Monrol 2024 de en yenilikçi şirketler listesinin ilk sırasında yer almış. Muhtemelen devir izni çıkmayacak. Belki şirket değeri artmıştır. Kimse ilgilenmez ama olsun, kenar notu olarak dursun.
Printable View
Monrol 2024 de en yenilikçi şirketler listesinin ilk sırasında yer almış. Muhtemelen devir izni çıkmayacak. Belki şirket değeri artmıştır. Kimse ilgilenmez ama olsun, kenar notu olarak dursun.
İlginç olan konu Monrol sayfasında bu haber varken Eczacıbaşı Topluluğu sayfasında bir paylaşım yapılmıyor. Seçimi yapan kuruluş Fast Company. Ekonomi alanında aboneliğe dayalı bir yayıncılık yapıyor. Eczacıbaşı bu başarıyı neden manşete taşımaz? Belki de satılma olasılığı hala mevcut, karar bekleniyor..
Yeni yıla 50 liranın üstünde başlarız hissiyatındayım. Yeni yılda beklentiler var. Bir tahmin olarak değil ama hissiyat olarak 53 liranın hemen altını başlangıç rakamı olarak varsayıyorum.
Bu defa evdeki hesap çarşıya uydu. Hissenin spek0latörünü beğendiğimi yazmıştım. Benzer şeyleri düşündüğümüz ve fırsat tanıdığı için beğeniyorum.
Spek için her yükseliş aynıı zamanda satış için de fırsat belki de robot ama sonuç aynı mal verince bekletir. Üzerinde yüzde 10 prim var demek ne kadar doğru bunu fırsat bilen ky alır ky alınca spek amca geri vitese takar ,kime faydası oldu ?
Bilemedim..
Normal bu hareketler. 50 liranın üstünde kalamadı görünümü de olağan. Robot belki de, evet. Birkaç günde yüzde 1-2 kazanç robotu yönetenlere yeter.
RK Monrol için " izin vermiyorum" diyememiş. Bunun yerine 6 ay ilave değerlendirme süresi ilan etmiş. Anladığım kadarıyla teknik gerekçelere ( rekabet) dayalı olarak hayır diyemiyorlar, fakat birileri de hakim ortaklığın Tr'den gitmesini istemiyor. Aslında belki de ülke için önemi büyük, mali boyutu belirsiz.
Bu durumda yerli bir şirketin aynı koşullarda almasını sağlamalılar diğer türlü belki şirketin başka planları var oradan gelecek parayı kullanacak.
İnceleme için ek süre istemesi tamam ama neden belirtsin, canım istedi öyle yaptım olmaz zira yabancı sermaye gelsin istenmiyor mu zaten üstelik sıcak para olmayan yabancı sermaye şirket alıp yatırım yapacak şekilde.
Tam bu iş için uygun bir satış yok stratejik önemi var sattırnadın sen al aynı şartlarda.
Mesela..
Spek bunu bahane edip düşürüyor yüzde 2 kar yetmemiş ancak ne mal kaybı var ne de Eczacıbaşı parasız bir şirket her koşulda istediğini alır ve yapar yeter ki istesin. Bu olay tamamen spek hayrına bir fırsat diye düşünüyor.
Millet verse malı nasıl götürür bak. Monrolün bilançosu veya getirdiği kârla mı hisse gitti. Yahut monrol satışı kaç kuruş etkili oldu fiyatta da düşürüyorsun.
Ancak ben tezgahı anladım da ne zaman konuşurum bilmiyorum zira tv deki komplo teorisi yazanlara benzemek var işin içinde :kahkah:
Ama bayağı bi netleştim.
Yarınki tele-konferansı dinleyenler olursa, notları paylaşırlarsa sevinirim. Bulunduğum yerden dolayı benim katılmam zor olabilir. İlk defa böyle bir toplantı yapılıyor, bu yüzden özellikle Monrol, Kartal, şirketin 2025 be sonrası için hedefleri konuları önemlidir. Toplantının verimli geçeceğini tahmin ediyorum.
Konferansı dinledim. En sona ayırdıkları soruya verilen yanıtı önemli buluyorum. Portföy şirketleri ve analistlerle daha yakın çalışmak istiyorlar. İkinci önemli konu RK ile görüşüyorlarmış, Monrol işi kapanmış değil. Kartal konusunda net bir şey söylenmedi ama 18. madde süreci çoktan tamamlanmış. Başka nedenlerden dolayı duruyorlar sanırım
Topluluk bence ana faaliyetlerinden istediği performansı elde edemiyor. Esan var ama onun da yeni sahalar bulup verim alması gerekir. Gayrımenkul zengini, mali yapısı çok sağlam bir grup. Sağlık ve tüketim ürünlerinden vazgeçmezler. Vitra tarafında ne yaparlar bilemiyoruz. İlaç konusunda yaşlanan nüfus nedeniyle bir gelecek görüyorlar. Benim favori sektörüm olamaz.
Bir spekülasyon olacak ama Kartaldaki imar süreci tamamlandıysa, üzerinde proje yapılacak olsun veya olmasın, güncel ekspertiz değeriyle holding bilançosuna yansıyabilir. Eğer bu bir tercih konusuysa vergi düzenlemelerini düşünürek belki 2024 mali sonuçlarına yansıtabilirler. Spekülasyon/tahmindir.
Benim gördüğüm ve sezinlediğim kadarıyla topluluğun büyük yatırımlar konusunda hiç iştahın yok. Mali durumu sağlam olduğu için de gayrimenkul projelerini gelire çevirmek konusunda hiç aceleleri yok, piyasadaki riskleri gözlüyorlar. Misal, Lüleburgaz da arsanın lojistik bölge tanımıyla imarı tanımlanmış ama bir şey düşünmüyoruz diyorlar. Bir bakıma Ayazağa gündemdeyken Kartal 'da beklene durumu devam ederken bakmıyorlar bile o tarafa. Borsacılar bu kadar bekleme halini sevmez. Evet, defter değerini bu yıl 3 haneli görüyorum ama piyasa değeri defter değeri oranı %50 lerde bir süre kalırsa ( ne kadar süre belli değil) buna da şaşırmam..
Lüleburgaz nedir Ayazağa ve Kartal yanında zamanı gelmemiş gelse bir dk beklemezler bunu büyük yatırımdan saymam, İstanbul içi bir arsam var müteahhit 3 daire verdi vermedim 1.5 yıllık kira geliri ile 1 milyondsn fazla kaybım var gibi ama zamanı gelince onları telafi ederim diye düşünüyorum.
Topluluk çok şeffaf değil ne Fas'daki yatırımdan ne Gensentanın alınışından kimsenin haberi olmadı ancak bir yatırım planları olduğunda, ancak bittikten sonra öğreniriz. Bence doğrusu da bu.
Pd/Dd asla 0.5 lerde kalamaz oraya anlık inse bile, bence tabiii..
Hazret-i Spek Lanetullah malı dağıttı şimdi nasıl etsem de toplasam diye yol arıyor, a be akılsız Spek şimdi sana, millet d. Ötüleyle gülmez mi. :kahkah:
Bi de elleri kolları var, onlarda boş durmuyor sürekli bir üretim içindeler.. :evil:
bu asgari ücret ve faiz düşüşü Spek insan planını bozdu :he:
2024 topluluk adına da hisse adına da iyi geçmedi. Beklentiler gerçekleşmedi. Yıl içinde farklı gerekçelerle de olsa Ceo ve Cfo görevlerinden ayrıldı. Suudi Arabistan şirketiyle yapılan ortak yatırım planından vszgeçildi, Monrol hisse devri Rekabet Kuruluna takıldı, topluluk şirketleri zayıf Euro ve durgunluk nedeniyle Avrupa'ya ihracattan olumsuz etkilendiler. Kartal projesi imar çalışması tamamlandığı halde gündeme gelmedi, Ayazağa bir sonraki yıla kaldı, Fas'taki temizlik kağıdı yatırımı ve Gensenta'nın yeni hat yatoroöı dışında yeni yatırım bildirilmedi, ilaç şirketi yönetimin öngördüpünün aksine zayıf/vasat bir performans göstermek durumunda kaldı. Kısacası; 2024 EİS şirketi için iyi bir yıl olmadı. 2025'e başlangıç bu veriler ışığında ancak temkinli iyimser olabilir, hisse bu yıl da ayağını sürümeye devam edebilir. Yıl içinde 3 haneli rakama geleceğini tahmin ettiğim defter değeri hisseye destek verebilecek bir sigortadır. Bereketli bir yıl olmasını dilerim..
Eski Ceo'nun ayrılma gerekçesi olarak gösterilen sağlık gerekçesi balon çıktı. Yalanmış da denilebilir. Yakıştı mı kurumsal itibarlarına?
Eyy sp...bu hissede fiyatı aşağı çekerek mal alamayacağını çoktan öğrenmeniz gerekmezmiydi!Bu metodla ancak elinizdeki maldan da olursunuz.Çünki hisse fiyatı şu anda kelepir öldüm fiyatlarda oldugunu düşünüyorum. Kendi ni boşuna yorma.Bu fiyatlardan ve aşağısından ben alabildiğim kadar almaya çalışıyorum.Muhtemelen 46 seviyesine kadar sarkması olası gözüküyor.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Son dönemde hisse ile ilgili olumsuz haberleri ve değerlendirmeleri hep sizden duyar olduk oysa yılbaşından hemen önce yeni yıla 53 gibi başlamasını umarım demiştiniz.
Bu hareketleriniz spek olma ihtimalinizi fevkalade yüksek noktalara çıkarıyor. Zira kısa zamanda son derece farklı fikirler serd ettiniz. Hatta öylesiniz desem umarım alınmazsınız.
:kahkah:
Umarım spekülatör benimdir. Bir ay kadar yurtdışında olacağım. Ne bir şey alırım, ne de bir şey yazarım. Daha önce yazdıklarımın hepsini gerekçelendirmiştim, tekrarları lüzumsuz olur. Bu arada hissede almak istediğimin tamamını aldım. Bundan sonrası- ne olursa olsun modudur. Sağlıcakla kalın,
Herkes hisse alırken ve satarken bir spekülasyon yapmış olur ancak manipülasyon yapılan spekülasyon için Max. Fayda sağlamak amaçlı bir çalışmadır.
Ben size spekülatör dedim ama manipulatör demedim. Olmanızı da istemem ve beklemem.
İyi yolculuklar..
Karşılıklı AL/SAT larla fiyatı aşağı çekip yukarıdan sattıkları malları almaya çalışan ey manpltr boşa uğraşma! Bu öldüm kelepir fiyatlardan mal toplayamayacagını sende görüyorsun.Istedigin malı alamayacaksınız.Aldıgın mallar ihtiyacı olan satmaya mecbur kalan çok az sayıda ki yatırımcının mallarıdır.Ey manp..tr bu metodlla bu fiyatlardan boşa uğraşma.Bu durumu anlamak istemiyorsun ama er geç sonun da anlayacaksın diye düşünüyorum!
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Beceriksiz olduğunu düşündüğüm manipulatör mal alamıyor.Bu nedenle fiyatı sürekli aşağı çekerek mal alabilecegini düşünüyor.Ama sonuçta hep hayal kırıklığı yaşıyor.Niyetleri hiiç iyi değil!
Manipulatör aptalın önde gideni, sürekli hisse bir çok iyi bir çok kötü numarası yapıp kafasına göre hesapta para yapacak ama metodu gerçekten basit ve iğrenç.
Burada onun bir elemanı daha vardı yıllar öncesinden yazılarını bulurum koyarım bu hissede spek yok deyip durdu B. E. ile genel kurulda tartışmaya girdiğini falan söyleyip ne kadar dürüst bir ky olduğunu anlattı durdu ama 10 yıllardır buna rağmen burada neden durduğunu ilk fırsatta neden gitmediğini söylemedi. Ben kendisine gerekli mesajı verince bir daha görünmedi.
Tabii insanda da iki kol var illa ki diğer kolunu da oynatacaksın hele bir kolun çalışmıyorsa diğer kolunu iki kat çalıştırman lazım :kahkah:
Buranın bana göre meşhur çoğuna göre Ünsüz spek D. L. L. nin izini bıldum hatta instagram hesabından takip bile istedim gerçek hayattaki şirketini falan tespit ettim artık spek avcısı oldum bunlar illaki açık veriyor ve briç konuşmaları gibi anlarsan açığa çıkıyorlar zaten amaçları olmasa burada neden yazsınlar bizim gibi dert dökme durumları hiç olmaz nadiren olur herif burada yıllarca eczyt ile birleşecek birleşirse de kesin mağdur olacağız edebiyatı yaptı.
İşin komiği yıllarca burada yazan kendini akıllı zanneden bir salak da onu arayıp durdu neden yazmıyor bu adam diye, bu kadar beyinsiz adam olunca bunlar at oynatıyor.
Önemli not bu spek ler asla mahkeme işine sıcak bakmaz hep bundan bir şey çıkmaz derker sonra gelip aylarca yıllarca ağlanırlar
hep aynı terane :evil: bunu yazınca belki metod değiştirirler.
D. L. L. Başka iki topikte oynuyor şimdiki niki bu kısaltma değil ama vaz geçememiş gene bir L koymuş içine bir zaman sonra kafam eserse önce burada sonra yazdığı yerde ifşa ederim ama çıkar ve başka bir isimle gelebilir yalnız o yine en dürüstü bulunabilir sosyal gerçek hayatta,zira tek problemi dil dilden yakalanıyor.Tepki dozları da önemli tabii.
Bir yatırımcının , aslında düz bir işçi bile olsan Briç oynamaya ihtiyacı var Briç doğru oynarsan karşındaki adamın ne karın ağrısı var hemen görürsün..
Beklenen haber geldi.Hissenin onu açık diye düşünüyorum.Spekk...şimdiye kadar olduğu gibi fazla müdahale edip doğasını bozmasın yeter!Bu hissede manipulatörün manipülasyonu artık her yönüyle aşikar.Hissenin normal doğasını bir yere kadar bozarsın. Bir zaman gelir ki hisse kopar gider buna kimse engel olamaz diye düşünüyorum!
https://muratulker.com/y/zayif-lider...lebilir-diyor/
Günü yüzde 3.36 düşüşle 46 dan kapattı bu durum inanılmaz bir manipülasyon olduğunu gösteren en önemli delildir. 64 liradan 2 milyar işlem hacmi yaptırılan kağıt 46 liradan bütün haberler olumlu ve yeni CEO da atanmışken 46 liraya geri getiriliyor. İnanılmaz ama gerçek, İşiniz Gücünüz Budur Sizin mi demek gerekiyor. Bilemedim.
O arsa ne ocaklar söndürdü yaw, yinede hayırlı olsun,
Borsadan küçük yatırımcıları kaçırmak istiyorlar ben bu kadar sevdiğim halde tiksindim gerisini siz düşünün
Ahlak yoksunu kan emici olduğunu düşündüğüm ey spekltr..Çök kötü niyetli ve beceriksiz hareketlerinle tamamen deşifre oldun.Son kısa vade yükselişte sattığın 1 milyon lot civarı malı yerine koydun.Gözün çok aç ve doyumsuz.SPK ve borsa İstanbul yönetimi de seyirci kalınca ortam boş istediği gibi at oynatıyorsun.
Düşerken yüzde 3.5 çıkarken 0.50 bu kağıt zaman kaybı
Manipulasyona son hızla devam.Ey manipulatòr zorla baskıyla dürüst yatırımcıdan mal almaya çalıştığın ortada.Elbet birgün bunların hepsi ortaya çıkacak.Bu yanlışları yapanlar hesap verecekler diye düşünüyorum.
Fiyatı düşürerek baskıyla manipülasyona son hızla devam ediyor.Spek...çok agresif.Ey SPK ve borsa İstanbul yetkilileri bunu biz görüyoruz ya sizler neredesiniz!Bir vatandaş olarak sizleri göreve davet ediyorum.
Bir monrol satışı dediler bizi bagladılar her gün düşüyor bunun yükseleceği yok birde Red gelirse düşüş durdurulamaz
Fiyatı aşağı çekerek baskı oluşturmak suretiyle mal alma niyetiyle kronikleşmiş manipülasyon a devam.Bu hisse yatırımcısına son darbeyi vurmak isterler.Ben orta uzun vade yatırımcı si olarak sabırla beklemeye devam.Bu öldüm fiyatlardan kim satar elindekini diye düşünüyorum!Sonuna kadar sabırla devam.