ÖNCE VATANDAŞ BATIRILDI. ŞİMDİ SIRA BANKALARDA. SONRA ??????
http://www.hurriyet.com.tr/bankadan-...&utm_term=post
sayın Jondowes, ben bu yabancılarla çok çalıştım..ismin vermiyeyim citi gurubu bizim anlı şanlı bankamız ne zaman bir döviz yada hisse açıkması yapsa genelde terse pozisyon açardı.bunlar bu kadar karektersiz..ha bnp yaparmı bilemem...ama yabancıların bu durumu çok iyi kullandığını biliyorum..yukarıdaki raporun tamamını bulup çevirmek lazım...bu adamlar üstü kapalı doların biraz yükseldikten sonra satılacağı manipülasyonunu yapıyorlar.
Yükselişte yerli talebi olmaz diyor evet. Ama yerli talebi olmaması mutlaka düşüş getirmek zorunda değil. Cari açığın dış borçla kapanamayan kısmı, spot döviz alarak kapatılıyor. Döviz talebi yapısal olarak her zaman var. Kurun seviyesini ise, yabancıların sıcak para getirip getirmemesi şekillendiriyor. TCMB'nin yüksek faizi onları getirerek kuru düşürüyor. Yabancılar girip-çıkmasa, sırf cari açık ve enflasyon nedeniyle kurun yavaş yavaş yükselmesi zaten beklenen -olağan- durum.
Özellikle borsa raporlarında dediklerinizde haklısınız. Ancak kur tarafında bu tarz bir şey pek yok. Bir ay 4.00 diğer ay 3.20 diyen Deutsche gibi alengirli banka raporlarını okuyup pozisyon alan kimse olduğunu da sanmıyorum. Kuru hızlı oynatan şey zaten yabancıların işlemleri; kendi kendilerini kandırmış olurlar. Yerli tamamen iç gelişmelere, kur seviyesine ve faize bakarak karar veriyor. Bu raporu bile okuyacak insan sayısı birkaç bini geçmez. O yüzden manipülatif bir şey pek beklemem; Erkin bey ne düşünürse onu yazar, şahsen tanıyorum.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yerel DTH mevduatı önceki üst seviyesine yaklaştı
Yerel YP mevduatı, 28 Nisan'da biten haftada 3.6 milyar dolarlık sert yükselişin ardından, Nisan 2016'da ulaşan bir önceki zirve noktasına uzak değil. Bu sebeble, yerli yatırımcı Ocak ayı ortasından bu yana 17.4 milyar dolar satın aldı ve TRY değer kazanmaya devam etti. Bu döviz alımlarının ağırlıklı ortalama maliyetinin (0.5 YTLTRY + 0.5 EURTRY) ile ölçülen 3.7720 olduğunu tahmin etmekteyiz.. Bu 3.60 USDTRY ve 3.94 EURTRY seviyelerine karşılık geliyor. Yerel yatoırımcının döviz alımlarını bu alandan yavaşlatacağını düşünüyoruz.döviz kurları önümüzdeki dönemde bu ortalama maliyet seviyelerinin üzerine çıkarsa, döviz satmak daha muhtemeldir.
Kısa vadeli taşımanın EM alanında en yüksek oranlardan birisi olduğuna inandığımız için, TRY'nın sıkı para duruşuna sadık kalırsa , TL'nin küresel piaysaların gevşeme durumlarına bağlı olarak kısa sürede daha fazla korunacağını düşünüyoruz.
siz öyle diyorsanız doğrudur..size bu konuda itimadım var.Ama bence carrytrade içinde bu işlemler yapılabilir...ama dediğim gibi tam emin değilim.muhtemelen dediğiniz doğrudur.ama türkiyede kv döviz ihtiyacı varken dövizin 3.40 altı çok zor..şahsen benim beklentim 2018 içinde 5.20..ytd.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer İmleri