Sayfa 588/1002 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Yok, uzun süreli bir çıkıştan bahsetmiyorum zaten. Benim kastım %10-15'lik bir düzeltme dönemi için çıkıştan bahsediyorum. Sonrasında ben de BIST'in yükselişini sürdüreceğini düşünüyorum. Sadece 2~3 haftalık kazancı 2 günde tüketip tekrar beklememek adına söyledim. Eylül'deki düzeltmede %14 civarında bir düşüş olmuştu. O dönemde biraz aceleci davranıp Eylül başında yani 1 hafta önden satış yapmıştım. Şimdi de acelecilik mi etmiş olurum diye kamuoyu yoklaması yapıyorum
    Fonlarda valör olması işi bozuyor.
    Viopta short ile hedge etmek daha mantıklı bence

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hangi teknik indikatöre göre hangi rakama gelince stop olacaksın ve düşmez de yukarı giderse planın ne? uçuyo bu ben de atlayayım kafası en acemilerin kafasıya, yaw bu çok şişti satayım aşağıdan geri alırım kafası da biraz kıdem kazanmış ama daha olmamışların kafası: ) belki şimdi karda çıkarsın ama uzun vadede zarar edeceğini sana %100 garanti ederim. misal benim paramın %80'i sabit yatırımda ama kalanı viop teminatta, düşüş başlarsa şorttan kazanma şansım var. bence al-sat heyecanını benim gibi orda tatmin et. ali perşembenin kitaplarında harika teknikler var ama öğrenmek yıllar alır önceden uyandırayım.
    Petrol +%3.31 artmış gibi bugün. Gümüş 2 günde sadece +%1. Onu da izleyelim bakalım. BIST ise direnç noktasına takılmış gibi. Neyse olgunlaşmamış kafaların yorumlarına takılmayın yine de siz değil mi Friendly_1980 ;)

3. Arkadaşlar zararda olduğum fonları satmak istiyorum. Karda olduğum fonlardan kesilecek %10 stopaj, 3 aylık muhtasar beyannamenin aynı dönemine gelince mahsup oluyor muydu? Bir fondan 100 tl zararım diğer fondan 1000 tl karım var yani 100 tl stopaj ödeyeceğim. Bu durumda ilk 100 tl stopaj kesilip 3 ay sonunda mı iade ediliyordu? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır teşekkürler.

4.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Arkadaşlar zararda olduğum fonları satmak istiyorum. Karda olduğum fonlardan kesilecek %10 stopaj, 3 aylık muhtasar beyannamenin aynı dönemine gelince mahsup oluyor muydu? Bir fondan 100 tl zararım diğer fondan 1000 tl karım var yani 100 tl stopaj ödeyeceğim. Bu durumda ilk 100 tl stopaj kesilip 3 ay sonunda mı iade ediliyordu? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır teşekkürler.
    Son zamanlarda denemedim ama geçen sene denediğimde mahsup etmişti. işlemi aynı bankadan aynı mahsup dönemi içinde yapmıştım. Bir de dikkat, zararında yüzde onu geri ödeniyor. yani sizin durumda 90 tl stopaj kesilecek.

5.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Petrol +%3.31 artmış gibi bugün. Gümüş 2 günde sadece +%1. Onu da izleyelim bakalım. BIST ise direnç noktasına takılmış gibi. Neyse olgunlaşmamış kafaların yorumlarına takılmayın yine de siz değil mi Friendly_1980 ;)
    hocam yanlış anlama kesinlikle sana karşı gıcık veya kırıcı olmak istemedim, tamamen iyi niyetliyim, ama genel anlamda forumun durumu kötü. kkm'den buraya geçtiğim 1 aydır geçen yıla göre düzey çok düşmüş. fon seçerken tefas'dan word tablo indirip 5 yıllık getirileri kıyaslardık biz, şimdi millet son bir ay hangisi yükselmişse ona atlayalım diyor, fon böyle seçilmez yani. kimi piyasalar çok düştü satma zamanı geldi diyor(zirveden alır dipten satarım diyor kısaca, ne güzel stratejiymiş: ) kimisi fonun hangi enstrumanlara sahip olduğundan, hangi dinamiklerle hareket ettiğinden bile habersiz..inan şimdi borsayla ilgili kaç kitap okudunuz, kaç ekonomistin eğitim videosunu izlediniz diye sorsam fonlarla ne alakası var gardaş diyen adam çıkmasından korkuyorum: ) dolayısıyla foruma devam edeceksem eğitici tarafta kalmak zorundayım, insanlar itiraz ederse forumu takip etmeyi ve yazmayı bırakırım, zaten sohbetin güzelliği dışında bilgi yönünden bana katkısı sıfır şu an forumun.

biste gelince, hodri meydan sat abi fonlarını, ben şimdi düşmez demiyorum ama cidden iddialıysan sattığın ve geri aldığın seviyeleri burda bizle paylaş fazla değil 6 ay sonra başına neler geleceğini hep beraber görelim: ) keşke öyle teknik, temel analiz sallamadan grafik bence çok şişti diye satıp, abi sanki dip yaptı bence deyip alarak 3 kat kazanma şansı olsa, dünyada kimsenin çalışmasına gerek kalmazdı herkes servet yapardı zaten. benim fikirlerime kendi fikirlerinle cevap yazabilmen güzel ama. burdaki çoğu yazarın o kadar bile cesareti yok, çünkü adamda karşı tez öne sürecek bilgi birikimi yok.
    Son düzenleme : friendly_1980; 27-10-2022 saat: 10:29.

paraya ihtiyacım olmadıgı surece mevcut fonlardan pek cıkıs yapmıyorum ,yapıp gelen parayı su anda nereye koyacaksın zaten ?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Mehmet Aşçıoğlu - Tacirler Yönetim Kurulu Danışmanı, her hafta integral Forex kanalina misafir olur.
    sadece orada değil ki adam her yerde. tajinin kendi youtubunda da var. ben fikirlerini dinlemem ilgilenmem
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Fonlarda valör olması işi bozuyor.
    Viopta short ile hedge etmek daha mantıklı bence
    viop beni aşıyor üstad,
    Bu şekilde hedge ettim.
    Eğer daha iyileştirecek önerilerin olursa memnun olurum.
    MPS TCD ADP MAC GMR GOH RPD EIC HYV PPN

Sayfa 588/1002 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •