Sayfa 575/997 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Viop XXXIII

Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku

Ne yapacak yanki?
    Tabii ki sonuç faiz arttırımı( ey birisi gör artık bunu bak faiz sıfır enflasyon uçuyor hani sebep faizdi????????)

Yani faiz artacak, para vatanına dönecek, goplar sıkıntı yaşayacak, bizim gibi sıfırı tüketen ( keşke öyle ols ekşi 50 milyar) ülkeler parasal kitlikta bedelller ödeyecekler.
    1979 yılında FED para arzını kısıtladı (vietnam savaşından kalan enf.sorununu ortadan kaldırmak için)
    Daha az nakit para olduğu için faiz oranları %20 oranında artış gösterdi..
    Yük.Faiz oranları ekonomiyi yavaşlatarak durgunluk yarattı.
    İnsanlar dünya pazarında daha az mal almaya başladı.
    Kalkınma kredilerini geri ödeyebilmeleri için(1960-1980) piyasalardaki yüksek fiyatlara güvenen
    GELİŞMEKTE Olan Ülkeler bu durum karşısında zorda kalmıştı.
    1982 yılında Meksika ile başlayan borçları ödeyememe durumu,Küresel çapta kriz yarattı..
    Ticari Bankalar kredi vermeyi kestiği için Dünya Bankası ve IMF bu boşluğu doldurmaya yöneldi.

Şart olarak Yapısal Uyum Politikalarını öne sürdüler.
    -Uluslararası finans sermayesi üzerindeki kontrolleri kaldırmak,
    -Devlet sektör ve hizmetlerini özelleştirmek
    -İş gücü piyasalarını serbest bırakmaya ..
    -Tahıl rezervlerini ortadan kaldırmaya, gıda üretimini bırakmaya zorladılar..
    (Küresel Güney 1970 lerde 1 milyar USD gıda ihraç ederken, 2001 yılında 11 milyar USD Gıda ithal etmeye
    başladı.)

NEO_LİBERAL politikalarını kararlılıkla dayatan Washington Konsensüsü ile, Amerikan Ticari
    Bankaları paralarını tahsil etmekle kalmayıp GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİ sonsuz ödemelere mahkum etti..
    (Eric Holt-Gimenez)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    zor o iş...görevden alınırsa iddialar doğruymuş demek ki der millet...o da iktidarı iyice dibe çeker...çok zor...bence...

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    banada öle gliyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,201
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    zor o iş...görevden alınırsa iddialar doğruymuş demek ki der millet...o da iktidarı iyice dibe çeker...çok zor...bence...
    İbdaalar büyük olasılık doğru zaten. Daha büyümesin diye harekete geçilecek bence. Sıra bize gelecek baskısı büyük.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Troller alt yapıyı düzenliyor şu an.
    Boş ver dostum, çok kafa yormamak lazım.
    Covid19 için her gün bir adet hakiki Kastamonu sarımsağı yutuyorum.
    Kafam rahat, aşı sıram gelince de aşılanacam.
    Eğitim çok da önemli değil.
    Liseye kadar yeter de artar çoğu işte, ama iş öğrenmek lazım.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5. İlk videoda adı geçen mubariz masimov sağlam bir sanayici. 3-4 sene önce bizim patronla onun yerine gittik, ortak ark ocağı kurulacaktı. 150 milyon dolar bütçe götürdük. Bizim patronda Azeri ve akrabalık var. Ben metalden anlamam dedi o sırada Bodrum marinayı alıyormuş. Bu adamı daha sonra fetodan içeri aldılar. Yani uzaktan yakından ilgisi olmayan biri ve Azeri halkı tarafından çok sevilen biri. Oldukça yardımsever ve vatansever bir insan. Hadi burayı anladım, canı istediğini içeri alıyor da Azerbaycan buna neden sessiz kaldı onu anlayamadım. Yakında kurtuluş olmazda bir 2023 daha geçerse Suriyelilerin kaçtıkları yere biz gideceğiz.
    Sedat Peker gündem olmaya devam edecek gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bazen en zor olan kolaydan daha iyidir,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    İlk videoda adı geçen mubariz masimov sağlam bir sanayici. 3-4 sene önce bizim patronla onun yerine gittik, ortak ark ocağı kurulacaktı. 150 milyon dolar bütçe götürdük. Bizim patronda Azeri ve akrabalık var. Ben metalden anlamam dedi o sırada Bodrum marinayı alıyormuş. Bu adamı daha sonra fetodan içeri aldılar. Yani uzaktan yakından ilgisi olmayan biri ve Azeri halkı tarafından çok sevilen biri. Oldukça yardımsever ve vatansever bir insan. Hadi burayı anladım, canı istediğini içeri alıyor da Azerbaycan buna neden sessiz kaldı onu anlayamadım. Yakında kurtuluş olmazda bir 2023 daha geçerse Suriyelilerin kaçtıkları yere biz gideceğiz.
    Sedat Peker gündem olmaya devam edecek gibi.
    Sezgin abi silivri soğuktur aman dikkat... Sen tanınan sevilen birisin..
    OMAHALI

8.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Sezgin abi silivri soğuktur aman dikkat... Sen tanınan sevilen birisin..
    Valla insan üzülmekle yetiniyor. Yok olan ülke değerlerini biz olsakta olmasakta artık geri getiremezler.

Sayfa 575/997 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •