Sayfa 581/853 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Bu arkadaşı son zamanlarda takip ediyorum. Görüşleri fena değil. 60 bin kişi abonesi var. Yeni bir şeyler ifade etmiş (Yatırım tavsiyesi değildir.):

Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Market, üşenmedim videoyu yarıya kadar izledim. Filmin sonunda ne çıkıyor bilmiyorum ama bana hitab etmedi.

Adamın 60bin oyu var, benim 10 oyum var. Kıskandım doğrusu. Farkı hitab etme yeteneği belirliyor. tayyip omlet yapımını anlatsa 600 bini rahat bulur. Ben ılık füzyonu anlatsam 10 dakkada salon boşalır.

.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün ben olayın silkeleme karakteristiği taşıdığını anlattım. Görüntüyü sundum, hikaye anlatmadım. Kontrol altında bilinçli hareketti, panik sürü hareketi değildi. %3,5 düşen gün sonrası 1400 üzerinde yükselirken, dönüp tekrar 1400 altına indirilmesi, benim düşüncemi kesinleştirdi. Sahipli bir hareketti.

TV de ise aynı hikâyeyi anlatmaya devam ettiler. Bu adamlar kendi arkadaşları arasında konuşurken, hareketi yapan kurumları isimleri ile veriyorlardır ama TV ye çıkınca sığır moduna geçiyorlar. Geçmektede haklılar, iş bank yaptı diyecek halleri yok. iş bankı laf olsun diye koydum, kimin yaptığını bilmiyorum, olsa olsa piyasa yapıcı 3 bankadır diye varsayımım var.

Silkelemeler yükselişler öncesi yapılır. Eğer gerçekten silkeleme ise bir kaç hafta hafif hafif yükselmeliyiz en azından 1550 yi görmeliyiz. Tabi yükselişi engelleyecek, ağbal dehlenmesi, geçmişteki trump tehdidi veya abd borsalarının çakılması gibi ekstra bir gelişme olmazsa.

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Bu arkadaşı son zamanlarda takip ediyorum. Görüşleri fena değil. 60 bin kişi abonesi var. Yeni bir şeyler ifade etmiş (Yatırım tavsiyesi değildir.):
    Arkadaş her türlü yumuşaklıpa sahiptir. Buda benim dostum market her türlü i.neliği yaymaya bayılır. Ruhunda var bişeyler yumuşak yumuşak yapar işiniki yumuşak yumuşak sövsünler diye sanırım ama ben severim jendisini dostumdur. İnsan dostuna söver mi sövmez tabiki. Dolar topiğinde o yumuşakçanın videosunu paylaşıp aldığı cevaptan sonra getirip buraya yapıştırıp yeniden cevap isteme sebebi ne okabilir. İbnelikten değildir herhalde
    ben dostumun böyle bi i. Neliğin içinde olabileceğine ihtimal dahi vermem.
    Şimdi dolar topiğinde yazdıklarını gelip burayada yazma kötü söz falan filan diye insan sevgilş dostuna kötü söz söyler mi hiç
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya oldu.

---

Endeks eksi açtı, yön saat 11:30 dan sonra belli olur. S&P dede uzun bi kaç kırmızı bar belirdi. S&P de 4120 ye inmesi normal olur.

Bu arada tapering sinyalleri arka arkaya geliyor ve abd borsalarında kısa süreli bir çakılma olmadı.??? Şok dalarmı acaba.? Yoksa yumuşak geçişmi olacak.? abd ekonomisi çoğunluğu baz etkisinden kaynaklansada ikinci yarıda %10 ve üzeri büyümesi bekleniyor. gelişmiş bir ülkede %10 çok anormal bir rakam.

tapering olayı borsalarda ve ons altında ne kadar kötü yönde etkili olacak bir kaç gündür şüpheye düştüm. Yoksa hiç etkisi olmayacakmı demeye başladım.? Şu an kararsızım ve izlemeye devam ediyorum. FED süreci çokmu iyi yönetiyor yoksa 120 milyar dolar hala dağıtılmaya devam edildiği içinmi.?

Dün gece, aylık dağıtılan 120 milyar doları günlük Repo larla FED geri çekiyor dendi. Hatta 2 günde ters repo ile 850 milyar USD çekilmiş. Mesleğim para piyasaları olmadığından repo-ters repo ile para nasıl çekilir anlamış değilim. Repo dediğin banka merkez bankasına para verir, faizi ile geri alır. yani tek yönlü değil, giden geliyor. ters repoda tersi olsa gerek, yine tek yönlü değil. Giden geri geliyor. Hortumla havuz suyu boşaltmıyorsun, o suyu geri dolduruyorsun. Sonuçta değişen bir şey olmuyor.? Demekki benim bildiğim reponun farklı bir çalışma şekli var. Yada garantinin tekrar yağ yapmaya başlayan bebesi hikaye anlattı.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya oldu.
    Üstadım kişisel problemim yok.
    Olan belli bence.
    Bu çocuk ne ettiyse hala unutulmamış, psikolojisini bozmuş arkadaşın.
    Hemen ağzında sakız oluyor, yayvan yayvan laf yetiştirip küfürleri döktürüyor.
    Destek alması lazım, insanlara sürekli olarak hakaret etmesi iyi bir şey değil...
    Son düzenleme : Market Soul; 27-05-2021 saat: 13:35.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2017
    İkamet
    güneşin doğduğu yer
    Gönderi
    1,081
    Borsamız ne hale geldi. investingte kuşlu sitede koskaca THYAO hissesini uçacak kaçacak diye pazarlıyorlar. Sanki bakkal dükkanı THYAO.

8. [QUOTE=alicemal;5378866]Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya oldu.

---

Üstad ben burdayım.Polemik olmasin dükkan kirlenmesin diye sesim çıkmıyor.

Oyum da tapu gibi burda.
    Biz verdiğimiz sözden dönmeyiz.

Okumaya devam.[emoji119]

Sayfa 581/853 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •