Skora yansıyan bi şey yok hep mağlubuz.Herkes gidiyor biz geride kalıyoruz.Tepki yükselişinde elimizde bi şey yok aynı yerde debeleniyoruz.Kıytırık hisseler dibine göre % 20 yaptı biz hala diplerdeyiz.
Printable View
Ucan penguen koyduk BBC'den, kimsenin de mi ilgisini cekmedi? Sey isirdi ondan ucuyor desem hemen izlerdiniz.
Doktor iyi sevinmistir simdi Petkim'den. Fedakarliklarinin karsiligini almaya basladi demek.
http://share.matriksdata.com/Images/...1532592125.png
Virüse karşı yüksek risk grubunda bulunan ve 128 milyar dolar nakdin üzerinde duran ve boğa piyasasının temsilcisi olarak görülen Warren Buffett, iyice ucuzlamış hisseler için sıraya girdi
Ençok düşen 100 endeks hisselerine bakıyorum bu kadar düşüşe rağmen bizden yine de iyiler.
para piyasalarında her şeyi bildiğimi sanırdım, :) CDS yi atlamışız, ben bunu neden izlemiyorum diye grafiklerine baktım olayı çözdüm.
Evet bizim CDS sorunumuz damat geldiği gün başlamış. 20 yılın 17 yılında bu sorunumuz yok, son 3 yılda damat gelişi ile ülke risk primimiz yukarı gidiyor, 2018 dolar krizinde gördüğü rakamlara tekrar geldi. En azından o grafikte dünya birinciliğine doğru gidiyoruz.
Bu gün ilk tradeyi yaptım 666 ortak 5,12den verdim 5,01den aldım ana maliyetim 6 kademe yükselsede 21bini aldım cebe artık vadesiz bir hesap açtım yaptığım kârları oraya atacam artık... ana maliyetim 6 kademe yükselsede hesaba vurunca 4,85-4,88 aralığı olmuş oldu. bakalım böyle böyle ne zamana kadar devam edebileceğim ama iyi panik yaptım :D bir ara 5,16 gördü aha kaptırdık gidiyor dedim sonra sağolsun hulkluğunu belli etti. :)
Ulan hulk bak elin hissesi nasıl tavan oluyor . Arsız kağıt....
normal piyasa da 500 üstü iflası fiyatlamak demek, ama tr özelinde yüksek faiz yüksek enflasyon normal karşılandığı için bu oranı biraz daha yüksek kabul edebiliriz ama kaç derseniz ben bilmem.
https://tr.investing.com/search/?q=cds&tab=quotes
Bugün sabah yazdım, devlet olarak sorunlarımızı içeride çözebiliriz, kasada 3 milyar dolar var yada yok, ama bireyselde 200 milyar dolar var, devlet olarak güvence verip 3 yıl kalacak şekilde bu 200 milyar doları almamız gerekiyor. yada yarısını alalım, sonrada IMH den 50 milyar almamız lazım. Bunlar olmazsa haziranda TL faiz %40.
Dolar iki gündür gidiyor, çok kritik yerlere geldi. Şuan Dxy endeksi önemli. Kısa bir süre sonra dolar evrim (kanal ) değiştirecek gibi duruyor.
benim de gördüğüm tl yaratmamız lazım içerdeki likit sıkışıklığı için
işsizlik fonunda nakit yokmuş.
elindeki tahvilin alınıp yerine tl verilmesi gerek
5,10 üstü bir iki gün kapatırsa alırım, altında kaldığı sürece pahalı. bugünkü hareket yinede güzeldi sorgulamak lazım. mal çıkmak için değildi sanırım.
CDS e nerdeyse deli gömleği geçirilmediği kalmış :)çok da yabana atmamak lazım önemli göstergelerden biri
Öyle zamandayız ki korale morale kalmadı , dövize bakıp endeksi.. tahvile bakıp vıx se bakıp işlem yapmak yanıltıcı olabilir ..olağandışı bir dönemdeyiz ..at izi it izine karıştı ..karambolde kim kime ittirirse
Maalesef beğenilmesede sıkıcıda olsa corona dünya endeksi şu ara belirleyici ..kafayı kuma sokan deve misali kıçımız açıkta kalmasın
Bu iş uzun sürerse ve ekonomisi dayanan, dayanmayan bir sürü ülke olacak. Buna dayanan ülkelerin halkları hükümetini sorgulamayacak.... Dayanamayan ülke halkları sorgulayacak. Dolayısıyla bu süreç çok iktidarları düşürebilir... niye zamanında tedbir almadınız diye. Ekonomisi güçlü ülkeler bu salgını az hasarla... Ekonomisi güçsüz olanlar ona buna avuç açarak durum kurtarmaya çalışacak. İnşallah ülkemiz en az zararla atlatır. Kimse istemez kötü olmasını. Ancak bide gerçekler var tabiki. Ne ektiysen onu biçersin.
Spor hissesi sahibi kulüpler gömü bulmuş diyorlar aslı var mı?
Karayilan ve I.netek defolup gitti en sonunda herhalde 18 milyon lotlariyla. Bayagi uzundur islemleri yok.
http://share.matriksdata.com/Images/...1652012686.png
Bugünkü yazı ve çizilerin dayanağı CDS oldu. faiz kur ve devlet politikaları. CDS son iki günde çok sıradışı ilerliyor, bu son iki günde ne oldu, en majör gelişme abd nin 2 trilyon dolar vermesi oldu, sanırım bizde gelecekti, dün telefonda görüştük, konudan kimse bahsetmedi, ondan sonra yükselmeye başladı, birde son iki günde devlet olarak para toplamaya başladık, işde CDS lerin etkileşim alanı böyle.
CDS'in damatla bir alakasi yok KIZILDAG. Onlar patladiktan sonra gelmisti o.
Ne bileyim. Demokratlar kuresel isinma tezlerini desteklemek icin ucan penguen buldular zannetmistim.
virüs konusu gittikçe büyüyor abd için bu sefer ciddi sıkıntı olacak.
Borsaları daha sert düşebilir. Bizi de daha derinlere sürükleyebilirler.
olmaz tabi.
En az 2-3 sene surecek mahkemesi var, Ekonomiyi bi yerde subvanse ediyor, karlilik diye bir hedefi yok, ekonomik kriz var, var oglu var. belki 5 lira bile pahalidir.
ama batmaz sonucta devlet bankasi, bi yerlerden bulup bulurlar, sadece tl kredi veren bir banka haline bile donusebilir bir sure sonra
13. Returns on each personal investment, including bank deposits and stocks exceeding the total sum of 1 million rubles (ca. $12,600), are to indefinitely be taxed 13 percent
\rusyada bu varmis
Bence burada da uygulanabilir. Elimizdeki bu halkbanktan da kurtulmus oluruz boylece. Devlet geri alsin hepsini, ne yapacak yapsa mahkeme onla bunla
Orda Rusya milletin parasinin %13'une konacak diyor.