Almanya gelip bizi kurtaracak kýsmýnada kýsa yanýt vereyim çünki keyfim yoktu. üstteki muhabbetten sonrada þu an tamamen karanlýk taraftayým.
Kýsaca geçecem ama bir kitap kaldýrýr bu konu.
Çocukluðum köyde geçti. Sanýrým 8 yaþýna kadar köydeydim.
Aðaçlara çýkar, bolca ve özgürce meyve yer, tarlalara gider, kavun karpuz yer, derelerde oynar, tavuklarý kovalar, daðlarda çiðdem arar, köpeklerden kaçardýk.
Özgür ve baðýmsýzdýk.
Köyde para sorunu o dönemde olmadýðýndan, karýn doyunca baþka sorun kalmadýðýndan, hiç bir baský görmezdik.
Tek sorun erkeklerin uçkuruydu. karný doyan hayvan, organýný sokacak delik arar. tek dert buydu çünki evli kadýnlara dürtenler ve dürtmeye çalýþanlar çoktu.
Sonuçta köyde özgürdüm, hiç bir baský yoktu.
istediðim tarlaya girer, istediðim aðaca çýkar, istediðim dereden geçer, istediðim meyveyi dalýndan koparýrdým.
Sýnýr yoktu.
Sonra ÞEHRE GELDÝK.
Herþeyin para ile ölçüldüðü, her yerde bir sürü çýkar grubunun(aða) olduðu þehre.
Adým atýnca baþkasýna zarar verme ihtimalin olduðu þehre.
Hiç bir þeyin bedava olmadýðý, herþeyin aþýrý pahalý olduðu þehre.
Güçlülerin hüküm sürdüðü þehre.
Her þey deðiþti.
Doktora, öðretmene yol verirdin çünki onlara saygý duyardýn ve gebeydin.(tabi o dönem, þu an doktorda öðretmende saygýnlýðýný yitirdi). Avukata polise savcýya polise askere yol vermek zorundaydýn çünki seni devlet güçlerine dövdürürlerdi. parasý olana eðilirdin çünki iþ aradýðýnda sana iþ verme ihtimali vardý. Patrona boyun eðerdin çünki iþten atýlman adamýn 2 dudaðý arasýndaydý.
Her þey paraydý.
Paran varsa saygý duyulurdu. Yoksa ezilmeye mahkumdun.
Her hareketinde çýkar gruplalrý seni hedefe koyardý. Hiç kimseyi ürkütmeden yaþamak zorundaydýn.
Ne kadar parasýzsan, ne kadar toplum içinde gücü olmayan gruplara dahilsen, o kadar çok dikkat etmek zorundaydýn.
Özgürlüðüm gitmiþti. Çok büyük bir baský altýndaydým. Yýl 1975 civarý.
Okul ezer, asker ezer, polis ezer, apartmanda komþularýn ezer çünki köyden gelmiþsin henüz adapte olamamýþsýn, yolda araba sahipleri minibüs þoförleri ezer, okulda paran yoktur parasý olanlar harcar onlarýn yanýnda ezilir sinersin, onlar iyi giyinir sen dayýnýn giysileri ile eðreti durur ezilirsin... her gün her dakka dayak yersin.
Koþmaya baþladým
Kimsenin olmadýðý sokaklarda, kimsenin olmadýðý saatlerde, kimsenin görmediði anlarda depar attým.
Bütün gençliðim boþ sokaklarda koþmakla geçti. Koþtukça kendimi özgür hissettim. Apartmanlar arkamda kaldýkça sorunlardan koptuðumu hissettim.
Þehrin ve devletin üzerime yýktýðý baskýyý, koþarak aþmaya çalýþtým. Kimsenin olmadýðý sokaklarda, parklarda son sürat koþtum. Engellerin üzerinden atladým, duvarlarýn üzerinden atladým, kýrýk kaldýrýmlarýn üzerinden yýldýrým gibi geçtim, ince demir korkuluklarýn üzerinden yürüdüm, atladým, yokuþlarda durmadým, tepelerde durmadým. Her fýrsatta koþtum.
Þu an parkur ismi verilen spor, bu özgürlüðü tatma güdüsünden kaynaklanýyor.
parkuru icad edenler, köylerden, kýrsaldan gelip benim gibi þehide ezilen gençler olmalý.
Kýsa bir süre için - Engelleri aþýyorsun, ipleri koparýyorsun, yükleri atýyorsun.
Toplum ve þehir tarafýndan ne kadar çok ezilirsen, o kadar çok kurtulma ihtiyacý hissediyorsun.
Ýþte kahraman kurtarýcý hikayeleri bu ezilmiþlik duygusundan kaynaklanýyor.
Ne kadar çok eziliyorsan, ne kadar çok baský altýndaysan, o kadar çok bir kahramana ihtiyaç duyuyorsun. Çünki þehrin ve devletin yarattýðý baskýdan kurtulmanýn imkaný yok.
MEHDi hikayesinin çýkýþ sebebi budur, malkoçoðlu,ökaraoðlan gibi kahramanlar.
Süpermen, örümcek adam, bat man, hell boy, þimdi Jack reacher, Jason Born, John Wick, hepsi þehrin, devletin ve güçlü gruplarýn yaptýðý baský sonucu ortaya çýktýlar.
Yumruklarla herkesi yeniyorlar. Önlerine geleni yýkýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðilmi.?
Bizde son 20 yýlda bazý köþe yazarlarý çok okunur oldu. Bakýyorsun hepsinin özelliði, güçlülere baðýrýp çaðýrmasý, hakaret edebilmesi. Bizim yapamadýðýmýz küfürleri profesyonelce ediyorlar ne kadar rahatlatýcý deðilmi.
fatih altaylý, emin çölaþan, yýlmaz özdil, bekir coþkun, mehmet yýlmaz, hýncal uluç. üretici deðiller hayatýmýzý kolaylaþtýrýcý bir ürün ortaya koymuyorlar ama güzel saldýrýyorlar, ne kadar rahatlatýcý deðillermi.? Bu tarafý hiç aklýnýza getirmemiþtiniz, adamlarýn mabadý altýn sanýyordunuz. Deðil.
Tabi bunlar benim okuduðum gazetelerin yazarlarý, eðitiminiz baþkaysa baþka gazeteleri okudunuz ve dinlediniz. Sizin adamlarýnýzda baþkadýr ama muhakkak vardýr hemde daha çoktur. Sadece hikmetlerinin neden kaynaklandýðýný bilmiyordunuz. Ahada öðrendiniz.
Ezilenler hep bir kahraman gelsin kendilerini kurtarsýn istediler.
En çok ezilen toplumlar, en çok kahraman hikayesi üreten toplumlardýr.
ABD baþý çekiyor ama bunun sebebi sadece kalabalýklarýn aþýrý ezilmiþliði deðil. ABD yani yahudi medyasýnýn dünyada çok güçlü olmasý sebebi ile. holywood filmleri tüm dünyada oynuyor.
Eðer biz dünyanýn en güçlü ülkesi olsaydýk, þimdi tüm dünyada, keloðlan, karaoðlan, malkoçoðlu, battalgazi, mehdi filmleri oynuyor olurdu...
Sonuç;
Dedenin Almanya rüyasý, ezilmiþliðin ortaya çýkardýðý bir hayal.
Deden ingiliz dinine kapýldýðýndan, fevzi çakmak denen katliamcýyla sömürgeci almanyayý kurtarýcý olarak rüyasýnda görmüþ.
Alevi, þii olsaydý Mehdi yi, Ýran ý rüyasýnda kurtarýcý olarak görürdü.
Aðýr oldu biliyorum ama hayatýn gerçeði bu.
Gerçekler aðýr oluyor.
bende biraz öküz kesimli olduðumdan, anlatýrken öldürüyorum, eðer iyi niyetli sorduysan kusura bakma özür diliyorum aðýr açýklamalar için.
ister inan ister inanma, gerçek bu.
Tabi benim kapasitem ölçüsünde gerçek bu.
evet, ukc nin sorumluluðundan da kurtuldum. hafifledim sanki. Baþka soru gelmezse sorun yok.![]()
![]()

Alýntý yaparak yanýtla

yok yerli malý, falan filan 
Yer Ýmleri