Sayfa 580/1000 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630680 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,633 - 4,640 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

kırılma anı, s-400 haberinin geldiği 16.ağustos, yüzde 4 aşağı saldıktan sonra hepsini geri alıp +2 kapatmıştı.. o günden itibaren 10 seansta kabaca yüzde 10 yukarı yaptı vadeli, son yılların en başarılı short-squeeze operasyonu oldu.. bu 10 günde toplam açık pozisyon 92 bin azaldı, shortçuların teminatlar buhar oldu..

bu endeks vadeli kısmı, asıl iş tahtalarda döndü- banka endeksi yüzde 27 sıçradı, tcell- petkm de benzer ölçekte yükseldi, buna mukabil eregl-sise-bimas < %5 kaldı, thyao endeks kadar.. esas iş tabii ki bankalar idi, yabancının yıllardır sattığı paçavra fiyata düşmüş bankalar.. yabancı sattı" ibaresi resmi tam anlatmıyor, çünkü büyük ölçekli short pozisyonlar var- yabancı takasından ödünç alarak satış yapan, burdan sağladığı fonlama ile başka tahtalarda iş yapan trade deskler.. bu at hırsızı açıkçıları kibrit kutusuna soktu birileri..
    Yazık değil mi yani şu paraya, 92bin short sqeeze bence oldukça yüksek bir rakkam KaraKemal abi
    Sistem alda pala malda hergün fışkırttırıyo hadi onu görmüyon uzl. Yukarda olucağı belli iken son 10 gün kalmış, halen kasaya şort ceton atanları anlamıyorum, ütülen paralara yazık yani şimdi o paralar lönkcülere transfer oldu. Ondan sonra ayular hep fakir, tabii fakir olursun.
    endekis bi dönsün ne acele ediyon hemen ilk fırsatta tepeden şortu yapıştırıyon, kim bulmuş ki bu zamana kadar tepeyi, sen mi bulucan.
    Henüz dönüş emaresi yok endekiste ölümcül ralli devam ediyor, haaaa mutlaka bir gün dönücek
    İşte o gün şansa şort olan paraları katlar
    Hamdım Piştim Yandım

Bakan Soylu: Yerli ve milli pasaportu basmaya başlıyoruz

Nasıl?
    Kendi pasaportumuzu dışarıya mı bastırıyorduk, yıllarca?!

3. zararda olan yada marjine düşen ve oradan çıkamayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, umarım bunlar telafi edilmeyecek zararlar değildir, her durumda önemli olan sağlığımızdır, sağlığımızı neşemizi bozacak, piskolojimizn kaldıramayacağı pozlardan uzak duralım,..

bu yaşadıklarımız bundan ne bileyim bir 5 sene önce olsaydı yada biraz daha ötesi bizi daha bilgisiz yada daha cesur yakalayabilirdi, çok daha fazla kayıplar olurdu diye tahmin ediyorum,

anromal zamanlar ve günler,..haliylen dalga boyuda uzadığında ters bacakta adam bulabiliyor,
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Bakan Soylu: Yerli ve milli pasaportu basmaya başlıyoruz

Nasıl?
    Kendi pasaportumuzu dışarıya mı bastırıyorduk, yıllarca?!
    Artık gündem vizesiz Avrupa değil. Matbaada pasaport bastırmak...
    Nerden nereye...

5. yarın vade sonu, gün sonu uzlaşma fiyatından eşleşmeye gidecek kalan açık pozisyonlar.. ağustos vadeli endeks kontratında 70 bin kontrat var, tanesi 34.600 TL üzerinden, 2.3 milyar TL eder, ama yarın biraz daha azalacaktır gün içi, neticede 2 milyardan düşük bir büyüklük var endeks uzlaşmasında

hisse ağustos vadelilerde ise 10.5 milyar TL açık pozisyon var, büyük kısmı uzlaşmaya gidecek, tabii hisse vadelilerin farkı fiziki teslimat olabilmesi, yani mesela 10.000 lot thyao hissen var, 100 tane short thyao kontratın var, bi şey yapmana gerek yok, elindeki hisseler short pozisyonu birebir karşılıyor, ertesi gün sıfıra sıfır poz ile başlarsın

ağustosun farkı, 4-5 spekülatif hissede aşırı boyutta vadeli pozisyon açılmış olması.. operasyon kağıtları- skbnk, tskb, isgyo en yüksek poz taşınan tahtalar haline geldi, gubrf ve odas da bu listeye eklenebilir.. normalde sıralama thyao, bankalar, kchol, tcell, petkm, tuprs, sise falan diye giderdi her daim

yarın gün sonu kapanış fiyatı en çok önemsenecek olan tahtalar tskb-skbnk ile thyao-kchol, en yüksek pozisyonlanma bunlarda

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yarın vade sonu, gün sonu uzlaşma fiyatından eşleşmeye gidecek kalan açık pozisyonlar.. ağustos vadeli endeks kontratında 70 bin kontrat var, tanesi 34.000 TL üzerinden, 2.3 milyar TL eder, ama yarın biraz daha azalacaktır gün içi, neticede 2 milyardan düşük bir büyüklük var endeks uzlaşmasında

hisse ağustos vadelilerde ise 10.5 milyar TL açık pozisyon var, büyük kısmı uzlaşmaya gidecek, tabii hisse vadelilerin farkı fiziki teslimat olabilmesi, yani mesela 10.000 lot isctr hissen var, 100 kontrat short isctr kontratın var, bi şey yapmana gerek yok, elindeki hisseler short pozisyonu birebir karşılıyor, ertesi gün sıfır poz ile başlarsın

ağustosun farkı, 4-5 spekülatif hissede aşırı boyutta vadeli pozisyon açılmış olması.. operasyon kağıtları- skbnk, tskb, isgyo en yüksek poz taşınan tahtalar haline geldi, gubrf ve odas da bu listeye eklenebilir.. normalde sıralama thyao, bankalar, kchol, tcell, petkm, tuprs, sise falan diye giderdi her daim

yarın gün sonu kapanış fiyatı en çok önemsenecek olan tahtalar tskb-skbnk ile thyao-kchol, en yüksek pozisyonlanma bunlarda

peki bu pozisyonlar gerçek pozisyonlar mıdır ki?

misal benim kendi adıma 3 long yapsam evdeki ahaliden biri de 3 short yapsa ...
    yok bu pozisyonları ayıklayamıyorsak teşhis edemeyceksek saymanın anlamı var mıdır ki?

not:Gerçekler hep gördüklerimiz değildir.

y.t.d.

iyi bir borsacı değilim ama eskiyim...
    bu sayma işleri bizim zamanımızda(kyler için)....

1-borsa kapanırdı
    2-borsa kapandıkdan belli bir zaman sonra o bir işlem defteri 1 veya 2 cilt halinde Denizciler kahvesinin üstündeki halka açık bölüme gelirdi
    3- Bir masa etrafında 3-5 iskembleye geçer oturur..sayfaları çevirir bakardın...
    -öyle kalabalık değil çoğu zaman ben ve arkadaşım olurdu ilk takas takibi yapan (ky lerden olabilir arkadaşım belkide)

büyük senetler zor olurdu ama o zamanlar gorbon ışıl ve şimdide işlem gördüğü için ismini veremeyeceğim bir kaç şirketinkileri not alırdık ( notebook ı phone nerde bildiğin not defterine)

not:ben açıkcası başkasını izlemem o zamanda izlemezdim ama hevesli bir arkadaş vardı onun için gider not alır yardımcı olurdum işi erken bitsin diye.
    not:gorbon ışıl fi tarihinde işlem gören halka açık bir şirket idi.Artık yok.senet seçerken çok dikkat ediniz.
    (Tahtasında işlem yapan eski borsacılar varsa özelden yazabilirler.)

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. Thodex sahibi yakalanmış dediler , paralara ve hesaplardaki muazzam dev fonlara erişilirse mağdurlar haksızlıklardan belki de kurtarılır umarım.

Her seçim senesinde bu olaylar rötarlı da olsa yaşanır oldu. 17 aydır FİRARİ imiş adam... Ertelemeli de olsa güzel haber kaç ay geçmiş hukukumuz bu işi çözmeli , sevindirici gelişme ama neden gecikme yaşandı bilemiyorum. Mit - Avrupa interpolü operasyonu mu acaba ?? 30 agustos için bu tip Konuların Dosya Bazında toparlanması güzel haber gerçekten.. Umarım Long açmıştır veya dolar tl poz vardır, endeks hisselerde paraları 2-3 katlamıştır belki de , ödemeleri net yapabilir yte ama o kapasite biri olduğunu sanmıyorum bu adamın...ytd

Sayfa 580/1000 İlkİlk ... 80480530570578579580581582590630680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •