alır, fon yönetir komisyonunu alır, yönetim ücretini alır. yanı alırda alır ama müşterinin malını alıpta işlem yapmaz.
Bofa canı istediğini yapıyor diyorsanız bizim hesabımız bofada değil, hesabı orada olan düşünsün der geçerim.
Buda bizi ilgilendirmez SPK nın işi incelesin araştırsın varsa aksi bir durum bassın cezayı.
not: açığa satışın yasak olmasına karşı olan biriyim diyebiliriz
gün içi (portföy büyüklüğünün) 1~5 kat arası açığa alım yapılabiliyorsa, gün içinde 0.50 ~ 0,75 oranında açığa satışın bir sakıncası yok bence.
OPP piyasanın açık olması UZUN VADECİ/TEMETTÜCÜ mal taşıyanlara da ek gelir ayrıca. temettü almak için 12 ay bekleyeceğine, beklerken günlük günlük harçlık al.
sizinle ilk muhabbetimiz, sizi tanımıyorum, konuyu uzatmam başka cevap yazmam.
Ben öncedwn bizim kasaptan alırdım sonra kardeşler bozuştu herhalde 2 ye bölündüler. Benim aldığımda yangın çıktı bir qra. Sonra öğrendimki kızılcahamdaki tüm kasaplarda kazandaki kombinadan alıyorlar eti. Hayvan kızılcaahammda yetiştiriliyor kazanq gönderilip orada kesiliyor. Kızılcahamqmda o yüzden et kazandan daha pahalı bende direk kazana terfi oldum. Çokta mennunum. 1,5 ayda bir gider kazandan eti alır kızılcahammdan suyu doldurur dönerim
Son 20 yılda enflasyondan arınmış reel getiriler.
https://i.hizliresim.com/d19bohn.png
Her enstrümanda soyulmuş millet. Enflasyonda sahte veriler düşünüldüğünde.belki altın iyidir.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En az 10 kanalda birden akp niz rizede yaptığımyatıromlar diye bir.reklam yada programı 5.dakika ülkeye seyrettirdiler. Şimdide en az 20 kanalda rize konuşması izletiyorlar. Her seçim aynı adaletsizlik hiç bir muhalefet partisini bu şekilde tv kanallarında gördünüz mü
oda -0.0 çıkar, tam hesap 1/3 :he:
20 sene önce 80 kg luk koç 50 tl idi,
çok net hatırlıyorum
altın çeyrekde 50 tl idi, yıl 2004 de :he:
şimdi çeyrek 4.000 tale dersek 80 kg luk Koçu şu an 12.000 tl ye alırsın
altın bile çöpe dönmüş, çöp olmuş, 1/3 erimiş :he:
en iyi getiri enflasyonda olmuş :he:
grafikte o yok, hepsini ezip geçmiş :ok:
Piyasa aptal değildir !
Dünyanın fk ve dolar bazında en ucuz 5-6 borsasından biriyiz !
Nato ve batı dünyası ile olan ilişkilet net olumlu Fed faiz indirimi sonrası sırayla
Swap kanalı da dahil 25+30+60 = 115 milyar dolar sıcak para akışını 3 sene vadede bekliyorum !
2019 senesinde 50 trilyon dolar değerde dünya borsaları 110 trilyon değere ulaştı .
Bizim borsamız büyüme dahil bir hesap yapılırsa 650 dolar değerde çoktan olmalıydı.
Olmuyorsa garip bir negatif ayrışma var dünyada borsalar % 50 değerlenirse
Borsamızın da 1000 dolar olması gerekecek Er geç bu hedefe yolculuk var
15 trilyon dolar para gelişmekte olan ülkere akacak ! % 1 pay alınacaktır !
120-150 milyar dolar gelecek muhtemelen fazlası YTD
Cahil kasıtlı muhalif profesörlere ve dolar uçar kaçar diyen peşin hükğm sahibi genç beyinlere de duyurulur ! Ytd
Sol görüşlü olarak liberal düzenin fiyat balonlarına destek vermesem de du akarken Testi doldurmaya mani olanlara anlam veremiyorum fiyatı oluşturan yüksek şirket karlılıkları ve yüksek büyümedir . Bu sermaye ve refah paylaşımında adaletsizlik oluşursn kapital sistemin yan etkisidir küçük yatırımcı yüksel rantı sisyeme sağlarken o sistemin paydaşı olarak hissesarı parasını geri alır .
100.000 maaşımız olsun abd vatandaşısınız( ben fizibilite uzmanıyım mühendisim bu arada )
25.000 araba ve yarıısı peşin 500.000 mortgage ev aldınız senelik de 15.000 dolar ev kredisi ödüyorsunuz
Kapital değil sosyalist sistemde yakın piyasa ekonomisinde o ev 95.000 dolara alınabilirdi araba da 12.000 dolara
Ama siz her sene 20.000 dolara hisse senedi aldınız araba ve gyo firmaları aldınız hisseler 3 katına ulaştı 10 senede .
200.000 paranız vardı . 500.000 oldu 300.000 kar ettiniz ev için ödediğimiz servet 500.000 nir nevi ucuzlamış oldu sisteme Kapitalizme ödediğiniz bedelin yarısını sistem size geri ödedi !
Borsa piyasaları olmasaydı Kapitalizmin yağma ve rant sömürü düzeni mutlak devam edecekti bu sendrom ile mücadele etmek olanaksız olurdu ! Bu yatırımcılık bri tür gizli sosyal adalet gizli eşitlik düzenidir aslında arkadaşlar kaderin cilvesine bakınız uzun vade fon ve azgın kısa vade sıcak para tarafından fonlanmaktadır .
Benim evim arabam zaten var satar yenisini alırım sömürülmüyorum kandırılmıyorum diyenlere de sözüm tatile giderken restoranda yeöek yerden veya basit ürünler satın alırken giyim eşya vesaire markalı markasız ürünlerin hüzmetlerin kar marjlarını ne kadar yüksek olduğunu bilmeyecek kadar ticaretten uzaksınız tüccar milletler Karlarını gizlemek konusunda ustalaşmıştır arkadaşlar !
Türkiyede geçim derdi ve yoksulluk üstünde yaşam koşulları her gen gün zorlaşmaktadır
Borsa belki de vahşi kapitalizmden türk kapitalizminden tek korunulacak Alandır
Tek savunma Hattı Borsa yatırımcılığı kalmıştır !
Baya bi ucuz.. evet
https://i.hizliresim.com/h117ksv.png
bu ne demek şimdi ? devlet çok maaş mı veriyor ?
seçim kazanmak için doları baskıladıkları için olmasın o ?
doları gerçek değeri olan 100 tele'ye (69,31 de bir direnç vardı ama başganım :yahoo: kusura bakma, orayı hızlı geçmem lazım dı :drunk: ) bıraksınlar bakalım, maaşlar yüksek mi ? düşük mü ?
herkeş seçimden sonra devalüasyon bekliyor... ne demek bu ?
demek ki : doların şuanki fiyatı suni... gerçek değerinde değil
ya öğlen öğlen lafa bak... bütün sinirlerim yerinden oynadı :vk:
''la, ağababalarının her sene en az 50 milyar dolar VERGİ BORCU SİLİNİYOR''
al bakalım o parayı, cari açık kalıyor mu ? devletin borcu kalıyor mu ?
oha yönetime bak... DYSON'da öyle bir reklam almışlarki, kapatamıyorsunda, mecbur süpürüyor sonuna kadar :yahoo:
kırdılar parayı bu sefer :drunk:
zaten sayfanın 4 kenarı reklam... ortayı da paraya çevürmüşler
abi o yangını
kasaplar çarşısını, o koskoca pazaryerini, TOKİ'ye PEŞKEŞ ÇEKMEK için çıkardılar
1 dükkan yanmıştı.. oda yanmadı, dükkanların dışında aliminyum kepenkler vardı, yangın kepenklerin dışında çıktı... bahane ettiler
ben TÜRKİYE'nin hiçbir ilçesinde o kadar büyük, intizamlı bir pazar yeri bilmiyorum
tam turistik bir ilçeye yakışır bir pazar yeri
ama elinden alındı
🎙 Muhbir
@ajans_muhbir
·
4s
🗣️ Murat Kurum: "22 senede ülkeyi nereden nereye getirdik."
🗣️ Dönerci ustası: "Ben usta maaşımla geçinemiyorum. 1996 yılında 1 yıllık maaşımla babama ev almıştım.
Şu anda bayramda memlekete gitmeyi hayal edemiyorum."
https://twitter.com/ajans_muhbir/sta...09537685905460
Huloogggggggg dememiş enteresan. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftalık getirilere bakınca
Endeks +%2.26 artmış ama çoğu ana hisselerde negatif getiri olmuş.
Thy -%4.16
Sahol. -%2.56
Dohol. -%1.84
Bimas. -%1.58
Ttkom. -%1.28
Kchol. -%0.93
9300 seviyesi önemli diye yazmıştık. İlaveten teknik olmasa da 3 dolar psikolojik direnci oluşuyor piyasada...Bu da bir hafif yorgunluk,temkinli olma hali yaratabilir...
Ben 9300 üstüne yerleşebilecek mi onu izleyeceğim. Ama ana hisselerdeki haftalık negatiflikte göz önünde olmalı...
Dün de yazdığım gibi 9300 üstüne yerleşemezse kabaca 8900-9300 bantı olası ve bir trade alanı olabilir..9300 üstü kısa vade dolar tepesini zorlayacağız. Piyasa yapıcı kararı verecek...
Bu arada Perşembe yabancı girişine bakacağız.Son gelen veride para girişi görece azdı...
Vade sonuna yaklaştık, seçime de 1.5 ay kaldı..Borsa açısından bence çok dikkatli izlenmesi gereken bir süreç.. İlave olumlu bir gelişme olmazsa bu dönem Piyasa daha temkinli olabilir. Yatay bir bant içinde bir süreçte yaşanabilir bu dönemde...
Ben orta uzun vade herzamanki gibi olumluyum...Seçim sonu da olumlu devam edileceğini düşünüyorum..
Onun hesabını yaptım
10 damacana su tanesi 70 tl den 700 tl
10 kp et kiloda 60 tl kar 600 tl
E gitmişken köyden 2 kğ tereyağ alıyorum
Bazlama gözlemesi kozalqk prkmezi tarhanası hakiki köy yumurtası ne varsa topluyorum inan yaktığın benzinin çok daha fazlası cepte kalıyor.
@emregunes
Alıntı:
emregunesHaftalık getirilere bakınca
Endeks +%2.26 artmış ama çoğu ana hisselerde negatif getiri olmuş.
Thy -%4.16
Sahol. -%2.56
Dohol. -%1.84
Bimas. -%1.58
Ttkom. -%1.28
Kchol. -%0.93
5 günlük tablosunu yaptırdım
https://r.resimlink.com/lmnv85Njs4E.png