Sayfa 59/346 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 465 - 472 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1. Yüksek temettü vermesi olası ,ne yapacak bu kadar karı ve geçmiş dönem karlarını bilemiyorum.Üzerinde oturup duruyor da nereye kadar bakalım?
    Gelelim hisse alımına yönelme mevzusuna.Eczacı ilaçın genel kurulunda bu soru sorulmuştu geçen yıl.Yetkilinin verdiği cevap (ki o zamanlar eczacı ilaç yerle yeksak sürünen bir vaziyetteydi) alırsak bize vergi doğar açıklaması şeklindeydi.
    Tabii bu örnekleme eczacı ilaç için geçerli...
    Size tavsiyem müşteri ilişkilerini tel.ile aramanız, Epostalara çok geç dönüyorlar.(tecrübe ile sabittir)

Alıntı Originally Posted by puzzle2010 Yazıyı Oku
    Yüksek temettü vermesi olası ,ne yapacak bu kadar karı ve geçmiş dönem karlarını bilemiyorum.Üzerinde oturup duruyor da nereye kadar bakalım?
    Gelelim hisse alımına yönelme mevzusuna.Eczacı ilaçın genel kurulunda bu soru sorulmuştu geçen yıl.Yetkilinin verdiği cevap (ki o zamanlar eczacı ilaç yerle yeksak sürünen bir vaziyetteydi) alırsak bize vergi doğar açıklaması şeklindeydi.
    Tabii bu örnekleme eczacı ilaç için geçerli...
    Size tavsiyem müşteri ilişkilerini tel.ile aramanız, Epostalara çok geç dönüyorlar.(tecrübe ile sabittir)
    Yatırımcı ilişkileri maalesef dahili telefona cevap vermediği için mail yazmak zorunda kalmıştım.
    Öneriniz için tşk. bu gün yine denerim telefon ile.
    Ama Kap ÖDA açıklamalarından 2018 yılı ekim ayında piyasadan alım yaptığına ilişkin bir kaç bildirimine ulaştım, ama bubildirimde aldıkları lotlar çok küçük kalıyor, ben 31 mln lotu ne zaman aldıklarını arıyorum, halbuki gelen pay alım bilgisinde sadece bir kaç yüz bin lot vardı. Şimdi bir de bunu araştıracağım mecburen:-) öğrenene kadar...

3. Bugün tacirler 5.99 dahil aldıysa da tahtayı,baskıcı yine gelmiş ve izin vermemiş.Şu an itibariyle de satıştaki her bareme ekstra onar bin lot satış döşemiş.

Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Yatırımcı ilişkileri maalesef dahili telefona cevap vermediği için mail yazmak zorunda kalmıştım.
    Öneriniz için tşk. bu gün yine denerim telefon ile.
    Ama Kap ÖDA açıklamalarından 2018 yılı ekim ayında piyasadan alım yaptığına ilişkin bir kaç bildirimine ulaştım, ama bubildirimde aldıkları lotlar çok küçük kalıyor, ben 31 mln lotu ne zaman aldıklarını arıyorum, halbuki gelen pay alım bilgisinde sadece bir kaç yüz bin lot vardı. Şimdi bir de bunu araştıracağım mecburen:-) öğrenene kadar...
    Sn puzzle,

Biraz önce şirketten telefon ile öğrendim . Çok ilgili ve nazik cevapladılar.

ana şirket holding piyasadan topladığı % 5,1 paya tekabül eden hisselerin neredeyse hepsini 2009 yılında borsadan toplamışlar.
    2018 yılı ekim ayında yine borsadan aldığı çok küçük miktarlarmış, bunu görebiliyoruz zaten.

2018 3. çeyrek 27 nolu dipnotunda bu bilgi olmasına rağmen , 2018 ve 2017 yılındaki finansal tablo dipnotlarında bu bilginin yer almamasına tam cevap veremediler, kanımca, audit IFRS raporunu yapan denetçilerin bu alt dipnotu atlaması olmuştur.
    Bence bundan sonra atlamayacaklardır.

Özetle, şirket ana ortağı fiyat seviyelerini düşük bulduğunda girip alabiliyor.
    Zaten piyasada 92 mln lot var, 71 mln lotu yabancılarda, 8 mln lotu emeklilik fonlarında, geriye 13 mln lot kalıyor.
    Yabancıların satmadığı senaryo da, hissenin hareketinin hızlı olmasını bekleriz ama öyle de olmuyor grafiklerden gördüğümüz kadarıyla.
    Sebep, bir spek'inin olmaması. Bu da bence iyi bir şey, çünkü daha sağlıklı ve sakin hareketler olacaktır.
    Bu durumda, hissenin fiyatının ne olacağına ;
    a-yabancılar karar verecek
    b-Şirketin operasyonel ve finansal performans sonuçları

a şıkkında , bir kaç mln lot alsalar uçar gider, elindekilerin önemli bir kısmını satmaya karar verirlerse, b şıkkı ne olursa olsun gidemez, arz talep dengesi.

b şıkkını destekliyorum. Yabancıların da sonuçlara göre makul davranacağını sanıyorum.

5. Sn.abcd tam belli olmamakla beraber,sadece tahmin yürütüyorum yabancıların elindeki malın belli bir kısmı satılabilir niteliktedir.2006 yılından bu yana satmak isteselerdi çoktan satarlardı.Geçmiş takas verilerini incelediğimde 2006 ile 2020 arası 7.300.000 lotluk bir satış yapmış yabancı. 14 yılı baz alırsak ;yıl başına 521.000 lot eder ki,ortalama olarak çok az bir sayı.
    Sonuçta 14 yıl gibi çok uzun bir zaman diliminden söz ediyoruz.

Geçen hafta başı yabancılar yoğun sattı (citibank, ak yatırım üzerinden 1,6 mln lot sattı), son 3-4 gündür vakıf yatırım (kendi takasında olanın 2 katı ) 450 bin lot ile en büyük satıcı. Muhtemelen Vakıf yatırım da bazı fonlar adına satıyordur.
    Hakkını veren bir düzeltme yaşıyor hisse, 5.8-6.3 aralığında.
    Yaklaşık 2 mln lotu aşan hisse bu fiyatlarla el değiştirdi.
    Artık bilanço dönemi yaklaşıyor. Yeni yılın ilk 2 çeyreği de güzel geçecek bence.
    Satanın da, alanın da bir bildiği vardır elbet. Ama satan blok, alanlar dağınık olunca sonuç fiyatın aşağılarda gezinmesine sebep oluyor.
    Devranın dönmesini umuyoruz ve bekliyoruz yakın bir gelecekte.
    Zira temel verileri ile fiyat ilişkisi bu kadar kopuk az hisse var borsa da.

7. Dediğiniz gibi vakıf yatırım takasında bulunandan fazla malı satıyor. Ya aracıdır ya saç ayağıdır...Takastan anlarız.
    Vakıf yatırımın satıcı olduğu günlerde İş yatırım alıcı veya tam tersi...

8. Vakıf yatırımın satış baremlerini sürekli döşemesi,ben de saç ayağı izlenimi uyandırıyor...

Sayfa 59/346 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •