
Originally Posted by
alicemal
TV de sabah konuþmacýlarýný dinliyorum, bebe konuþuyor "aðlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keþke olsaydý. Almanyanýn var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."
TV de akþam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuþ aðlaþýyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciðimiz olsa, þimdi rekorlarý kýrar geçerdik."
Her gün ayný aðýtlar.
Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaþlardan birinin hikâyesini alýp tekrarlýyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadý, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler ayný hikâyeye sarýldý.
Derken bunlardan zeki olanlarý hikâyeyi geliþtirdiler. "Ucuz olmak yetmez, üstünde tüy de olmasý lazým."
Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli deðil"e vardýlar eni sonu.
Lang dingiller.
Senin saðlam bankalarýnýn F/K sý 3,5. PD/DD leri 0.50 altýnda. En baba hikâye budur. Yolsuzluða batmýþ, abd nin bu yýl katil dediði ve ticaret savaþý baþlattýðý Rusya nýn saðlam bankalarýnýn ayný verileri TR nin 2 katý. Yine yolsuzluða batmýþ, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nýn ayný verileri 2,5 - 3 katý. Bunlarýn hangi hikâyeleri varki bizi katlamýþlar. Onlarda pandemiden çýkmýþ gaza basmýþ, bizde. abd de ayný, Almanya da.
Fiyatýn normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsýn. Ama senin çok önemli büyük þirketlerinin fiyatý yerlerde allahýn dingili.
Açýkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediði için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacaðým diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalýklarý(KY sürüsünü) soymaya çalýþýyor.
HÝKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nýn Meksika'nýn, Brezilya'nýn hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamýþlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larýný verdi bende onun yalancýsýyým.) Büyük oyuncular BISTi alýp yukarý çýkarsa, tayyipin yeni sorun çýkarmayacaðýndan emin deðiller. HATTA YENÝ SORUN ÇIKARACAÐINDAN EMÝNLER ve her kes sattýðýndada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düþecek.
GERÇEK BU.
Kimse akp diyemiyor. Diyecek delikanlýyýda TV ye çýkarmazlar. Ülke bu halde.
Yer Ýmleri