Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 83/853 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 657 - 664 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ukc gardaþ.
    Du yaw bi gidip soruyu okuyayým, aklýmda yannýþ kalabilir.

1.bundan 30 yýl önce dedem hicri 1330 doðumlu ben 8 dokuz yaþlarýndayým dewamlý kýyamet alametlerini býkýp usanmadan anlatýrdý aklýmda çarpýcý olarak bir kaç þey kalmýþ senin fikrin ne

2.A harfiyle baþlayan bir devlet müslüman olacak imana gelecek babam ve akrabalar o zaman o devlet kesin almanya dýr diyorlardý
    savaþ ta karýþýklýkta bize yardým edecek ..ve TÜRKÝYE nin ilelebet payidar ve var olacaðýnda bahsederdi
    þimdi dedem yaþasa 110 yaþýnda olacaktý ona bu alametleri çocukken öðretmiþler yöre kayseri çevresi
    100 yýl önce de bizim topluma empozide edilen bu bu bilgileri kim neden yayýyordu

ve o tek partili dönemde en çok yakýndýðý dedemin o yýllarda yaþanan zulüm baskýlarý anlatýrdý ve hayatý boyunca anlattý
    bir parantez FEVZÝ ÇAKMAK hayranýydý ama oda ayný grupla hareket ediyordu ne dersin bu konuda

Yaw yazýyý okyunca acaba tuzak yazýmý, iyi niyetli deðilmi - pek çok garabet bir araya oplanmýþ gibi bi his geçti içimden.
    ukc kafamý buluyor bennen, yoksa inandýðý yannýþ þeyleri benim onaylamamý mý istiyor.
    Onaylanmazsa genelde saldýrý baþlýyor.

hay allah yaw, arada kaldým. Çok spekületif sorular var.

Bildiklerimse ukc ve dedesini yerinden hoplatacak þeyler. Kesin mavzer alýp peþime düþerler...

Ýngilizler, islamý bozmak ve islam ülkelerini kontrol altýna alarak yönetmek için selefilik-vahabilik denen þeytan iþi bir din ürettiler. Bunu suudi parasý ile müzlüman aleme yaydýlar. Müslümanlarý birbirlerine kýrdýrdýlar. Hala da yapýyorlar ama bu sefer abd aracýlýðýyla. Ýngilizinde, abd ninde arkasýnda yahudilerin olduðunu defalarca söyledim, umarým kimse unutmadý.

ukc ve dedesinin bildikleri tamamen ingilizlerin, nakþibendi tarikatýný kullanarak ürettiði þeytan iþi fikirler. Kuranla uzaktan yakýndan alakasý yok.
    Ýngilizler, dede yi ve sülalesini kendi oyuncaklarý yapmýþlar.

Ya iyi niyetli sorduysa.?
    Ýmkaný yok ama mümkün.?

Biraz kafayý toplayayým.

***Not: þeytan kelimesini karþýmda aðýr dini öðreti almýþ biri var diye kullandým. Normalde þeytanda bizim içimizde, melekte.
    Son düzenleme : alicemal; 15-12-2018 saat: 17:43.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ukc nin anlattýklarýnýn çoðu, ingilizlerin öðrettiði þeytan iþi dinle ilgili. O konuyu es geçeyim.
    fevzi çakmak la ilgili geçmiþte kýsa araþtýrma yaptým. Doðru yada yanlýþ bulduðum þu.
    Gençliðinde balkanlarda tarikat eðitimi almýþ.
    General oluncada, doðuda kadýnlarý, çocuklarý dere yataklarýna doldurup, kurþuna dizdirme emri veren adam olarak biliyorum. Hiç bi baþarýsýný bilmiyorum, tarikatlarda anlatýlýr onu bilemem, ama ben bulamadým. Sadece yaptýðý katliamlarý biliyorum.

Þeytan iþi DÝN haricinde ukc nin yazdýklarýnda bi tek düzgün soru var.
    Oda Almanya gelip bizi kurtaracak.

Ona odaklanayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanya gelip bizi kurtaracak kýsmýnada kýsa yanýt vereyim çünki keyfim yoktu. üstteki muhabbetten sonrada þu an tamamen karanlýk taraftayým.
    Kýsaca geçecem ama bir kitap kaldýrýr bu konu.

Çocukluðum köyde geçti. Sanýrým 8 yaþýna kadar köydeydim.
    Aðaçlara çýkar, bolca ve özgürce meyve yer, tarlalara gider, kavun karpuz yer, derelerde oynar, tavuklarý kovalar, daðlarda çiðdem arar, köpeklerden kaçardýk.

Özgür ve baðýmsýzdýk.

Köyde para sorunu o dönemde olmadýðýndan, karýn doyunca baþka sorun kalmadýðýndan, hiç bir baský görmezdik.
    Tek sorun erkeklerin uçkuruydu. karný doyan hayvan, organýný sokacak delik arar. tek dert buydu çünki evli kadýnlara dürtenler ve dürtmeye çalýþanlar çoktu.

Sonuçta köyde özgürdüm, hiç bir baský yoktu.
    istediðim tarlaya girer, istediðim aðaca çýkar, istediðim dereden geçer, istediðim meyveyi dalýndan koparýrdým.
    Sýnýr yoktu.

Sonra ÞEHRE GELDÝK.

Herþeyin para ile ölçüldüðü, her yerde bir sürü çýkar grubunun(aða) olduðu þehre.
    Adým atýnca baþkasýna zarar verme ihtimalin olduðu þehre.
    Hiç bir þeyin bedava olmadýðý, herþeyin aþýrý pahalý olduðu þehre.
    Güçlülerin hüküm sürdüðü þehre.

Her þey deðiþti.
    Doktora, öðretmene yol verirdin çünki onlara saygý duyardýn ve gebeydin.(tabi o dönem, þu an doktorda öðretmende saygýnlýðýný yitirdi). Avukata polise savcýya polise askere yol vermek zorundaydýn çünki seni devlet güçlerine dövdürürlerdi. parasý olana eðilirdin çünki iþ aradýðýnda sana iþ verme ihtimali vardý. Patrona boyun eðerdin çünki iþten atýlman adamýn 2 dudaðý arasýndaydý.

Her þey paraydý.
    Paran varsa saygý duyulurdu. Yoksa ezilmeye mahkumdun.

Her hareketinde çýkar gruplalrý seni hedefe koyardý. Hiç kimseyi ürkütmeden yaþamak zorundaydýn.

Ne kadar parasýzsan, ne kadar toplum içinde gücü olmayan gruplara dahilsen, o kadar çok dikkat etmek zorundaydýn.

Özgürlüðüm gitmiþti. Çok büyük bir baský altýndaydým. Yýl 1975 civarý.

Okul ezer, asker ezer, polis ezer, apartmanda komþularýn ezer çünki köyden gelmiþsin henüz adapte olamamýþsýn, yolda araba sahipleri minibüs þoförleri ezer, okulda paran yoktur parasý olanlar harcar onlarýn yanýnda ezilir sinersin, onlar iyi giyinir sen dayýnýn giysileri ile eðreti durur ezilirsin... her gün her dakka dayak yersin.

Koþmaya baþladým

Kimsenin olmadýðý sokaklarda, kimsenin olmadýðý saatlerde, kimsenin görmediði anlarda depar attým.

Bütün gençliðim boþ sokaklarda koþmakla geçti. Koþtukça kendimi özgür hissettim. Apartmanlar arkamda kaldýkça sorunlardan koptuðumu hissettim.

Þehrin ve devletin üzerime yýktýðý baskýyý, koþarak aþmaya çalýþtým. Kimsenin olmadýðý sokaklarda, parklarda son sürat koþtum. Engellerin üzerinden atladým, duvarlarýn üzerinden atladým, kýrýk kaldýrýmlarýn üzerinden yýldýrým gibi geçtim, ince demir korkuluklarýn üzerinden yürüdüm, atladým, yokuþlarda durmadým, tepelerde durmadým. Her fýrsatta koþtum.

Þu an parkur ismi verilen spor, bu özgürlüðü tatma güdüsünden kaynaklanýyor.
    parkuru icad edenler, köylerden, kýrsaldan gelip benim gibi þehide ezilen gençler olmalý.

Kýsa bir süre için - Engelleri aþýyorsun, ipleri koparýyorsun, yükleri atýyorsun.

Toplum ve þehir tarafýndan ne kadar çok ezilirsen, o kadar çok kurtulma ihtiyacý hissediyorsun.

Ýþte kahraman kurtarýcý hikayeleri bu ezilmiþlik duygusundan kaynaklanýyor.

Ne kadar çok eziliyorsan, ne kadar çok baský altýndaysan, o kadar çok bir kahramana ihtiyaç duyuyorsun. Çünki þehrin ve devletin yarattýðý baskýdan kurtulmanýn imkaný yok.

MEHDi hikayesinin çýkýþ sebebi budur, malkoçoðlu,ökaraoðlan gibi kahramanlar.
    Süpermen, örümcek adam, bat man, hell boy, þimdi Jack reacher, Jason Born, John Wick, hepsi þehrin, devletin ve güçlü gruplarýn yaptýðý baský sonucu ortaya çýktýlar.
    Yumruklarla herkesi yeniyorlar. Önlerine geleni yýkýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðilmi.?
    Bizde son 20 yýlda bazý köþe yazarlarý çok okunur oldu. Bakýyorsun hepsinin özelliði, güçlülere baðýrýp çaðýrmasý, hakaret edebilmesi. Bizim yapamadýðýmýz küfürleri profesyonelce ediyorlar ne kadar rahatlatýcý deðilmi.
    fatih altaylý, emin çölaþan, yýlmaz özdil, bekir coþkun, mehmet yýlmaz, hýncal uluç. üretici deðiller hayatýmýzý kolaylaþtýrýcý bir ürün ortaya koymuyorlar ama güzel saldýrýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðillermi.? Bu tarafý hiç aklýnýza getirmemiþtiniz, adamlarýn mabadý altýn sanýyordunuz. Deðil.

Tabi bunlar benim okuduðum gazetelerin yazarlarý, eðitiminiz baþkaysa baþka gazeteleri okudunuz ve dinlediniz. Sizin adamlarýnýzda baþkadýr ama muhakkak vardýr hemde daha çoktur. Sadece hikmetlerinin neden kaynaklandýðýný bilmiyordunuz. Ahada öðrendiniz.

Ezilenler hep bir kahraman gelsin kendilerini kurtarsýn istediler.

En çok ezilen toplumlar, en çok kahraman hikayesi üreten toplumlardýr.

ABD baþý çekiyor ama bunun sebebi sadece kalabalýklarýn aþýrý ezilmiþliði deðil. ABD yani yahudi medyasýnýn dünyada çok güçlü olmasý sebebi ile. holywood filmleri tüm dünyada oynuyor.
    Eðer biz dünyanýn en güçlü ülkesi olsaydýk, þimdi tüm dünyada, keloðlan, karaoðlan, malkoçoðlu, battalgazi, mehdi filmleri oynuyor olurdu...

Sonuç;

Dedenin Almanya rüyasý, ezilmiþliðin ortaya çýkardýðý bir hayal.
    Deden ingiliz dinine kapýldýðýndan, fevzi çakmak denen katliamcýyla sömürgeci almanyayý kurtarýcý olarak rüyasýnda görmüþ.
    Alevi, þii olsaydý Mehdi yi, Ýran ý rüyasýnda kurtarýcý olarak görürdü.

Aðýr oldu biliyorum ama hayatýn gerçeði bu.
    Gerçekler aðýr oluyor.

bende biraz öküz kesimli olduðumdan, anlatýrken öldürüyorum, eðer iyi niyetli sorduysan kusura bakma özür diliyorum aðýr açýklamalar için.

ister inan ister inanma, gerçek bu.
    Tabi benim kapasitem ölçüsünde gerçek bu.

evet, ukc nin sorumluluðundan da kurtuldum. hafifledim sanki. Baþka soru gelmezse sorun yok.
    Son düzenleme : alicemal; 15-12-2018 saat: 18:06.
    @NeAcaipDunya

4. Alicemal baþkaným bugünkü yazýlarýný okumaya baþlayýnca meþhur AVM git o hanýmý gör iyi gelir diyecektim emme bugün o gün deðil aç bir þiþe pek arabesk ci birine benzemiyorsun yinede ferdi Müslüm araya Arif susam karýþtýrýp geçmiþi yad ediver. Ýyi gelir tecrübeyle sabittir.
    Benden size öðüt düþmez ya geceye hazýrlýk için kendimi kuruyorum . Saygýlar

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

benim dede mehdinin ordusuna katýlamadan mefta oldu
    son yýllara kadar umudu vardý ama .....
    abi senide yorduk kusura bakma arada bir aklýma geliyordu
    kahraman bekleme ezikliði var doðru söylüyon kendilerini kurataraçakmýþ
    kurtarýcý gelip iþi yokmuþ gibi bu kadar uçkuruna düþkün barýn ma sex dýþýnda bir beklentisi olmayan
    toplluluðu ne yapsýn ben olsam kurtarmam bokunuzla boðuþun derim.
    son tahlil de yazýn otellerde çalýþmýþlýðým resturant bar vs
    ben olsam kurtarýcý çok millet görmüþ biri olarak Almanlar hariçi hepsini doðrarým
    rus israilli türk italyan fransýz müþteriler nadir olarak belki çok azý ama diðerleri
    yavþaðýn önde gidenleri idi
    2002 2003 de otele türk ve rus ne olur gelmesin diye dua ediyorduk
    ama ne olduysa çoðalýp artmaya baþladýlar ve turizm benim için biitti iyide oldu
    turizmde çalýþanlarýn iþi çokk zor ne diyeyim iyi geceler

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz ortamý yumuþatayým, karanlýk taraftan çýkmaya çalýþayým...

Aselsan,havelsan,roketsan,tusaþ(tai, tei)

Bu ülkenin göz bebekleri. Umarým hala öyledirler.
    akp ile beraber içine fetö ve diðer tarikatlar girdiler ve teknolojileri hala çalýnýyor.
    fetö yurt dýþýna götürdü, akp ise çember sakallýlara þirket kurdurup bu firmalarýn teknolojilerini onlara aktarýyor sonrada daha üretmeden anlaþma ile üreteceklerini alýyor.

Roketsan atmaca isimli deniz seyir füzesini seri üretime geçiyor.
    Motoru ithal. kale grubuna yani akp yandaþý gruba motor yap demiþler. Halbuki tei motor üretiyor hemde batý ile ayný ayarda. kale nin henüz üretmediði motorlar için anlaþma yapýp para veriyorlar.
    kale motor parçasý üreten bir firma ama motor yok. tei den teknolojiyi transfer edip motor üretecek. para sahibi olacak bu milletin cebinden.
    tei devlet firmasý ama kale grubu özel þirket.

resmen cinayet.
    Aselsan ýn kýsa sürede ürettiði yerli 4.5G baz istasyonlarýda kullanýma baþlanmýþ. Üret diyorsun, en ileri teknolojiyi bir kaç yýlda üretiyor. Sonrada kalkýp bu þirketleri baltalýyorsun. Vallahi cinayet.
    5G içinde çalýþmaya baþladýlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    otomobilde üretimin %85 i ihraç edildi.
    Otomobil üretimi ise 11 ayda geçen yýlýn ayný dönemine göre yüzde 10 azalarak 944 bin 304 düzeyinde gerçekleþti. Otomobil ihracatý yüzde 5 azaldý.
    Ancak firmalar anormal zam yaptýklarýndan, ihracattada kur farký sebebi ile güzel kazandýklarýndan, bu sene rekor kazançlar yazýyorlar. Yinede devlet OTV alacaðýndan vaz geçerek fu firmalara destek oldu. OTV vergisi bizim cebimizden çýktý, devlet yerine zaten zengin otomobil fabrikalarýnýn cebine girdi. Yetmedi, OTV ile alamadýðý geliri, devlet bizden diðer zam yollarý ile alacak. hayýrlý olsun.

otomotiv sanayicileri dernek baþkaný konuþmuþ. OTV indirilmeseydi sýkýntý yaþardýk.
    Yani kazançlarý biraz azalacaktý. Ama þimdi ihya oldular. Halkýn %60 ýndan alýp bunlara verdiler ve bunu medya normal biþey olarak millete sattý.
    Çünki medyada patronlar yönetiminde. Halkýn yanýnda kimse yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim al papazý ver papazý olayýný abd uþaðý kanada ve Çin yaþýyor.
    Kanada, huawei CFO sunu tutuklayýnca, Çinde bi kaç kanadalý yöneticiyi normalde tutuklamayacaðý sebeplerle tutuklamýþ. Aynen bizdeki gibi. Þimdi Çin nasýl döviz krizine girecek kimbilir.

Bu arada kanadada TIR þoförü aranýyor. Yýllýk 80bin dolar ödeme. Mutlaka ek haklarda vardýr. Ordaki Týr þoförlerinin bir kýsmý 70 yaþ ve üstündeymiþ. Kimse TIR þoförü olmak istemiyormuþ.

Þartlarý zor çünki hep soðuk ve kar var, ama bizim ülke halkýnýn %60 ý için güzel nimet. Biraz dil varsa, gidip Týr þoförü ehliyeti almalý. 2 yýl çalýþýp hayatýna renkte katabilirsiniz.

Para içindeðil ama macera için ben ciddi düþünüyordum. Bi kaç yýldýr alaska belgeselleri izliyorum, bir kaç aydýrda ayný kanallarda polonyalý Týr þoförleri anlatýlýyor.

Çekilmesi zor bir iþ ama bekar erkek için hayatýna deðer katma amaçlý kanadada yapýlabilir. Týr ehliyeti için kursa gitmek aðýr geldi, bide bizim burda yok, yoksa ciddi düþünüyordum.

Þaka yapmýyorum. Asteðmen okulunda, ilk 15 e girip kýzýltepeye gitmeye çalýþan biri yazýyor bunlarý. O dönem Mardin kýzýltepe, pkk ile en çok çatýþýlan yerdi.

Bendeki mantýk þu. Madem 12 ayýn askerde geçecek, zaten bildiðin büyük þehirde, bir otelde subay eþlerine 12 ay kapý açýp yalakalýk yapacaðýna, git daðlarda 12 ay çatýþ. hayatýn a deðer kat. Bendeki kafa bu. 1 hayatýmýz var deðilmi, 12 ay neden kapý açayým. Ýlk 15 e giremedim ve olabilecek en kötü yeri kurada çektim. Þans iþte, hiç yanýmda olmadý diye hatýrlýyorum.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 83/853 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •