valla nasıl başardılar bravo. !!!
Aylık getiri her şeye rağmen fena değil.
Daha da yüksek getirmesini de beklerdim ama olmadı.
Printable View
GPG ve OBP aylık getirileri düşüyor. Eğer böyle devam ederlerse aylık getiride %2 altına inecekler gibi gözüküyorlar.
Naçizane.. Özellikle hisse yoğun fonların aylık portföy dağılım raporlarını KAP'tan indirip pozisyonlarında yaptıkları değişikliklerle izledikleri stratejiyi bir nebze olsun görmek mümkün olabilir üstadım. Ben 1-2 fon için başladım çalışmaya, fırsat buldukça geçmişe doğru gideceğim, şöyle en az 1 yıllık. Hangi endekste, ne almış ne satmış kar mı yoksa zarar mı ettirmiş vs. Aslında bu verilerin vücut bulmuş hali TEFAS'taki getiri bölümünde var ama olsun, içim rahatlasın o bakımdan.:)
sayın admustafa elimde bir miktar var istikrarlı kalp çarpıntısı yapmayacak ve mevduat üstü getirecek hangi fonu önerirsiniz. GPG düşünüyorum ama bugün emir versem yarın alacak ve araya hafta sonu girecek hafta sonu getirisinden de emin değilim gpg önerirmisniz ve bugün mu veya pazartesi günü mü almamı önerirsiniz tşk
tabi diğer tüm forumdaşlarında önerisini almak isterim doğru karar vermek istiyorum tekrar başka bir fona kaydırmak 1 haftaya mal oluyor
Aynen üstadım ayın 1- 8 arası diyor bende yarın gelir diye tahmin ediyorum bekliyoruz büyük bir merakla
Hayrani arkadaşın dediği gibi hisse yoğun ve değişken fonların risk seviyesi maksimumda 6 veya 7 ppfler ise 1 seviyesinde borsa ve riskli enstrüman geçmişi olmayanların dün bi arkadaşın yazdığı gibi kalbine indirebilir burada yazılanlara bakarak gaza gelip kendi risk seviyenize uygun olmayan işler yapmayın
TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
Son Fiyat (TL) 1,514416
Günlük Getiri %0,0157
sonuçta artı, artıdır. obp dahi eksi yazarken artı olsun benim olsun.
Sepetim sanırım şöyle olacak:
Şu anda elimde olanlar;
TCD %3.5
GPG %2 (%96.5 idi satış yazdım, bugün hesapta olacak)
Pazartesi alış girmeyi planladığım;
OBP %47.5
YSU %47
Nasıl sizce? Fikirlere açığım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
GPG forumdaki birçok üyede olan bir fon, kimisi memnun kimisi memnun değil getirisinden o yüzden bu fonu alın içiniz rahat etsin şekliyle bir öneri yapmam doğru olmaz. Alım içinse negatif getireceği günü seçmek en güzeli ama malesef bu biraz şans işi. Benim valörlü fonda alım emri için en sevdiğim gün Cuma günü. PPF ile nemalandırma yapan bankadan alıyorsanız paranız PPF ile nemalanacak, birde haftasonu için negatif getiri elde ederse demeyin keyfinize, en az %0.12 ucuza gelmiş oluyor aldığınız fon :)
Jale'ye güncelleme gelmiş.
Son Fiyat (TL)
1,515468
Günlük Getiri (%)
%0,0852
Enflasyon 9,26
Aynen her şeye % 50 Yüzde yüze varan zam oldu yoksa biz mi yanlış görüyoruz markette orada burada sadece elektriğe yüzde 50 geldi daha 1 yıl olmadan enflasyon düştü diye dolar 67 düştü yeniden 71 çıktı demek inanmıyor millet faizler yine düşer eksiye geçeriz bu gidişle
Şöyle. Sonuçta GPG'yi başka bir fon almak üzere satmaya karar verdiniz. Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi her ne kadar GPG satış valörü T+2 gibi gözükse de başka bir fon almak istediğinizde bu valör -kendiliğinden- T+3 oluyor. Elinde T+2 valörlü fon olanların (aynı hafta içerisinde) başka bir fona geçmek için en geç Salı günü saat:13.30'a kadar satış yapmaları gerekmekte. Çünkü satıştan gelecek paranız hesabınıza Perşembe 14.00 gibi girecek ve siz ancak Cuma kapanışıyla diğer fonu almış olacaksınız.
Bunu aşmanın 2 yolu var; en kolay yolu portföyde bir miktar valörsüz PPF bulundurmak. Paranız istediğiniz zaman emrinizde. Diğer yolu benzer kategoride olan fonlardan valör faktörünü göz önünde bulundurmak suretiyle bir sepet yapmak. Mesela genel anlamda GPG & OBP fon varlık dağılımları ve getirileri oldukça yakın ama GPG'nin valörü T+2 OBP ise T+1.
Sonuçta fon değiştirmek bir yatırım riskinden kaçınıp diğerine razı olmaktır. Fon portföyünde aynı risk grubundan özellikleri benzer ancak valörleri farklı 2 ayrı fon bulundurmak size ayrı bir hareket kabiliyeti sağlayacaktır. Bu son yazdığım "PPF getirileri çok düşük, orada para tutmam, ben ekşın severim" diyenler içindi.:)
Açıklamanız için çok teşekkürler. GPG büyük kısmını sattım artık çok az kaldı ve bir daha girmem diye düşünüyorum sırf şu T+2 den dolayı. Dediğiniz gibi OBP almak daha mantıklı benzer performans ve T+1 avantajı. Yukarıda yazdığım gibi ağırlıkla OBP ve YSU taşımayı planlıyorum şimdilik.
Brent 'te o ilginç hareket olmadan önce 60 civarındaydı bugün 57.
Brent 60 iken bizde benzin ortalama 6,79'du şuan 6,98...
Ben bu denklemi anlamadım
Anladım, bu YSU fonu Yapıkredi’de tam ismi “KOÇ ÜLKEM İÇİN DEĞİŞKEN FON” mu acaba, bilen birisi yardımcı olabilir mi? Tefasta farklı yazıyor “PORTFÖY ÜÇÜNCÜ DEĞİŞKEN FON” diye geçiyor. Fiyatı aynı olan bunlar ama.
bu noktada yapacağınız en büyük hata, anlamaya uğraşmak olur, sakın beyhude bir çabaya girip te bu denklemi anlamaya çalışmayın. son bir yılda elektrik, doğal gaz ve gıda ürünleri başta olmak üzere fiyat artışları en iyimser tahminle ortalamada yüzde 50 üzerinde ve enflasyonumuz tek haneye indi. sadece hayırlı ve mübarek olsun deyip tek haneli enflasyonun kutlamalarından nemalanmaya çalışın. başka türlü kendinizi boşuna yormuş olursunuz.
Evet o fonmuş: https://www.yapikredi.com.tr/yatirim...lkem-icin-fonu
https://kampanya.fiat.com.tr/Pdf/Fiy...yatListesi.pdf
190bin tl, enflasyon tek hane öyle mi? Billur geçmesinler yeter..
Herkeslere Merhabalar,
Benim merak ettiğim bugüne kadar batan bir fon var mı?Bununla ilgili araştırma yaptım internetten.Ama bu bilgiye ulaşamadım.Bilindiği gibi hisse senetlerinde böyle batma ve tahtasının kapnması durumları olabiliyor.Spk ne kada denetliyor bu fonları orası beni endişelendiriyor.Ayrıca mevduat garantisi gibi fonlarda bir garanti de yok...