GARAN şişik değil.
Kısa zamanda 30 -35 bekliyorum.
Zaten kademeli alıp satıyorum
50 ye gelir, sanırım yeni tepesi 60 olacak.
bu arada isterse 10 kere düzeltme yapsınlar.
Printable View
Arkadaşlar aşağıdaki fonlar arasında kalsanız hangisini satın alırsınız?
GOH,AHI,ST1,HVS,MAC,NNF
Hvs,NnfRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne zaman abd'de yukarı hareketlenme olsa biste satış geliyor. benim hissettiğim kadarıyla türk borsasından ucuz kalmış abd borsalarına geçme durumu oluyor. bu ters kolerasyonun ivmesi yaklaşık 1 aydır sürekli artıyor ama yarın abd bi daha +2 yapsa kalkıp bizimki de -2 yapar mı sanmam. görücez.
[QUOTE=friendly_1980;6159098]ne zaman abd'de yukarı hareketlenme olsa biste satış geliyor. benim hissettiğim kadarıyla türk borsasından ucuz kalmış abd borsalarına geçme durumu oluyor. bu ters kolerasyonun ivmesi yaklaşık 1 aydır sürekli artıyor ama yarın abd bi daha +2 yapsa kalkıp bizimki de -2 yapar mı sanmam. görücez.[/Q
buda faktor ama dovız yukarı hissi de borsa yı zorluyor,dolar bazında degerlenme dusebilir biraz
Dostumuz icin bir mini analiz:
FoN- Yilbasindan beri:SON1 AY
GOH 179,2- 27
AHI 176,9- 26,97
ST1 166,02- 29,79
HVS 159,29- 22
MAC 152,47- 17,21
NNF 150,45- 19,49
Hepsinden esit portfoy yapanin yilbasindan beri getirisi 164,05 son 1 ay getirisi ise 23,74
s.a. arkadaşlar bireysel emeklilik için fon seçimleri çok sınırlı kalmış.. ben mi yanlışlık yapıyorum.. bir çok fon yok .. anadolu hayat emeklilik..
GOH'u kendisi ile benzer fonlarla karşılaştırmak gerek diye düşünüyorum:
https://img001.prntscr.com/file/img0...jrLnnRX5XA.png
Aşağıdakilere bakınca son zamanlardaki performansa göre ST1 ve AHI dikkat çekiyor:
Bonus:https://twitter.com/Supheci_Kimse/st...28658114596868
https://img001.prntscr.com/file/img0...yd8pzdpBuw.png
Arkadaşlar zararda olduğum fonları satmak istiyorum. Karda olduğum fonlardan kesilecek %10 stopaj, 3 aylık muhtasar beyannamenin aynı dönemine gelince mahsup oluyor muydu? Bir fondan 100 tl zararım diğer fondan 1000 tl karım var yani 100 tl stopaj ödeyeceğim. Bu durumda ilk 100 tl stopaj kesilip 3 ay sonunda mı iade ediliyordu? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır teşekkürler.
hocam yanlış anlama kesinlikle sana karşı gıcık veya kırıcı olmak istemedim, tamamen iyi niyetliyim, ama genel anlamda forumun durumu kötü. kkm'den buraya geçtiğim 1 aydır geçen yıla göre düzey çok düşmüş. fon seçerken tefas'dan word tablo indirip 5 yıllık getirileri kıyaslardık biz, şimdi millet son bir ay hangisi yükselmişse ona atlayalım diyor, fon böyle seçilmez yani. kimi piyasalar çok düştü satma zamanı geldi diyor(zirveden alır dipten satarım diyor kısaca, ne güzel stratejiymiş: ) kimisi fonun hangi enstrumanlara sahip olduğundan, hangi dinamiklerle hareket ettiğinden bile habersiz..inan şimdi borsayla ilgili kaç kitap okudunuz, kaç ekonomistin eğitim videosunu izlediniz diye sorsam fonlarla ne alakası var gardaş diyen adam çıkmasından korkuyorum: ) dolayısıyla foruma devam edeceksem eğitici tarafta kalmak zorundayım, insanlar itiraz ederse forumu takip etmeyi ve yazmayı bırakırım, zaten sohbetin güzelliği dışında bilgi yönünden bana katkısı sıfır şu an forumun.
biste gelince, hodri meydan sat abi fonlarını, ben şimdi düşmez demiyorum ama cidden iddialıysan sattığın ve geri aldığın seviyeleri burda bizle paylaş fazla değil 6 ay sonra başına neler geleceğini hep beraber görelim: ) keşke öyle teknik, temel analiz sallamadan grafik bence çok şişti diye satıp, abi sanki dip yaptı bence deyip alarak 3 kat kazanma şansı olsa, dünyada kimsenin çalışmasına gerek kalmazdı herkes servet yapardı zaten. benim fikirlerime kendi fikirlerinle cevap yazabilmen güzel ama. burdaki çoğu yazarın o kadar bile cesareti yok, çünkü adamda karşı tez öne sürecek bilgi birikimi yok.
paraya ihtiyacım olmadıgı surece mevcut fonlardan pek cıkıs yapmıyorum ,yapıp gelen parayı su anda nereye koyacaksın zaten ?
Dususten korunmak istiyorsaniz tkf ciddi short tasiyor bu hafta endeks eksiyken arti 0.8 kapatti gunluk. Yukseliste de endeks 6 gunluk yaparken 1.5 yapabilmisti.
Bu arada myfinans webster falan noldu artik bu baslikta 3 gun ayni sayfa durdugu oluyor. Sanirim herkes fon uzmani oldu soru kalmadi 😬
Merhaba, herkese iyi haftalar.
Kârdan kesilen %10 stopaj borçlanma araçları veya kira sertifikaları fonlarında da var mı?
Son zamanlarda fonlarim az getiri getirmeye basladi.
KTM NJY ve NRC yerine hangi fonlari onerirsiniz. (YTD oldugunu biliyorum :) )
bence belli başlı bist ağırlıklı fonlar gerçekten çok iyi yönetilmeye başlandı türkiye'de. özellikle pandemiden beridir bu konuda amerikan etf'lerini solladığımızı rahat söylerim. düşüşlerde kayıp endeksin yarısı kadar hatta üçte, dörtte biri kadar. yükselişlerde kazanç en az endeks kadar. bu da aylık karları %30-%40'lara ulaştırıyor. aslında yavaş yavaş 2023'te enflasyon da düşerse enflasyondan doğan kayıplarımızı kurtarma umudu doğdu gibi. fonların böyle bir fonksiyonu varken kalkıp da ya bist 3000'e geri düşerse korkusuyla parayı faizde tutmak gerçekten akıl karı değil.
Selamlar sayin Servetbey, geçen sözünü ettiğiniz DUT fonuna girmek için bir şart var mı acaba?
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Meraklısı inceleyebilir.
Her zaman 0 komisyon vaadediyor.
https://www.trive.com.tr/
Menkul değerlerinizi bir dilekçeyle taşıyabilirsiniz demiş.