Bu arkadaşı son zamanlarda takip ediyorum. Görüşleri fena değil. 60 bin kişi abonesi var. Yeni bir şeyler ifade etmiş (Yatırım tavsiyesi değildir.):
https://www.youtube.com/watch?v=TLb1WNh-LF4
Printable View
Bu arkadaşı son zamanlarda takip ediyorum. Görüşleri fena değil. 60 bin kişi abonesi var. Yeni bir şeyler ifade etmiş (Yatırım tavsiyesi değildir.):
https://www.youtube.com/watch?v=TLb1WNh-LF4
Market, üşenmedim videoyu yarıya kadar izledim. Filmin sonunda ne çıkıyor bilmiyorum ama bana hitab etmedi. :)
Adamın 60bin oyu var, benim 10 oyum var. Kıskandım doğrusu. Farkı hitab etme yeteneği belirliyor. tayyip omlet yapımını anlatsa 600 bini rahat bulur. Ben ılık füzyonu anlatsam 10 dakkada salon boşalır.
.
Dün ben olayın silkeleme karakteristiği taşıdığını anlattım. Görüntüyü sundum, hikaye anlatmadım. Kontrol altında bilinçli hareketti, panik sürü hareketi değildi. %3,5 düşen gün sonrası 1400 üzerinde yükselirken, dönüp tekrar 1400 altına indirilmesi, benim düşüncemi kesinleştirdi. Sahipli bir hareketti.
TV de ise aynı hikâyeyi anlatmaya devam ettiler. Bu adamlar kendi arkadaşları arasında konuşurken, hareketi yapan kurumları isimleri ile veriyorlardır ama TV ye çıkınca sığır moduna geçiyorlar. Geçmektede haklılar, iş bank yaptı diyecek halleri yok. iş bankı laf olsun diye koydum, kimin yaptığını bilmiyorum, olsa olsa piyasa yapıcı 3 bankadır diye varsayımım var.
Silkelemeler yükselişler öncesi yapılır. Eğer gerçekten silkeleme ise bir kaç hafta hafif hafif yükselmeliyiz en azından 1550 yi görmeliyiz. Tabi yükselişi engelleyecek, ağbal dehlenmesi, geçmişteki trump tehdidi veya abd borsalarının çakılması gibi ekstra bir gelişme olmazsa.
Arkadaş her türlü yumuşaklıpa sahiptir. Buda benim dostum market her türlü i.neliği yaymaya bayılır. Ruhunda var bişeyler yumuşak yumuşak yapar işiniki yumuşak yumuşak sövsünler diye sanırım ama ben severim jendisini dostumdur. İnsan dostuna söver mi sövmez tabiki. Dolar topiğinde o yumuşakçanın videosunu paylaşıp aldığı cevaptan sonra getirip buraya yapıştırıp yeniden cevap isteme sebebi ne okabilir. İbnelikten değildir herhalde
ben dostumun böyle bi i. Neliğin içinde olabileceğine ihtimal dahi vermem.
Şimdi dolar topiğinde yazdıklarını gelip burayada yazma kötü söz falan filan diye insan sevgilş dostuna kötü söz söyler mi hiç
Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya oldu.
---
Endeks eksi açtı, yön saat 11:30 dan sonra belli olur. S&P dede uzun bi kaç kırmızı bar belirdi. S&P de 4120 ye inmesi normal olur.
Bu arada tapering sinyalleri arka arkaya geliyor ve abd borsalarında kısa süreli bir çakılma olmadı.??? Şok dalarmı acaba.? Yoksa yumuşak geçişmi olacak.? abd ekonomisi çoğunluğu baz etkisinden kaynaklansada ikinci yarıda %10 ve üzeri büyümesi bekleniyor. gelişmiş bir ülkede %10 çok anormal bir rakam.
tapering olayı borsalarda ve ons altında ne kadar kötü yönde etkili olacak bir kaç gündür şüpheye düştüm. Yoksa hiç etkisi olmayacakmı demeye başladım.? Şu an kararsızım ve izlemeye devam ediyorum. FED süreci çokmu iyi yönetiyor yoksa 120 milyar dolar hala dağıtılmaya devam edildiği içinmi.?
Dün gece, aylık dağıtılan 120 milyar doları günlük Repo larla FED geri çekiyor dendi. Hatta 2 günde ters repo ile 850 milyar USD çekilmiş. Mesleğim para piyasaları olmadığından repo-ters repo ile para nasıl çekilir anlamış değilim. Repo dediğin banka merkez bankasına para verir, faizi ile geri alır. yani tek yönlü değil, giden geliyor. ters repoda tersi olsa gerek, yine tek yönlü değil. Giden geri geliyor. Hortumla havuz suyu boşaltmıyorsun, o suyu geri dolduruyorsun. Sonuçta değişen bir şey olmuyor.? Demekki benim bildiğim reponun farklı bir çalışma şekli var. Yada garantinin tekrar yağ yapmaya başlayan bebesi hikaye anlattı.
Üstadım kişisel problemim yok.
Olan belli bence.
Bu çocuk ne ettiyse hala unutulmamış, psikolojisini bozmuş arkadaşın.
Hemen ağzında sakız oluyor, yayvan yayvan laf yetiştirip küfürleri döktürüyor.
Destek alması lazım, insanlara sürekli olarak hakaret etmesi iyi bir şey değil...
Borsamız ne hale geldi. investingte kuşlu sitede koskaca THYAO hissesini uçacak kaçacak diye pazarlıyorlar. Sanki bakkal dükkanı THYAO.
[QUOTE=alicemal;5378866]Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya oldu.
---
Üstad ben burdayım.Polemik olmasin dükkan kirlenmesin diye sesim çıkmıyor.
Oyum da tapu gibi burda.
Biz verdiğimiz sözden dönmeyiz.
Okumaya devam.[emoji119]
BIST de orman kanunları geçerli gibi. Güçlüler medya yardımı ile güçsüz kalabalıkları eziyorlar. En tepe ne ise, zamanla aşağılar, en tepeye göre şekilleniyorlar.
En tepe kötü ise, devlet kurumlarındaki iyiler kaçmak zorunda kalıyor, kötüler devleti dolduruyor. terside geçerli.
Bugün hem yabancı, hem yerli satış tarafındaymış. Hisse düşünce USD de kaptırıp gidiyor. 8.50 yi geçmiş.
Ekran başında değildim, BISTin 1400 ü aşağı kırmaması ilginç olmuş.
Yerli bugün almamış. Önceki günki YERLİ büyüklerin silkelemesi tam gerçekleşmemişti. Yabancılar taş koymuştu. Bugün silkelemeye devam etme ihtimalleri yüksekti ancak yapmamışlar. Almamışlarda.
USD neden kaptırdı gitti.?
tayyipin düzenli arızalarını görünce, dovizin düşeceğinden kimsenin umudu kalmamıştır. Bu sebeple düşüşe oynayan kurumsal büyük oyuncu yoktur. Yabancı zaten biden-tayyip görüşmesine kadar USD düşsün istemez.
biden'ın eli güçlü olması için, USD nin tayyipi, dolayısı ile Türk halkının dovizi olmayan büyük kısmını öttürmesi, aman diletmesi gerekir.
Ne hale geldik yaw.
Kaç yıl önceydi, uzun yıllar önce bunlar iyi günleriniz diyordum her gördüğüme. Şu an içindeyiz ve aşağı doğru devam ediyoruz.
Sahile gidip efkâr dağıtayım.
Tam kapamadan beridir sahil koşularını borakmıştım. Bu akşam bi deneme yapayım. pazartesi veya salı günüde deniz sezonunu açarım.
alicemal 2 gün önce ne için verdilerse aynı haber yada bilgi yeniden ısıtılıp kulislere veriliyor gibi
Başlığa rahatsızlık vermeden iki satır yazayım ; Bu akşam ki döviz hareketine kanıp yine yerliler panik alımı yaptılar. Geçen gece de aynısı oldu. Piyasalarda işlem yapan arkadaşlarımız her haberi dikkatle analiz etmek zorunda. Bugün Sn. Cumhurbaşkanı ABD li 20 şirketle video konferans yapmadı mı ? Bir kısmını tv lerde yayınladılar ama özü nedir bilen var mı ? Şüphecilik iyidir. İnsanı her an tetikte tutar. Tahminim ; bu şirketlere bir şeyler vaat edildiyse , 1-2 milyar dolarla ülkeye girebilirler. Girişte yüksek kur istemiş olabilirler. Merkez emirle kura - alım yönünde - müdahale ederse zaten gerisini yerliler tamamlamış olabilir. Böylece amaç hasıl olur ve yarın sabah pardon denerek kaldığımız yerden ( 8,43 lerden ) devam ettirebilirler.
Şahsi düşüncelerim olup, yatırım tavsiyesi olamaz. Bildiğimiz ya da duyduğumuz bir şey yoktur. varsayım yaptık.
Bilgi için sağol ressam.
tayyip gibi biriyle BEN anlaşma yapacak olsam. 1 vermek için 5 isterdim ve bunuda devlet garantisine bağlardım. Yaetmez üzerine TR gayrımenkullarine ipotek koydurur, ipotek belgelerinden sorumlu olarakta uluslararası bir mahkeme belirlerdim. Görüşmeye girerken yüzümü tayyip ve heyetine dönerek yürürdüm. Anlaşma bitip oradan çıkarkende yine yüzümü tayyiple heyetine dönerek geri geri yürüyerek çıkardım.
Japon başbakanı ile anlaşma yapacak olsam, son derece rahat girer, bir verip bir alırdım. Güle oynaya imzaları atardık. Herkes huzur içinde olurdu. İki tarafta ülke HALKlarına kazandırdıkları ile gurur duyar, kendi HALKI yanında karşı taraf HALKının da bu işten kazanacağını bilerek mutlu olurdu.
Maalesef bu yazdığım doğru ve bizim açımızdan ... ...
TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."
TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."
Her gün aynı ağıtlar.
Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.
Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez. maşşaklıda olmak lazım" (özür dilerim ama bundan daha iyi anlatacak deyim biliyorsanız söyleyin yazayım. Zaten gençliğin ağzı bozulmuş, onları dinlerken benim yüzüm kızarıyor. Hemde kızlardada aynı.) :kahkah: yaw yzdığıma güldüm ama yazdığımamı güldüm, 3 gündür sinirlerim bozuldu kafayı sıyırdığım içinmi güldüm emin değilim.
Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.
Lang dingiller.
Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı.
Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.
Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.
HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.
GERÇEK BU.
Kimse tayyip diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.
Hatırlatayım, 200 milyon avro ya bende ülkeyi satmaya karar verdim. Unutmayın USD değil AVRO. Teklifleri dört gözle bekliyorum.
sana oy verenlere bişey var mı hepsini sen mi yiyecen
Yok yaw, kuruşunu ben yemeyecem. Aşmış biri geçmişte demişti, "1 tane ağzım var, onunda kapasitesi belli."
Geçmişte kaç kere ne yazmıştım. Aptal yada akıllı olmayan ama zeki olan insan ihtiyacı kadar kazansada doymaz ve daha fazlası için her şeyi yapar. Ölene kadar yapar ve fazlasını stoklar durur.
Akıllı insan, ailesinin ihtiyacından fazlasını, çevresindeki zor durumdaki insanların çocuklarını eğitmek için kullanır. Onların çok iyi eğitilmelerini sağlar. O çocuklar, "ailesini, mahallesini, şehrini ve ülkesini seven" insanlar olarak yetiiştirilir. Bu sayede gelecekte bizim arabamızı yaparlar, gök kulemizi yaparlar, makinelerimizi yaparlar.
Bu çocukları yetiştirmesen, onların emeklerini sürekli soysan, geleceklerini, umutlarını çalsan(mevcut durum), o çocuklar ve onların gelecek nesilleri, senin yada ailenin karşısına hırsız, katil yada tecavüzcü olarak çıkarlar.(mevcut durum) Sende yüksek duvarlar ve yüzlerce koruma arkasına saklanırsın. Ülkedeki hırsızların ev ve sitelerine bakın aynı durumdadır.(mevcut durum)
Üstteki paragraf çok önemli. Çerçeveletip her sokağa asmak lazım.
Biri demişti sanırım desidero'ydu. "Sen başgan olmak istiyorsun." Beni hiç tanımamış. Yazmıştım benim sistemimde başgan yok. kral, padişah yok. Ben ülkeyi yöneten kurulun tek oya sahip üyelerinden biri olacağım ve TV de tek kare görünmeyeceğim. Kimse ne beni ne kuruldan birini bilecek. Sadece kurul olarak bilecekler. Başa geçersem seçim sistemi çoook değişecek, şaşıracaksınız, diliniz damağınız kuruyacak, dişleriniz takırdayacak.
---
Bir bilim-kurgu film seyredip kendime geleyim.
---
Filenin Sultanları, Polonyanın sultanlarını dilimlediler. Maçın bir kısmını seyrettim. Seviyorum onları. Ülkenin parasını yiyen futbol camiasınında huzurunuzda kafalarını çotlatıyorum. çot.
Şimdi zamandan sıkılıp gelecekte yaşamak için iyi bir yol, bilim kurgu izlemek. Ancak bizim geleceğimiz de "katranı ezsen olur mu şeker .... " minvalinde.
Zira gelecekte gelecekler neden farklı olacak? Toplum mühendisliği kaidesince değişim çok zor. Binlerce yillık gen havuzundan birikmişlik var. Bu fabrikadan bu ürün....
seçim yapacaksan ancak adaylık ve seçmen olma kriterlerine müdahale edebilirsin. Okumuşlar mı olacak? Ünvanlılar mı? Fersah kaç onlardan... Bizim kandırılabilir saf anadolu insanımız okuyunca icinden bir şeytan çıkabiliyor. En büyük soygunu, vurgunu yapıveriyor icabında. Kandıran o oluyor.
Niye? Çünkü egitim diye bir eğme ameliyesi bizde yurttaşı kendi isteğince eğme, şekillendirme, hizaya sokma olarak cari. Eğitim adına hayata anlamsız bakan, mezunları başıboş, verimsiz, (u)mutsuz (ki gençlerin suçu değil) ürünler çıkaran kaç ülke var acep? Varsa da beni ilgilendirmiyor gerçi. Ben olmasın isteyenlerdenim. hocaları maaşlı eleman olan sistem... yenilik adina derslik sayısı artırıldı denen sistem...
Çok uzun konu eğme meselesi. Neresinden tutsak.. mümkünse bizimkiler eğitmesin. O derece yani... Çocuklarımızın en güzel yıllarını anlamlandırılmamış ve büyük kısmı gereksiz içeriklerle hiç ediyoruz.
(müşevveşinden bir leff ü neşr olsun)
Bozarlar değilmi.
Çünkü toplum ahlakı çöktü. Alicemal nasıl dayanacak.
Alicemal değil keçi gergedan olsa dayanamaz.
Atatürk döneminde savaştan cikilmisti.Yokluk vardı, toplumun büyük çoğunluğu temizdi.
Toplumsal bir mucadele ile Atatürk basarili oldu.
Şuan böyle ruha sahip toplum biraraya gelemiyor.Un var şeker var.Helva yapacak toplum yok.(lider demiyorum dikkat et)
Alicemalde çok güzel helva yaparim desede toplum katilmadigi sürece yapamaz.Çünkü alicemal helvayi kavurmaya calisirken kan-ter ıçinde birileri onun içine tuz atar limon sikar.
Abicim başa ben geçmiyorum yaw. Seçimler ve ülke yönetimi aklınıza gelmeyecek ve kimseyi ihya etmeyecek bişey olacak diyorum.
Yaw ben geçmişte tanıdığınız hiç bir kimseye benziyormuyum.? Her hangi bir kalıba uyuyormuyum.? Geçmiş tecrübelerinize dayanan kalıplara koymayın beni diyorum.
Tabi siyasilerde başa geçmeden aynı yalanları söyleyip başa geçince gerçek niyetlerini hızlı zenginleşerek gösteriyorlar. Sistem namusluyuda namussuz yapacak kadar gelişmiş ve her yeri kaplamış. Şimdi ben farklıyım deyince kaç kişi inanır önünde taze tayyip örneği varken.
Benim delilimde var. Nauru devlet başganı emenike sürekli kapımda. Gel bizim ülkeyide yönet, sen efsanesin başkalarına benzemiyorsun deyip duruyor.
Durun yaw.
Ben muhtarlık seçimine oy istiyorum. Gaza gelince bunu unutmuşum.
Önce muhtarlıkta yapacaklarımı göreceksiniz, sonra ilçe belediye başganlığı, sonra il belediye başganlığı. En son ülke başganlığı, sonra mecburen gezegen ve güneş sistemi başganlığı. Gören insanlar, ülkelerini yönetmem için beni çağıracaklar.
Yaptıkları ile muhtarlıktan Tunceli belediye başganlığına çıkan adama kimse hırsız yada sapıttı diyebilirmi.?
(Aslında ben "naapıyon lan, daha yeni belediyenin başına geçtin" demiştim öhhö. İlk iş olarak Tunceli ismini değiştirmeye kalkmıştıda. Önce bi şehri ve halkını düzelt, herkes iyi hale gelince sonra gerekiyorsa İsme sıra gelir.)
tayyip yine yeni icad çıkarıyor. "Anayasayı değiştirmek için gerekiyorsa referanduma gideriz" demiş. Değiştireceği şeyler başkanlık sistemi gibi kendi çıkarına olan şeyler olmalıki, referandum tehdidini kullanmış.
Önceki anayasa değişikliğinde "Yetmez ama evet" sloganı ile, fetöcülerle beraber akp tayfası, halkın %60'ını kandırmıştı. Bu %60 içindeyseniz, tayyip VEYA BİR BAŞKASI sizi yine kolayca kandırabilir.
tayyip in karakteri, kendi kişisel çıkarını ikinci plana itmesine engel olur. Başka türlü yapması İMKÂNSIZ. Yeni anayasa referandumuda kendi çıkarı içindir. Sizin çıkarınıza görünen şeyler, asıl niyetini gizlemek için size sunacağı rüşvettir. Benim 200 milyona fiyatım olması gibi. İstediğini alırsa, Siz ve çocuklarınızın geleceğinin bir kısmı YİNE 3 kuruşa gidecek demektir.
200 milyon AVRO iyidir, aşağı inmeyin. Referandumdan önce keş isteyin, vaat olmasın. Ağlamaya başlarsa hemen tüyün. Gözyaşları ile kandırabilir. Siyasetçi numarasıdır gözyaşı. Sıkışınca sık sık kullanılır.
Eğer referandum olursa, yine TV de pek çok güvendiğiniz insan çıkıp referandum için tayyipe oy isteyecek. Onlar bu işten maddi çıkar sağlayan insanlar. Yemeyin, yedirmeyin. "200 milyon avrom var, birine vermek istiyorum ama kime.?" diyeni de bana gönderin.
Alicemal, seni bi tek ben tanıdım ben de yanlış tanıdım , yani işin zor. İşin olacağı nedir konuşmuyorsun nerede olmayacak bir şekil var oradan daliyorsun boş ver sen bu basganligi domatislere bak.Bu millet senin dediğin paylaşmayı istese sokakta görürsün esnaflar şimdi kapanmadan sonra dudukleyecek adam arıyor 3 liralık mala 5 , 10 tipine göre fiyat çekiyor .
Güreş lafını sanki bildin de ettin , gençliğimizin bı kısmı Sadettin Tantan in o zaman başkan ligini yaptığı istanbul güreş ihtisas kulübünde geçti , güreşi severim ,
karşımda Boş yapan veya basİT lik yapanlar olursa ona göre ayarını alır ve de
kurek kova benden deniz mevsimi gelmiş plajda oynayacaklar için ,
Geçen yıl memlekette , kabadayilarinin bol olduğu komşu ilçeye kuzine altlığı almaya gittim bı dükkana girdim benle yaklaşık aynı yaşta olan satici adam ne istiyorsunuz dedi bı an aklıma adı gelmedi şey diyecek oldum
Herif bana demez mi burada şey satılmıyor diye
Ona gözlerine bakarak eskiden artist olarak bı Ayhan ışık vardı şimdi herkes artist oldu , deyince işin gideceği yolu anladı , sonrasında saygıda kusur etmedi
demem o ki artistlik yapan artislik görür nokta.
ben şahsım yönetimde anarşizm felsefesine daha yakınım artık. Öyle müdür, baş müdür, yardımcılardan başlayıp bakanlıklara uzanan milyon yönetici vs olmamalı. Bunları besleyecek sistem kalmadı artık. Bir iş mi çıktı o an işe en yakın olanlar, işin çıktığı yerdekilerden sadece o iş için geçici bir sorumlu olacak. (Bakın sorumlu.. yetkili ya da başımıza kral değil) İşi hemen bitirip sorumluluğu da bırakıp sıradan vatandaş olacak. misal 150 bin din adamı olmayacak. Namaz mı kılınacak, hemen oradan biri başa geçip Allahu Ekber tekbir getirecek. Ücret mi? Cennette. Din böyle demiyor mu? Peygamber ücret istemiyorum demiş, Kuran sizden ücret istemeyenler bahtiyar, demiş. Din ve anarşizim aynı şeyleri savunuyor zaten. Arabaymış, lüks konutlarmış, giysilermiş... İsraf yok! Yerellik önemli olacak. Öyle bölündük, ülke elden gidiyor vs. artık bunlar olmayacak. bitecek..Başkaları bölünmüyorsa biz de bölünmeyiz. Herkes kendi mahallesini süpürecek...
alicemal akşama not muhabeti varmış düşünüyorumda daha ne kadar düşer ki bu not. bence düşmeyecek yerinde sayacak ama birileri şimdiden notumuz düşmüş gibi davranıyor acaba 2 dir beklenen haber not düşümü idiydide biz yanlış yerlere mi baktık
Notu kimse takarmı emin değilim. Zaten çok düşük nottayız. 1 kademe inse yada çıksa fark etmiyor.
---
lütfi elvan konuşuyor. Oda tayyip gibi karşısında sağ ve sol tarafa cam ekran koymuş, oradan okuyor.
Bu adama bakınca devlet kurumunda en fazla şef mertebesinde birini görüyorum. Karşımızda ülke ekonomisini yönetiyor(yersen tabi). Kendi uzmanı olması gereken konularda birebir ekrandan okuyor.
O konuştukça doviz yükseliyor. O kadar akp ye tepki olmuuşki konuşmalalrına bile dovizi kontrol edenler dayanamıyorlar.
tayyiple damat konuşurkende bir ara doviz yükselir BIST düşerdi.
ha bu arada dün natoda belarusa yaptırımı tek başımıza veto etmemizde işleri dahada kötüye götürecek. o veto ile gerçekten ne amaçladığımızı anlatabilecek bir tane asker, veya burokrat yetkili varmıdır
Kafa yormak gerektiği için bu yazıyı müsait anımda okudum.
akresta ezberleri bozmuş. Farklı şeyler yazmış, üzerinde düşünmek lazım. Doğru şeyler yazmış ancak doğru olması, tamamının işleyeceği anlamına gelmiyor. İşleyecekleri ve işlemeyecekleri uzun uzun düşünüp iyi ayırd etmek lazım.
Arabamla karşı tepeye gideceğim dediğinde doğruyu söylemiş oluyorsun çünki mesafe uzun, 30 km. Ancak arada koca bir kanyon ve içinde dev nehir var, köprü yok. Araba ile yola çıkman, karşı tepeye varacağın anlamına gelmiyor.
İnsan doğasına göre çözümler üretmek gerekiyor. O sebeple benim odunlu sistemi bi daha gözden geçirelim ve ilave odun ekleyelim diyorum. :p
Muhtarlığa adaylığımı koyduğumu, pardon koyacağımı unutmayayım. Bu seçim değil sorakinde bi terslik olmazsa muhtarlığa adayım. 10 oyu veren yol arkadaşlarımıda mahalleye yerleştirmem lazım ki bana oy verebilsinler. bayağı bi iş var.
Bugün konsensüsten uzak bir şekilde ve tek başına veto hakkını kullanarak Natoyu işlevsiz bıraktığımız için olur da yarın öbür gün bir saldırıya maruz kalıp da Natoya ihtiyaç duyduğumuzda inşallah bize bugünü hatırlatıp bizi yalnız bırakmazlar. Böyle önemsiz konularda ayrık oy kullanarak kendimizi iyice yanlızlaştırıyoruz gibi geliyor bana.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi