Saðol hikmet. Teorik bilgi istersende viop tarafýnda deniz43 var. Bilgisi geniþ ve derin. Ekonomi eðitimi alsamda mesleðim para piyasalarý deðil. deniz43 sorularýda üþenmiyor cevaplýyor.
---
Kendi seçtiði yardýmcýsý tarafýndan boynuna ip baðlanýp rehin alýnan hulusi akar bir yerlerde konuþmuþ. "Devletin tank ve obüs(haberde obüste üretiyor yazýyordu. Fýrtýna obüslerinin o fabrikada üretildiðini bilmiyordum.) fabrikasýný bmc ye bedava verdik ama herþey yasal" demiþ.
Anayasaya aykýrý ama kendi deðiþtirdikleri yasalara uygun. Nasýl olsa kimse hesap sormuyor bu ülkede.
Devletin tank fabrikasýnda fýrtýna obüsleride üretiliyordu. Parasý devlete kalýyordu. Þimdi bmc fabrikasý sahibi ethem sancak denen herifin cebine giriyor. 6 tane Fýrtýna obüsü üretip devletten parasýný almýþlar. Devletin azalan geliride bizden ilave vergi olarak alýnýyor. Her iþ böyle. Neden fakirleþiyorsunuz, neden geçim sýkýntýsý çekiyorsunuz. Ýþte sebep bu ve bunlar. Devlet sizden alýp birilerinin cebine koyuyor ve yasal hale getiriyorlar. tabi onlara göre yasal. Bu iþleri gerçek devlet olan bir yerde yapsanýz hapisten çýkamazsýnýz.
YERLÝ Tank yapacak diye gabrikayý 25 yýllýðýna bedava verdiler. Motoru ve herþeyi olabildiðince yerli olacaktý. bmc üretecekti.
Bakýyorum;
ASELSAN proje kapsamýnda atýþ kontrol sistemi, aktif koruma sistemi, ve diðer elektronik altsistemler; Roketsan zýrh sistemi, MKEK ana silah sistemi ve Havelsan ise tank ve alt sistemlerin simülatörlerinin üretimini yapýyor. Paletler zaten fabrikadan.
Ýlk prototipin motoru almanya dan, sonrakiler için güney kore ile konuþuluyor.
Herþeyi zaten devlet üretmiþ kalaný ithal. Peki para neden ethem sancak denen adamýn cebine giriyor.? Bu para devletin cebine giriyordu. Niye verdin, zaten herþeyi biz üretiyoruz.
Tabi bu ülkede benim sorum saçma... Bunlar hala iyi günlerimiz, Bangladeþ olma yolunda ilerliyoruz. bangladeþin tüm diðer yolsuzluða batmýþ ülkelerde olduðu gibi %20 si çok zengin. Çalýþanýn sýrtýndan devlet aracýlýðý ile besleniyorlar. Kalan %20, bu en üst %20 ile ticaret yaparak besleniyor, rahatlarý yerinde. Diðer maaþlý çalýþan %60 ve maaþlý çalýþanlara satan esnaf ise sürünüyor. Orta sýnýf yok. %20+20 soygundan zengin, %60 çalýþan fakir. Bu %60 ýn %40'ý sefil durumda. Laðým akan sokaklara sahip evlerde yýlda 100 dolarla yaþýyorlar(dý). Bir kaç yýl önce bir belgesel izlemiþtim. Tabi ýrkçý batýlýlarýn ürettiði belgesele ne kadar güvenebilirsin. Kendileri hariç herkes rezildir. Bunuda bilmek lazým.
ÝHA teknolojimizi zaten bu fabrikalara sokulan tarikatlar israil, abd ve ingiltereye taþýmýþlardý. Þimdide bu teknolojiyi tayyip ve damadý eli ile Ukrayna ya taþýyorlar. baykar'ýn orada ortak fabrika kurduðu yetmiyor þimdide devletin ileri teknoloji þirketi TUSAÞ a Ukrayna'lýlarla ortak fabrika kurduruyorlar.
TUSAÞ ileri teknoloji her tip motor da üretiyor ve dünya ile yarýþýyor. Her tip Jet motorlarýnda baþladý ve hýzla ilerliyor.
Ukrayna da her tip jet motoru eskiden beri üretiyor. Jet motorlarýný baykar firmasý Ukrayna dan almaya baþladý, eðer TUSAÞ a da Ukrayna dan aldýrýrlarsa, TUSAÞ ýn motor teknolojisindeki ilerlemesi durur.
2000 yýlýnda nasýl ÝHA teknolojisi üretirken bu teknolojiyi baykar a taþýdýlar TUSAÞ 5 sene sendeledi ortalýkta görünemedi. Benzerini yapýyorlar. Bu sefer dahada kötü. Hadi baykar içerideydi(artýk olduðu kadar), Ukrayna dýþarýda.
Ukraynalý yetkili zevkten havalara uçmuþ. Bu ÝHA lar çok ileri teknoloji, baykar bunlarýn yanýbda hava civa diyor. Fabrika baþlamýþ, 2022 sonunda ilk üretim baþlýyormuþ. Resmen cinayet. Ýsrailin heron fabrikasýný TR de kurup motorunu Türkiyeden almasý ve elektroniðinin bilgisinide bize vermesi gibi. Yazý burda.
https://www.savunmasanayist.com/turk...lasa-uretecek/
Her neyse, ben kendi cebime bakayým. 2020 zararýný çýkarmýþtým, 2021 zararýnýda çýkardým. Artýk kazandýðým kâr olacak. Kafamý bu ülkeyle bozmayayým. hatýrlatayým bende 200 milyon AVRO ya bu ülkeyi satýyorum. Siyonistler ve Ukrayna ya duyrulur.
.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri