Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,45 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,21 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 503,57 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 882,56 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 90,34 Mn 6,42 / 6,88
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
21,70 -8.67% 248,55 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,18 3.92% 21,07 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,43 Mr 317,75 / 322,25
13,02 9.14% 5,41 Mr 11,64 / 13,12
412,00 0.24% 4,04 Mr 407,00 / 416,25
24,12 7.2% 3,78 Mr 22,36 / 24,18
18,38 -1.08% 464,61 Mn 18,28 / 18,66
77,75 -0.45% 2,89 Mr 77,40 / 78,50
194,20 1.15% 3,28 Mr 189,40 / 194,40
745,50 -0.07% 1,39 Mr 742,50 / 752,00
93,45 0.27% 213,13 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 96,31 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 113,36 Mn 30,62 / 31,62
10,74 0.37% 108,23 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 204,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 683/853 ÝlkÝlk ... 183583633673681682683684685693733783 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,457 - 5,464 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðol hikmet. Teorik bilgi istersende viop tarafýnda deniz43 var. Bilgisi geniþ ve derin. Ekonomi eðitimi alsamda mesleðim para piyasalarý deðil. deniz43 sorularýda üþenmiyor cevaplýyor.

---

Kendi seçtiði yardýmcýsý tarafýndan boynuna ip baðlanýp rehin alýnan hulusi akar bir yerlerde konuþmuþ. "Devletin tank ve obüs(haberde obüste üretiyor yazýyordu. Fýrtýna obüslerinin o fabrikada üretildiðini bilmiyordum.) fabrikasýný bmc ye bedava verdik ama herþey yasal" demiþ.

Anayasaya aykýrý ama kendi deðiþtirdikleri yasalara uygun. Nasýl olsa kimse hesap sormuyor bu ülkede.

Devletin tank fabrikasýnda fýrtýna obüsleride üretiliyordu. Parasý devlete kalýyordu. Þimdi bmc fabrikasý sahibi ethem sancak denen herifin cebine giriyor. 6 tane Fýrtýna obüsü üretip devletten parasýný almýþlar. Devletin azalan geliride bizden ilave vergi olarak alýnýyor. Her iþ böyle. Neden fakirleþiyorsunuz, neden geçim sýkýntýsý çekiyorsunuz. Ýþte sebep bu ve bunlar. Devlet sizden alýp birilerinin cebine koyuyor ve yasal hale getiriyorlar. tabi onlara göre yasal. Bu iþleri gerçek devlet olan bir yerde yapsanýz hapisten çýkamazsýnýz.

YERLÝ Tank yapacak diye gabrikayý 25 yýllýðýna bedava verdiler. Motoru ve herþeyi olabildiðince yerli olacaktý. bmc üretecekti.

Bakýyorum;
    ASELSAN proje kapsamýnda atýþ kontrol sistemi, aktif koruma sistemi, ve diðer elektronik altsistemler; Roketsan zýrh sistemi, MKEK ana silah sistemi ve Havelsan ise tank ve alt sistemlerin simülatörlerinin üretimini yapýyor. Paletler zaten fabrikadan.
    Ýlk prototipin motoru almanya dan, sonrakiler için güney kore ile konuþuluyor.

Herþeyi zaten devlet üretmiþ kalaný ithal. Peki para neden ethem sancak denen adamýn cebine giriyor.? Bu para devletin cebine giriyordu. Niye verdin, zaten herþeyi biz üretiyoruz.

Tabi bu ülkede benim sorum saçma... Bunlar hala iyi günlerimiz, Bangladeþ olma yolunda ilerliyoruz. bangladeþin tüm diðer yolsuzluða batmýþ ülkelerde olduðu gibi %20 si çok zengin. Çalýþanýn sýrtýndan devlet aracýlýðý ile besleniyorlar. Kalan %20, bu en üst %20 ile ticaret yaparak besleniyor, rahatlarý yerinde. Diðer maaþlý çalýþan %60 ve maaþlý çalýþanlara satan esnaf ise sürünüyor. Orta sýnýf yok. %20+20 soygundan zengin, %60 çalýþan fakir. Bu %60 ýn %40'ý sefil durumda. Laðým akan sokaklara sahip evlerde yýlda 100 dolarla yaþýyorlar(dý). Bir kaç yýl önce bir belgesel izlemiþtim. Tabi ýrkçý batýlýlarýn ürettiði belgesele ne kadar güvenebilirsin. Kendileri hariç herkes rezildir. Bunuda bilmek lazým.

ÝHA teknolojimizi zaten bu fabrikalara sokulan tarikatlar israil, abd ve ingiltereye taþýmýþlardý. Þimdide bu teknolojiyi tayyip ve damadý eli ile Ukrayna ya taþýyorlar. baykar'ýn orada ortak fabrika kurduðu yetmiyor þimdide devletin ileri teknoloji þirketi TUSAÞ a Ukrayna'lýlarla ortak fabrika kurduruyorlar.

TUSAÞ ileri teknoloji her tip motor da üretiyor ve dünya ile yarýþýyor. Her tip Jet motorlarýnda baþladý ve hýzla ilerliyor.

Ukrayna da her tip jet motoru eskiden beri üretiyor. Jet motorlarýný baykar firmasý Ukrayna dan almaya baþladý, eðer TUSAÞ a da Ukrayna dan aldýrýrlarsa, TUSAÞ ýn motor teknolojisindeki ilerlemesi durur.

2000 yýlýnda nasýl ÝHA teknolojisi üretirken bu teknolojiyi baykar a taþýdýlar TUSAÞ 5 sene sendeledi ortalýkta görünemedi. Benzerini yapýyorlar. Bu sefer dahada kötü. Hadi baykar içerideydi(artýk olduðu kadar), Ukrayna dýþarýda.

Ukraynalý yetkili zevkten havalara uçmuþ. Bu ÝHA lar çok ileri teknoloji, baykar bunlarýn yanýbda hava civa diyor. Fabrika baþlamýþ, 2022 sonunda ilk üretim baþlýyormuþ. Resmen cinayet. Ýsrailin heron fabrikasýný TR de kurup motorunu Türkiyeden almasý ve elektroniðinin bilgisinide bize vermesi gibi. Yazý burda.
    https://www.savunmasanayist.com/turk...lasa-uretecek/

Her neyse, ben kendi cebime bakayým. 2020 zararýný çýkarmýþtým, 2021 zararýnýda çýkardým. Artýk kazandýðým kâr olacak. Kafamý bu ülkeyle bozmayayým. hatýrlatayým bende 200 milyon AVRO ya bu ülkeyi satýyorum. Siyonistler ve Ukrayna ya duyrulur.

.
    Son düzenleme : alicemal; 13-12-2021 saat: 00:28.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün BIST de ve dünyada yeþil ir görüntü var. Gördüðüm kadarý ile herkes olumlu.

Herkesin RAHAT kafa ile yükseliþ beklediði günlerde pek yükselmiyor. Alan çok olunca balinalar satýp yükü paylaþýyorlar. Buda doðal ve olmasý gereken birþey.

Bugünü yeþil bekliyorum ama hava fazla olumlu olduðundan arada satýþ da görebiliriz. Belki kýsa süreli kýrmýzýlar görebiliriz.

Bugüne elde kalan çok az miktar longla baþlýyorum, taktiðim ayný.

Bol þans.

EK: Açýlýþ çok güçlü oldu. katar lýlar yine gaptýrdý gidiyor. Eeskide USD 3 kuruþ çýksa borsada panik satýþý olurdu. siyonistlerin þartlandýrmasýydý, bu gibi þartlandýrmalar sayesinde hem piyasaya hemde hükümetlere istediklerini yaptýrýyorlardý. Geçmiþte Bunun için medya artý bankalarý kullanýyorlardý. Daha uzun geçmiþte medya ve dýþarýdan desteði kullanýyorlardý henüz bankalarý ele geçirememiþlerdi.
    arap lar siyonist þartlandýrmalarý kýrdý geçirdiler. Ýyimi oldu sevinelimmi.? Hayýr, bir hýrsýz diðer hýrsýzýn kurallarýný bozdu. Bu 2 hýrsýzda ayný ailedenler. Bizim sevineceðimiz bir þey yok, bizi soyuyorlar.
    Evet katar lýlar sayesinde para kazanýyorum ama onlarýn bizim düþmanýmýz olduðunu biliyorum. Sayelerinde para kazanýyorum ama köleleri deðilim. Ne döndüðünün farkýndayým, her sesi gür çýkana baba demiyorum. Onu yapanlar beyinlerini eðitimle geliþtiremediklerimiz, eðiteceðimiz yerde aþaðýladýklarýmýz. Ben yapmýyorumda yapan yapýyor. Eðitmeyip onlardan kendini üstün görüyorsun, onlarda gelip tepene sýcýyorlar. Kendini ondan üstün sanýyordun daha iyi yerde okudun, daha çok paran var diye, ama bak geldi seni yönetiyor, çocuklarýnýn torunlalrýnýn geleceðini belirliyor. Her an servetine el koyabilir çocuklarýný hapse atabilir. Demekki sende akýllý deðilmiþsin.
    Noluyo yaw, katarlýlar viopu 2268 e 10 dakkada getirmiþ. Ýlk yazdýðým bugün yükselirken satýþ gelebilir tahmini suya düþtü gibi.

.
    Son düzenleme : alicemal; 13-12-2021 saat: 10:17.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Taktik yarýnda ayný.
    Çok çok az long kontrat var. Düþüþlerde yine az ilave long alýp kazancý görünce kapat.

Çarþamba gece 22:00 de FED faiz kararý var. Orada ne olacaðý belli ve abd fiyatlarýnýn içinde. Ekstra aykýrý kelime arayacaklar. Bulurlarsa kýsa vade dalga olacak.

Perþembe 14:00 de TCMB faiz kararý var. bana kalýrsa yine 100 puan indirecek. Ýnince ne olduðu malum.

BIST, katarlý 7 babayiðit sayesinde bu tür engellerden þu ana kadar hafif sallantý ile geçti. Yine benzeri olur diye düþünüyorum.

TR nin Ekonomik verileride iyi geliyor ancak özal ailesinden beridir batýlýlara teslim etmeye baþladýðýmýz þirketlerimiz, bankalarýmýz ve piyasamýz, tayyip den daha fazla KOLAY kazanç istediðinden tayyipin burnunu sürtmeye çalýþýyorlar. Aslýnda aç býraktýklarý bu halkýn %60'ý. tayyip ve diðer siyasilere biþey olmayacak, zenginleþmeye devam edecekler üstelik bunlar ve bekar kýzlarý vefat edene kadarda vergimizle besleyeceðiz.

Yani eðer "oh oluyo akp ye, tayyipe" filan diyorsanýz, büyük hata yapýyorsunuz. Olan vatandaþa oluyor. tayyip ve çevresi servetlerini alýp gidecek mayyip gelecek ve bu sistem devam edecek. Ýçimizdeki sömürgeciler ve temsilcileri, baþa getirdikleri siyasi partilerle bizi soymaya sömürmeye devam edecekler. Tabi þu an bu olmuyor, ileride olursa diyorum.

du yaw... boþa yazmayayým... Düzelmeyeceðine göre sorunu ortaya koymanýn ne anlamý var.? Milletin canýný sýkmaktan baþka ne faydasý var.?

Keyfine bak deðilmi.? Bu yýlda zararý çýkarmýþsýn(enflasyon hariç) kârâ geçmiþsin. Gez eðlen iþveli bekâr kýzlarý kovala.

Niye dert ediniyorsun.? Zaten 10 oy almýþsýn Onbirinci oyu alamamýþsýn, kalabalýklar deðerli ve deðersizin ayýrdýnda deðiller. En çok baðýran, dünyanýn en büyük yalanýný söylesede en kararlý konuþanýn peþine takýlýyor. DOÐALARI BU. Baþkasýný yapamazlar. Sende patlamýþ mýsýrýný al, taze sýkýlmýþ portakal suyunuda al, yüksek ve manzaralý bir yerden sürüyü film seyreder gibi seyret.

Bu arada son haber tayyip, USD 14 ü geçince Çin modelinden vazgeçmiþ. Swahili modeline geçecekmiþ. Baþkanlýk sistemi kalkýp krallýk sistemine geçilecek. Millet sadece bel kýsmýný küçük bezlerle kapatacak zaten elbise alacak para kalmayacak. kral her yýl meydanda binlerce cýbýl kýz arasýnda yüzlerce eþ seçecek ve bu sayede her yýl yüzlerce genç kýzýmýz aç kalmaktan kurtarýlacak. Erkekler sýðýr ve koyun çobaný olacaklar eve ihtiyaçlarý olmayacak daðda açýkta yatacaklar. Ne araba ne ev gerekmeyecek. Swahilide olduðu gibi Huzur ve barýþ otomatik geleceðinden silah fabrikalarýna gerek kalmayacak, onlarý uygun fiyata Ukrayna, Katar ve suudilere verecek. Herkes kralýn kanatlarý altýna girince otomatik rahatlama gelecek. Kralýn saraylarý olmasý yeterli. Fransa saraylara bakýp bizi kýskanacak. . Swahili modeli sayasinde ülkemiz uçup kaçacak, Almanya arkadan bakýp kalacak.

Sonra USD tekrar 14 altýna inince Çin modeli tekrar ýsýnmýþ.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,089
    Blog Entries
    1

Klasik XU100 bölü gram altýn grafiðim.
    Beklentim bu oranýn 8.12 olmasý.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Delirmiþ bu BIST, artýk yorum yapmanýn anlamýda kalmadý.

Bilmediðiniz bir ormanda bilmediðiniz bir patikada yanlýz ilerliyorsunuz. Meyve aðaçlarý var karnýnýzý doyuruyorsunuz. Yol sizi eve ulaþtýracak mý yoksa kaplan veya ayý ile karþýlaþacakmýsýnýz belli deðil. Meyveleri yiye yiye kuralsýz gidiyoruz. BIST günlük grafiðe bakýyorum, normal hiç bir þey yok.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

sayýn alicemal,

2000 yýlýnda böyle gidiyordu bütün kagýtlar

seans odasýnda dealer kýz ya dedi dogan diyoz almýyorsunuz bak tavan dedi

arkalardan bir yaþlý adam

hadi ya dedi kapat gözünü þeç þurdan bir kagýt o da tavan dedi

yazýnýzý okuyunca o aklýma geldi

borsa iþte bazen dersin bu kadar da satýlýr mý

bazen de ne alýyolar abi dersin

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by narin Yazýyý Oku
    sayýn alicemal,

2000 yýlýnda böyle gidiyordu bütün kagýtlar

seans odasýnda dealer kýz ya dedi dogan diyoz almýyorsunuz bak tavan dedi

arkalardan bir yaþlý adam

hadi ya dedi kapat gözünü þeç þurdan bir kagýt o da tavan dedi

yazýnýzý okuyunca o aklýma geldi

borsa iþte bazen dersin bu kadar da satýlýr mý

bazen de ne alýyolar abi dersin

Evet öyle dönemler olmuþtu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Batý borsalarý Çarþamba akþam 22:00 deki FED faiz toplantýsý korkusu ile hareket ediyorlar. Biraz kýrmýzý biraz yeþil.

BIST ise kuralsýz çýkýyor. USD çýkýþý ile BIST çýkýþýný sebep sonuç iliþkisine baðlayanlar var. baþlangýç öyle deðildi. USD çýkýþý tamamen içerdeki siyonist ve yerli bankalarýn operasyonu. Bunu pandemi döneminde burada delilleri ile ispatladýk. kesin delil diyemem ama açýk göstergelerdi. Vatandaþ USD alýrken USDnin o hafta düþtüðü, vatandaþ satarken yükseldiði, batý piyasasý kapalý iken USDnin durduðu ama sabah bizim bankalar açýlýnca USDnin uçuþa geçtiði çok olmuþtu.

Ama siyonistlerin bize yaptýðý þartlandýrmalar var. 100 yýlda beynimize kazýdýlar.
    "USD çýkarsa siz mahfolursunuz olm." diye. Bu sayede ellerindeki USD gücünü kullanarak halký uygun pozisyona getiriyorlardý. TV de gördüðünüz o erkekler ve kadýnlar var ya. hah iþte onlar. Onlarda maaþlý sözcüleri. Bizim dostumuz deðiller.

Þimdi USD çýkýnca düþmesi gereken BIST de çýkýnca doðal olarak siyonistlerin þartlandýrdýðý kafalar karýþtý. Benimde karýþtý doðal olarak.

USD ve BISTin paralel gitme olayý son aylarýn numarasý. katar sebebi ile oluyor. katarlýlar BIST de olmasa USD yükselince BIST çakýlýrdý. Þu an BIST de ipler katar lýlarýn elinde ve BIST e koyduklarý paralarý kazançlý þekilde geri almadan bu iþi býrakmak istemeyecekler. O sebeple USD çýksada insede BISTi yükseltiyorlar. USD çýktýðý için BIST çýkmýyor. Ancak iþ orayada vardý çünki katar BIST den çýkýnca TL leri USD ye dönüþtürüp cehape gelmeden gitmek isteyeceklerdir. Hali ile yüksek USD iþlerine gelmez. Bu sebeple USD çýktýkça BIST i dahada çok çýkarma mecburiyeti hissediyor olabilirler. Ýþ oraya varmýþ olabilir. Demek istediðim baþlangýcý öyle deðildi. katarla öyle oldu gibi.

Baþlangýç sebepleri ayný deðildi. USDyi yükseltirken bankalarý satanlar siyonist batýlýlar. Halada aynýsýný yapýyorlar ancak katar iþlerini bozdu.
    Bozdu demekte doðru deðil ya, siyonistlerde istediðini alýyor alacak, bankalar kârlarýný artýracak, katarlýlarda kazançlý çýkmaya çalýþýyor. katar kârlý çýkabilirmi kesin deðil. 2023 de seçime kadar heybeleri doldurup çýkmalarý gerekir. Birde BAE var.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 683/853 ÝlkÝlk ... 183583633673681682683684685693733783 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •