benim anladığım yükselince alımlar yavaşlar demiş..yanlışmıyım? ozaman üstü kapalı talep olmaz diyor...yanlış mı?talep olmassa düşer.
Printable View
ÖNCE VATANDAŞ BATIRILDI. ŞİMDİ SIRA BANKALARDA. SONRA ??????
https://i.hizliresim.com/yErROy.jpg
http://www.hurriyet.com.tr/bankadan-...&utm_term=post
sayın Jondowes, ben bu yabancılarla çok çalıştım..ismin vermiyeyim citi gurubu bizim anlı şanlı bankamız ne zaman bir döviz yada hisse açıkması yapsa genelde terse pozisyon açardı.bunlar bu kadar karektersiz..ha bnp yaparmı bilemem...ama yabancıların bu durumu çok iyi kullandığını biliyorum..yukarıdaki raporun tamamını bulup çevirmek lazım...bu adamlar üstü kapalı doların biraz yükseldikten sonra satılacağı manipülasyonunu yapıyorlar.
Yükselişte yerli talebi olmaz diyor evet. Ama yerli talebi olmaması mutlaka düşüş getirmek zorunda değil. Cari açığın dış borçla kapanamayan kısmı, spot döviz alarak kapatılıyor. Döviz talebi yapısal olarak her zaman var. Kurun seviyesini ise, yabancıların sıcak para getirip getirmemesi şekillendiriyor. TCMB'nin yüksek faizi onları getirerek kuru düşürüyor. Yabancılar girip-çıkmasa, sırf cari açık ve enflasyon nedeniyle kurun yavaş yavaş yükselmesi zaten beklenen -olağan- durum.
Özellikle borsa raporlarında dediklerinizde haklısınız. Ancak kur tarafında bu tarz bir şey pek yok. Bir ay 4.00 diğer ay 3.20 diyen Deutsche gibi alengirli banka raporlarını okuyup pozisyon alan kimse olduğunu da sanmıyorum. Kuru hızlı oynatan şey zaten yabancıların işlemleri; kendi kendilerini kandırmış olurlar. Yerli tamamen iç gelişmelere, kur seviyesine ve faize bakarak karar veriyor. Bu raporu bile okuyacak insan sayısı birkaç bini geçmez. O yüzden manipülatif bir şey pek beklemem; Erkin bey ne düşünürse onu yazar, şahsen tanıyorum.
Yerel DTH mevduatı önceki üst seviyesine yaklaştı
Yerel YP mevduatı, 28 Nisan'da biten haftada 3.6 milyar dolarlık sert yükselişin ardından, Nisan 2016'da ulaşan bir önceki zirve noktasına uzak değil. Bu sebeble, yerli yatırımcı Ocak ayı ortasından bu yana 17.4 milyar dolar satın aldı ve TRY değer kazanmaya devam etti. Bu döviz alımlarının ağırlıklı ortalama maliyetinin (0.5 YTLTRY + 0.5 EURTRY) ile ölçülen 3.7720 olduğunu tahmin etmekteyiz.. Bu 3.60 USDTRY ve 3.94 EURTRY seviyelerine karşılık geliyor. Yerel yatoırımcının döviz alımlarını bu alandan yavaşlatacağını düşünüyoruz.döviz kurları önümüzdeki dönemde bu ortalama maliyet seviyelerinin üzerine çıkarsa, döviz satmak daha muhtemeldir.
Kısa vadeli taşımanın EM alanında en yüksek oranlardan birisi olduğuna inandığımız için, TRY'nın sıkı para duruşuna sadık kalırsa , TL'nin küresel piaysaların gevşeme durumlarına bağlı olarak kısa sürede daha fazla korunacağını düşünüyoruz.
siz öyle diyorsanız doğrudur..size bu konuda itimadım var.Ama bence carrytrade içinde bu işlemler yapılabilir...ama dediğim gibi tam emin değilim.muhtemelen dediğiniz doğrudur.ama türkiyede kv döviz ihtiyacı varken dövizin 3.40 altı çok zor..şahsen benim beklentim 2018 içinde 5.20..ytd.
Objektif yorumcular arasında ciddi bir düşüş kimse beklemiyor zaten... TCMB gidişata şekil verecek.
http://www.prnet.com.tr/Dalian/01035...0000008742.JPG
Geçmiste yani 10 veya 15 yıl evvel , Türk halkıda dolar ve altın biriktirme alışkanlığı olduğunu hatırlıyorum. O yıllarda mevduat fayizleride yüksek seyrediyordu , hangisi daha karlıydı hatırlayamıyorum. Ozamanlar halkın dövizini ,altınını bozdurup ekonomiye destek vermesi ve doları altını yatırım aracı görmemeleri telkin ediliyordu. İmdada , dünyada patlayan ekonomik kıriz yetişti ve özelleştirmelerde yapılınca ,Türk halkı birikimlerini T.L cevirdi . Asıl sorun Türk halkı bu yıllardan başlamak üzere , dövizi , altını yeniden biriktirmeye başladı ve bu durum artarak devam edecek görünüyor. Bakalım bu döngügüyü ne tersine çevirecek. :)
Alıntı:
U.S. Economy Added 211,000 Jobs in April; 4.4% Unemployed
Job growth recovered in April, according to data released on Friday by the Labor Department. The report was the latest official snapshot of the state of the American economy.
The Numbers
• 211,000 jobs were added last month. The consensus forecast among analysts was that payrolls would increase by about 190,000.
• The unemployment rate was 4.4 percent, down from 4.5 percent in March and the lowest rate in more than 10 years.
• The average hourly wage grew by 0.3 percent.
The Background
Coming less than 48 hours after a meeting of the Federal Reserve in Washington, and six weeks before the next one, the April jobs report may have little immediate effect on economic policy. Fed policy makers made clear — with a unanimously endorsed statement — that the sluggish growth in the first quarter and even the anemic hiring in March had not undermined their confident economic outlook. They signaled a rate increase was still on next month’s playlist.
ABD ekonomisi baya iyi gidiyor gibi gözüküyor ve öyle temelsiz balon bir yükseliş gibi de gözükmüyor. Kura etkisi ne olur acaba.
Isbankasi saat 3-4 arası dolarda makası 5 krs kadar cikardi
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olu esek dolar.
Tepki bile yapamiyor su veriye rağmen
Euro iyice ezmeye basladi dolari
Referandum oncesi 0.23 olan fark 0.35 e cikti
Küçük meblağlı paralara dahi %14.85 faiz teklif ediliyor. Büyük meblağlar sanırım %15 seviyesini çoktan geçmiş olmalı. Bu faiz seviyesi hafızam beni yanıltmıyorsa son 10 yılın rekor seviyesinde, ocak 2014 tarihindeki şok faiz artışı dahi mevduat faizlerini bu kadar yukarıya taşıyamamıştı. tcmb bu faiz seviyesini koruduğu ve/veya arttırdığı sürece doların baskılanması çok normal. İyi gelen tarım dışı istihdam verisi %10 faize tokat atabilir ama %15 in üzerindeki bir faiz oranını ezebilmesi epey zor.
Müteahhitlere verilen desteğin çok büyük miktarda maliye politikalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Devlet ve ona bağlı kamu bankaları vergi gelirlerinden konut kredisi faizlerini subvanse ediyor. Ancak tcmb son 3 aydır benimde kuşkularımın aksine sıkı para politikası uyguluyor. Sanki bir anlaşma var gibi, yani mali politika gevşetilirken , para politikası kısmi bir sıkılaşmaya gidiyor. Tahminimce politikacılar mali gevşeme alanını kullanabildikleri sürece para politikasındaki sıkı duruşa müsamaha gösterecekler gibi gözüküyor.
Bu durumun en riskli tarafı ise eğer mali gevşeme politikalarının zaman içinde istenen verimde bir etki göstermediği ortaya çıkarsa evrileceğimiz yön gevşek mali politika ile aynı anda para politikasında gevşeme baskısı olacaktır. İşte bu çifte gevşemeyi Türkiye kaldıramayacaktır. O noktaya doğru iki avuç arasına alınan bir pisi pisi otunun tek yönlü ilerleyişi gibi ilerliyoruz.
Dolar 50 kurus olacak.😘
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Referandumdan önce bütçede ipin uçunu kaçırdılar.
Şimdi tedbir alma zamanıymış.
İşsizlik ve faizler tarihi seviyeleri test ediyor.
At kaçtı. Üsküdara.
https://www.aydinlik.com.tr/ekonomi/...-almamiz-lazim
IMF GERİ GELDİ.
Ali Ihsan Gokerâ€*@aihsan_goker :
Hazine $ cinsinden %5,875 faizle borçlanmis.
Bu kadar yüksek faizle borçlanmanın IMF borclanmasindan ne farkı var?
Herşey Palavra :
Büyümenin yüzde 3 ün altında, enflasyonun yüzde 12,işsizliğin yüzde 13.7,mevduat faizinin yüzde 15 olduğu ortamda doğrudan yatırım olmaz.
Bu mevcut ekonomik şartlara, OHAL, siyasi belirsizlik, jeopolitik ve terör riskleri ilave edildiğinde yatırım beklemek gerçekçi olmaz.
S&P piyasalar kapanmak üzere sürpriz yapar mı?
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...-mi_ID1438309/
Sn. sermo %5.875 iyi sayılabilecek bir borçlanma oranı. %5.875'in IMF borçlanmasından tek farkı IMF borçlanmasının %1-2 ler civarında olması.... Yani arada epey bir fark var.
Tabii politikacılar neden çok daha düşük olan IMF borçlanmasını tercih etmezler?. Neden 2-3 puan daha fazla ödemeye razı olup uluslararası özel bankalar ve piyasa'dan borçlanırlar?
Çünkü IMF bu düşük faizli parayı verdiğinde politikacılara der ki tamam ben sana bu parayı uzun vade düşük faiz ile veriyorum ammaaaa, şu belirttiğim yapısal reformları yapacaksın:
-Emekli maaşlarına sınırlama getir
-Sosyal güvenlik kurumu açıklarını azalt
-Altyapı yatırımlarını kıs.
-Memur maaşlarına reel zam yapma
-Maliye politikasını gevşetme
-Sabit kur rejimini terk et, dalgalı kura geç
-Daha bir sürü, politikacıların hiçte haz etmediği detaylar........
Onun için dünyanın neresinde olursa olsun devletleri yönetenler neyse farkı vereyim aldığım borcu nasıl harcayacağıma karışmayın der.
IMF den borçlanma sizin de belirttiğiniz gibi çok düşük oranlarla gerçekleşir.
IMF ülkenin ihtiyacı olan miktarının %1 ini bile vermez.
Ülke İMF ile anlaşınca, güvenceyi alan spekülatörler yüksek faizlerle o ülkeye akbabalar gibi üşüşürler.
Ben konuya farklı bir açıdan bakıyorum. Aslında IMF istediği yapısal reformlar ve acı reçeteler eksiksiz uygulanırsa ülkenin ihtiyacı olan parayı vermeyi kabul eder, Ancak ekonomik gerekçeleri kuvvetli olan bu istekler , genel olarak politik olarak uygulanması imkansız isteklerdir, Bu nedenle politikacılar anlaşmaya giden süreçte başlangıçta mutabık kalınan hedefleri politik nedenlerden dolayı uygulamaz uygulayamaz. Zira bu istekler uygulandığında politikacının tekrar seçilme şansı sıfırdır. Politikacılar için IMF'nin tüm isteklerini kabul etmek intihar girişiminden farksızdır. Bu nedenle istisnasız bir şekilde IMF'nin yardımda bulunduğu ülkelere hep ihtiyacından az kaynak sağladığı iddia edilir. Yani ben tavuk yumurtadan çıkmıştır diyorum , siz yumurta tavuktan diyorsunuz. Ama sonuç olarak pratikte IMF'nin aktaracağı kaynak hiçbir şart altında ülkenin ihtiyacını karşılayacak noktaya gelemeyecektir.
Yüksek faizle uluslararası piyasalardan borçlanmak kırk katırsa, IMF'den düşük faizle tam ihtiyacı karşılayacak şekilde borçlanmak ve IMF'nin isteklerini eksiksiz yerine getirmek kırk satırdır.
IMF ile ilgili Türkiye en tecrübeli ülkelerden biridir.
IMF ile anlaşma yapıp sınıf atlayan bir 3. dünya ülkesi yoktur.
IMF nin tüm derdi devasa borçların tekrar ödenebilmesi için can yakıcı tedbirlerin uygulanmasını sağlamaktadır.
IMF Kabalların parasını sağlama almak için kurdukları bir örgüttür.
En acı örneği Yunanistandır.
Güleriz ağlanacak halimize:
ABDde işsizliğin %4.4 e düştüğünün açıklandığı zaman, %13+ işsizlikteki Türkiye'nin parası TL 3.56 dan 3.54 e değer kazanmış.
3 mayıs 2017 : Yunanistan şartı kabul etti, IMF krediyi verdi
http://www.milliyet.com.tr/yunanista...onomi-2443400/
EURO batıracak ülke İTALYA olacak.
ALITALIA Havayolu şirketi iflas etti.
Bankacılık sistemindeki batık kredilerin oranın %30 olduğu biliniyor.
İTALYA nin GDP si artmıyor.
Perde arkası asıl batacak olan DOÇEBANK.
https://i.hizliresim.com/1LlgWD.jpg
yunaistan'ın asıl yükünü sırtlayan (350 milyar euro kadar bir borç) ECB avrupa merkez bankası diye biliyorum. Borç çok büyüdüğü ve artık ödenebilir noktayı geçtiği için ECB , IMF'yi de işin içine dahil etmek istiyordu ama IMF kabul etmiyordu. Sonuç olarak sanırım çok ufak bir kısmını (7.5 milyar euro)) finanse etmeye ikna etmişler. Ama Yunanistan'ı asıl taşıyan ECB'dir ve sırf yunanistan ile ilgili avrupa komisyonu bünyesinde bir düyunu umumiye teşkilatı kurulmuştur. Teşkilatın başkanı kısa zaman öncesine kadar Hollanda maliye bakanı J. Dijsselbloem idi.
biz imf'e borç vermemişmiydik yunanistan'a da borç veririz. işte büyük devlet bu.:oleyo:
DEJAVU
FED BULLARD az önce konuşmuş: zerohedge
FED bütçesini önce 2 trilyona çekeceğiz. (Şuan 4 trilyon)
Meali : Dünyadan Dolarları toplayıp, ABD ye getireceğiz.
Sonra yeni QE ler ile bütçeyi 10 trilyona çıkartacağız.
Gary Cohn: TRUMP ın Vergi paketi Şirketlere Bir Kereliğine Nakitlerini ABD ye getirme imkanı sağlayacak.
http://www.foxbusiness.com/politics/...ck-to-u-s.html