Sayfa 592/1013 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Geçmiste yani 10 veya 15 yıl evvel , Türk halkıda dolar ve altın biriktirme alışkanlığı olduğunu hatırlıyorum. O yıllarda mevduat fayizleride yüksek seyrediyordu , hangisi daha karlıydı hatırlayamıyorum. Ozamanlar halkın dövizini ,altınını bozdurup ekonomiye destek vermesi ve doları altını yatırım aracı görmemeleri telkin ediliyordu. İmdada , dünyada patlayan ekonomik kıriz yetişti ve özelleştirmelerde yapılınca ,Türk halkı birikimlerini T.L cevirdi . Asıl sorun Türk halkı bu yıllardan başlamak üzere , dövizi , altını yeniden biriktirmeye başladı ve bu durum artarak devam edecek görünüyor. Bakalım bu döngügüyü ne tersine çevirecek.

2. U.S. Economy Added 211,000 Jobs in April; 4.4% Unemployed

Job growth recovered in April, according to data released on Friday by the Labor Department. The report was the latest official snapshot of the state of the American economy.

The Numbers

• 211,000 jobs were added last month. The consensus forecast among analysts was that payrolls would increase by about 190,000.

• The unemployment rate was 4.4 percent, down from 4.5 percent in March and the lowest rate in more than 10 years.

• The average hourly wage grew by 0.3 percent.

The Background

Coming less than 48 hours after a meeting of the Federal Reserve in Washington, and six weeks before the next one, the April jobs report may have little immediate effect on economic policy. Fed policy makers made clear — with a unanimously endorsed statement — that the sluggish growth in the first quarter and even the anemic hiring in March had not undermined their confident economic outlook. They signaled a rate increase was still on next month’s playlist.

ABD ekonomisi baya iyi gidiyor gibi gözüküyor ve öyle temelsiz balon bir yükseliş gibi de gözükmüyor. Kura etkisi ne olur acaba.

3. Isbankasi saat 3-4 arası dolarda makası 5 krs kadar cikardi

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Olu esek dolar.
    Tepki bile yapamiyor su veriye rağmen
    Euro iyice ezmeye basladi dolari
    Referandum oncesi 0.23 olan fark 0.35 e cikti

5.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Olu esek dolar.
    Bence acele bir yorum...

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Objektif yorumcular arasında ciddi bir düşüş kimse beklemiyor zaten... TCMB gidişata şekil verecek.

ver mehteri ver...

7.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Olu esek dolar.
    Küçük meblağlı paralara dahi %14.85 faiz teklif ediliyor. Büyük meblağlar sanırım %15 seviyesini çoktan geçmiş olmalı. Bu faiz seviyesi hafızam beni yanıltmıyorsa son 10 yılın rekor seviyesinde, ocak 2014 tarihindeki şok faiz artışı dahi mevduat faizlerini bu kadar yukarıya taşıyamamıştı. tcmb bu faiz seviyesini koruduğu ve/veya arttırdığı sürece doların baskılanması çok normal. İyi gelen tarım dışı istihdam verisi %10 faize tokat atabilir ama %15 in üzerindeki bir faiz oranını ezebilmesi epey zor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Küçük meblağlı paralara dahi %14.85 faiz teklif ediliyor. Büyük meblağlar sanırım %15 seviyesini çoktan geçmiş olmalı. Bu faiz seviyesi hafızam beni yanıltmıyorsa son 10 yılın rekor seviyesinde, ocak 2014 tarihindeki şok faiz artışı dahi mevduat faizlerini bu kadar yukarıya taşıyamamıştı. tcmb bu faiz seviyesini koruduğu ve/veya arttırdığı sürece doların baskılanması çok normal. İyi gelen tarım dışı istihdam verisi %10 faize tokat atabilir ama %15 in üzerindeki bir faiz oranını ezebilmesi epey zor.
    TCMB Türk lirasının değerini korumaktan ziyade yandaş müteahhitlerin batmaması için kredi faizlerinin artmaması için çalışmakta kıdemsiz biri olarak benim gördüğüm bu

Sayfa 592/1013 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •