Sayfa 575/853 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    FED raporundaki tapering sinyali sonrası, bugün az long kapamayı düşünüyordum ancak abd endeksi S&P aşağı dönünce epey bir long kapadım. Önemsiz miktarda long kaldı elimde.

Portfoyu tam kapatamama huyu var bende.

Kapama sebebim tamamen korku. TR verileri değil. Büyük ihtimallede hata yaptım, ben kapadım diye buradan yukarı dönerse şaşırmam. Bazen oluyor.

ons altın korelasyonlarını ve karşılığı verileri inceleyeyim, short girebilirmiyim bakayım. Boş durmayayım.
    Son düzenleme : alicemal; 20-05-2021 saat: 12:15.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    XU030 vadeli long kontrat elimde yok denecek kadar az kaldı ama bankacılık XLBNK vadeli long kontratlara az takviye yaptım.

Büyük özel bankalar 3,5 ortalama FK da PD/DD leride komik. Ona güvendim. Ancak banka vadeli kısmında neredeyse hiç işlem olmuyor onuda belirtmiştim. Çok almaya gelmez. Ne kadar takviye desemde az var elimde.

Bugün bende kendimden emin değilim. Bizim veriler düşüşü desteklemiyor ancak, abd de uzun süredir korkulan ve beklenen sinyalin işareti geldi. abd endeksleri balon halde, düşerse dünyayı etkiliyor. Bizide hiç gereksiz yere etkiliyor. Ne olacağını bilemediğimden kendi çapımda önlem aldım.

Aslında TR verilerindende eminim, dünya verilerindende. Ancak abd endeksleri balon. Diğer yanda ikinci yarı abd, baz etkisi sebebi ile acaip yüksek büyümüş görünecek. Bizde bilanço kârları baz etkisi sebebi ile biraz artacak.

Yani veriler borsaları destekliyor ancak bol para sebebi ile balon yapmış abd endeksleri düşerse, bizde düşeriz korkusu var.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P toparladı yeşile geçti. abd borsasından korkarak satan bizim BIST de geri almaya başladı.

Gördüğünüz gibi korku ile hareket etmek yerine veri ile hareket etmek gerekiyor. Bir kez daha ispatlandı.

Ben korku ile öğleleyin epey bir kapadım ama verilerin desteklemediğindende eminim dedim. Emin olduğum halde korku ile kapadım.

Neyseki bir miktar XLBNK vadeli almıştım.
    XU030 danda kapadıklarımın bir kısmını akşama kadar geri alırım. Tabi endeksler tekrar aşağı dönmezse.

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yeni zam hayırlı olsun devleti soyanlara ve aracılık edenlere. Devlet derken, üreten çalışan halkı anlayın.
    Normalde,tecavüz kaçınılmazsa zevk alın falan derler, bir kesim ise tecavüz gelecek zevk alacağız diye dörtgözle bekliyor. Neyse zevkler ve renkler tartışılmazmış.
    Piyasa testere hatta roller coaster tadında. Dalgayı tutturamayınca,birikimi eritmenin garantili yolu. Biraz uzaktan izlemek daha sağlıklı görünüyor. Cesur yüreklere başarılar.

5. Türkiye CDS 408,72 olmuş.....

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Normalde,tecavüz kaçınılmazsa zevk alın falan derler, bir kesim ise tecavüz gelecek zevk alacağız diye dörtgözle bekliyor. Neyse zevkler ve renkler tartışılmazmış.
    Piyasa testere hatta roller coaster tadında. Dalgayı tutturamayınca,birikimi eritmenin garantili yolu. Biraz uzaktan izlemek daha sağlıklı görünüyor. Cesur yüreklere başarılar.
    Uzaktan izleyebilme yeteneğim olsaydı. Sanırım hayvan doğası ile ilgili.
    Az pozisyonla idare etmeye çalışacam artık. Aslında TR ve dünya verileri yükselmeyi sağlam destekliyor. Sorun FED in para kısacağı ve faiz artıracağı korkusu ne zaman bizi vurur.? Birde tayyip var tabi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Türkiye CDS 408,72 olmuş.....
    CDS naci ağbal'ın dehlenmesinin sonrası genelde 400 üzerindeydi, geçende bir kaç gün 400 altına indi, sonra abd deki gelişme sebebi ile hemen üstüne çıkardılar.
    naci ağbal dehlenmeden önce CDS 300 altına inmişti, dovizde 7.0 civarına. bi dahada ne doviz ne CDS toparlamadı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazdığım gibi, dün genelde S&P ye bakarak BIST hareket etti. Bugünde benzerini yapacağa benzer.

Dün S&P de(abd hisse borsaları olarak anlayın) satış başlayınca bizde katılmıştık sonra yaklaşık tüm dünya hisse borsaları toparladı.

Tüm dünya neden abd ye bu kadar meraklı.? Çünki BIST de 70 milyar TL abd ve epeyde avrupa parası var. Bu paraların sahipleri aynı zamanda tüm dünyada oynuyorlar ve tek merkezden sanırım algoritmalarla yönetiyorlar.

77 milyar TL de katar parası var ve şaşırtıcı olan sadece 6 hesaba ait. Katarın parası kraliyet ailesinde olduğuna göre demekki bu 6 hesap katar kraliyet ailesinin. BIST deki paraları abd lilerden daha çok. Aslında batı parası genelde FON larla geliyor, o FON larda katar ve oetrol şeyhlerininde parası vardır. Her neyse.

Bugün BIST de yine körlemesine gideceğim. Umarım korku satışı olmaz ancak bu korku çok yüksek ve büyük oyuncular kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilirler.

1465 civarı direnç haline geldi.

Bol şans.

Sayfa 575/853 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •