sayın myfinans ilginize teşekkür ederim
Printable View
kıymetli arkadaşlar
anladığım kadarıyla bu dövize dayalı fonlarda benim kafam gibi karmakarışık herkese ilgileri ve kıymetli bilgileri için teşekkür ederim
sanırım bazı konularda ( platin gümüş altın dolar )basit düşünüp manuel banka işlemi yaparak alım satım komisyonuna razı olmak gerek
yarın bankadan işlem yaparak dolar alışını gerçekleştireceğim, tekrar herkese teşekkürler
selamlar saygılar...
Bir zamanların yıldızı TCD'de durum uzun süredir hiç parlak değil, fon o güzel günlerinden çok uzakta.
Altına dayalı fonu olanlar bir gözatsınlar.
Altın için durum parlak değil gibi.
Hollandalı banka ABN Amro, ons altın fiyatına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Raporda altının bu yılın sonunda 1700 dolara, gelecek yılın sonunda ise 1500 dolara ineceği tahmini yapıldı.
https://www.milliyet.com.tr/uzmanpar...ikladi-6616640
Doviz bazli degerli metal fon = BU SURECTE ASLA ( GBC )
Altin fonu = GUNU ICI STOP SANSIN YOK YARAMAZ
Usd destegi ile yuruyecek Gram Altin = YES ( STOP KOY DON USD YE VE PPF YE ) Trende donunce tekrar AL devam et
Benim icin altin konusu gecmis tecrubelere nazaran boyledir
GUMUSE BULASMAM - PLATIN PALADYUM ANLAMAM
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
serbest yatırım fonlarının çoğu bu problemi çözmek için varlar.
USD cinsi alınan ve içinde 100% eurobond taşıyan fonlar var.
piyasa zamanlamasını da tutturursanız -ki sanırım türkiye cds'leri şu anda yüksek seyrediyor- paranızı USD olarak tutarsınız.
fondan çıkışta USD kazancınız üzerinden 10% stopaj ödersiniz.
Yani kur farkının vergisini vermezsiniz.
beyanname ile uğraşmazsınız.
ben iki fonu bu şekilde taşıyorum.
fon yönetim ücretinin düşük olması çok önemli bir nokta.
yani usd bazlı 5% getiri için büyük atraksiyonlara gerek yok, gözü kapalı cebinize koyabileceğiniz bir oran.
not:
lütfen yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayınız.
konunun yetki sahibi uzmanlarına danışınız.
rpd'deki kan kaybı da devam ediyor. ayda bir gün +%2 yapmayı başarırsak ayı kurtarmış oluruz ayın kalanı yatış moduna geçti. beklediğimiz hayat bu değildi..tamam o bir günlük +2 garanti olsa ona da razıyız da ya göl maya tutmazsa: )
Selamlar,
Doğrudan fon adı vermeyeyim.
TEFAS'ta şu ifadeleri aratarak inceleyebilirsiniz :
SERBEST (DÖVİZ)
SERBEST (DÖVIZ)
SERBEST (DOVİZ)
Bazı fonların adlarında Türkçe karakter kullanmamışlar :)
Bu nedenle hepsini aratın ve karşılaştırın lütfen.
Neden hepsini yazdığımı, fonları gördüğünüzde anlayacaksınız :)
Sayfanın alt kısmında yer alan dönemsel getirileri karşılaştırarak USD bazında getiriyi hesaplayabilirsiniz.
Kabaca : (100+FonGetiriYüzdesi) / (100+DolarGetiriYüzdesi)
KAP adresinden ve mutlaka fonun kendi sayfasından fon yönetim ücretlerini teyit edin.
Fonların, serbest fon dahi olsa senede iki defa "performans sunum raporları" var.
Mutlaka inceleyiniz.
Nitelikli yatırımcı konusunda haklısınız, ancak şu açıdan bakılabilir:
Daha düşük meblağlarla kendiniz hazine eurobondu alırsanız,
53bin TL altı kupon geliri için -2021 yılı istisna tutarı- beyanname yükümlülüğü yok.
*** buraya daha sonradan ekleme yaptım : nitelikli yatırımcı kaydının nasıl alınabildiğini lütfen tekrar inceleyiniz. tek yolu 1m portföy değil ****
Bugünkü kurdan yaklaşık 5800USD kupon gelirine denk gelir,
2040 ve sonrası vadeli 6.625% ve benzeri kupon ödemeli kağıtları incelerseniz, yaklaşık 88bin USD'ye kadar beyansız pozisyon açabilirsiniz anlamına gelir. https://www.bourse.lu/security/US900123CG37/207344
Bu da bugünün parasıyla yaklaşık 800K TL'ye denk gelir ki, nitelikli vs işi ile uğraşmadan, vergisiz beyansız getiri anlamına gelir.
-Tabi ki satarsanız beyan eder ve vergi ödersiniz -
Karı-koca vb. ayrı ayrı alsanız vb.... hesap daha da enterasan hale gelir...
Neyse, fazla uzattım konuyu.
Vergi konusunda da bir şeyler yazdığım için hatırlatmakta fayda var:
Yazdıklarımın tamamı bir amatörün kısıtlı bilgisine dayanmaktadır.
Doğru ve kesin bilgiyi, yetki sahibi bir uzman ile yatırım ve vergi danışmanlığı hizmeti alarak öğrenebilirsiniz.
Yazdıklarımın tamamının hatalı bilgiye dayanma ihtimali olduğunu göz önünde bulundurarak mutlaka uzmanlarından öğreniniz.
Bol kazançlar.
Euro kabul eden serbest döviz fonu varmıdır acaba
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ACU-İSTANBUL PORTFÖY URARTU SERBEST (DÖVİZ) FON
AHN-ATLAS PORTFÖY SERBEST(DÖVİZ)FON
ANZ-ATA PORTFÖY DÖRDÜNCÜ SERBEST (DÖVİZ) FON
DZM-DENİZ PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
EUZ-GARANTİ PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
FFS-FİBA PORTFÖY 2023 SERBEST (DÖVİZ) FON
FJZ-FİBA PORTFÖY FIRTINA SERBEST (DÖVİZ) FON
FPZ-QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
GAG-INVEO PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVIZ) FON
GAS-GARANTİ PORTFÖY ÜÇÜNCÜ SERBEST(DÖVİZ) FON
GPC-GARANTİ PORTFÖY İKİNCİ SERBEST ( DÖVİZ ) FON
IDF-İŞ PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON
KRS-KARE PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON
KRT-KARE PORTFÖY TÜRKİYE ODAKLI SERBEST (DÖVİZ ) FON
KTT-KT PORTFÖY KÜRESEL KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) SERBEST FON
MJL-MÜKAFAT PORTFOY AKTİF SERBEST (DÖVİZ-AVRO) FON
MPN-MÜKAFAT PORTFÖY İKİNCİ AKTİF SERBEST (DÖVİZ) FON
NBZ-NEO PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
ODS-OYAK PORTFÖY İKİNCİ SERBEST(DÖVİZ) FON
OUD-OSMANLI PORTFÖY ATLANTİK SERBEST (DÖVİZ) FON
PAL-AK PORTFÖY ALTINCI SERBEST(DÖVİZ) FON
PBK-QİNVEST PORTFÖY BİRİNCİ KATILIM SERBEST(DÖVİZ) FON
PDF-QİNVEST PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
YPL-YAPI KREDİ PORTFÖY BALAT SERBEST (DÖVİZ) FON
Azimut ta döviz fonları var. Ben de çok anlamıyorum, USD getirileri diye geçiyorEk 27679
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tefas'a açık olan Euro işlem yapılabilen serbest fonlar sadece EUZ ve MJL. MJL haftalık fiyat açıklıyor, her hafta cuma günü işlem günü. EUZ ise günlük. EUZ tamamen devlet tahvillerinde; MJL ise en son baktığımda ağırlıklı olan Aktifbank borçlanma aracı taşıyordu.
Ben kendi adımatüm EUR birikimimi EUZ'de tutuyorum. Alternatif TEFAS'a açık fon gelirse dağıtmak koşulu ile.
5-6 ay önce Finansbank bana gelin Lucas bey usd bazlı döviz fonumuz var dedi.lakin 2 sene çıkılmayacak ve yıllık getirisi yüzde 2.75 ..(garanti getiri) euz da böyle bir şey var mı ..birde. Tefastaki yazan getirisi ve fiyatı TL mi EUR mu .tskRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son CDS artisi ile eurobond serbest fonlari dolar bazinda iyi dayak yedi. grafikten gorulecegi gibi. Ek 27680
Doğru bilgi için ; https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EUZ
Selamlar,
Bazı fonları listelememişsiniz.
Çünkü önceki mesajımda belirttiğim gibi fon adlarının bazılarında Türkçe karakterlerde sorun var.
TEFAS'ta şu ifadeyi de aratmanızı öneririm.
Aralarında fon yönetim ücreti düşük, getirisi ortalamanın üzerinde olan(lar) var.
DÖVIZ
EUZ gibi döviz bazlı fonları A ve B tipi payları var, biri TL diğeri ilgili döviz cinsi üzerinden işlem gören. Tefas'taki bu fonlara ait veriler ilgili fonun TL cinsinden olan payını göstermekte. Yukarıdaki mesajda anlatılan ise, Tefas'taki değerlerden döviz cinsi paya nasıl geçiş yapılabileceği.
Doğrusu bu yani. Bilginize.
Sn. Yuji'nin oluşturduğu liste, şu anda TEFAS'a açık olan tüm fonları kapsamakta yaptığım kontrole göre. ING satış listesi ile karşılaştrdığımda herhangi bir eksiğe rastlamadım.
Doğrusu- eğrisi diye sidik yarışına başlamayın. Maksat insanlar yanılmasın. Şimdi ben banka yatırım menüsünden, fon al veya sat tuşuna basınca EUZ seçtiğimde valör ( hesaba geçtiği tarih ) olarak alırken T+1, satarken T+2 yazıyorsa gerisi hikaye . ben avro veya dolarla alış yapamıyorum, TL. ile alış ve satış yapılıyor.
Bu sabah sattığım EUZ fon TL. olarak cuma günü saat 14 de hesabıma yatar. Bu sabah alış verdiğim EUZ fon ise yarın 14 de hesabıma pay olarak geçer.
bir zamanların isimsiz şovmeni mps şimdi parklarda yatıp kalkıyor..
benim de bir süredir aklımdaydı bankada boşta duran euro ve dolar ile alınabilecek tefas da işlem gören orta riskli fonlar var mı acaba diye, ama son yazılanlardan anladığım kadarı ile bu tarz bir fon bulunmuyor.