Originally Posted by
akresta
Þimdi zamandan sýkýlýp gelecekte yaþamak için iyi bir yol, bilim kurgu izlemek. Ancak bizim geleceðimiz de "katraný ezsen olur mu þeker .... " minvalinde.
Zira gelecekte gelecekler neden farklý olacak? Toplum mühendisliði kaidesince deðiþim çok zor. Binlerce yillýk gen havuzundan birikmiþlik var. Bu fabrikadan bu ürün....
seçim yapacaksan ancak adaylýk ve seçmen olma kriterlerine müdahale edebilirsin. Okumuþlar mý olacak? Ünvanlýlar mý? Fersah kaç onlardan... Bizim kandýrýlabilir saf anadolu insanýmýz okuyunca icinden bir þeytan çýkabiliyor. En büyük soygunu, vurgunu yapýveriyor icabýnda. Kandýran o oluyor.
Niye? Çünkü egitim diye bir eðme ameliyesi bizde yurttaþý kendi isteðince eðme, þekillendirme, hizaya sokma olarak cari. Eðitim adýna hayata anlamsýz bakan, mezunlarý baþýboþ, verimsiz, (u)mutsuz (ki gençlerin suçu deðil) ürünler çýkaran kaç ülke var acep? Varsa da beni ilgilendirmiyor gerçi. Ben olmasýn isteyenlerdenim. hocalarý maaþlý eleman olan sistem... yenilik adina derslik sayýsý artýrýldý denen sistem...
Çok uzun konu eðme meselesi. Neresinden tutsak.. mümkünse bizimkiler eðitmesin. O derece yani... Çocuklarýmýzýn en güzel yýllarýný anlamlandýrýlmamýþ ve büyük kýsmý gereksiz içeriklerle hiç ediyoruz.
(müþevveþinden bir leff ü neþr olsun)
Yer Ýmleri