Yurtdışı borsalar düştükçe düşüyor, onsta çıktıkça çıkıyor dün 1470 ti bugün 1510
Printable View
Yurtdışı borsalar düştükçe düşüyor, onsta çıktıkça çıkıyor dün 1470 ti bugün 1510
Portföy açıklama furyası var galiba.
%44 hisse, %31 altın, %25 fon.
%58 TCD, %19 OBP, %19 YSU, %4 OSD
Risk severim, evet :)
Hisselerden bazıları terste,bazıları da karda sevgili üstadım. Geçen haftasonu GPG beni o kadar üzdü ki kelimelerle tarif edemem.
Aslında hisse bazında algyo hisse senedinde yeterince pozisyon açmadığım için kendime kızıyorum. Keşke ağırlık arttırsaydım :drunk:
OBP ve GPG popüler gözüküyor portföylerde :) 20 Eylülden beri tuttuğum takip listemde GPG %0.72, OBP %1.14 değer kazancı elde etmiş :) TCD ise %6.74 değer kazanmış. TCD'nin dağılım raporunu merakla bekliyorum.
Borsanın çöküş zamanlarında değişkenlerin ve hisse ağırlıklıların durumu ne olmuş bakmak lazım
Örneğin
15 Mart 2018 ila 15 Haziran 2018 arası endeks 3 ayda 117 binden 88 bine düşmüş
15 Mart 2019 ila 24 Mayıs 2019 arası endeks 2 ayda 103 binden 86 bine düşmüş.
Yine böyle dönemler gelebilir, değişken ve hisse ağırlıklıların hali ne olur bu durumda üzerinde çalışmak lazım.
Her üyeye 2 fonu zimmetleyelim o tarihler için baksınlar.:)
O fonların tarihi geçmişini çıkartsınlar.
Hatta o iki fon bundan sonra devamlı o üyeden sorulsun, hatalı cevap verirse fon başlığı üye tam sayısının salt çoğunluğu ile cafede kapı arkasında tek ayak üzerinde durma cezası verelim.
TCD ve OBP için istekli varmı?:)
K r f
%0,54
Ysu 57,25 mk
Tcd yarın sabah satarsak cuma 14 gibi hesaba geçiyordu değil mi?pazartesine kalmaz yanlış yapmayalım da.Bu arada ne oldu da borsalar çöktü altın fırladı, kaçırdım bugün haberleri
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GPG yeni fiyat 1,296219
OBP yeni fiyat 0,24365
Gpg % 37.60 mkSM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okt 22.76 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tzt de eksi getiri görmemisdik onuda gorduk!
TSK tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere tank, zırhlı araç ve lojistik malzeme takviyesi yapıldı.
Tcd - 3 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın admustafa, hep sorayım sorayım deyip unutuyorum: gl1 tamamen sattınız. bi aralar hisseye ayırdığım kısmı sadece bu fona koysam diye düşünüyorum diyordunuz. hayal kırıklığı mı yaşadınız merak ettim
TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
Son Fiyat (TL) 1,514035
Günlük Getiri %-0,0094
Pay (Adet) 25.203.874
Fon Toplam Değer (TL) 38.159.546,61
Yatırımcı Sayısı (Kişi) 675
inşallah on buçukta yeni güncellemeyle artıya geçer.
Para girişi ve kişi sayısı artarak devam ediyor ondan getirisi düşmüş (halbuki 2 günden beri değişmediyse hisse portföyü iyi getirmişti ons mu etkiledi acaba bu kadar türev vb gün içi işlemler) herhalde fazla dillendiriliyor, burayı okuyup okuyup millet atlıyor galiba burada fazla fon ismi zikretmek tüm fonlara yaramıyor gördüğüm
Cikmami bekliyormusSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aslında haklısınız ama hiç bir şekilde burada fon ismi zikretmeyeceksek site yönetimine rica ederek bu formu kapattırmak ve birbirimizle helalleşerek vedalaşmak lazım. yani yukurı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. bilgi paylaştıkça güzeldir diye burada paylaşım yapıyoruz, bir çok şeyi birbirimizden öğrendik burada. diğer yandan da sizin söylediğiniz durum oluyor, çık işin içinden çıkabilirsen
Onun için ben genel yorum yapmaya mecbur kalmadıkça direk fon ismi kartal arkadaşımız gibi telaffuz etmemeye çalışıyorum zaten günlük getirilere herkes zaten bi şekilde bakıyor ya da özel mesaj atılabilir bişey sorulacaksa söylenecekse bakın kara çocuk işi çözdü yorum bile yapmıyor artık galiba öyle yapmak lazım
Yoo, aksine benim için güzel bir tecrübe oldu ve fonu yaklaşık 10 gün hergün aldım. 10 gün sonunda ekside gözüküyordum toplamda alışlara ara verdim ve şansıma endeks yükselmeye başladı :) 10 gün sonunda da net %3'lük bir getiriyle sattım karı görünce. Satmama etken olan nedenler endeksin aşağı yönlü hareketi ki fon bunu güzel idare etti yükseliş endenkse parelel, fakat düşüşler daha sınırlı sanki. Onun dışında bir süre dağılım raporuna paralel hareketi vardı sonrasında değişti tabi. Son dağılım raporunu gördükten sonra tekrar alıma başlayacağım sanırım. Hissede bu kadar kısa sürede bu kadar büyük alışlar yapmıyorum o açıdan fonu alırken bir rahatlığı var :)
bir arkadaşımız özelden tcd eksi getirse de para piyasası fonundan yüksek getirir, öyle değil mi diye sormuş. aslında yine özelden cevap verecektim ama bu formu özellikle de üye olmadan misafir olarak takip ederek işlem yapanlar olabilir diye cevabı genelden yazmak istedim. öncelikle şu mmutlaka unutulmamalıdır: para piyasası dışındaki fonların hepsi az veya çok risklidir. hele de tcd fonunun risk seviyesi 7'dir. yani en çok riskli olan bir fonu almaya karar vermeden önce mutlaka o fonun kendi portföy sayfasına girip açıklamalarına bakın. orada fonun neye yatırım yaptığı, fon sıtratejisi ve risk seviyesi mutlaka belirtilir. bir de sayfanın altındaki uyarıyı mutlaka okumamız lazım. yani buradaki yorumlara bakarak kimse yatırım kararı almasın