Bu tür olaylara benim yaklaþýmým farklý. Ýnsanlar her konuda bilgili olmak zorunda deðil. Sadece mesleðini ve ahlak kurallarýný, mahallede yaþam kurallarýný bilse, birazda saygýlý olsa yeterli.
Ýnsanoðlu diðer bilmediði, yapamadýðý, eksik kaldýðý konular için devlet diye bir müessese kurdu. Devletdeki zirtapozlarý maaþa baðladýki kendi eksik olduðu konularda kendini korusun.
Millet önce devlet denen kurum neden var onu öðrenmeli lisede. Ýnsanoðlu bu lanet devleti neden kurmuþ, kiþinin devlete karþý yükümlülüðü nedir, karþýlýðýnda devletin sorumluluðu nedir. Diðer topikleri okuyorum, pek çok kiþi borsa nedir neden kurulmuþ onu bilmiyor, sallýyorda sallýyor.
Bi dakka yaw fazla uzatmayayým.
Burada suçlu bu tür siteleri kontrol altýna almayan devlet. Tüm gün kim tayyibe ne dedi onun peþindeler.
Hem siteleri kontrol altýna alýp denetleyecek hemde bitcoin gibi tamamen SIFIR deðerli ama millete deðerliymiþ gibi gösterilen þeyleri pazarlayanlarý kontrol edip cezalandýracak.
Bana göre TV lerde kripto paralardan(dijital paralar) bahsetmek SUÇ. Bahsedeni oyarým.(pardon gaza geldim)
Arkasýnda MB olan veya devlet olan, yani bir deðer olan digital paralar hariç. tabi abd USD si gibi karþýlýksýz basýlmamasý þartý ile. abd USD sininde deðeri tartýþýlýr.
Yine uzattým.
Sonuçta, alanlar suçlu deðil, aptal olma hakkýmýz var. Doðarken bir melek gelip, "sen aptalmý olmak istiyorsun, akýllýmý" diye sormuyor. "Sen teneke evde oturan kaðýt toplayýcýsý Tarýk'ýn hayat boyu sürünecek oðlumu olmak istiyorsun, beyin cerrahlarý Hakan bey ve Ayla hanýmýn altýn maþaklý çocuðumu" diye de sormadý. "Yaw seni otistik doðuracaðýz ne diyon.?" diye soranda yok.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri