Vobculata göre %35 zarar batış değildir. 2 doğru işlemle 1-2 seansta bile geri alabilirsin. Batış temibatin sıfırlanması hatta eksi teminat demek.
Printable View
Maalesef tüm VOB cular genelde shorttan zarar ediyor. Bunun nedeni short piyasası hızlı hareketlerle oluyor yakalarsan çabuk kazaniyorsun. Ama yukarı gidişler sindire sindire daha yavaş oluyor bu yüzden bejlerken ha dinecek ha donecek diye beklerken zarar buyuyor. Tuttuğum bir laf var borsalar yukarı gitmesi için icat edilmiştir. 2008 de 21.000 u30 şuan 345.000 olmuş shorttan nasıl kazanacaksın :)
Benim acımdansa kötü bir 2 aydı...%20 zarar oluştu...Basiretim bağlandı.son 20 sinyali isabetli olan sistem long flat git,derken,burası kanal direnci,burası dolar bazlı direnç,sp500 de buradan döneriz...diye diye short açtım...stoplamama rağmen olay bu...
Eğer daha önceki gibi sisteme tabi olarak sadece long flat olsaydım, %30/40 kazanc olurdu..
Borsaların doğası long olduğundan Long/flat sistemler çok daha isabetlidir.Enflasyon,büyüme ,açığa satış yasağı vs..bunlar hep shortum karşısındaki ölçülerdir..
telefondan yazınca bazı hatalar oluyor..düzeltince, mesaj siliniyor.
Çok haklısınız.Dipler ve tepeler hep yukseliyor...Hele hiperenflasyonda bu çok daha net.Shortta ,elbette para kazanılır.Ama ani ve sert olan o düşüşü kim yakalarsa..o da çok az kişiye nasip olur.Hesap ortada,16 yıl ve özelikle son yıllarda sadece long/flat olsaydım,şimdikinin 3/5 katı daha sermayem olurdu..onun için sat sinyalini,POZISYON KAPATIP FLAT ol,olarak değiştirdim..
Ben sistem falan takip etmiyorum. Teknik analiz yok. Derinlik izlemiyorum. Hepsini denedim yıllarca ve kaldiracta hepsi hikaye. Yapılan bir yanlız bu piyasa oyuncuları için. Öngörüler hep orta uzun vade ama işlemler kısa vadeli. Bu yüzden bir vobcubun orta ve uzun vadeli öngörüsü genelde doğrudur ama işlemi kısa vade. Kısa vadeyi bilmek çok zor. Işte edilen zararlar o kısa vade hareketleriyle oluyor.
Geçenlerde vobta işlem yapma kriterini anlattım. Genelde hisse vadelilerde işlem yapıyorum. Izlediğim hisselerin gün boyu endexe karşı olan gücüne bakıyorum. Endexe göre güçlü ise yukarı zayıf ise aşağı. Üstüne yılların verdiği tecrübe ve hissiyat var. Teknik takas sistem derinlik kısa vadeli işlem için aldatıcı. Yaptığım işlemlerin %70 i başarılı. Bir pozisyone girdiğimde hemen stopu peşin giriyorum ve duygularima birskmiyorum pozisyonu. Işin en kritik yönü burası. Yakın stoplar koyuyorum hisselerde Max. %0,50 marja stopu peşin giriyorum. Bu yüzden haber gelişme beni pek ilgilendirmiyor. Sadece geceye kaldiysam önemli.
Geçmiş olsun Sayın Abka.
Demek sende yazdığına uyumadın.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi biz fakir geldik fakir gidecez, zevkine bi ceton iki ceton takılıyoruz, gerçi şuan 5 ceton oldu.
Hayır yani anlamadığım 3000 den makinaya 200 dene lönk ceton atıpta nasıl zarar edilir, o kısmı pek anlayamadım. Ayrıca 4.5 dan vakvak deyipte 6.6 olunca nasıl zararda olunur, o kısımda pek karışık ya neyse sağlık olsun. Borsada fırsatlar hiç bitmiyor bi gün mutlaka sizde kar edersiniz. :drunk:
Geçmiş olsun. Long flat dediginizi ben çok gördüm ayrıca daimi ayılarla bile yazistiniz ama uymamissiniz. Bazen basiret bağlanabiliyor. Ben ne zaman psikolojimi duygusuz yapıp sistemime uygun hale getirdim de rahatım.
Gerçi kaldıraç işi margin işi çok pis burada her saniye hesap yapılması gerekiyor. Devamlı excel önünde pozisyon değerlemesi yapılması gerekiyor. Gereksiz riske girmek. Bir jeton atacağına on jeton spot daha mantıklı bana göre
Tekrar geçmiş olsunRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen yine de kamudan uzak dur[emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakvak defalarca aldım,sattım.. 3.50 den bile aldım.. her seferinde kar ettim..Ama bu sermayenin %5 iyledir..
200 kontrat işinin geyik olduğunu zaten ifade etmiştim.
100 kontratti ve 3.080 gibi kapatmıştım..
Burada 14 Temmuzdan beri 80.000 puanlık bir vob yukarısından bahsediyoruz.
isimlerini genelde sabahları epey kardaydım.. sonra hop yukarı.. anca stoplardım
Vakvak burada yazdım.akp gidecekse en mükemmel hisse olur
Ama akp gitmezse yine üzerinde max. baskı olur.
Nuri hoca kanalında ,temmuz ayı ortasinda; Borsada hareket beklemiyorum.Agustos sonuna kadar yatay,aşağı hareket bekliyorum.Gidin tatilinizi yapın...ısrarla ifade etti.
Borsa 2350 den 3150 ye geldi...
ve Hocamız artık her pazar kanalda yaptığı yorumları yapmıyor...Artık kanala çıkmıyor
Kimse ile uğraşma derdim yok
Ama kesin konuşmalar kişiyi etkiliyor.Hele tv ,kanalda söylenince,ADAM EMIN OLMAZSA BUNU SOYLEMEZ..KIM REZIL OLMAYI GOZE ALIR..algısı kişiyi etkiler.
Mesela Xtraderx in Kasim 2021 de 1640 üzeri her fiyat satış fırsatıdır demesi..
Bunlara gerek yok..Kendinden emin olunca,Olacaklar senin istediğin gibi değişmez
https://i.hizliresim.com/fwxok6x.png
kırılma anı, s-400 haberinin geldiği 16.ağustos, yüzde 4 aşağı saldıktan sonra hepsini geri alıp +2 kapatmıştı.. o günden itibaren 10 seansta kabaca yüzde 10 yukarı yaptı vadeli, son yılların en başarılı short-squeeze operasyonu oldu.. bu 10 günde toplam açık pozisyon 92 bin azaldı, shortçuların teminatlar buhar oldu..
bu endeks vadeli kısmı, asıl iş tahtalarda döndü- banka endeksi yüzde 27 sıçradı, tcell- petkm de benzer ölçekte yükseldi, buna mukabil eregl-sise-bimas < %5 kaldı, thyao endeks kadar.. esas iş tabii ki bankalar idi, yabancının yıllardır sattığı paçavra fiyata düşmüş bankalar.. yabancı sattı" ibaresi resmi tam anlatmıyor, çünkü büyük ölçekli short pozisyonlar var- yabancı takasından ödünç alarak satış yapan, burdan sağladığı fonlama ile başka tahtalarda iş yapan trade deskler.. bu at hırsızı açıkçıları kibrit kutusuna soktu birileri..
Beyler bu işin bileni yok. Herkes beklentisi söyler ama kesinlikle dikkate almamak lazım. Bu işin bileni olsa uzmanların hiç biri aracı kurumlarda maaşlı eleman olmaz. Kaldiracli piyasa 2 tavan yakala sermayeni 3 e katla 2 günde. Bir viopcu ancak diğer bir viopcunun yorumunu belki onemseyebilir. Sporcu ve kurum calisanlarinin lafları boş bizler için. Hele viop yapmayan o psikolojiyi bilmeyen bir analist yorumcu acemidir benim için. Güç sizde sizin ongorulerinizde. Vakıf halkın hatta tüm bankaların sicrayacagi barizdi. Bu enflasyon ve faizde hisse senedi de bir değer olduğu için faiz ve enflasyonda etkilenmek zorunda. Emlak konut 2013 lerde arz olduğunda 2.70 fiyat hatırlıyorum. Dolar 1.90 di. Halk bankasini 25.00 lerde hatırlıyorum dolar bazlı dibib dibinde bsnkalar ve birkac tahta.
30 agustos zafer bayramı kutlu olsun .
Dow vadeli yukarı gidiyor. Coşku artarsa alış younunde panik oluşabilir bizde. Bankalarfa öncü hareketi yapan garan tepeden %12-13 düştü. Düzeltme olarak gorulduyse bagragi kamu lardan alabilir. Emlak ttkom tcell asels bunlardada agresif hareketler olabilir. Bayrak el degisterek devam etmeli. Pegasus THY Sasa bunlar dinlenir diye düşünüyorum.
THEDOX ceosu fatıh efendı de yakalnmıs A rnavutlıkta
Kişisel pencereden durum
Önce teknik analizde uzman değilim
Sanırım Sn Kefeli den görmüş idim
yükselişlerde swing sayma işini
yükselişler 9 veya 11 swing de genelde bitiyor idi
usd Bazlı önemli dirençlerdeyiz.
kabaca 3250 diyelim
üstü başka bir dünya
https://i.hizliresim.com/bwl1xes.PNG
Sizinle hemen hemen piyasaya aynı bakıyoruz.
Buralardan düşüş bekliyoruz
Bende düşüş bekliyorum
Global tsunami bekliyorum
Ama biz bekliyoruz diye olmuyor işte
bu düşünceler de yanlış yaptırıyor
yinede bundan kurtulmak kolay değil.
Yazmak elbet kolay
Ben bunun çaresini
pay vadeli devamli long
önemli dirençlerde endeks şhort olarak hal ediyorum
mesela
şuan ikiye bir, pay vadeli long endeks şhort var
böylece o hastalığı kısmen bertaraf ediyorum
Yanlış anlamayın ama yine spotcu olduğumu belirterek(spotcuların burada yorum yapması gıcıklık olarak görünmesine rağmen) yorum yapmak istiyorum. Burada gördüğüm genellikle "ben seni yendim sen beni yendin" şeklinde... Bu foruma girdiğimde kim ne diyor piyasa nasıl biçiminde yorumları izlemek ona göre kafamdakilerle harmanlamak şeklinde idi. Ama çok sabit fikirli ve pozisyonlanmalarinin altının çok dolu olduğu şeklinde bir sürü kişi görüyorum. Takas takibi, çizgilerin takibi, genel konjonktür vb. bir sürü değerlere göre herkes pozisyonlanmis. İşin garibi herkes haklı ama kaldirac pozisyonu almak tam bir disiplin ve karşınızdaki yamyamlarin ne yapacağını hissetmekten geçiyor. Bunu da karşı pozisyondakinin arkadaşı değilseniz çok zor. Her seferinde herif karşı tarafta biriktiriyor hop patlat yine yoluna. Spotta da yapılıyor ama kağıt addin aynı kaybettigin yok. Sonra tekrar yukarı. Diyorsun bir pislik var bu işte bu seferde pozisyonsuz kalıyorsun. Ne anladık bu işten? Sedat Peker spottaki mevzulari anlatırken ki işin herhalde yüzde biri bile değildir, viop ta olmaması imkansız.
Spotculari sevmeyebilirsiniz burada yazmaları anlamsız gelebilir ama sonuçta bu kazanan ile kaybeden arasında bir iş.. Ben kaybediyorum ama viop cuyum siz triskasiniz muhabbeti absürt. Zamanında Forex e bulaşmış bir adamım. O piyasada bile dolabın kralı varken burada serbest piyasa olmasını beklemek komik.
Sen ne yapıyorsun derseniz benim işim aynı parayi döndürerek ekleme yapmadan lot artirmaktir. Geçen seneki bir kagittaki on lotum bu sene yirmi lota çıkmışsa ve kağıt hala değerli ve yukarıya gidiyorsa ben kazanmıştım demektir.
Saygılar...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani önemi ne ona bianen sordum
Benim duyduğum da barnabas incili imiş. Adamların bütün inanacini değiştirecek şekilde farklı imiş mevcut incilden. Dünyanın en büyük holdingi Vatikan açısından sıkıntı yaratır.
Gerçi bizimkilerin bu işlerle işi olmaz akceli işler daha önemlidir. Altın bulmuşlardır onu da iç etmişlerdir. Gerçi bunlar müzedeki Karun hazinelerinin en değerlisi denizatı broşu mu neydi onu bile çaldimışlardı. Onun son durumu ne oldu bilmiyorum Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En az 5 yıl sürecek bir trade sürecine girmiş bulunmaktayız tabiki kolay olmayacak teminatını ve poz sayısını iyi ayarlayan kazanacak para burda
Vobda sistem olmadan olmaz.Yuzlerce sistem yaptım,denedim..Long/flat sistemlerin kazancı 3 kat daha fazla..Sebebi,borsaların uzun vadeli hep yukarı olması ,enflasyon,büyüme...
Belkide bu yüzdendir son 30 işleminin kazancı düz eğri olan bir short sistem bulamadım.Son 30 işlemi düz kazanç olan bir sistem zaten ilk 5 sinyalde %90 kazandırır..Ama shortta BEN BULAMADIM.bulsaydim o sistem,shortta olsa kullanırdım..
Kanalmış,direnç vs...bunlar hikaye (vobda)
Yazık değil mi yani şu paraya, 92bin short sqeeze bence oldukça yüksek bir rakkam KaraKemal abi
Sistem alda pala malda hergün fışkırttırıyo hadi onu görmüyon uzl. Yukarda olucağı belli iken son 10 gün kalmış, halen kasaya şort ceton atanları anlamıyorum, ütülen paralara yazık yani şimdi o paralar lönkcülere transfer oldu. Ondan sonra ayular hep fakir, tabii fakir olursun.
endekis bi dönsün ne acele ediyon hemen ilk fırsatta tepeden şortu yapıştırıyon, kim bulmuş ki bu zamana kadar tepeyi, sen mi bulucan.
Henüz dönüş emaresi yok endekiste ölümcül ralli devam ediyor, haaaa mutlaka bir gün dönücek
İşte o gün şansa şort olan paraları katlar :drunk:
Bakan Soylu: Yerli ve milli pasaportu basmaya başlıyoruz
Nasıl?
Kendi pasaportumuzu dışarıya mı bastırıyorduk, yıllarca?!
zararda olan yada marjine düşen ve oradan çıkamayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, umarım bunlar telafi edilmeyecek zararlar değildir, her durumda önemli olan sağlığımızdır, sağlığımızı neşemizi bozacak, piskolojimizn kaldıramayacağı pozlardan uzak duralım,..
bu yaşadıklarımız bundan ne bileyim bir 5 sene önce olsaydı yada biraz daha ötesi bizi daha bilgisiz yada daha cesur yakalayabilirdi, çok daha fazla kayıplar olurdu diye tahmin ediyorum,
anromal zamanlar ve günler,..haliylen dalga boyuda uzadığında ters bacakta adam bulabiliyor,
yarın vade sonu, gün sonu uzlaşma fiyatından eşleşmeye gidecek kalan açık pozisyonlar.. ağustos vadeli endeks kontratında 70 bin kontrat var, tanesi 34.600 TL üzerinden, 2.3 milyar TL eder, ama yarın biraz daha azalacaktır gün içi, neticede 2 milyardan düşük bir büyüklük var endeks uzlaşmasında
hisse ağustos vadelilerde ise 10.5 milyar TL açık pozisyon var, büyük kısmı uzlaşmaya gidecek, tabii hisse vadelilerin farkı fiziki teslimat olabilmesi, yani mesela 10.000 lot thyao hissen var, 100 tane short thyao kontratın var, bi şey yapmana gerek yok, elindeki hisseler short pozisyonu birebir karşılıyor, ertesi gün sıfıra sıfır poz ile başlarsın
ağustosun farkı, 4-5 spekülatif hissede aşırı boyutta vadeli pozisyon açılmış olması.. operasyon kağıtları- skbnk, tskb, isgyo en yüksek poz taşınan tahtalar haline geldi, gubrf ve odas da bu listeye eklenebilir.. normalde sıralama thyao, bankalar, kchol, tcell, petkm, tuprs, sise falan diye giderdi her daim
yarın gün sonu kapanış fiyatı en çok önemsenecek olan tahtalar tskb-skbnk ile thyao-kchol, en yüksek pozisyonlanma bunlarda
https://i.hizliresim.com/5u94okv.png
peki bu pozisyonlar gerçek pozisyonlar mıdır ki?
misal benim kendi adıma 3 long yapsam evdeki ahaliden biri de 3 short yapsa ...
yok bu pozisyonları ayıklayamıyorsak teşhis edemeyceksek saymanın anlamı var mıdır ki?
not:Gerçekler hep gördüklerimiz değildir.
y.t.d.
iyi bir borsacı değilim ama eskiyim...
bu sayma işleri bizim zamanımızda(kyler için)....
1-borsa kapanırdı
2-borsa kapandıkdan belli bir zaman sonra o bir işlem defteri 1 veya 2 cilt halinde Denizciler kahvesinin üstündeki halka açık bölüme gelirdi
3- Bir masa etrafında 3-5 iskembleye geçer oturur..sayfaları çevirir bakardın...
-öyle kalabalık değil çoğu zaman ben ve arkadaşım olurdu ilk takas takibi yapan (ky lerden olabilir arkadaşım belkide)
büyük senetler zor olurdu ama o zamanlar gorbon ışıl ve şimdide işlem gördüğü için ismini veremeyeceğim bir kaç şirketinkileri not alırdık ( notebook ı phone nerde bildiğin not defterine)
not:ben açıkcası başkasını izlemem o zamanda izlemezdim ama hevesli bir arkadaş vardı onun için gider not alır yardımcı olurdum işi erken bitsin diye.
not:gorbon ışıl fi tarihinde işlem gören halka açık bir şirket idi.Artık yok.senet seçerken çok dikkat ediniz.
(Tahtasında işlem yapan eski borsacılar varsa özelden yazabilirler.)
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Thodex sahibi yakalanmış dediler , paralara ve hesaplardaki muazzam dev fonlara erişilirse mağdurlar haksızlıklardan belki de kurtarılır umarım.
Her seçim senesinde bu olaylar rötarlı da olsa yaşanır oldu. 17 aydır FİRARİ imiş adam... Ertelemeli de olsa güzel haber kaç ay geçmiş hukukumuz bu işi çözmeli , sevindirici gelişme ama neden gecikme yaşandı bilemiyorum. Mit - Avrupa interpolü operasyonu mu acaba ?? 30 agustos için bu tip Konuların Dosya Bazında toparlanması güzel haber gerçekten.. Umarım Long açmıştır veya dolar tl poz vardır, endeks hisselerde paraları 2-3 katlamıştır belki de , ödemeleri net yapabilir yte ama o kapasite biri olduğunu sanmıyorum bu adamın...ytd