Sayfa 583/853 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."

TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."

Her gün aynı ağıtlar.

Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.

Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez. maşşaklıda olmak lazım" (özür dilerim ama bundan daha iyi anlatacak deyim biliyorsanız söyleyin yazayım. Zaten gençliğin ağzı bozulmuş, onları dinlerken benim yüzüm kızarıyor. Hemde kızlardada aynı.) yaw yzdığıma güldüm ama yazdığımamı güldüm, 3 gündür sinirlerim bozuldu kafayı sıyırdığım içinmi güldüm emin değilim.

Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.

Lang dingiller.

Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı.

Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.

Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.

HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.

GERÇEK BU.

Kimse tayyip diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.

Hatırlatayım, 200 milyon avro ya bende ülkeyi satmaya karar verdim. Unutmayın USD değil AVRO. Teklifleri dört gözle bekliyorum.

sana oy verenlere bişey var mı hepsini sen mi yiyecen
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yok yaw, kuruşunu ben yemeyecem. Aşmış biri geçmişte demişti, "1 tane ağzım var, onunda kapasitesi belli."

Geçmişte kaç kere ne yazmıştım. Aptal yada akıllı olmayan ama zeki olan insan ihtiyacı kadar kazansada doymaz ve daha fazlası için her şeyi yapar. Ölene kadar yapar ve fazlasını stoklar durur.

Akıllı insan, ailesinin ihtiyacından fazlasını, çevresindeki zor durumdaki insanların çocuklarını eğitmek için kullanır. Onların çok iyi eğitilmelerini sağlar. O çocuklar, "ailesini, mahallesini, şehrini ve ülkesini seven" insanlar olarak yetiiştirilir. Bu sayede gelecekte bizim arabamızı yaparlar, gök kulemizi yaparlar, makinelerimizi yaparlar.

Bu çocukları yetiştirmesen, onların emeklerini sürekli soysan, geleceklerini, umutlarını çalsan(mevcut durum), o çocuklar ve onların gelecek nesilleri, senin yada ailenin karşısına hırsız, katil yada tecavüzcü olarak çıkarlar.(mevcut durum) Sende yüksek duvarlar ve yüzlerce koruma arkasına saklanırsın. Ülkedeki hırsızların ev ve sitelerine bakın aynı durumdadır.(mevcut durum)

Üstteki paragraf çok önemli. Çerçeveletip her sokağa asmak lazım.

Biri demişti sanırım desidero'ydu. "Sen başgan olmak istiyorsun." Beni hiç tanımamış. Yazmıştım benim sistemimde başgan yok. kral, padişah yok. Ben ülkeyi yöneten kurulun tek oya sahip üyelerinden biri olacağım ve TV de tek kare görünmeyeceğim. Kimse ne beni ne kuruldan birini bilecek. Sadece kurul olarak bilecekler. Başa geçersem seçim sistemi çoook değişecek, şaşıracaksınız, diliniz damağınız kuruyacak, dişleriniz takırdayacak.

---

Bir bilim-kurgu film seyredip kendime geleyim.

---

Filenin Sultanları, Polonyanın sultanlarını dilimlediler. Maçın bir kısmını seyrettim. Seviyorum onları. Ülkenin parasını yiyen futbol camiasınında huzurunuzda kafalarını çotlatıyorum. çot.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Alicemal de bildiğim kadarıyla badem sistemi, kömür makarna vs olmayacak.
    Sen avucunu yalayacan başkan.

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Akıllı insan, ailesinin ihtiyacından fazlasını, çevresindeki zor durumdaki insanların çocuklarını eğitmek için kullanır. Onların çok iyi eğitilmelerini sağlar.

. Başa geçersem seçim sistemi çoook değişecek, şaşıracaksınız, diliniz damağınız kuruyacak, dişleriniz takırdayacak.

---

Bir bilim-kurgu film seyredip kendime geleyim.

---

çot.
    Şimdi zamandan sıkılıp gelecekte yaşamak için iyi bir yol, bilim kurgu izlemek. Ancak bizim geleceğimiz de "katranı ezsen olur mu şeker .... " minvalinde.

Zira gelecekte gelecekler neden farklı olacak? Toplum mühendisliği kaidesince değişim çok zor. Binlerce yillık gen havuzundan birikmişlik var. Bu fabrikadan bu ürün....

seçim yapacaksan ancak adaylık ve seçmen olma kriterlerine müdahale edebilirsin. Okumuşlar mı olacak? Ünvanlılar mı? Fersah kaç onlardan... Bizim kandırılabilir saf anadolu insanımız okuyunca icinden bir şeytan çıkabiliyor. En büyük soygunu, vurgunu yapıveriyor icabında. Kandıran o oluyor.

Niye? Çünkü egitim diye bir eğme ameliyesi bizde yurttaşı kendi isteğince eğme, şekillendirme, hizaya sokma olarak cari. Eğitim adına hayata anlamsız bakan, mezunları başıboş, verimsiz, (u)mutsuz (ki gençlerin suçu değil) ürünler çıkaran kaç ülke var acep? Varsa da beni ilgilendirmiyor gerçi. Ben olmasın isteyenlerdenim. hocaları maaşlı eleman olan sistem... yenilik adina derslik sayısı artırıldı denen sistem...

Çok uzun konu eğme meselesi. Neresinden tutsak.. mümkünse bizimkiler eğitmesin. O derece yani... Çocuklarımızın en güzel yıllarını anlamlandırılmamış ve büyük kısmı gereksiz içeriklerle hiç ediyoruz.

(müşevveşinden bir leff ü neşr olsun)
    Son düzenleme : akresta; 28-05-2021 saat: 03:06.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Alicemal de bildiğim kadarıyla badem sistemi, kömür makarna vs olmayacak.
    Sen avucunu yalayacan başkan.
    Hele bi başa geçsin bakacağız. İktidarın tadını aldı mı onu kaybetmemek için neler yapar göreceğiz. Şimdilik 10 oyu var iktidar zor yazıp duruyor. İktidarın kaymağına bi kaşık daldırsın sonra konuşalım.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Şimdi zamandan sıkılıp gelecekte yaşamak için iyi bir yol, bilim kurgu izlemek. Ancak bizim geleceğimiz de "katranı ezsen olur mu şeker .... " minvalinde.

Zira gelecekte gelecekler neden farklı olacak? Toplum mühendisliği kaidesince değişim çok zor. Binlerce yillık gen havuzundan birikmişlik var. Bu fabrikadan bu ürün....

seçim yapacaksan ancak adaylık ve seçmen olma kriterlerine müdahale edebilirsin. Okumuşlar mı olacak? Ünvanlılar mı? Fersah kaç onlardan... Bizim kandırılabilir saf anadolu insanımız okuyunca icinden bir şeytan çıkabiliyor. En büyük soygunu, vurgunu yapıveriyor icabında. Kandıran o oluyor.

Niye? Çünkü egitim diye bir eğme ameliyesi bizde yurttaşı kendi isteğince eğme, şekillendirme, hizaya sokma olarak cari. Eğitim adına hayata anlamsız bakan, mezunları başıboş, verimsiz, (u)mutsuz (ki gençlerin suçu değil) ürünler çıkaran kaç ülke var acep? Varsa da beni ilgilendirmiyor gerçi. Ben olmasın isteyenlerdenim. hocaları maaşlı eleman olan sistem... yenilik adina derslik sayısı artırıldı denen sistem...

Çok uzun konu eğme meselesi. Neresinden tutsak.. mümkünse bizimkiler eğitmesin. O derece yani... Çocuklarımızın en güzel yıllarını anlamlandırılmamış ve büyük kısmı gereksiz içeriklerle hiç ediyoruz.

(müşevveşinden bir leff ü neşr olsun)
    Fikirler için teşekkür ederim.
    Seçimler ve devlet yönetimi bildiiniz gibi değil. Benden sıradan bişey bekleyebilirmisiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hele bi başa geçsin bakacağız. İktidarın tadını aldı mı onu kaybetmemek için neler yapar göreceğiz. Şimdilik 10 oyu var iktidar zor yazıp duruyor. İktidarın kaymağına bi kaşık daldırsın sonra konuşalım.
    Bozarlar değilmi.
    Çünkü toplum ahlakı çöktü. Alicemal nasıl dayanacak.

Alicemal değil keçi gergedan olsa dayanamaz.

Atatürk döneminde savaştan cikilmisti.Yokluk vardı, toplumun büyük çoğunluğu temizdi.
    Toplumsal bir mucadele ile Atatürk basarili oldu.

Şuan böyle ruha sahip toplum biraraya gelemiyor.Un var şeker var.Helva yapacak toplum yok.(lider demiyorum dikkat et)

Alicemalde çok güzel helva yaparim desede toplum katilmadigi sürece yapamaz.Çünkü alicemal helvayi kavurmaya calisirken kan-ter ıçinde birileri onun içine tuz atar limon sikar.

Sayfa 583/853 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •