alicemal başkan olacaksa iyi sistemdir
olamayacaksa tehlikelidir
Printable View
Yok yaw ben sana kızmadım. Senin nezdinde herkese kızdım. BIST ve ekonomik tahminlerim yaklaşık hep tuttuğu halde(tayyip arızaları hariç) kimse takmıyor. Ona üzülüyorum desem de yalan olur. Üzülmemem lazım. Tahminlerimi ne kadar az kişi takarsa, o kadar iyi olur.
İkilemde kaldım. Hem kimsenin takmamasına kızıyorum, hemde takmamaları işime geliyor. Ego işte.
Bu konuda uzun bir yazı yazdım diye hatırlıyorum. Kısaca anlatmak istersem fark etmez.
tayyip eski parlementer sisteminde her istediğini aldı.
fetullah ve diğer tarikatları devlete soktu, polisi ele geçirdiler, orduyu ele geçirdiler, halkın parasının bir kısmını garibana dağıtarak oylarını katladılar, ülkeyi parsel parsel sattılar, devlet şirketlerini sattılar yada kapadılar, ülkeyi büyük ithalatçı haline getirdiler, yargıyı ve eğitimi bozdular, kasayı boşalttılar, maden haklarını yabancıya sattılar.
Ne yapamadılarki.?
Sonra başkanlık sistemine geçti aynı şeyler devam. Ne istedi de yapamıyor.?
Daha öncede bir kaç kez yazdığım gibi SİSTEM ÖNEMLİ DEĞİL. Sistemi kullanan önemli.
Yani ben kullanacam abicim, herkes kenara çekilsin keçi geldi. Direksiyon nerde, efsane direksiyon başına geçecek.
Direksiyona ben geçeyim, sistem şeriat olsun, krallık olsun, laik liberal olsun fark etmez. O araba gider, herkeside geçer.
Atatürk 30 yıl daha yaşasaydı, yahudiler bu ülkeyi 30 yıl geç elde ederlerdi.? Tüh gene ülkeyi kurtaramadık yahudiden. Umut yok abicim. Neyseki ben varım, bir kaç oyum eksik, tamamlayayım iş bende.
Az evvel haberlerde muhabir bir gence soruyor, "mutlu musunuz" ? diye......Genç cevap veriyor,"mutlu olmak için ne var ki? ".....yazık,gençler umudunu kaybetmiş, yaşım 48 ,o yaşlarda ne umutlar ne hayaller vardı bizde (hâlâ da var gerçi);ama gençler umudunu kaybederse toplum için iyi olmaz diye tahmin ediyorum..... Sizler ne düşünüyorsunuz ?
BIST bugün güzel yükseliyordu, bankacılık kaptırmış gidiyordu derken abd borsasına satış gelince bizim BIST durdu. Yinede artı kapadık.
Yarına kadar abd borsaları arıza çıkarmazsa, BIST yarında biraz yükselebilir. Ancak 2 gündür yükseldiğinden hafif dalgalı bulutlu olabilir. Bazen kırmızı görebiliriz.
abd borsası kalıcı düşüş sinyali verirse, abd son enflasyon verisinden beridir dünyaya korku hakim olduğundan bizde ne olur bilemiyorum. Bizde büyükler mallandılar ve tayyip bir süredir uslu duruyor. Bizim büyükler abd düşüşüne katılırlarmı emin değilim.
Tabi pozisyonum long değilde short olsaydı kesin "düşeriz" derdim. Oda içgüdüsel tarafımız, yapacak bişey yok. Bilmek de yeterli.
Yaşlı umutsuzsa, ya intahar eder ya bir köşede ölümü bekler.
Genç umutsuzsa korkacaksın. TV de internette gördüklerine hayat boyu ulaşamayacağını düşünüyorsa arkanı kollayacaksın. Yüksek duvarlar örüp güvenlik tutacaksın. :Sad: Du yaw. Zaten siyasetçiler ve devletten beslenenler, bu gençlerin rızkını yiyerek geleceklerini çalanlar bunu yapmıyormu.? Yapıyor. Bak ben yeni uyandım.
Fikren ve zikren destek olup, yeni bilgi paylaşan arkadaşlara da teşekkürler.Ben de araştıracağım.
Reyiz başbakanken evet pek çok şey yaptı ama o zaman başta ekonomi ve bazı sivil görünen faktörler yanında olduğu için yapabildi , bugün çok şey aleyhine olduğu halde daha fazlasını yapabiliyor bu başganlikla parlementer sistem farkı ben artık babam için olsa başganlik sistemini desteklemem
amma velakin tabii aslolan insan , ABD de olsalar anayasayı değiştirip en az 3 kez seçilme şansı getirirler.
https://i.hizliresim.com/r3hiwjg.jpg
Hani bankalar niye sallanıyo diyoruz ya 4 baba özel banka şaşırtıcı şekilde kamudan daha beter duruma düşmüşler
Hakkaten inandırıcı görünmüyor. Halka açık devlet bankaları verisi hatalı olamaz desek. Sağlık bakanlığının vaka ve ölüm sayıları veriside halka açık ve şeffaf ama doğru değil. tuik verisi halka açık, doğru değil.
Hoş akbnk verisi bende var ve aynı.??? Oranlar bu şartlar altında büyük değil ama devlet ve özel'i tam ters beklerdim.? Sende öyle bekliyordun doğal olarak.
Veri doğru ise İŞC aylardır neden kötü performans gösteriyor. Ben batık kredi oranından sanıyordum.? akbnk daha kötü, garan lada arasında pek fark yok.
Devlet bankaları verisi kesin isteğe göre uyarlanmış.
Birde deniz hocaya sorman lazım, bu veri doğrumu diye.? Ben o kadar detaya girmiyorum ama sonuç veriden işkillenecek kadar bişeyler biliyorum. :)
Yaw Ben bi renk veririm o da sarı kırmızı , salak herif ergen ergen yazmış ,burada misafiriz ağzımı bozmayayim diyorum, nerede bı geri zekalı spastik var gelip beni bulur , andavalları meth edersen olacağı budur, manyak oğlu manyak başlayacam babasının şarap çanagindan .
Şahsini tanimadimadigim bi herifin yazısı var Afrika ve Amerika da başkanlık sistemlerinde neler olmuş yazmış vakti olan bı baksın faideli olur deye düşündüm.
https://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tu...abiliyor,19935
desidero'nun koyduğu link de epey güzel bilgi var ancak yazar, bilgiyi temelden yoksun vermiş. İşin içine temel veriyi de katarsam afrika ve abd liderlerinin seçilme amaçları, şekilleri, yöntemleri netlik kazanıyor. Bir sebebe sahip oluyorsunuz. Yöntemler şekildir yani sonuç görüntüdür, o şekli yaratan sebebi görmek gerekir. Görüntü gerçeği yansıtmıyor. Olayı açardım ancak desidero ağzını çabuk bozdu, konuya girmek istesemde küfürden ve söyleyenden uzak durma prensibime dayanarak olaya girmeyeceğim. Şimdi bir küfürde bana gelebilir sorun değil. Belki üstteki küfür banadır emin olamadım.
Her neyse, buraya neden gelmiştim, bişey yazacaktım unuttum.
Ha, bir düzeltme yapacaktım.
Sahil koşularımdan bahsetmiştim ve 10 km kadar yürüyorum koşuyorum demiştim. Digital haritadan ölçtüm 4 km çıktı. :oleyo::kmk:
Hiç bu kadar uçtuğumu hatırlamıyorum. Genelde yaklaşık tuttururdum. :28:
ayhan da 10 km demişti, o da uçuşa geçmiş olabilir. Ben uçmuşum ya, o da uçmuşsa psikolojik olarak rahatlayacağım.:whistling:
Tam kapamada koşulara 20 gün ara verdim ancak yeniden başlamadım. Umarım kısa sürede yeniden başlarım. BIST 1500'e dayansın, koşuya başlarım. :) Böyle şart koşunca gerçekleşmiyor.
Estağfurullah cemal aga
Kime yazdığım belli Bosch Profilo meraklısı lvk ,bana renk verdi demiş ulan deyyus biz camasirsuyu nda bile renk vermiyoruz demek istedim anniyomusun .
O nick boşuna alınmadı, daha öncede bana şekil yapmaya çalışanlar olmuştu , fekat esasen haklı soze ve bilgi paylaşımına lafım olmaz bilmediğimizi öğreniyoruz .
Kalaslari şekillendirme çalışmasından dolayı çevreye verdigim geçici rahatsızlıktan dolayı özür beyan ederim.
Bizim buralarda koşmaya uygun alan yok.
Maskeyle tempolu yürüyüş, bu yaşta olacak şey değil.
Epeydir kömürlükte duran 1998 model Air Walker'ı yeniden işletmeye açmaya karar verdim, verdim de nohut oda bakla sofa evde yer sorunu var.
Du bakali :wu:
Ankara'da koşmaya uygun alan olmazmı yaw. Kızılay'da Güven park yokmu.? 1995 de orada topluca koşan öğretmen grubu vardı. Arkalarından da topluca coplu koşu yapan polis grubu vardı. Koşmak istedinmi yer çok. :)
Şaka bir yana Ankara da yaşarken kışın kar bile yağsa çoğu pazar Keklik Pınarı Oran sitesinin orada odtü ormanı içinde göl var. O gölün çevresinde koşardık.
İstanbulda yaşarken bir dönem Belgrad ormanı göl çevresi koştuk. Koşu sonrası orada kahvaltı iyi giderdi.
İzmirde yaşarkende Atatürk stadı atletizm pisti var orada koşardık. Koştummu 10 km. den aşağı koşmam öhhö. Hayatım koşmakla geçmiş yaw, biraz dinleneyim.
İnsan avcı-toplayıcı-yetiştirici. İnsan koşarak bir hayvanı yakalayıp avlayamaz. Koşarak tarla bahçe de yapamaz. Demek ki koşmak,bünyeye uygun değil. Demek ben o yüzden avlanmayı ve bahçe yapmayı seviyorum.
Kardiyo vasküler sistemi formda tutmak lazım ama çok da upgrade etmemeli. Rahmetli ananemin 90 yaşında kalbi tansiyonu benden iyi durumdaydı, 102 yaşında vefat etti. İleri yaşlarda alzheimer olan yaşadığını farkında olmuyor veya dialize bağlı yaşayan vs. hep zahmet hep eziyet, diğer organlar bırakın beni diyor, kalp bırakmıyor.
Bugün de muhalefetimizi yaptık çok şükür.
Dün akşam Süleyman Soylu,Sedat Peker için çok ağır laf kullanmış.Ben bir kaç güne barışırlar diye düşünürken, bu laf hiç olmadı.Bugün saat 7.30 da yeni bir video yayınlayacağını söyleyen Sedat Peker, bu lafa cevabını pazar günü vereceğini belirtmiş. Arkadaş ,nasıl bir dönem yaşıyoruz belli değil. Ünlü düşünürümüzün de dediği gibi, "at izi,it izine karıştı". Bazı gelişmeleri aslında hayra yormak lazım, bakalım saat 7.30 da neler öğreneceğiz......
Özgür özel mi diyordu suç işleri bakanı ile mafya dalaşı dşye
1450 civarında açacağa benziyoruz. Sonrasında 1450 üzerinde kalacakmıyız belli değil.
FED tutanaklarında tapering ihtimali ile ilgili hafif bir sinyal geldi. abd borsasında ilk etapta bir satış geldi ancak sinyal konusunda netlik olmadığından tekrar alış geldi. S&P nin yataya sarmasını bekliyorum, zaten enflasyon verisi ile yatayda bir kaç küçük dalga beklediğimi yazmıştım. Sonrası ise abd tarafındaki yeni sinyallere bağlı.
Bizde ilk korkudan sonra hafiften alışların geleceğini düşünüyorum çünki geçen hafta büyüklerin hafiften mallanmaya çalıştığını gördüm. Ayrıca bilançoları biliyorsunuz iyi geldi ve önümüzdeki çeyrek daha iyi gelecek.
Bugün S&P(vadeli) abd endekslerine göre hareket etme ihtimalimiz yüksek. O da sabah biraz yükseldikten sonra şu an yataya sardı. Dün akşam S&P spot yükselerek kapadı.
Kötü görüntü yok ama korku ne kadar fazla onu hesaplayamam. bakalım bugün ne olacak. Bilançolar bu kadar iyi olmasa işler kötüydü, üstelik önümüzdeki çeyrek baz etkisi artacağından dahada iyi olacak.
Akaryakıttan alınan ÖTV vergisine %50 civarı zam yapılmış.
Akaryakıta zam yapılmış demiyorum litre başına alınan vergiye zam yapılmış. Yani yakıt fiyatları düşsede artsada bu vergi alınacak.
Daha öncede bir sürü vergiye zam yapılmış, yeni vergiler ve devlet işlemlerinde yeni ödemeler açıklanmıştı.
Kuralımız neydi.
Üretim artmadan milyarder sayın artıyorsa ki bizde son 10 yıldır üretim düşüyor milyarder sayısı durmadan artıyor, milyarderlerin cebine giren para, mutlaka ve mutlaka diğer kalabalıkların cebinden çıkar.
Halkın %60 ına 1. el otomobil lüks haline gelmişti, pek çok kişi sıfır arabayı çalışarak değil arsa ev satarak yada uzun süreli ağır borçlanarak alabiliyordu.
Halkın %40 ına 2. el arabada lüks haline gelmişti, vergilerle, sigorta paraları ve yakıt paraları ile çok zorlanıyorlardı. Devlet o 2. el arabalarınızıda elinizden alacağım diyor. Milletin anasını çok seven mehmet cengiz gibi müteahhitlere yeni milyarlar lazım. Daha kanal yaparak beş on bin kişiyi milyoner milyarder trilyoner yapacaklar.
Üstteki %20 nin cebine giren paralar, vergilerle zamlarla hepimizin cebinden çıkacak. Örneğin hepimiz ayda 1 kilo daha az et alacağız(ayhan hariç), Alamadığımız o 1 kilo etin parası, mehmet cengiz aydın doğan gibi devletten beslenen yaşam formatlarının oğullarına yeni ferrari, yeni yat olarak yansıyacak.
Yeni zam hayırlı olsun devleti soyanlara ve aracılık edenlere. Devlet derken, üreten çalışan halkı anlayın.
FED raporundaki tapering sinyali sonrası, bugün az long kapamayı düşünüyordum ancak abd endeksi S&P aşağı dönünce epey bir long kapadım. Önemsiz miktarda long kaldı elimde. :Sad:
Portfoyu tam kapatamama huyu var bende.
Kapama sebebim tamamen korku. TR verileri değil. Büyük ihtimallede hata yaptım, ben kapadım diye buradan yukarı dönerse şaşırmam. Bazen oluyor.
ons altın korelasyonlarını ve karşılığı verileri inceleyeyim, short girebilirmiyim bakayım. Boş durmayayım.
XU030 vadeli long kontrat elimde yok denecek kadar az kaldı ama bankacılık XLBNK vadeli long kontratlara az takviye yaptım.
Büyük özel bankalar 3,5 ortalama FK da PD/DD leride komik. Ona güvendim. Ancak banka vadeli kısmında neredeyse hiç işlem olmuyor onuda belirtmiştim. Çok almaya gelmez. Ne kadar takviye desemde az var elimde.
Bugün bende kendimden emin değilim. Bizim veriler düşüşü desteklemiyor ancak, abd de uzun süredir korkulan ve beklenen sinyalin işareti geldi. abd endeksleri balon halde, düşerse dünyayı etkiliyor. Bizide hiç gereksiz yere etkiliyor. Ne olacağını bilemediğimden kendi çapımda önlem aldım.
Aslında TR verilerindende eminim, dünya verilerindende. Ancak abd endeksleri balon. Diğer yanda ikinci yarı abd, baz etkisi sebebi ile acaip yüksek büyümüş görünecek. Bizde bilanço kârları baz etkisi sebebi ile biraz artacak. :Sad:
Yani veriler borsaları destekliyor ancak bol para sebebi ile balon yapmış abd endeksleri düşerse, bizde düşeriz korkusu var.
S&P toparladı yeşile geçti. abd borsasından korkarak satan bizim BIST de geri almaya başladı.
Gördüğünüz gibi korku ile hareket etmek yerine veri ile hareket etmek gerekiyor. Bir kez daha ispatlandı.
Ben korku ile öğleleyin epey bir kapadım ama verilerin desteklemediğindende eminim dedim. Emin olduğum halde korku ile kapadım.
Neyseki bir miktar XLBNK vadeli almıştım.
XU030 danda kapadıklarımın bir kısmını akşama kadar geri alırım. Tabi endeksler tekrar aşağı dönmezse.
:oleyo:
Normalde,tecavüz kaçınılmazsa zevk alın falan derler, bir kesim ise tecavüz gelecek zevk alacağız diye dörtgözle bekliyor. Neyse zevkler ve renkler tartışılmazmış.
Piyasa testere hatta roller coaster tadında. Dalgayı tutturamayınca,birikimi eritmenin garantili yolu. Biraz uzaktan izlemek daha sağlıklı görünüyor. Cesur yüreklere başarılar.
Türkiye CDS 408,72 olmuş.....
Uzaktan izleyebilme yeteneğim olsaydı. :) Sanırım hayvan doğası ile ilgili.
Az pozisyonla idare etmeye çalışacam artık. Aslında TR ve dünya verileri yükselmeyi sağlam destekliyor. Sorun FED in para kısacağı ve faiz artıracağı korkusu ne zaman bizi vurur.? Birde tayyip var tabi.
CDS naci ağbal'ın dehlenmesinin sonrası genelde 400 üzerindeydi, geçende bir kaç gün 400 altına indi, sonra abd deki gelişme sebebi ile hemen üstüne çıkardılar.
naci ağbal dehlenmeden önce CDS 300 altına inmişti, dovizde 7.0 civarına. bi dahada ne doviz ne CDS toparlamadı.
Yazdığım gibi, dün genelde S&P ye bakarak BIST hareket etti. Bugünde benzerini yapacağa benzer.
Dün S&P de(abd hisse borsaları olarak anlayın) satış başlayınca bizde katılmıştık sonra yaklaşık tüm dünya hisse borsaları toparladı.
Tüm dünya neden abd ye bu kadar meraklı.? Çünki BIST de 70 milyar TL abd ve epeyde avrupa parası var. Bu paraların sahipleri aynı zamanda tüm dünyada oynuyorlar ve tek merkezden sanırım algoritmalarla yönetiyorlar.
77 milyar TL de katar parası var ve şaşırtıcı olan sadece 6 hesaba ait. Katarın parası kraliyet ailesinde olduğuna göre demekki bu 6 hesap katar kraliyet ailesinin. BIST deki paraları abd lilerden daha çok. Aslında batı parası genelde FON larla geliyor, o FON larda katar ve oetrol şeyhlerininde parası vardır. Her neyse.
Bugün BIST de yine körlemesine gideceğim. Umarım korku satışı olmaz ancak bu korku çok yüksek ve büyük oyuncular kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilirler.
1465 civarı direnç haline geldi.
Bol şans.