Dostum blok spot satılıyor cuma, dün ve bugün viob fx eşlik ediyor..
Tahta derinliklerine bakabilirsin.
Bol kazançlar
Printable View
bu iş faiz lobisine yarıyor. kur sabit faiz lobisi ihya oldu. dolarcılar viopta fx de batmıştır. normal dolarcılar yerinde saymaya devam ediyor.
5.85 den sonra çıktığı yere geri döndü bakılabilir artık..
MB dünde 2 milyar dolardan fazla yedi. Piyasadan 2 milyar dolar çekmesine rağmen net rezerv daha fazla azaldı.
Hane halkı sadece geçen hafta 5.5 milyar dolar almış. Son 3 günlük satışı yapanların hane halkı olduğunu düşünmüyorum. Kamu bankaları ağırlıkta olabilir.
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
seviyorum bu adamı. bilal'i geç ayşe teyzeye anlatır gibi anlatmış..
benim de aklıma takılan sorulara verdiği cevapları buraya da koyalım madem..
12)Yani TL’nin Dolar karşısında düşüşüne SPEKULATİF oynayan yabancı yatırımcının canı feci yanmış oldu. Ne güzel işte yansın diyebilirsiniz. Ama öyle basit değil.Basit olsa: sonuna kadar kısarsınız TL arzını, Dolar/TL de yere çakılır.Ama bunu bir müddet yaparsınız.Sonra ne olur?
13)Sonra: Yabancı yatırımcı, Uluslararası swap piyasalarından TL bulma maliyeti fırlayınca elinde Türk varlıkları varsa onları satıp TL bulur. Yani nolur? Borsa’da Türk şirketlerine yatırımı varsa onları satar TL bulur ve Borsa çakılır.Nitekim bu oldu mu? Aynen dediğim gibi oldu.
14) Borsa satışından sonra elinde Türk tahvili varsa onu da satar TL bulmak için. Tahvil satınca ne olur, tahvil fiyatı düşer, ucuzlayan tahvillerin faizi artar. Peki Tahvil faizi de bugün fırladı mı? Evet fırladı %18 küsürlerden % 19.53’e çıktı. Aynen dediğim gibi oldu.
15) Yabancının TL bulma ihtiyacı ve iştahı daha da artarsa elindeki Likid olmayan varlıkları da satmaya kadar gider.
Kısaca: Swap faizlerinin artması TL’yi Satıp Dolar almak isteyen Spekulatif yatırımların önünü kısa vadede kesip işimize yarar ama uzun vadede,TL bulamayan yabancı yatırımcıyı düşman eder, TL’nin itibarını düşürür, Borsa ve Tahvilimizi sattırır. Yeni yatırımcıyı kaçırır. Sevgiler
Merkez bankasının net rezerv biriktirebilmesinin çok ufak gelirlerini saymaz isek neredeyse tek bir yolu var :
İhracatçılara TL olarak verilen ama döviz olarak geri alım taahhüdü içeren subvanse edilmiş düşük TL faizli reeskont kredi geri ödemeleri.
Bu ödemelerin performansı ihracat performansına bağlı. İhracat performansı da kurun seviyesinden çok dünyadaki büyüme oranına bağlı, özellikle Avrupa'nın.
Önümüzdeki yıl Avrupa'nın büyümesinde yavaşlama olacağı öngörülüyor. Bu nedenle merkez bankasının eskisi kadar net rezerv biriktirmesi zor olabilir.
5.47 fiyatı ile yurt dışı arasında arbitraj var deniyor. Bu iş bir de çin yuanı gibi onshore offshore olayına doğru kaymasın da.
https://mobile.twitter.com/e507/status/1110554268338147329
Arkadaşlar merak ediyorum, pek bilgim yok..
MB Viop kontratını savunmak için mi doları düşürüyor...5,39 kontratının zarar etmesini engellemek mi istiyor ? Cuma gününe kadar 5,39'a düşürürse kar yazıcak.
Borsadaki satışların tl likiditeye makul faiz oranlarıyla ulaşamayan yabancılardan kaynaklandığı söyleniyordu. Durum buysa yarından itibaren yabancıların borsa takasından gelecek tl'leri dövize yöneltmeleri beklenmeli. Yani MB ve kamu bankalarının hane halkı yanında bunların taleplerine de ucuz dolar satarak cevap vermek zorunda kalacaklar. Nereye kadar devam ettirebilirler bu oyunu merak ediyorum.
Kamu traderları şu anda gün sayıyorlardır? Yarın dahil 3 gün daha (seçime kadar) dövizi nasıl zaptederiz diye.
Ben ise 21 Şubat 2001 anayasa kitapçığı krizi öncesi günlere benzetiyorum. Türkiye piyasalarının "Kırmızı Pazartesi"si yaklaşıyor. Herkes işlenecek (TL'nin katli) cinayetin farkında ama açıktan dillendiren kimse yok.
Nick değişmiş yanılsama edebiyatı devam.
Financial Times:
Türk bankaları yabancı şahıslara tek bir kuruş dahi lira vermemesi yönünde uyarıldı.
mb kontratlardan zarar yazmasın diye her seferinde baskılıyor ve bişeyleri feda ediyor. 27 vade sonu diye biliyorum.
bunun bir sonu olacak.yani bu oyun biyerde patlayacak.
günü kurtarma adına herşey feda ediliyor.
yabancı ülkeden basıp gittiğinde kumarhane batmış olacak.
Doları olan arkadşlarada allah sabır versin.
6-7 aydır beklenen sabırlı sürecin bence sonuna gelindi.
sürekli baskı, sürekli bir düşüş. ilaç alanlar bile var tanıdığım.
ülkede iyi giden hiçbir halt yok ve sürekli düşüş görüyoruz. herşey olumsuz.
bence dolar düştüğünde teknik analiz işlemiyor, rahat bırakmadıkları için doları.yükseldiğinde ise harfiyen işliyor.
belkide 5-10 gün daha sabır :)
Güven iyice bozuluyor. Her sıkıştığında oyunun kurallarını kendi kafana değiştirirsen kimse seninle oynamak istemez .
MB viop bu gece mi kapanıyor yarın gece mi ? 5,39 altına degmesi lazım!
ben daha önce böyle birşey hatırlamıyorum. resmen şırıngayla kan alıyor.
cds 400 olmuş
dış borcun uçmuş
enflasyon 20 lerde
politika faiz 24 vs daha say say bitmez, işin siyasi ve abd suriye halkbank boyutlarını saymıyorum.
ama halen dolar düşüyor ve halen 5in altı bekleniyor.
cds 400 olup kimse bana inandıramaz 5.43 rakamları. damat 5.80lerde eve kapanıyor. yarın çıkar oy için bak gördünüzmü düşürdük der. ayıptır günahtır.
seçimden sonrası cidden uçurum.
yok yani iyimser hiçbir yanı yok.yazık
Tekniksel hareketler. 5.38-40 civarı tutunursa bir tur daha yukarı yapar. Tutunamaz ise 5.20 civarına gelir. Yukardaki 5.75-76 gapı takip edilmeli. Yeni zirve için 2019 sonu en geç 2020 başı hedefimi öne çektim. Daha erken gelecek. YTD
5.40 altina inse bile tutunamaz, sabaha 5.40 dan aldirmazlar, faiz vermemek icin dolar/euro/sterlin satiyorlar bugun yarin dengelenir..yalniz;
borsanin icinden gecerler , bu boyle biline..
dolari da cok kisa vade baskilarsin..
hayaller paris gercekler yozgat olmus sizin tahmin..ytd
Şimdi.. 15 gün civarı bu blok satışlar gelecektir. Tabii 5.47 üzeri.fiyatlamalarda devreye girmesi daha muhtemel.
Köprüden önce Son dolardan tl ye geçme fırsatı bir süre askıda.
Tl açığı olanların satışları devreye girebilir. Ancak fiyatlama kurtarmayabilir.
Umuyorum henüz piyasa satışlara eşlik etmeyecek ve seçim sonrasını görmek isteyecek.
M B iyi bir pozisyon daha yakaladı kullanmalı.Henüz para basmaya başlamazlar ise daha kontrollü olur ve flush Royal é oynar.
Dikkat ile takip edilmeli.