Bu arada ,hissede bugün CİTİBANK'ın alışları dikkat çekici olsa da ,kanaatimce teknik yapmaya çalışan bir grup var.Geçici teknik hareketler Bilançosunun realitesini değiştirmeyecektir.
Printable View
Bu arada ,hissede bugün CİTİBANK'ın alışları dikkat çekici olsa da ,kanaatimce teknik yapmaya çalışan bir grup var.Geçici teknik hareketler Bilançosunun realitesini değiştirmeyecektir.
Yılın son gününde son ayların en yüksek işlem hacmi rekoru kırarak ama maalesef 500 bin lot ile en büyük ve tek satıcı olan ak yatırımdan gelen satışlarla negatif kapattık. Yılın en yüksek fiyatı olan 6,32 üzerinde kapatacak havası ve bir o kadar ilgi gösteren yatırımcı talebi varken , tek satıcı olan ak yatırım hayallerimizi ve direnci kırma hedefini yeni yıla bıraktı.
2 gün sonra göreceğiz ama bu satıcı ya yabancı, ya da emeklilik fonları....
Ama yinede bu fiyatlardan çok miktarda kişinin ve çok miktardaki lotların bu maliyetlerden oluşması güzel bir bakış açısı olabilir.
Umarım güçlü satışların devamı gelmez.
Ben son çeyrek mali tabloları açıklandığında yıllık bazda şirket tarihinin en yüksek karını açıklayacağını, ve sermayesinin hayli üzerinde kar açıklayacağını tahmin ediyorum.
Bu şirket bu yıl lig atladı, kabuk değiltirdi finansal olarak.
Faaliyette bulunduğu sektör gereği yılın ilk yarısı daha çok karlı, 2. Yarısı normal karlı bir sezonsal gerçeği var.
Yıl bittiğine göre artık yeni yılın ilk dönemlerine, yani yeni beklentilere odaklanacak yatırımcılar. Malum beklenti satın alınır.
Çok yüksek meblağda nakdi var, sanırım bu defa iyi bir temettü kararı çıkabilir.
Diğer yandan, ocak ve şubat ayında ilaç fiyatları güncellenecek ve 2018 yılı ortalama euro kuru ile 2019 yılı için bugün kesinleşen yıllık ortalama euro kur değişim oranı kadar ilaç fiyatları artacak ve eldeki stoklar bu artış oranı da daha fazla kar elde edecek.
Euro değişim kuru yaklaşık % 12,2 civarında olacak. Şirketin yıl sonu stok miktarını zam öncesi 2 milyar civarında bekliyorum.
Bu da yaklaşık 240 mln 2020 ilk aylarında normal kara ilave extra stok karı demektir. Sıkı rakam bence.
Olumsuz bir gelişme ise sıfıra yakın finansal borcu olan ve 1 milyar tl mevduatı olan şirketin, faizlerin düşmesinden dolayı finansman gelirindeki göreceli azalma olacak. Her dert böyle olsun:-))
Şahsen ben yeni yılda da , 2019 a benzer bir bilanço ve paralelinde fiyat performansı bekliyorum.
Sadece biraz sabırlı olup ilk çeyrek bilanço sonuçlarını görmek için nisan sonuna kadar sabırla beklemek.
Daha önce hareketlenirse (ki, bence kokusu erken çıkar )ne ala.
İyi performanslı bir 2020 diliyorum selec şirketine ve elbette biz gibi yatırımcılarına....
Sermayesi kadar kar getiren oldukça az şirket var borsada...2019 yılı için 15 veya 20 adet şirket çıkar topu topu...
Sermayesi kadar veya üzeri kar açıklayan /açıklayacak şirketlerin fiyatlarını bir incelemenizi tavsiye ederim.
Buradan şu sonuca varırsak ,sermayesiyle eşit veya üzeri kar getirip de olması gereken fiyata gelememiş sadece 3 veya 4 şirket bulursunuz.İsim vermek istemiyorum.Zaten o kadar azlar ki, araştırmak isteyen hemen bulur.
Gelelim SELEC'e... Şahsi kanaatim yıl sonu karı, sermayesini geçecektir.Mevsimsellik arz eden bir bilançoya sahip olduğu için (yani ilk 6 ay yüksek karlılık şeklinde) 3 ve 6 aylık kar rakamları çok daha iyi gelecektir. Mayıs ayı da temettü ayı dersek,önümüzde daha iyi, belki de hak etmesi gereken fiyatları göreceği altı aylık bir zaman dilimi var...
Bir miktar alarak aranıza katıldım, herkese bol kazançlar dilerim..
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
son 2 gündür ak yatırım üzerinden yabancılar veya emeklilik fonları yoğun satış yapıyor, biraz kenara çekilseler zirveyi aşarız.
2 gün de yaklaşık 1 mln lot a yakın tek başlarına sattılar. Güzel olan piyasa karşıladı bu satışı.
Bugün de zor, satmayı kafaya koydukları miktar umarım daha çok değildir.
Ayrıca eşleşmede AK yatırımın yoğun çabalarıyla 6.08 kapanış yapmaya çalışmak da manidar...
Hissemiz zirveyi denerken pazartesi günü yoğun satış yapan maalesef tahmin ettiğimiz gibi citibank yabancı imiş, 750 bin lot ile alan herkese vermiş, aynı işlem dün de devam etmişti. Muhtemelen aynı miktara yakın dün de vermiştir, toplamda 1,5 mln lota yakın hisseyi 2 günde piyasada meraklısı olan herkese vermiş.
Elbette verecek, alırken (yıllar önce bir şey demiyorduk:-)
Bugün ortalıkta yok nihayet.
Çekildiği anda, alış ağırlığına döner umarım. Ama bugün de piyasalar bozuldu.
Hisse derinlik kazanıyor, mallar bu maliyetler dağıtılıyor.
Daha önce de yazdığım gibi , bu hisse de yeni yılın ilk çeyrek bilanço beklentileri için mart-nisan aylarına kadar bekleme sabrı gösterildiği taktirde, daha iyi seviyelere gelecektir.
gün içinde iyi sarktı 5,75 lere kadar.
Biraz daha ekledik bakalım günün dibine yakın fiyatlarından.
Artık bölgesel riskler ve tehlikeli sulardaki riskli senaryolar yerine bazı hisseler için bilanço ve performans konuşsak ne güzel olurdu...
Ama yabancılar (son 2 gündür) fiyat veya bilançoya aldırış ederek bakmadı maalesef.
En azından bugün şu ana kadar bu hissede satışta değil görünüyor yabancılar.
Her fırtınanın ardından elbet güneş açar...
Kesinlikle katılıyorum size..Keşke bilanço verimliliği konuşabilsek...Ama şu konuda şanslıyız ki; SELEC için kendi bilanço döneminin en iyisi olacağı aylara giriyoruz.
Ayrıca sn.abc şu günlerde yeni bir şey de öğrendim.Her yılın şubat ayı ortasında ilaç fiyatları revize edilirken belli basamaklı ilaçlarda belli kar marjları var ilaç depolarına kalan.
Genelde bu marj fiyatı 150 TL.ye kadar olan ilaçlarda düşük ve ilaç dağıtıcılarının elindeki ilaçların %50-60 arası olan bu fiyatlı ilaçlardan oluşuyor.
Kulis olarak bu fiyatın 350 TL.ye çıkarılması dillendiriliyor.
Eğer bu olursa ( ki bu limit 350 TL.ye çıkarılırsa) SELEC de başka bir boyuta geçeriz sn.ABC. Çünkü yüksek kar marjı fiyatı 150 TL.nin üzeri olan ilaçlarda gerçekleşiyor.
Tabii realite kazanmasını şubat ortasında görebiliriz ancak...(olur mu olmaz mı)
Bu bilgi ilginç sn. Puzzle,
Ama benim sektörle ve ilaç fiyatları ve dağıtımı ve de eczanelerin kar marjlayla da ilgili, ankara da bir komitenin bu fiyatları ve de kar marjlarını kurallarla belirlediklerini, şirketin faaliyet raporunda ve sektörel gerçeklerde ise sizin yazdığınızın tam tersi bir uygulama olduğunu okumuştum.
Yani; ilaç dağıtımında 3 grup kar marjı belirlenmiş;
İlki, fiyatı düşük olan ( sanırım 4 tl altı) ilaçlarda % 8,
İkincisi, orta grup fiyat ( galiba 4-8 tl) ilaçlarda % 7 ,
Sonuncusu da 8 tl nin üstinde olan ilaçlarda. % 6
Yüzdesel oranlardan eminim ama fiyat aralıklarını yanlış yazmışsam , öğrenir sonra düzeltirim.
Fakat mantıken de baktığımız da , fiyat arttıkça marjındüşmesi makuldür. O yüzden sizin duyumunuz ilginç geldi.
Bildiğiniz gibi selec in brüt kar marj ortalamadı bu yıl %8,5 civarında bekliyorum ve cironun da 17,5 milyar civarında olacağını tahmin ediyorum.
Yukarıda yazdığım oran ortalamasından , daha yüksek bir kar marjı gerçekleşmesinin ise 2 sebebi var kanımca:
İlki, fiyat artışlarında eldeki stokların ortalama karı yükseltmesi, diğeri ise ilaç dışı kozmetik ürünler veya satış için reçete ihtiyacı duyulmayan diğer grup ürünlerdeki kar marjı devlet tarafından belirlenmediği için daha yüksek kar marjıyla satılması.
Şirketin toplam satışlar içindeki ilaç ve diğer ürünler kırılımını bilmiyorum, onu da öğrenmeye çalışacağım.
Özetle, sizin belirttiğiniz ve benim bilmediğim ya da yeni bir gelişme ise bu bilgi, elbette kar marjı daha yükselecektir....umuyoruz tabiiki.
Ben bu yıl genel kurula da katılmayı planlıyorum , fırsat bulduğum ölçüde faaliyet detaylarıyla ilgili ek bilgiler öğrenmeye çalışacağım ve elbette bu yıl için yüksek temettü taleplerimizi de iletme fırsatımız olacak inşallah.
Bu yılın mart-nisan aylarında güzel bir fiyat seviyesine ulaşacağımıza inanıyorum.
Ortadoğu ve akdeniz fazla ısınmazsa tabii...
Şimdi daha detay yazayım,belki de anlam karışıklığı oldu:
0-10 fiyatlı olan ilaçlarda kar marjı: % 9
10-50 : % 8
50-100 : % 7
101-200 : % 4
200 TL.ve üzeri : % 2
150 TL.fiyat ve üzeri ilaçlarda kar marjı düşük.
Buradaki limit 150 TL.den 300 veya 350 TL.ye çıkarılırsa kar marjı artacak ve % 6 lı gibi bir rakamlara ulaşacak.Böylece dağıtıcının karlılığı çok yükselecek.
Belki daha detaylı anlatabildim.(Tabii bunu belirleyen bir kurul var.Çıkacak kararı merakla bekleyeceğim)
10 Temmuz 2015 Tarihli ve 29412 Sayılı Resmİ Gazetede yayımlanan 2015/7752 Sayılı BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR KARAR.
Yukarıda belirttiğim fiyat aralıkları 10/07/2015 tarihinde alınmış.(detay 29412 tarihli resmi gazete)
Aradan dört buçuk yıl geçmiş Sn.Abcd ,tahminimce revize edilmesi için istek ve talepler var.
Eğer bu fiyat aralıkları revize edilirse SELEC için daha yüksek karlılıkları beraberinde getirecektir.
Bilen arkadaşlardan bir bilgi ve paylaşım rica ediyorum.
Ana ortak selçuk ecza holding aş nin borsadaki paylardan %5,1 lik kısmını yani yaklaşık 31 milyon lotu borsadan topladığını dipnotlardan görebiliyoruz. Takasta da iş bankasın da hereketsiz olarak bekliyor bu hisseler.
Bu bilgi dipnotunu en eski tarih olarak gördüğüm mali tablo 30 eylül 2018.
ve bir önceki 30 haziran 2018 dipnotlarında bu bilgi yok , bu demektir ki, hisse alımı 2018 yılı 3. Çeyrekte yapılmış görünüyor.
Ancak, ne şirketin web sitesinden ne de kap ta bu konuyla ilgili özel durum açıklaması bulamadım.
Bu forumdaki sayfaların ilgili tarihlerinde de bu konuyla ilgili bir bilgi yok.
Neden bunu öğrenmeye çalışıyorum?
1-Ana ortak hangi fiyatlardan 31 mln lot geri almış?
2-geri alımı piyasadan mı, yoksa özel emirle yabancı dan mı almış, piyasadan almışsa piyasanın fiyat tepkisi ne olmuş?
3- en önemlisi de, aldığı fiyat seviyesi ve dönemine bağlı olarak, yüksek temettü dağıtmayan ve başka sektörlere girmeyen, ve ciddi miktarda parası olan şirket ve ana ortağı acaba tekrar, piyasadan hisse toplamayı düşünür mü?
Sorularına yorum yapmak ve cevap bulmak için yardım istiyorum , elbette hatırlayan ve uzun süredir hisseyi elinde tutan yatırımcı arkadaşlar varsa.
Buradan cevap alamazsam tabiiki şirketi arayıp yatırımcı ilişkilerine soracağım, borsadan payların hangi tarihte ve ne şekilde toplandığını....
sn abcd
uzman sorusu.umarım cevabını bulursun.
bildiğim tek sey fiatın şuan 9 tl civarında olması gerektiği,ama patron yada spek istemiyor.
Hızlı yorum için teşekkürler.
Ben 2 aydır hissedeim, görebildiğim kadarıyla spek yok hissede, yabancı var yoğun.
Patronların aktif olmayacağını tahmin ediyorum şirket ve kurumsal etiklerinden.
Yarın şirketi arar sorarım bu durumda.
Aldığım cevabı da, yazarım buraya.
akyatırımın tavsiye listesindeydi 9 aylık bilanço sonrası çıkarılmış
şuan tavsiye listesinde yok.
Kurumlar ne derse tersini beklerim genelde itibar etmem onlara
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhum Ahmet Keleşoğlu 2008 yılında kendisi ile yapılan bir söyleşide şirketinin piyasa değerinin 1 milyar dolardan fazla olduğunu dile getiriyor.Tabii bunu 2008 senesinin değerleriyle belirtmiş.Şirket geçen 12 yılda her anlamda büyüdüğü için, herhalde değeri ,1 milyar doların epey üzerine çıkmıştır.
Biz yine de bunu 1.1 milyar dolar olarak alalım.(merhumun söyleşisinde belirttiği rakam olarak yani)
Sermayesi 621.000.000 olduğuna göre,sizin 9 TL.olarak belirttiğiniz fiyatın da üzerine çıkmış oluyoruz.(dolar kuru:5.95 üzerinden hesap yaptım) Benim büyüme potansiyeli ile hesabım şirketin 1.5 milyar dolara yakın bir piyasa değerini hak ettiğidir.
Şirkete yazılı olarak sordum bugün Sn. puzzle, cevap bekliyorum. Gelince sizinle paylaşacağım.
Demekki, iş yatırımdaki blok hisseler özel emirle devredilmiş bu durumda!
Bu arada, şubat ayındaki % 12 küsur ilaç fiyat artışı ve başarılı 2019 sonuçları, şirketin temettü dağıtım oranını yüksek tutmasına sebep olabilir bu yıl.
Temettünün en büyüğünü alacak ana ortak Selçuk ecza holding, alacağı temettü ile , tekrar hisse alımına yönelme ihtimali şık bir senaryo olarak önümüzde duruyor.
Hissene sahip çık kampanyası gibi :-)
Yüksek temettü vermesi olası ,ne yapacak bu kadar karı ve geçmiş dönem karlarını bilemiyorum.Üzerinde oturup duruyor da nereye kadar bakalım?
Gelelim hisse alımına yönelme mevzusuna.Eczacı ilaçın genel kurulunda bu soru sorulmuştu geçen yıl.Yetkilinin verdiği cevap (ki o zamanlar eczacı ilaç yerle yeksak sürünen bir vaziyetteydi) alırsak bize vergi doğar açıklaması şeklindeydi.
Tabii bu örnekleme eczacı ilaç için geçerli...
Size tavsiyem müşteri ilişkilerini tel.ile aramanız, Epostalara çok geç dönüyorlar.(tecrübe ile sabittir)
Yatırımcı ilişkileri maalesef dahili telefona cevap vermediği için mail yazmak zorunda kalmıştım.
Öneriniz için tşk. bu gün yine denerim telefon ile.
Ama Kap ÖDA açıklamalarından 2018 yılı ekim ayında piyasadan alım yaptığına ilişkin bir kaç bildirimine ulaştım, ama bubildirimde aldıkları lotlar çok küçük kalıyor, ben 31 mln lotu ne zaman aldıklarını arıyorum, halbuki gelen pay alım bilgisinde sadece bir kaç yüz bin lot vardı. Şimdi bir de bunu araştıracağım mecburen:-) öğrenene kadar...
Bugün tacirler 5.99 dahil aldıysa da tahtayı,baskıcı yine gelmiş ve izin vermemiş.Şu an itibariyle de satıştaki her bareme ekstra onar bin lot satış döşemiş.
Sn puzzle,
Biraz önce şirketten telefon ile öğrendim . Çok ilgili ve nazik cevapladılar.
ana şirket holding piyasadan topladığı % 5,1 paya tekabül eden hisselerin neredeyse hepsini 2009 yılında borsadan toplamışlar.
2018 yılı ekim ayında yine borsadan aldığı çok küçük miktarlarmış, bunu görebiliyoruz zaten.
2018 3. çeyrek 27 nolu dipnotunda bu bilgi olmasına rağmen , 2018 ve 2017 yılındaki finansal tablo dipnotlarında bu bilginin yer almamasına tam cevap veremediler, kanımca, audit IFRS raporunu yapan denetçilerin bu alt dipnotu atlaması olmuştur.
Bence bundan sonra atlamayacaklardır.
Özetle, şirket ana ortağı fiyat seviyelerini düşük bulduğunda girip alabiliyor.
Zaten piyasada 92 mln lot var, 71 mln lotu yabancılarda, 8 mln lotu emeklilik fonlarında, geriye 13 mln lot kalıyor.
Yabancıların satmadığı senaryo da, hissenin hareketinin hızlı olmasını bekleriz ama öyle de olmuyor grafiklerden gördüğümüz kadarıyla.
Sebep, bir spek'inin olmaması. Bu da bence iyi bir şey, çünkü daha sağlıklı ve sakin hareketler olacaktır.
Bu durumda, hissenin fiyatının ne olacağına ;
a-yabancılar karar verecek
b-Şirketin operasyonel ve finansal performans sonuçları
a şıkkında , bir kaç mln lot alsalar uçar gider, elindekilerin önemli bir kısmını satmaya karar verirlerse, b şıkkı ne olursa olsun gidemez, arz talep dengesi.
b şıkkını destekliyorum. Yabancıların da sonuçlara göre makul davranacağını sanıyorum.
Sn.abcd tam belli olmamakla beraber,sadece tahmin yürütüyorum yabancıların elindeki malın belli bir kısmı satılabilir niteliktedir.2006 yılından bu yana satmak isteselerdi çoktan satarlardı.Geçmiş takas verilerini incelediğimde 2006 ile 2020 arası 7.300.000 lotluk bir satış yapmış yabancı. 14 yılı baz alırsak ;yıl başına 521.000 lot eder ki,ortalama olarak çok az bir sayı.
Sonuçta 14 yıl gibi çok uzun bir zaman diliminden söz ediyoruz.
Geçen hafta başı yabancılar yoğun sattı (citibank, ak yatırım üzerinden 1,6 mln lot sattı), son 3-4 gündür vakıf yatırım (kendi takasında olanın 2 katı ) 450 bin lot ile en büyük satıcı. Muhtemelen Vakıf yatırım da bazı fonlar adına satıyordur.
Hakkını veren bir düzeltme yaşıyor hisse, 5.8-6.3 aralığında.
Yaklaşık 2 mln lotu aşan hisse bu fiyatlarla el değiştirdi.
Artık bilanço dönemi yaklaşıyor. Yeni yılın ilk 2 çeyreği de güzel geçecek bence.
Satanın da, alanın da bir bildiği vardır elbet. Ama satan blok, alanlar dağınık olunca sonuç fiyatın aşağılarda gezinmesine sebep oluyor.
Devranın dönmesini umuyoruz ve bekliyoruz yakın bir gelecekte.
Zira temel verileri ile fiyat ilişkisi bu kadar kopuk az hisse var borsa da.
Dediğiniz gibi vakıf yatırım takasında bulunandan fazla malı satıyor. Ya aracıdır ya saç ayağıdır...Takastan anlarız.
Vakıf yatırımın satıcı olduğu günlerde İş yatırım alıcı veya tam tersi...
Vakıf yatırımın satış baremlerini sürekli döşemesi,ben de saç ayağı izlenimi uyandırıyor...
02/09.ocak arası emeklilik fonları 164.000 lot net alım yapmış.Dün de belirttiğim gibi Vakıf tamamiyle saç ayağı imiş...
(Takas verilerine göre..)
Bu Vakıf yatırımdan işlem yapan her kimse hisse yükseldiğinde büyük bir hırsla 4 barem aşağıya basıyor nedense...Misal hisse 5.91 iken birden 5.84 lere kadar satış basıyor..Ama açıkcı değil. Ya belli bir fiyatta tutmak istiyor ya da almak istediği bir mal adedi var onu almaya çalışıyor...
Şunu da merak ediyorum ; acaba bu emeklilik fonlarına işlem yapanlar bir trader mantığı ile işlem yapma yetkisine sahip mi?Şüphem daha çok onlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Vakıfın son günlerde ki yoğun satışını bugün açıklanacak takas verilerinde göreceğiz. Şu ana kadar açıklanmadı, bir kaç. saate düşer sonuçlar.
Bence kesin Vakıfbank grubunun fonlarından çıkan hisseler, muhtemelen bunu satıp vakıfbank alıyorlardır.
Vakıfbank ta iyi bilanço açıklayacak muhtemelen.
Yani bir hisse değişimi olarak görüyorum ben.
Satışı bitince, (umarım biter) selec in toparlanması hızlanır.
Bu arada, takas sisteminde fonlara ait lotların hangi fonlara ait olduğunu ve ne kadar olduğunu takip edememek kötü bir şey.
Bilmiyorum bunları da ayrıca fon ve lot bazında takip edilecek bir data kaynağı var mı?
Vakıf yatırımın sattığı hisseler tahmin ettiğimiz gibi emeklilik fonlarından çıkmış, biraz önce yayınlanan takas verilerine göre.
Artık satan fonun elindeki hisselerin bittiğini bekleyeceğiz, muhtemelen bu sabah bitmiştir.
03.01 ile 09.01 tarihleri arası vakıf yatırım 682.000 lot satmış.(tek tek gün bazında bakarsak)
Takasda emeklilik fonlarının 230.000 lot satış yaptığını görüyorum aynı tarihler arasında...
Kalanı kim sattı ? Veya hangi cepten hangi cebe acaba? Virman yaptıkları için satış rakamını tam analiz edemiyoruz.
işlem günü ile takas günü arasında 2 gün fark var.
elma-elma yapmak için ya 2 gün daha takası bekleyip bakmalısınız, ya da , işlem gününü 2 gün geriye giderek tarihleri eşitlemelisiniz.
Bunu yarın ki takasta daha iyi anlarız. Ama maalesef hem geçen hafta yabancı hem bu hafta vakıf piyasaya iyi mal verdi, bunu sindirip bir kaç gün içinde güçlü bir alıcı gelmesini ve yukarı hareketin o durumda başlayacağını, ya da bütün piyasa giderken daha az gitti mantığıyla bir grubun da buraya geleceğini tahmin ediyorum.
Maalesef bütün piyasanın yukarı gittiği durumlarda, bilanço kağıdı olup ta sığ olanlar geride kalıyor, çünkü bu gibi hisselerden boğa piyasasında büyük hisselere kayma yaşanıyor.
Ben bugünkü eksiğini yarın telafi edeceğini umuyorum:-)
Nasılsa bir kaç ay bilançoyu ve yeni yılın ilk performansını bekleyeceğiz.
T2 mantığını biliyorum sn.abcd... Israrla vakıf yatırımın (emekli fonlarına satış yaptıysa da )bir saç ayağı olduğunu dile getiriyorum...Eğer T2 de 682.000 lota ulaşırsak ancak bu fikrimden vazgeçeceğim...Bir miktar satıyorsa da sattığından fazlasını başka aracı kurumlardan alıyor ve virman yaptığı için takasın takibi zor...
Ama bakın, bunu CİTİ için söylemiyorum.Ak yatırım tarafından satılan mallar net citi nin takasından çıkıyor...
Sular durulmuş gibi bugün, en azından dominant bir satıcı yok artık, yatay endekste ve bilanço tarihi yaklaştıkça dikkat çekecek ve daha önce park edip inenler tekrar binecektir bu limandan.
6,3 'ü hacimli kırarak yukarı çıktığımız ve direnci kırdığımız gün bir başlangıç olacaktır.
Sabırla bekliyoruz.