Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 83/846 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 657 - 664 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanya gelip bizi kurtaracak kýsmýnada kýsa yanýt vereyim çünki keyfim yoktu. üstteki muhabbetten sonrada þu an tamamen karanlýk taraftayým.
    Kýsaca geçecem ama bir kitap kaldýrýr bu konu.

Çocukluðum köyde geçti. Sanýrým 8 yaþýna kadar köydeydim.
    Aðaçlara çýkar, bolca ve özgürce meyve yer, tarlalara gider, kavun karpuz yer, derelerde oynar, tavuklarý kovalar, daðlarda çiðdem arar, köpeklerden kaçardýk.

Özgür ve baðýmsýzdýk.

Köyde para sorunu o dönemde olmadýðýndan, karýn doyunca baþka sorun kalmadýðýndan, hiç bir baský görmezdik.
    Tek sorun erkeklerin uçkuruydu. karný doyan hayvan, organýný sokacak delik arar. tek dert buydu çünki evli kadýnlara dürtenler ve dürtmeye çalýþanlar çoktu.

Sonuçta köyde özgürdüm, hiç bir baský yoktu.
    istediðim tarlaya girer, istediðim aðaca çýkar, istediðim dereden geçer, istediðim meyveyi dalýndan koparýrdým.
    Sýnýr yoktu.

Sonra ÞEHRE GELDÝK.

Herþeyin para ile ölçüldüðü, her yerde bir sürü çýkar grubunun(aða) olduðu þehre.
    Adým atýnca baþkasýna zarar verme ihtimalin olduðu þehre.
    Hiç bir þeyin bedava olmadýðý, herþeyin aþýrý pahalý olduðu þehre.
    Güçlülerin hüküm sürdüðü þehre.

Her þey deðiþti.
    Doktora, öðretmene yol verirdin çünki onlara saygý duyardýn ve gebeydin.(tabi o dönem, þu an doktorda öðretmende saygýnlýðýný yitirdi). Avukata polise savcýya polise askere yol vermek zorundaydýn çünki seni devlet güçlerine dövdürürlerdi. parasý olana eðilirdin çünki iþ aradýðýnda sana iþ verme ihtimali vardý. Patrona boyun eðerdin çünki iþten atýlman adamýn 2 dudaðý arasýndaydý.

Her þey paraydý.
    Paran varsa saygý duyulurdu. Yoksa ezilmeye mahkumdun.

Her hareketinde çýkar gruplalrý seni hedefe koyardý. Hiç kimseyi ürkütmeden yaþamak zorundaydýn.

Ne kadar parasýzsan, ne kadar toplum içinde gücü olmayan gruplara dahilsen, o kadar çok dikkat etmek zorundaydýn.

Özgürlüðüm gitmiþti. Çok büyük bir baský altýndaydým. Yýl 1975 civarý.

Okul ezer, asker ezer, polis ezer, apartmanda komþularýn ezer çünki köyden gelmiþsin henüz adapte olamamýþsýn, yolda araba sahipleri minibüs þoförleri ezer, okulda paran yoktur parasý olanlar harcar onlarýn yanýnda ezilir sinersin, onlar iyi giyinir sen dayýnýn giysileri ile eðreti durur ezilirsin... her gün her dakka dayak yersin.

Koþmaya baþladým

Kimsenin olmadýðý sokaklarda, kimsenin olmadýðý saatlerde, kimsenin görmediði anlarda depar attým.

Bütün gençliðim boþ sokaklarda koþmakla geçti. Koþtukça kendimi özgür hissettim. Apartmanlar arkamda kaldýkça sorunlardan koptuðumu hissettim.

Þehrin ve devletin üzerime yýktýðý baskýyý, koþarak aþmaya çalýþtým. Kimsenin olmadýðý sokaklarda, parklarda son sürat koþtum. Engellerin üzerinden atladým, duvarlarýn üzerinden atladým, kýrýk kaldýrýmlarýn üzerinden yýldýrým gibi geçtim, ince demir korkuluklarýn üzerinden yürüdüm, atladým, yokuþlarda durmadým, tepelerde durmadým. Her fýrsatta koþtum.

Þu an parkur ismi verilen spor, bu özgürlüðü tatma güdüsünden kaynaklanýyor.
    parkuru icad edenler, köylerden, kýrsaldan gelip benim gibi þehide ezilen gençler olmalý.

Kýsa bir süre için - Engelleri aþýyorsun, ipleri koparýyorsun, yükleri atýyorsun.

Toplum ve þehir tarafýndan ne kadar çok ezilirsen, o kadar çok kurtulma ihtiyacý hissediyorsun.

Ýþte kahraman kurtarýcý hikayeleri bu ezilmiþlik duygusundan kaynaklanýyor.

Ne kadar çok eziliyorsan, ne kadar çok baský altýndaysan, o kadar çok bir kahramana ihtiyaç duyuyorsun. Çünki þehrin ve devletin yarattýðý baskýdan kurtulmanýn imkaný yok.

MEHDi hikayesinin çýkýþ sebebi budur, malkoçoðlu,ökaraoðlan gibi kahramanlar.
    Süpermen, örümcek adam, bat man, hell boy, þimdi Jack reacher, Jason Born, John Wick, hepsi þehrin, devletin ve güçlü gruplarýn yaptýðý baský sonucu ortaya çýktýlar.
    Yumruklarla herkesi yeniyorlar. Önlerine geleni yýkýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðilmi.?
    Bizde son 20 yýlda bazý köþe yazarlarý çok okunur oldu. Bakýyorsun hepsinin özelliði, güçlülere baðýrýp çaðýrmasý, hakaret edebilmesi. Bizim yapamadýðýmýz küfürleri profesyonelce ediyorlar ne kadar rahatlatýcý deðilmi.
    fatih altaylý, emin çölaþan, yýlmaz özdil, bekir coþkun, mehmet yýlmaz, hýncal uluç. üretici deðiller hayatýmýzý kolaylaþtýrýcý bir ürün ortaya koymuyorlar ama güzel saldýrýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðillermi.? Bu tarafý hiç aklýnýza getirmemiþtiniz, adamlarýn mabadý altýn sanýyordunuz. Deðil.

Tabi bunlar benim okuduðum gazetelerin yazarlarý, eðitiminiz baþkaysa baþka gazeteleri okudunuz ve dinlediniz. Sizin adamlarýnýzda baþkadýr ama muhakkak vardýr hemde daha çoktur. Sadece hikmetlerinin neden kaynaklandýðýný bilmiyordunuz. Ahada öðrendiniz.

Ezilenler hep bir kahraman gelsin kendilerini kurtarsýn istediler.

En çok ezilen toplumlar, en çok kahraman hikayesi üreten toplumlardýr.

ABD baþý çekiyor ama bunun sebebi sadece kalabalýklarýn aþýrý ezilmiþliði deðil. ABD yani yahudi medyasýnýn dünyada çok güçlü olmasý sebebi ile. holywood filmleri tüm dünyada oynuyor.
    Eðer biz dünyanýn en güçlü ülkesi olsaydýk, þimdi tüm dünyada, keloðlan, karaoðlan, malkoçoðlu, battalgazi, mehdi filmleri oynuyor olurdu...

Sonuç;

Dedenin Almanya rüyasý, ezilmiþliðin ortaya çýkardýðý bir hayal.
    Deden ingiliz dinine kapýldýðýndan, fevzi çakmak denen katliamcýyla sömürgeci almanyayý kurtarýcý olarak rüyasýnda görmüþ.
    Alevi, þii olsaydý Mehdi yi, Ýran ý rüyasýnda kurtarýcý olarak görürdü.

Aðýr oldu biliyorum ama hayatýn gerçeði bu.
    Gerçekler aðýr oluyor.

bende biraz öküz kesimli olduðumdan, anlatýrken öldürüyorum, eðer iyi niyetli sorduysan kusura bakma özür diliyorum aðýr açýklamalar için.

ister inan ister inanma, gerçek bu.
    Tabi benim kapasitem ölçüsünde gerçek bu.

evet, ukc nin sorumluluðundan da kurtuldum. hafifledim sanki. Baþka soru gelmezse sorun yok.
    Son düzenleme : alicemal; 15-12-2018 saat: 18:06.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ukc kardeþimiz aklýmda. Bi soru sordu, yanitlicam dedim.
    O yanitlicam kelimesi sýrtýma aðýr yük yükledi. Kaç gündür onun aðýrlýðýný yaþýyorum. Bu olayýn yarattýðý fýrsatla bi konuyu açayým. Siz nasýl bi maymunsunuz bi örnek daha verecem.

Bu yazýdan sorada hala bu topiðe giriyosanýz, yuh yani.

2 tür insan var.
    Nasýl ayýrayým abi.?

Bu 2 tür insan olayýný, topiði açtýðým andan beri yazýyorum. Bi makakla, þempanzeden evrilen tür, Birde orangutandan evrilen.

Orangutan evrimin en üst basamaðýnda ama makak ve þempanzeye göre nüfusu çok az. Toplam nüfusun %80 i þempanze ve makak.
    %20 orangutanda aþýrý melez, safýný bulmak zor.

Birde insan olmayan tek varlýk ben varým, efsane keçi.

Her neyse... konu neydi.
    2 tür insan var.

Örnekle açýklayayým. %80 makakmýsýn, %20 orangutanmý yoksa efsane keçi soyundanmý.?

Ýþin yok iþ baþvurusu yaptýn. Ýþe kabul edilme aþamasýnda, aklýna gelen, iþe kabul edildiðinde elde edeceðin avantajlarsa, ilkel maymun türündensin. Yok iþe kabul edilirsen, hangi sorumluluklar altýna gireceðini düþünüyorsan, orangutan sýn.

Ýþte kabul edildin çalýþmaya baþladýn. Aklýnda bu iþten elde edeceðin fayda varsa, ilkel maymunsun. Yapman gereken iþi düþünüyorsan geliþmiþ maymun yani orangutan.

Ýlkel olan, ödülü düþünür.
    Geliþmiþ olan, sorumluluðu.
    Efsane keçi ise biþey düþünmez, sadece seyreder ve herþey normal sakin ol, sakin ol olm der.

Bir örnek vereyim.
    chp e akp, Ýstanbul belediye baþkanlýðýna aday yaptýlar sizi.
    Kazanýrsanýz, istanbulu nasýl soyup soðana cevirip zengin olacaðýnýzý düþünürsünüz. O sebeple hiç düþünmeden atlarsýnýz.
    Bu kafadaysanýz, ilkel-vahþi-saldýrgan-talancý-katil-tecavüzcü-sapýk maymun türündensiniz. Yani þempanze ve makak.

Yok eðer, "yaw istanbulun trafik sorunu daðlar gibi, geliþmiþlik farký ve sonucunda nefret daðlar gibi, göç daðlar gibi, hava kirliliði daðlar gibi" diyerek sizi aday gösteren siyasi partiye hemen evet demeyip "sorunlarý çözmeye çalýþýrým ama þartlarým var" derseniz, ödülü deðil sorumluluðu görmüþsünüzdür, yani geliþmiþ ve evrimin tepesindeki hominid maymun türü orangutandansýnýz.

Ýlkel, ödülü,
    geliþmiþ sorumluluðu görür.

Allaaaam, ne yazýlar yazýyorum...

bedrettin dalan zengin oldu gitti. Anadolu yakasýndaki tüm o beton yýðýný mahalleler bedrettin dalan denen az geliþmiþin ürürü.
    erdoðan parti kuracak kadar zengin oldu, kendi dediðine göre istanbulu bu hale getiren kendileri. yani kendisi ve akp belediye baþkanlarý. hepsi süper zengin ama servetleri(man adasý hikayesi) ülke içindemi deðilmi belli deðil.

chp belediye baþkanlarýda benzer, ama yüzyýllardýr katledilmenin verdiði bir korku genlerine iþlemiþ, aþýrý korkak olduklarýndan yasal kýlýfa uydurarak hýrsýzlýðý yapmaya çalýþýyorlar, hali ile saðcý partiler gibi gemilerle malý götüremiyorlar ama yinede ülkeye ve halka zararlýlar..

Neyse hapse atýlabileceðim bir yazý. erol 14 de gün doðdu.

Olsun zaten dünyada ben hapiste gibi hissediyorum... ayrýca 4 duvar arasýna atýlmak zarar vermez. hatta iyi bile gelebilir. erol14 þikayet et beni yaw...

her neyse konu neydi... ortalýðý ateþe verecektim. O zaman, ukc nin sorusuna geleyim... sorumluluðu atmam lazým.
    bi daha kiþisel sorulara izin vermeyeyim yaw. birini kaçýrýyorsun diðeri geliyor...
    Çoban olsam sürü yapardýmda o yeteneðimde ve daha önemlisi ÝSTEÐÝM YOK. Sürüyü sorumluluk olarak görüyorum, etlerinden sütlerinden faydalanýrým ödülüm olur diye görmüyorum.

Sanýrým efsane keçi olmak böyle biþey... gelelim ukc ye.
    Sorumluluðu atayým.
    @NeAcaipDunya

3. Alicemal baþkaným bugünkü yazýlarýný okumaya baþlayýnca meþhur AVM git o hanýmý gör iyi gelir diyecektim emme bugün o gün deðil aç bir þiþe pek arabesk ci birine benzemiyorsun yinede ferdi Müslüm araya Arif susam karýþtýrýp geçmiþi yad ediver. Ýyi gelir tecrübeyle sabittir.
    Benden size öðüt düþmez ya geceye hazýrlýk için kendimi kuruyorum . Saygýlar

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Macar Yazýyý Oku
    Alicemal baþkaným bugünkü yazýlarýný okumaya baþlayýnca meþhur AVM git o hanýmý gör iyi gelir diyecektim emme bugün o gün deðil aç bir þiþe pek arabesk ci birine benzemiyorsun yinede ferdi Müslüm araya Arif susam karýþtýrýp geçmiþi yad ediver. Ýyi gelir tecrübeyle sabittir.
    Benden size öðüt düþmez ya geceye hazýrlýk için kendimi kuruyorum . Saygýlar

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet macar abimize ancak vakit bulabildim. Kendisi venüs kullanarak bilinçli bi genç olduðunu gösterdiinden kaale alabilirim. netçede venüs ün sahibide ülkeyi sömürge haline getiren yahudi grubuna dahil olan zorlu ailesi ama onu kavrayabilmek dað keçisi iþi yani benim iþim, macardan beklemem, bulgardanda beklemem.
    Züper ezpiri yaptým gene.

Gençken aðýr arabeskçiydim tabiki. Netçede ezilmiþ gençler kategorisindeyim. Terfi ettim...
    Þu an tüm müzik türlerindeki hüzünlü þarkýlarý dinliyorum. Bi tek aðýr elektrikli müzik aletlerine katlanamýyorum, sanýrým heavy metal deniyor.
    Müslüm baba ve mirel methiouuu favorim. Kadýnda ne soyad var ama 3 kere ezberledim yinede yazamýyorum.

AVM deki bilinçsiz kýzýda maalesef kendine getirmiþ birileri...

Fekat bugün kýzýla boyadýðý saçlarý ile baþka bi embesil kýzýn ilgisine maruz kaldým. Starbaks ta.!!!

Kýzýl saçlý kýz önce, evli ve bi gözü kör, sol bacaðý olmayan 70 yaþýndaki adamýn karþýsýna oturup kesmeye ve iþmar atmaya baþladý. Adam rahatsýz olduunu belli edip kalkýp gitti. Kýzda bana döndü ve sýrýtmaya baþladý. Aslýnda hoþ kýzdý, tabi bende miyop ve astigmat var uzaðý göremediðimden 5 metreden sonra her kýz süper görünüyor.

Sanýrým kýz deli.

Bu demektirki ümit var.
    1 hafta sora yine ayný starbaks tayým bakalým kýz hala saðmý yoksa tarihin kirli sayfalarýnda bir cümle olarak silinip gitmiþmi.?

Yaw bu son cümle iyi oldu sanki.? Kaydedip saklasammý.?
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Evet macar abimize ancak vakit bulabildim. Kendisi venüs kullanarak bilinçli bi genç olduðunu gösterdiinden kaale alabilirim. netçede venüs ün sahibide ülkeyi sömürge haline getiren yahudi grubuna dahil olan zorlu ailesi ama onu kavrayabilmek dað keçisi iþi yani benim iþim, macardan beklemem, bulgardanda beklemem.
    Züper ezpiri yaptým gene.

Gençken aðýr arabeskçiydim tabiki. Netçede ezilmiþ gençler kategorisindeyim. Terfi ettim...
    Þu an tüm müzik türlerindeki hüzünlü þarkýlarý dinliyorum. Bi tek aðýr elektrikli müzik aletlerine katlanamýyorum, sanýrým heavy metal deniyor.
    Müslüm baba ve mirel methiouuu favorim. Kadýnda ne soyad var ama 3 kere ezberledim yinede yazamýyorum.

AVM deki bilinçsiz kýzýda maalesef kendine getirmiþ birileri...

Fekat bugün kýzýla boyadýðý saçlarý ile baþka bi embesil kýzýn ilgisine maruz kaldým. Starbaks ta.!!!

Kýzýl saçlý kýz önce, evli ve bi gözü kör, sol bacaðý olmayan 70 yaþýndaki adamýn karþýsýna oturup kesmeye ve iþmar atmaya baþladý. Adam rahatsýz olduunu belli edip kalkýp gitti. Kýzda bana döndü ve sýrýtmaya baþladý. Aslýnda hoþ kýzdý, tabi bende miyop ve astigmat var uzaðý göremediðimden 5 metreden sonra her kýz süper görünüyor.

Sanýrým kýz deli.

Bu demektirki ümit var.
    1 hafta sora yine ayný starbaks tayým bakalým kýz hala saðmý yoksa tarihin kirli sayfalarýnda bir cümle olarak silinip gitmiþmi.?

Yaw bu son cümle iyi oldu sanki.? Kaydedip saklasammý.?
    Abim lafý dolandýrmýþsýn yok yerli malý, falan filan
    kýsaca diyorsun; fakirsen fakir kal )))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd, petrolu hala düþürmeye çalýþýyor. brent 40 USD ye indiðinde rahatlayacaklar. Amaçlarý kötü tabi. Sadece petrol geliri ile ayakta duran Rusya ve Ýran ý cezalandýrýp, kaynaklarýný kesmeye çalýþýyorlar.

Tabi bu 2 ülke batýlýlar gibi obez deðil, halklarý soyulmaya ve aç gezmeye alýþýk, isyan nedir bilmezler. Eðer yahudiler parayla besledikleri sýrtlanlarýna milleti kýþkýrtmadý ise. düþük cümle oldu ama olsun.
    Petrolun düþmesi, kaðýt üstündede olsa bizim ülkeye yarýyor. Petrol bedava olsa bile, petrole verilen para buharlaþýp gider, ülkede kalmaz. Ne ülkeyiz arkadaþ. Trajediyi, normal biþey gibi kabullenmiþiz... vay vay vay..

Ons altýn çýkýyor.
    Normal þartlarda 1500 ün üstünde olmalýydý. Çin, yuan ý, altýna dayadýðý anda çýkýþa geçmeliydi.
    Ama ons altýnýn kontrolu londrada üç beþ bankada olduðundan, ne olacaðýný bende bilmiyorum. NORMAL ÞARTLARDA çýkmasý lazým. Londralý yahudilerin pozisyonu uygun deðilse ne yaparlar bilmiyorum. Os sebeplede altýn alýn diye baðýrmýyorum.

Zaten alýnacaksa ons altýn alýnmalý. TR altýn aracý alýrsan, USD düþtüðünden kazancýný alýp gidiyor.

TR de USD de durum karýþýk.
    MB, 5.40 da vurmaya baþlýyor. Hep böyle yaparsa, elinde yüklü USD olanlarýn maliyeti katlanýmaz hale geldiðinde satýþa geçeceklerdir.

6 ay önceki planýmda, USD için ne yazmýþtým.?
    Aralýkta, yerel seçimlere yaklaþýldýðýndan USD yükselmeye baþlayacak. Seçimler bitene kadar yükselecek.

Ama o zaman durumlar farklýydý. Her yazýmda hükümet bi halt yemedi ise diye ekliyordum.
    Al papazý ver papazý ile önce kapýþtýlar, planlarýmýn içinde ettiler. Sonra kaþýkçý krizi ilede öpüþüp kucaklaþtýlar.

USD yi aralýkta yükseltecek olanlar abd ve yurt içindeki dýþýndaki uþaklarýydý. Bizim þartlandýrýlmýþ sürüde olayý takip edip tüy dikiyordu.
    Þimdi suudi ler kucakta, abd ile de öpüþtüler. USD yinede yükselirmi.?

Abicim bu þartlar altýnda nasýl para piyasalarýnda oynanýrki.?
    Biz, hükümetin planlarýný ve sanayimizi takip etmeliydik. Takip ettiðimiz þeylere bak.? Böyle olmaz.
    Geleceði nasýl tahmin etmeye çalýþýyorum, olcak þey deðil.
    @NeAcaipDunya

benim dede mehdinin ordusuna katýlamadan mefta oldu
    son yýllara kadar umudu vardý ama .....
    abi senide yorduk kusura bakma arada bir aklýma geliyordu
    kahraman bekleme ezikliði var doðru söylüyon kendilerini kurataraçakmýþ
    kurtarýcý gelip iþi yokmuþ gibi bu kadar uçkuruna düþkün barýn ma sex dýþýnda bir beklentisi olmayan
    toplluluðu ne yapsýn ben olsam kurtarmam bokunuzla boðuþun derim.
    son tahlil de yazýn otellerde çalýþmýþlýðým resturant bar vs
    ben olsam kurtarýcý çok millet görmüþ biri olarak Almanlar hariçi hepsini doðrarým
    rus israilli türk italyan fransýz müþteriler nadir olarak belki çok azý ama diðerleri
    yavþaðýn önde gidenleri idi
    2002 2003 de otele türk ve rus ne olur gelmesin diye dua ediyorduk
    ama ne olduysa çoðalýp artmaya baþladýlar ve turizm benim için biitti iyide oldu
    turizmde çalýþanlarýn iþi çokk zor ne diyeyim iyi geceler

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz ortamý yumuþatayým, karanlýk taraftan çýkmaya çalýþayým...

Aselsan,havelsan,roketsan,tusaþ(tai, tei)

Bu ülkenin göz bebekleri. Umarým hala öyledirler.
    akp ile beraber içine fetö ve diðer tarikatlar girdiler ve teknolojileri hala çalýnýyor.
    fetö yurt dýþýna götürdü, akp ise çember sakallýlara þirket kurdurup bu firmalarýn teknolojilerini onlara aktarýyor sonrada daha üretmeden anlaþma ile üreteceklerini alýyor.

Roketsan atmaca isimli deniz seyir füzesini seri üretime geçiyor.
    Motoru ithal. kale grubuna yani akp yandaþý gruba motor yap demiþler. Halbuki tei motor üretiyor hemde batý ile ayný ayarda. kale nin henüz üretmediði motorlar için anlaþma yapýp para veriyorlar.
    kale motor parçasý üreten bir firma ama motor yok. tei den teknolojiyi transfer edip motor üretecek. para sahibi olacak bu milletin cebinden.
    tei devlet firmasý ama kale grubu özel þirket.

resmen cinayet.
    Aselsan ýn kýsa sürede ürettiði yerli 4.5G baz istasyonlarýda kullanýma baþlanmýþ. Üret diyorsun, en ileri teknolojiyi bir kaç yýlda üretiyor. Sonrada kalkýp bu þirketleri baltalýyorsun. Vallahi cinayet.
    5G içinde çalýþmaya baþladýlar.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 83/846 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •