Sayfa 572/1000 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,569 - 4,576 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    londra swap faizlerinin patlamasının en güzel özeti burada.

long ve short terimlerinide süper açıklamış.
    seviyorum bu adamı. bilal'i geç ayşe teyzeye anlatır gibi anlatmış..

benim de aklıma takılan sorulara verdiği cevapları buraya da koyalım madem..

12)Yani TL’nin Dolar karşısında düşüşüne SPEKULATİF oynayan yabancı yatırımcının canı feci yanmış oldu. Ne güzel işte yansın diyebilirsiniz. Ama öyle basit değil.Basit olsa: sonuna kadar kısarsınız TL arzını, Dolar/TL de yere çakılır.Ama bunu bir müddet yaparsınız.Sonra ne olur?

13)Sonra: Yabancı yatırımcı, Uluslararası swap piyasalarından TL bulma maliyeti fırlayınca elinde Türk varlıkları varsa onları satıp TL bulur. Yani nolur? Borsa’da Türk şirketlerine yatırımı varsa onları satar TL bulur ve Borsa çakılır.Nitekim bu oldu mu? Aynen dediğim gibi oldu.

14) Borsa satışından sonra elinde Türk tahvili varsa onu da satar TL bulmak için. Tahvil satınca ne olur, tahvil fiyatı düşer, ucuzlayan tahvillerin faizi artar. Peki Tahvil faizi de bugün fırladı mı? Evet fırladı %18 küsürlerden % 19.53’e çıktı. Aynen dediğim gibi oldu.

15) Yabancının TL bulma ihtiyacı ve iştahı daha da artarsa elindeki Likid olmayan varlıkları da satmaya kadar gider.

Kısaca: Swap faizlerinin artması TL’yi Satıp Dolar almak isteyen Spekulatif yatırımların önünü kısa vadede kesip işimize yarar ama uzun vadede,TL bulamayan yabancı yatırımcıyı düşman eder, TL’nin itibarını düşürür, Borsa ve Tahvilimizi sattırır. Yeni yatırımcıyı kaçırır. Sevgiler

2. Merkez bankasının net rezerv biriktirebilmesinin çok ufak gelirlerini saymaz isek neredeyse tek bir yolu var :

İhracatçılara TL olarak verilen ama döviz olarak geri alım taahhüdü içeren subvanse edilmiş düşük TL faizli reeskont kredi geri ödemeleri.

Bu ödemelerin performansı ihracat performansına bağlı. İhracat performansı da kurun seviyesinden çok dünyadaki büyüme oranına bağlı, özellikle Avrupa'nın.

Önümüzdeki yıl Avrupa'nın büyümesinde yavaşlama olacağı öngörülüyor. Bu nedenle merkez bankasının eskisi kadar net rezerv biriktirmesi zor olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku

13)Sonra: Yabancı yatırımcı, Uluslararası swap piyasalarından TL bulma maliyeti fırlayınca elinde Türk varlıkları varsa onları satıp TL bulur. Yani nolur? Borsa’da Türk şirketlerine yatırımı varsa onları satar TL bulur ve Borsa çakılır.Nitekim bu oldu mu? Aynen dediğim gibi oldu.
    Yabancı 3 işlem gününde sadece garanti bankasında 24 milyon lot net satış yaptı.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Hane halkı sadece geçen hafta 5.5 milyar dolar almış. Son 3 günlük satışı yapanların hane halkı olduğunu düşünmüyorum. Kamu bankaları ağırlıkta olabilir.

https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
    Ben biliyorum, klavyem var. Ama bu günlük yeterli. Haftası var bu işin.
    Saygılar

5.  Alıntı Originally Posted by pawn stars Yazıyı Oku
    Ben biliyorum, klavyem var. Ama bu günlük yeterli. Haftası var bu işin.
    Saygılar
    Hocam bilmediğimiz bilgiler var siz de..Biraz ipucu verir misiniz ? 5,25'e gelecek mi ?

6. 5.47 fiyatı ile yurt dışı arasında arbitraj var deniyor. Bu iş bir de çin yuanı gibi onshore offshore olayına doğru kaymasın da.

https://mobile.twitter.com/e507/status/1110554268338147329
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam bilmediğimiz bilgiler var siz de..Biraz ipucu verir misiniz ? 5,25'e gelecek mi ?
    4,62 beklentim.
    Bol kazançlar

8. Arkadaşlar merak ediyorum, pek bilgim yok..

MB Viop kontratını savunmak için mi doları düşürüyor...5,39 kontratının zarar etmesini engellemek mi istiyor ? Cuma gününe kadar 5,39'a düşürürse kar yazıcak.

Sayfa 572/1000 İlkİlk ... 72472522562570571572573574582622672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •