yardım işleri gizlidir.. biz böyle öğrendik.. kimse bilmez..ama burada böbürlenerek iban vereyim filan diyen var o da garip.. ama şaşırtıcı değil.. kimin bunu söylediğine bakmak yeterli..
Printable View
yardım işleri gizlidir.. biz böyle öğrendik.. kimse bilmez..ama burada böbürlenerek iban vereyim filan diyen var o da garip.. ama şaşırtıcı değil.. kimin bunu söylediğine bakmak yeterli..
eski toplumlardan beri kralların soytarıları dalkavukları hep olmuştur.. her yanlışı kutsarlar, "padişahım kralım çok doğru yaptınız, yanlış yapmazsınız zaten" falan filan..oysa eleştirenler doğrunun ortaya çıkmasını sağlar.. toplum eleştiri ile ilerler..
2023 ü kalmaz herhalde seçim..........
sn. abka , ilk 100 mevzusunu görünce yazmak istedim. Yeğenim 4 yıl önce Türkiye 105 ncisi , oğlum 3 yıl önce 275 nci oldu. İngilizce ( yabancı dil ) sınavında ise 36. ncı oldu. Oldularda ne oldu ? Hiç abartmadan çok kısa yazarsam ; dershaneleri dahil kimse burs vermedi. Sadece yabancı dil derecesinden oğlum KYK dan her ay 3x 650 = 1950 tl. alıyor. yeğenim için mezun olduğu fen lisesi müdürüyle birlikte il valisine giderek burs istediğimizde '' doğum yeri bu il değil, nüfustaki kayıtlı il valiliğine gidin '' dedi. KYK kredi veriyor. İsimlerini yazmama gerek olmayan süslü holding ve vakıflar 5 kuruş burs vermediler. Tarikatlar ise 3 ay boyunca telefonla , eve gelerek sonunda fakültesinde ziyaret ederek burs- yurt teklif ettiler. yani para karşılığı bu gençleri satın almak istediler. Akıl veren çok, para veren yok. Şimdi bu çocuklardan bu memleket ne bekleyebilir ? hasta olarak bu genç doktora gittiğinizde kendisine değer verildiği kadar değer verecektir. Çok haklı olarak ülke dışına gitmek istiyorlar.
Birileri oluk oluk milletin parasını mafyaya, ottan- çöpten işlere akıtırken ; sokak hayvanlarına karşı gösterilen ilgi kadar bile ilgi gösterilmeyen gençlikten -geleceğimiz- diye iyi şeyler beklemek hayalciliktir.
Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Diğer yazdıklarınıza da bir kaç söz söylemek gerekir, ama çok fazla uzatmak istemiyorum.. Bu cümle çok ama çok yanlış...
Arada ne kadar yetenekli insanın çeşitli imkansızlıklar veya başka nedenlerden gereken eğitimi alamadığı için harcanıp gittiğini biliyor musunuz...? Aradan sıyrılan ekstrem ve sayıca çok az örnekleri göstermek doğru değil bence.
...."Her zaman" yoktu diye şimdi de olmamasını makul göstermekte hoş değil...Çok büyük imkanlara sahip bir iktidar neredeyse çeyrek yüzyıldır bu ülkeyi yönetiyor...En azından en önemli sorunumuzu tam olarak çözemese de belli bir noktaya getirmiş olması gerekirdi diye düşünüyorum.
eskiden eğitim bu kadar kötü değildi..iyiye gidiyordu ve oturmuş ve adil bir sistem vardı.. burası net.. anadolu lisesi sistemini dağıttılar sırf imamhatip sayısı artsın ve rağbet görsün diye.. şimdi bile sınav sistemindeki teknik detaylar nedenyle insanları imam hatip'e yönlendirmeye çalışıyorlar..okulları kapatıyorlar, zorunda bırakmaya çalışıyorlar insanları civardaki tek okul olarak imam hatip bırakarak..ancak şeytanın aklına gelecek oyunlar..
eskiden herkes sınavlara güvenirdi bunlar sınavlara güveni de zedeledi.. zira amaç eğitim sistemini düzeltmek değildi hiç bir zaman, amaçları siyasal islam çizgisinde müfredatı ve sistemi değiştirmekti.."dindar ve kindar nesil", amaç buydu.. olay tamamen budur.. yaptıkları uygulamalara, defalarca sistem değişikliklerine filan bakarsanız net ortaya çıkar.. zaten artık alay konusu oldular bu konuda..
Eğitimin hali ortada
Neyi tartışıyorsunuz.
Yap boz
Yap boz.
Nesil harcamaktan başka bir şey değil.
O kadar önemli ki savunma bakanı bile eğitimci oldu.
Doğru da yaptılardı.
Öğrenciyi asker görerek
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğitime en büyük katliamı 28 şubatı yapanlar laiklik adı altında yaptı
..KATSAYI...ne kazanılmış hak ne de başka bir şey dinlemediler.imamhatipleri ekarte etmek icin ve kasitlarina kamufle icin yanina tum meslek liselerini de eklediler.Bu zülüm 12 yıl sürdü.Ogrencilerin %40 ina vatan haini muamelesi yapıldı.
Peki o zaman eğitimin endişesini paylaşanlar tepki gösterdi mı.
Hani deniliyor ya,bu halk hala nasıl Akp ye oy verir.Travma geçiren halk...çöken ekonomi,yolsuzluk,rüşvete rağmen kendini mecbur hissediyor.ÕLŪMŪ GÕRÜP HASTALIGA RAZI OLUYOR.Asla onaylamasa da ...birilerinin elinde güç yokken bile kalbindeki karanlık noktayı görüyor.ve....28 şubata dönmemek için
BU ZÜBÜKLERE razı oluyor.
E.m.l mezunu olarak bende bunların yüzünden mağdur oldum, lanet olsun bu düzene adaleti sisteme. şimdide eşşek gibi çalışıyoruz %60 vergi veriyoruz benim ve çocuklarımın haklarını yiyorlar başkalarına yediriyorlar.
Ülkede satılanlar yapılanlar zaten say say bitmez.
Hödük diye kime dediğini bilmiyorum ama
avukatı olmasam da HÖDÜK yerine cevap vereyim...
birkaç yıl önce OKS de 17.000 tane full yapan sınav birincisi çıkmıştı.
Yani neymiş tüm soruları ilkokul 3 seviyesi üzerine çıkarmasalardı. 170 000 full çekende olurdu.
ama iyi eğitim aldıklarını full yapmaları değil PISA testinde çoçuklarımızın sıralaması daha iyi gösterir.
Son kalan müslümanları da yakında Deist yapacak bu İSLAMCILAR..
Burada yazılanlara bakılırsa..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almanya'da nasıl bir eğitim sistemi var?
https://www.itebs.com.tr/almanyada-egitim-sistemi
bu akp nin iyi eğitimden anladığı beton yığını okullar ama içi boş...ne doğru dürüst kadro ne doğru dürüst kitaplar ne doğru dürüst sınav sistemi v.s. vs....ÇÖP...
acaba bu akp li vekillerden kaçının çocuğu iHL ye gidiyor çok merak ediyorum.adım başı iHL açtılar yeni yeni binalar ama doğru dürüst öğrenci bulamıyorlar içini doldurmaya...
kafa olsa fen ve tekonoloji liseleri açar, sosyal bilimler liseleri açar, adam gibi sanat eğitimi veren konservatuara hazırlayan sanat liseleri açar...
üniversitelerin haline hiç değinmiyorum nasıl partizanca kadrolaştıklarını sağolsun internet sayesinde okuyor öğreniyoruz...
bu aşı sırası işi de rezillik...sıra nedir ya? abd de isteyen elini kolunu sallayıp aşısını oluyormuş...burada yaş sırası gelenlerin içinde bir sürü aşı olmayacak var onların yüzünden daha alt yaş grubunda aşı olmak isteyen insanlar bekliyor boş yere...
Matem atik fizik kimya astronomi alanında yoksan köle olmaya devam.
İmam hatipler bu ülkede din eğitimi için değildir.
Saf Müslümanlarının çocuklarını hadım etmek üzere eğitim verilir. Laik kesimle uyum içinde yaşasınlar diye.
Son yıllarda da muhafazakar sistemi beslesinler diye genişletiliyor.
Gerçek dini öğrenseler ilk bu düzene isyan ederdiler....
Matriks gibi mavi ve kırmızı hap aynı yere çıkar....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oks sistemi ekleyici değildi.3.yazılı gibiydi.onun için her okuldan 5/10 birinci çıkardı.
ama 2018 den beri uygulanan lgs mükemmel bir eleyici sınavdır.
ilk taşı atan olmadım.hoduk dediğim kendini biliyor.sadece farklı düşündüğün için cahillikle ittiham edendir.
hödük diyen kendisini tarif etmiş bir kişi.. acil matematik eğitimi alması da gerekiyor. çan eğrisi basit görünmesine rağmen derinliği olan bir konudur. anlamını bilmeden kullandğında rezil olursun, hele millete üst perdeden ayar çekmeye çalışırken yaparsan daha da derecesi artar bunun..
Bazı tesbitler temel mantıkla ilgilidir.
Ressam olmasamda bir resimin güzel olup olmadığı hakkında fikrim olur
Aşcı olmasanda yemekten anlarsın veya fikir beyan etme yakın vardır.
Bizim ülkede meslek taasubu vardır.Cok teknik olmamak şartıyla kişilerin görüş ve fikirleri vardır
Bu ülkede mat.ogretmeninden daha fazla net çıkaran nice gençler gördüm.
veya belli dönemlerde duayen hukukçuların aldığı ama zaman değiştikten sonra kimsenin sahiplenmedigi kararlar gördük..
Meslekleti kutsayıp görüşe kapalı hale de sokmamak lazım.
milyonlarca aileyle adeta dalga geçti, "bahane göstermekle" ilişkilendirdi milyonlarca çocuğun eğitime ulaşamamasını.. buradan başladı mevzu.. sahadaki kanıtlar net bir realite.. 10 milyon civarı asgari ücretli var.. bunların geçim sıkıntısına ek olarak sayısız derdi var.. bahane göstermiyorlar yani adam alamıyor bilgisayar vb, realite bu.. eğitim sistemi pandemi döneminde gereken ciddiyetle ele alınmadı.. normal zamanlarda bile bir eğitim problemi varsa bu durum şimdi daha da katmerlendi..
ABD enflasyon rakamı bir iki veriden ibaret değil. Ha bire para basıp dagitan Fed başta olmak üzere tüm merkez bankalarının artık tüm dünya piyasalarini ahlaksızlastiran para basma merakı,
ABD başkanlarının halka para saçma meraklarını
En önemlisi de son demlerini yaşatan pandeminin ertelediği talebin devreye girmeye başlamasının ekonomiyi isitmasinin bir sonucu
Ne yapacak yanki? Tabii ki sonuç faiz arttırımı( ey birisi gör artık bunu bak faiz sıfır enflasyon uçuyor hani sebep faizdi????????)
Yani faiz artacak, para vatanına dönecek, goplar sıkıntı yaşayacak, bizim gibi sıfırı tüketen ( keşke öyle ols ekşi 50 milyar) ülkeler parasal kitlikta bedelller ödeyecekler.
Bu bir süreç tabii ki ve ilk adımlar Haziran temmuz gibi atılır ama kolay kolay bitmez durum stabil hale gelene kadar.
Yani ikinci fırtınanın adi enflasyon- faiz ama bizim oynanmis verilerden değil ABD'den bahsediyorum ...
Her an görevden alınabilir.
Abiler akp yi eleştirin. Bunu yaparken de İslamcı kelimesini kullanmayin sırf akp yi eleştirecegim diye çok farklı konulara görüyorsunuz. Akp yi iktidara taşıyan Mesut Yılmaz in imam hatip liselerini kapatma güdük bırakma inadıdir. Akp yi besleyen bu günlere getiren de askerin siyasete bulaşmasıdir. Sonuçta ne oldu bugün milli savunma bakanınin ardında gezinen bir yapı oldu. Hele hele GM başkanlığı in içi iyice boşaltıldı. Bugün tüm bunları İçişleri bakanı ve milli savunma bakanlığı yönetiyor. Geçmişte yapılan hatalar sebep oldu bugün ku duruma. Rahmetli Ecevitten, Cindorukve Baykal'ın yaptığı hata ve kolaylıklar da bu yapının bir sebebi. Bu gün tüm olan bitene rağmen hala bu ittifak %40 bile alıyorsa kendimizi sorgulamaliyiz. Bundan sonra da bu sistemle bir şey elde etmek için herkes düşüncesini sadeleştirmek zorunda. Kürtler, Türk milliyetçilileri, İslamcılar ve sosyal demokratlar asgari bir paydada buluşmadan da eleştirdiğiniz yapı hep iktidar olur. Abka kardeş akp yi eleştiriyor yapılanların kabul etmiyor. Daha ne desin. Açık ve net konuşuyor. Geçmişte ki 28 Şubat ürünleri katsayı türban vs bunlar bu ülkenin gerçeği. Geçmişten ders almadan hiç bir yere varamaz siniz. Bugün imamoğlunu Mansur Yavaşi başkanlığa taşıyan da bu asgari düşünce birliğidir.
1979 yılında FED para arzını kısıtladı (vietnam savaşından kalan enf.sorununu ortadan kaldırmak için)
Daha az nakit para olduğu için faiz oranları %20 oranında artış gösterdi..
Yük.Faiz oranları ekonomiyi yavaşlatarak durgunluk yarattı.
İnsanlar dünya pazarında daha az mal almaya başladı.
Kalkınma kredilerini geri ödeyebilmeleri için(1960-1980) piyasalardaki yüksek fiyatlara güvenen
GELİŞMEKTE Olan Ülkeler bu durum karşısında zorda kalmıştı.
1982 yılında Meksika ile başlayan borçları ödeyememe durumu,Küresel çapta kriz yarattı..
Ticari Bankalar kredi vermeyi kestiği için Dünya Bankası ve IMF bu boşluğu doldurmaya yöneldi.
Şart olarak Yapısal Uyum Politikalarını öne sürdüler.
-Uluslararası finans sermayesi üzerindeki kontrolleri kaldırmak,
-Devlet sektör ve hizmetlerini özelleştirmek
-İş gücü piyasalarını serbest bırakmaya ..
-Tahıl rezervlerini ortadan kaldırmaya, gıda üretimini bırakmaya zorladılar..
(Küresel Güney 1970 lerde 1 milyar USD gıda ihraç ederken, 2001 yılında 11 milyar USD Gıda ithal etmeye
başladı.)
NEO_LİBERAL politikalarını kararlılıkla dayatan Washington Konsensüsü ile, Amerikan Ticari
Bankaları paralarını tahsil etmekle kalmayıp GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİ sonsuz ödemelere mahkum etti..
(Eric Holt-Gimenez)
İlk videoda adı geçen mubariz masimov sağlam bir sanayici. 3-4 sene önce bizim patronla onun yerine gittik, ortak ark ocağı kurulacaktı. 150 milyon dolar bütçe götürdük. Bizim patronda Azeri ve akrabalık var. Ben metalden anlamam dedi o sırada Bodrum marinayı alıyormuş. Bu adamı daha sonra fetodan içeri aldılar. Yani uzaktan yakından ilgisi olmayan biri ve Azeri halkı tarafından çok sevilen biri. Oldukça yardımsever ve vatansever bir insan. Hadi burayı anladım, canı istediğini içeri alıyor da Azerbaycan buna neden sessiz kaldı onu anlayamadım. Yakında kurtuluş olmazda bir 2023 daha geçerse Suriyelilerin kaçtıkları yere biz gideceğiz.
Sedat Peker gündem olmaya devam edecek gibi.