Yabancýlar, yerlinin aldýðý gün veya saatlerde almýyor. Ya almýyor, yada baþka dümen çeviriyor anlamadým. Anlamam da gerekmiyor da, asýl sorun anlamayýnca, insan anlamadýðý þeyden korkar. Neyseki ben keçiyim de korkmuyorum desem yalan olur.
Þu BIST'in yabancýlarýnýn yaþadýðý yeri bilsekte komþu ziyaretine gitsek. Geçen sonbaharda kesilip itina ile hazýrlanmýþ kiraz odunlarý var. Kurdela ile baðlayýp hediye etsek. Yada açýkça "lang bana niye taktýnýz" diye odunla giriþsem diyorum. Niyet belli gizlemek için kývranmaya gerek yok.
S&P þu anda yeþil ancak rahat bir yeþil deðil. Henüz FED raporunun etkisinden kurtulabilmiþ deðil. Raporda tapering sinyalinin sinyali vardý. Sinyal vermesi gereken FED kaymak takýmýna, FED in maraba takýmý kaþ göz iþareti ile sinyal veriyor. Karýþýk olduda baþka nasýl anlatýlýr çýkaramadým.
S&P de 3970 ihtimali var. Sebep son açýklanan enflasyon verisi. 3970 e inerse 2 önceki günlük dalganýn(Dalga baþlangýcý 3730- kubbe tepesi3946 dalgasý) benzerini yapmýþ olacak. O dalga sonuna doðruda abd de kötü biþey açýklanmýþtý ve büyük dalga, yatay 2 küçük dalga ile baþladýðý yerde tamamlanmýþtý. Ne açýklandý þimdi hatýrlamýyorum. Geçen gün S&P bir kaç küçük dalga yapabilir derken bunu kast etmiþtim. Günlük grafikte birinci küçük dalgayý yaptý, ikinci eðer oluþursa þu an ikincinin tepesinde. 2 önceki dalga gibi olacaksa 3970 ufukta göründü demektir. Sonrasý FED in ve enflasyonun geliþmesine baðlý ama ben þu andan yukarý döner diye düþünüyorum. Çünki taperinge yumuþak geçiþ ihtimali gittikçe yükseliyor ve algý yerleþiyor.
Bugün BIST baþýnda deðildim ancak sonuçlara bakýyorum, pazartesi için fikir verecek kafamda bir þey oluþmuyor.
Bir miktar long la tedirgin þekilde devam ediyorum. Tedirginliðimin sebebi korku.
Korkunun sebebi neydi.?
Yetersiz bilgi.
Derenin derinliðini bilmiyorsanýz, içi görünmüyorsa geçmeye korkarsýnýz. Biliyorsanýz korkmazsýnýz.
Derin deðilse ve zararlý hayvan yoksa korkmadan geçersiniz. Derinse veya zararlý hayvan varsa geçmezsiniz, yine korku olmaz. Kafa net olur.
.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri