Bist gün içi yukarý dönmüþ. abd yi görmeden karar vermeyeceðim dediðim için bugün piyasa ekraný baþýnda deðildim. Yükseliþe bu sebeple katýlamadým. Oysa gün içi grafik yükseleceðim demiþ.
abd ye bakýyorum, anormal bir durum yok. S&P 4585 den yukarý dönmüþ. En fazla 4500-4560 aralýðýndan yukarý döner demiþtim. Normal süreci devam ediyor. Son dalganýn bitiþini yeni varyant söylentileri eþliðinde aþaðý hýzlý yaptý. Yukarý dalga hazýrlýðýnda. Tabi henüz kesin diyemem. 24:00 deki abd kapanýþý da görmek gerekir.
BIST, zaten abd ile korkutulmasý sebebi ile düþmüþtü. abd durunca bizim BIST deki petrol zengini araplar alýþa geçmiþ olmalý. Kýrmýzý kalan bankalardaki obez beyinli batýlý yabancýlar hala ayný. abd ile yatýp kalkýyorlar.
Aselsan bir günde çok yükselmiþ. Umarým BAE ye satmazlar. Aselsan'ý satmalarý demek Türkiyeyi satmalarý demek. TR de bize ait ileri teknoloji üreten beþ on firma var. Hepside devlet malý. Aselsan da onlardan biri. Ýçine tarikatlarý doldurdular, kaliteli mühendislerin bir kýsmý kaçmak zorunda kaldý. Benzerini hemde bir kaç kez ben yaþadým biliyorum çekilen ýzdýrabý. Ama hala ileri teknoloji üretebiliyor. akp giderse, yine CIA nýn kurdurduðu makepe gelene kadar ayakta kalabilir. siyonist medyamýz sürüyü makepe ye hazýrlar.
Yaygarasý koparýlan omicron varyantý yine ingiliz-abd kontrolundeki bir ülkede çýkmýþ, güney afrika cumhuriyeti. covid de ilk fransa, abd ve italya da görülüyor. Sonra fransýzlarýn kurduðu ve Çin devleti ile beraber iþlettiði virus labaratuvarýnýn olduðu wuhan da görülüyor ve dünyaya buradan çýktý diye yaygara koparýlýyor. Dünya medyasýnýn %85 i, yahudi kontrolunde olduðu söyleniyor. Ýlk virus dalgasý ile yaþamayý öðrendik derken, acaip hýzlý bir þekilde mutasyonlar çýkýyor. Genç nüfusa sahip ve steril yaþamadýklarý için viruslere dayanýklý bedenleri olan afrikalýlar ölmeyince, hýzlý ve güçlü varyant omicron, ingiliz sömürgesi güney afrikada çýkýyor oradan yayýlmaya baþlýyor. Yine yaþlý ve aþýrý steril yaþayan avrupalýlarý vuracak. Aþýrý steril yaþadýklarýndan viruslere karþý hassas olmalarý lazým. Bize gelen avrupalý sporcularýn hemen virus hastalýklarýna yakalanmalarý bir ara popüler haberdi. Aþýrý steril yaþarsan, vücudun genç ve güçlü iken viruslerle tanýþmaz ve savunma geliþtiremez. Yaþlanýnca da viruslere kaybeder.
Covid den en çok kim kârlý çýktý.?
* abd li dev finans þirketleri. Hepsi siyonist. FED den yardým trilyonlarýný YÝNE aldýlar. Dünyada krize giren ve çok ucuzlayan þirketleri alým yarýþýnada girdiler.
* Global ilaç þirketleri. Batýda Covid aþýsý geliþtirenler(big pharma) siyonist. Çinli ve rus aþý üreticileri peþi sýra geldi.
En büyük zararý görenler.? Alt gelir grubu. Hem iþsiz kaldýlar hemde enflasyona eziliyorlar. Kimin umrunda.?
Cumhuriyetimizin baþlangýcýnda kurulmuþ bizim aþý fabrikalarýný 2006 da kapatan tayyip, yeniden tarih yazdý ve covid çýktýktan 2 sene sonra aþýyý bir yere yaptýrdý. Kimbilir kaç paramýzý verdi. Yanlýz bu aþý iþe yaramýyor. Muhtar köyün kütür eþeðini kesti yedi, sonra gitti daha kötü bir eþek getirip "eþeðnizi buldum" diyerek, kahramanlýk hikayesi anlatmaya baþlayacak. YERSEN. Her seferinde kalabalýklara yedirebilmenin sýrrýný bulmuþ bu imam.
Her neyse...
Gece piyasalarda sorun çýkmazsa, yarýn sabah seansýnda, long yönünde ayný taktikle yola devam edeceðim.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri