Yahu şu kenef pazarına bırakın kafa yormayı dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz allasen ...
Printable View
Yarın herşey ok mi olacak yani...Adam stoploss ları fena patlattı.....2 milyar dolarla piyasa shorta girdiyse eldekileri de vermişlerdir :kahkah:
Yok benim son 20 yıldır tamamen borsadan çıktığım ayları saysanız bir elin parmaklarını geçmez.Ben borsadan tamamen vazgeçemem onu biliyorum,bunun para ile alakası yok,daha önce de yazdım aslında borsa bağımlıları diye dernek olsa millet aralarında bu illeti bırakmak için yardımlaşsa gavur filmlerindeki gibi sandalyeleri çekip yuvarlak oluştursak,herkes tek tek söz alıp borsa bağımlılığını anlatsa herkes alkışlasa seans sonlarında millet birbirine sarılıp destek falan olsa ne güzel olurdu.Ya ne biçim memleket hiç bir şey yok,kesin amerikada bahsettiğim dernek vardır valla :)))))))
6 saat önce 5.18 de yazmıştım)))
Bayrama kadar çözülür hayal etmiştim ama daha erken oldu)))
5.50 ye yakın 5.43 geldi...
Şimdi haberde geldi...
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...landi-40920487
Papazı salarsak 5 in altı tahminim 4.90 a kadar...
Bu haberle de 5-5.43 marjımız tahminim...
Çok kötü gelişmeler 5.50 üstünü zorlar...
İyi gelişmeler de 5 altını zorlar...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bugünkü doların hareketi dolarda trend sonu olabilir millete iyi dolar itelediler ama ne zaman ki 7 muhabbetleri çıktı sokakta anladım bu doların işi bitmiştir haber akışı tersine döndü mü daha iflah olmaz ABD istediğini alacak olay kapanacak bu kadar basit
Faiz arttı muhtemelen
Doları düşürende londra
Eğer tepede iyi haber geliyor ise bilin ki bu fake haberdir. Nerde görülmüş en tepede iyi haber geldiği..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hey allahım demek ki papaz gidince memleket düzelecek.Değişik bir mentalitemiz var ,cidden değişik bir analiz dünyamız var.Dolar öyle ya da böyle yukarı gitmeye mecbur.Hem de sade tl ye karşı değil tüm paralara karşı olacak bu.Neyse şu papaz işi bitsin bakalım bizim iç dinamiklerimiz bu kadar dolar borcunu nasıl ödeyecek.O kadar doları kimden ve nasıl bulacağız ,hayırlısı artık.
Papaza karşılık Rahibe terasayı istiyorlar. Pürüz burada çıkmış.
Yarın faiz haberi düşmez ise bu dolar öğlenden sonra yine çıldırır....Pastör olayında
BOSPOROS yazdığına benzer bende aynı şeyi dile getirdim...Adam 2 yıldır içeride ne olduda pastör kıymete bindi....Yarın ABD irana resmen ambargoya başlıyor....
Yarın ola hayrola.....
Valla bence halkbank.Apartopar amerika kararı verilmesi açıklamayı bir kaç gün geciktirir,neyse yakında anlarız.
Önce doları yukselttiler sonra yok uzlasma yok anlasma yok 2 heyet gidecek diye balon bir haber patlatip sert dusus sergileyip panik ortami yarattilar . Yarin sabaha. Kadar duserse sabahda panikle satanlar olacak . 2 gun ters gider 5 gün düz gider . Dolar yükselmek zorunda . Borc gırtlagı gecmis . Dolarin dusmesi papaza mi kaldi .halk bankasina papaz i biraksakda birakmasakda cezayi kesecekler . Dolar 7.5 tl civarına kadar giderse sasirmam . Sonra ımf ın kucagina gidecez . Bir papaz icin bu fırsatı kacırmazlar.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi tane teknik temel sevabina. Dolar 3ten 5.50'a ne degistide 5.50 oldu diyo adam. Bi cevap veren yok. Asagidaki soruyu kac kez sordum, bi cevap veren yok. Bi iki istisna haric alayiniz komedyen.
Bende bu Davos'a bi daha gelmem dicem ama, ekonomi forum bura. Yani dogru gelmis olmam lazim. Komiklik, esprik istesem onun forumuna giderim.
"Abiler piyasaya dolar surme, dolar cekme falan gibi seyler onemsiz degil mi artik? Dolarin fiyatini belirlemede etkisiz degil mi?
Dolarin fiyati forex'te belirlenmiyor mu? Forex'te sinirsiz dolar ve sinirsiz lira yok mu? (arz-talep, yalan-dolan)
Yani atiyom, ortada miktar olarak artan azalan bisey olsa anlicam;, aldikca baskalarina almaya kalmayan (degeri artan cok az kaldi artik), sattikca herkes icin bollasan (degeri azalan cok piyasa doldu).
TCMB satsin, atiyom, 500milyar dolar (o kadarlik TL alsin yani) TR'de dolar dolsun; nerdeyse lira kalmasin, liranin degeri ziplasin.
Ama ole bisi yokki, dolar sanal dolar, lira sanal lira. TCMB 1katirilyon dolar satip, dunyadaki butun TL banknotlari toplasa; ancak koleksiyoncularin elinde 100-200tl kalsa dahi (ki atiyom gene gercek piyasada koleksiyon o elindeki banknota $1m deger bicse, 1tl=1milyon USD)....Forexte hala 5tl=1$ olabilir. Niye, cunku adamlar pariteye oynarken (piyasaya dolar surup, lira toplarken) liralari azaltmiyolarki.
Attim, tuttum. Simdi gelelim isin ozune. Yukarida kurdugum mantikta yanlis olan ne, yardimci olabilir misiniz lutfen? Cunku TCMB dolar arzi, su bu haberlerini gorunce aklima hep bu geliyor. Forex'i psikolojik etkilemez demiyorum o tur haberler. Etkileyebilir. Ancak, kambiyo piyasasi (forex) artik arz/talepten bagimsiz degil mi? "Turk sirketlerin 6 ayda odemesi gereken doviz borcu toplami $xxxxxxx! O kadar dolar bulmalari lazim, dolar tabi yukselecek!!!" turu haberler alakasiz degil mi artik? Forex cikti mertlik bozulmadi mi?
Bi hayirsever abimiz beni aydinlatirsa, sagligina duaci olurum."
Mantıklı da,olan biten ne kadar mantıklı,onu iyi değerlendirmek lazım.Burada da yazdığım gibi bir anda 5.40 bekliyordum ama bunun Kasım ayına kadar gerçekleşmesini mantıklı bulurken 2 hafta içerisinde gerçekleşti.Hesapta o zaman kadar kademeli fulleyip 5 den geri alacaktım ama iş teknikten ,mantıktan,izandan çıkmış.Gerçi düdük çaldığında birkaç birşeyler atabildim ama devede hörgüç sayılır.
Let go reklamı gibi, alsan alınmaz satsan satılmaz.Yükselişte satıp düşüşte almayı becerene helal olsun.Ama bu saatten sonra pozisyon almayı düşünen çok gerilerden geliyor demektir,muhtemelen ne hareket olursa olsun çoğunluk kendi pozisyonunda beklemek zorunda kalacaktır.
Forex dayanak varlık üzerine dönüyor.Burada esas olan dayanak varlık,dayanak varlığı değiştiren forex piyasası değil.Yumurta mı tavuktan,tavuk mu yumurtadan? Forex piyasası dayanak varlığa yön verse de bu belli bir müddet için olur.Çünkü belli süreli kontratlara dayanıyor.Mesela forex ile dolar 5.40 olduysa sonrasında yine 4 lü fiyatlara geri dönmesi lazım.Bu nedenle dayanak varlıktaki büyük resme bakmak gerekiyor.Benim algılamam bu şekilde.
bana göre papazın yanında kızı (ayşeyi) de alacaklar, ama dolar da değişen fazla birşey olmayacak. yani hem boyun eğdirecekler hem dayak atmaya devam.. bu ülkenin insanlarına yazık ki yasık. başka bişey de demiyorum.
https://odatv.com/kurdaki-artisi-hic...-06081834.html
Haberin en alt kısmı için kahkaha atma garantisi verilir :yahoo:
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ki...i-batti/424444
Bu köşe yazısıda çok isabetli.
Bu tür haber sayıları önümüzdeki aylarda frekans artışı gösterecek :wu:
al canım ben cevap veriyorum..
1) işin tekniği mi kaldı evladım. varsa sen bizi bilgilendir de sebeplenelim.
2) ne oldu da 3 ten 5.50 ye geldi diyen mala sen cevap ver. sen internet bağlatmışsın en azından.
3) burada kimse her sorulana cevap vermekle yükümlü değil
4) "alayınız komedyen" lafına gelince..
sen ne haddini bilmez birisin ki böyle yırtık dondan çıkıp, birkaç kişi hariç deyip herkese hakaret ediyorsun? bir de üstüne utanmadan davos'lu ortaokul espirisi yapıyorsun?
5) istediğin yere git seni tutan tok.
Kimseyi etkilemek istemem ancak papaz mapaz hikaye. En son papazla alakalı bir haber düşünce dolar 5.42'den 5.26'ya geriledi. Papazda keramet yok. ardından başka bir haber gelebilir sabah.Faiz arttırımı gibi...Çünkü piyasa bunu bekliyor..Bunu istiyor...O faiz gelecek diyoooo.
--- alıntı ---
kurla ilgili en güzel yorumlardan biri harvard lı ekonomi hocası dani rodrik ten gelmiş https://twitter.com/rodrikdani/statu...96277238960128
'' turkey is going through its first currency crisis of the floating era. all the previous ones were when the rate was fixed or managed, and hence unfolded much more quickly. this one is stretched over time, and the government prefers to ignore it. ''
'' türkiye dalgalı kur dönemindeki ilk döviz krizini yaşıyor. daha önceki krizler sabit veya yönetilen kur dönemlerinde yaşanmıştı ve bu nedenle krizler daha hızlı gelişmişti. bu seferki zamana yayılıyor ve hükümet görmezden gelmeyi yeğliyor. ''
--- alıntı ---
https://eksisozluk.com/entry/79977782
Dolar eurocularA yerel secimde oyunuz kime deseler
Tabi ki rtr ye vercez derler
Rte var dolarciya gam yok :)
USD/TRY 5,2725 -0,0576 -1,08%
GAU/TRY 205,127 -1,730 -0,84%
USD/ZAR 13,4266 -0,0145 -0,11%
EUR/TRY 6,0938 -0,0670 -1,09%
EUR/USD 1,1553 -0,0001 -0,01%
GBP/TRY 6,8246 -0,0736 -1,07%
yuh ulan gece zengin yattım sabah bi kalktım bu haldeyiz. dün aldığım 69-31 küpeli danayı iade edip daha küçük bir şey almaya gideyim. zarar kol değil bütün vucut kadar son yıllardaki en büyük zarrlardan biri:)
az ahaber izleyeyimde doların 5.42 den 5.27 ye hangi akıllı ekonomik taktklerle indirildiğini öğreneyim
Merkez bankası, 25 mayıs öncesi, doların ne zaman ateşi çıksa, faizleri yükselteceğiz diye fısıltı gazetesini devreye sokup, hiç bir şey yapmaz, piyasada gereken dersi verirdi. Böyle böyle, dolar 5'e dayanmıştı.
Gene yandaş medya vasıtasıyla, ön mutabakat sağlandı haberi yayıldı. Doların şimdilik ateşi durduruldu. Daha doğrusu 42'den 41'e düşürüldü.
Eeee nedir bu ön mutabakat ! neyi içerir ! bilen var mı ?
MB'nin 25 mayıs öncesi gibi, oyalama taktiği ise, olacakları düşünmek bile istemiyorum.
Bu arada, Almanya, Fransa ve Rusya'dan sonra ABD'de, mükemmel ekonomimiz üzerinden, bizi dize getirdi mi diyelim !!!
:vk: Dış politika, imam zihniyetine kalırsa, Osmanlı'da ne olduysa aynısı olur !