DSÖ acil durum ilan etti beklendiði gibi
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DSÖ acil durum ilan etti beklendiði gibi
Açýða satýþ yapýldýðýný nerden görüyorsunuz arkadaþlar, bildirimde mi bulunuyorlar?
Þayet bildirim gibi bir þey yoksa, virmanlarla takas günü T +2 de zaten mal dengesini kuracaklardýr.
Bence bugün için ilginç olan, sürpriz bir þekilde hissenin aþýrý volatil olmasýydý. Halbuki gözlediðimiz kadarýyla, sahibi ve oyuncusu olmayan bir hisse.
Kim , neden böyle bir geniþ bantta dalgalanma yarattý merak ediyorum.
Yeni bir oyuncu ve spek varsa bu kötü bir þey deðil, daha iyi olacaktýr ama gözlemlerim ve de beklentilerimle bugünkü hareketi eþleþtiremedim.
Pazartesi takasýnda anlayacaðýz durumu elbet.
Ama temel olan þey, þirketin mali yapýsýnýn güçlü ve beklentilerinin yüksek olmasý , kim hangi oyunu yaparsa yapsýn hisse fiyatý eninde sonunda hak ettiði yere gelecektir.
Umarým yarýn sabah, yeniden kaldýðý yerden yukarý tekrar ivmelenir.
Þubat ayýnda açýklanacak, ilaç fiyat zammý çok önemli bence. Ýnþallah, birileri bizim bilmediðimiz daha pozitif duyumlar aldýðý için hisseye girmiþtir....
Hissenin sahibi var çok belli zýplayana ceza kesiyor hem malda topluyor ilginç tahta
Yukarýdaki tabloda ocak ayýnda selec te citi 2.700.000 lot civarý satmýþ görünüyor.
Böyle bakýnca rahatsýz edici ama diðer yabancý takas saklamacý kurum olan Deutsche bank ýn ayný ocak ayý dönem farkýna baktýðýmýzda ise, 3.415.000 lot alýþta görünüyor. Yani yabancý pozisyonu 1 ayda nette 715.000 artýda.
Bu arada yine ayný dönem türk emeklilik yat. Fonlarý 1,5 milyon lot satarken, normal yatýrým fonlarý da 800 bin lota yakýn almýþlar.
Özetle piyasada bu fiyatlar mal el deðiþtiriyor ve yeni sahipler oluþuyor.
Bu iþlemler son 2 günde piramit ve ata nýn aldýðý 1,5 milyon lot hariç. Bu iþlemlerin takasta nereye virmanlanacaðýný pazartesi göreceðiz.
Bence iyi gidiyor, yeni meraklýlar var, taze güç ve destek olacaktýr.
Bu arada, benim portföy olarak oluþturduðum 5-6 hissenin tamamýnda ( muhtemelen tesadüftür) son 1 ayda citi hep satýcý ve takasý azalýyor, karþýlýðýnda Deutche bank ise hep topluyor ve artýda.
Citi yi genellikle amerika kökenli, deutche yi de genelde avrupalý yabancýlar diye tanýmlarsak, amerika satýyor, avrupa alýyor diye bir çýkarým ( tamamen rastgele tahmin) yapýlabilir.
Haftaya daha iyi bir selec performansý görmek dileðiyle....
Perþembe günkü 8'i gördüðü ve yoðun iþlem hacmi olan, Pitamit ve Ata nýn çok yoðun alýmda olduðu günün takas sonuçlarýný bugün göreceðiz.
Bence çok önemli, kim, niye , sabýrsýzca yoðun iþlem yaptýrdýðýný öðrenmek için.
Þu ana kadar takas sonuçlarýný ben göremedim, çünkü hala saat 13 e gelmesine raðmen -sýfýr- veri geliyor.
Baþka bir kaynaktan görebilen arkadaþ varsa, ve yardýmcý olabilirse sevinirim.
Bende t artý 2 geldi akþama kadar virmanlar biter þu haliyle 700 bin citi 220 bin piramit almýþ
670 bin döçe
516 bin emeklilik f satmýþ Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri