Saðolun Cemal ve kumralAda,
Son bir haber yazýp piyasayý kapatayým.
Böbrek Vakfý (TBV) Baþkaný açýklamýþ.
2020 den itibaren tüm paketli ürünlere kýrmýzý nokta uygulamasý geliyormuþ.
Tuz veya þeker oraný, belli miktarýn üstündeyse, üzerine kýrmýzý nokta konacakmýþ. Çünki obez sayýmýz 3 milyonmuþ ve her yýl %8 artýyormuþ.
Haber baþlýðýný görünce lan DEVEnin doðru yeridemi var diye girdim okudum.
Radyasyonlu çayý Rize de içen bakanýn, bakýn bana biþey olmadý demiþliði var.
Böyle bir ülkede, böylede bir bakanlar kuruluyla çok iyi biþey çýkmaz biliyorum, görünenin altýnda birilerine avantaj saðlama kurnazlýðý yatar. hakkaten iyi isede, 100 aldýk 80 benim cebe 20 de sus payý millete, þeklindeki 20 yi iþaret eden iyiliktir. Tarikatlardada bu sistem iþler.
Kýrmýzý nokta sadece tuz ve þeker amaçlý. halbuki onlarca katký maddesi ve gdo lu ürün var zararlý olan.
Evet þeker obezliðe katký yapar.
Ama obez yapan þeker deðil cehalettir.
Gidin iyi eðitimli kesime, obez oraný ne kadar.? Gidin bide eðitimsiz yada kötü eðitimli kesime obez oraný ne kadar.?
Eðitimliler þeker yemiyor sonucuda çýkarýlabilir ama sebep o deðil.
Eðitimsiz, bilinç size þekeri sýfýrla, yine obez olur. Oran belki azalýr ama önemsiz miktarda.
Kýrmýzý nokta koymasýnlarmý.? Koysunlar tabiki, tüm katký maddelerinide kapsasýnlar ama yetersiz.
Sorunun tek çözümü var, oda adalet ve eþitlik.
En önemlisi eðitimde eþitlik.
Evlere temizliðe gelen Feride ablamýn çocuðu ile yahudi ve Türkiyenin en zenginlerinden biri olan ali koç un çocuðu ayný eðitimi alacak. Size absürt geliyor biliyorum ama sistemin ürünü beyinlerimiz olduðu için absürt geliyor, odunlu eðitim kampýma girmiþ olsaydýnýz, absürt gelmezdi. Bak yine sinirlendirdiniz.? Ne haliniz varsa görün.
Önce tüm çocuklarý eþit olarak eðit. Sonra býrak kendi hallerine, isteyen çalýþsýn çok para kazansýn, isteyen yatsýn obez olsun. Görevini yapmýþsýn, kalaný çocuðun kendi tercihi. Vicdanýn sýzlamaz.
Eðitim ve saðlýk adil ve eþit olmalý.
Meclistekilerin, saðlýkta ve ilaçta katký payý ödemediklerini, her türlü tedaviyi yurt içi ve dýþýnda en pahalý yerlerde bedava aldýklarýný. Romanya ve pahalý avusturya kaplýcalarýna saðlýk adý altýnda bizim cebimizden gittiklerini biliyormuydunuz.?
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri