02/09.ocak arası emeklilik fonları 164.000 lot net alım yapmış.Dün de belirttiğim gibi Vakıf tamamiyle saç ayağı imiş...
(Takas verilerine göre..)
02/09.ocak arası emeklilik fonları 164.000 lot net alım yapmış.Dün de belirttiğim gibi Vakıf tamamiyle saç ayağı imiş...
(Takas verilerine göre..)
Bu Vakıf yatırımdan işlem yapan her kimse hisse yükseldiğinde büyük bir hırsla 4 barem aşağıya basıyor nedense...Misal hisse 5.91 iken birden 5.84 lere kadar satış basıyor..Ama açıkcı değil. Ya belli bir fiyatta tutmak istiyor ya da almak istediği bir mal adedi var onu almaya çalışıyor...
Şunu da merak ediyorum ; acaba bu emeklilik fonlarına işlem yapanlar bir trader mantığı ile işlem yapma yetkisine sahip mi?Şüphem daha çok onlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Vakıfın son günlerde ki yoğun satışını bugün açıklanacak takas verilerinde göreceğiz. Şu ana kadar açıklanmadı, bir kaç. saate düşer sonuçlar.
Bence kesin Vakıfbank grubunun fonlarından çıkan hisseler, muhtemelen bunu satıp vakıfbank alıyorlardır.
Vakıfbank ta iyi bilanço açıklayacak muhtemelen.
Yani bir hisse değişimi olarak görüyorum ben.
Satışı bitince, (umarım biter) selec in toparlanması hızlanır.
Bu arada, takas sisteminde fonlara ait lotların hangi fonlara ait olduğunu ve ne kadar olduğunu takip edememek kötü bir şey.
Bilmiyorum bunları da ayrıca fon ve lot bazında takip edilecek bir data kaynağı var mı?
Vakıf yatırımın sattığı hisseler tahmin ettiğimiz gibi emeklilik fonlarından çıkmış, biraz önce yayınlanan takas verilerine göre.
Artık satan fonun elindeki hisselerin bittiğini bekleyeceğiz, muhtemelen bu sabah bitmiştir.
03.01 ile 09.01 tarihleri arası vakıf yatırım 682.000 lot satmış.(tek tek gün bazında bakarsak)
Takasda emeklilik fonlarının 230.000 lot satış yaptığını görüyorum aynı tarihler arasında...
Kalanı kim sattı ? Veya hangi cepten hangi cebe acaba? Virman yaptıkları için satış rakamını tam analiz edemiyoruz.
işlem günü ile takas günü arasında 2 gün fark var.
elma-elma yapmak için ya 2 gün daha takası bekleyip bakmalısınız, ya da , işlem gününü 2 gün geriye giderek tarihleri eşitlemelisiniz.
Bunu yarın ki takasta daha iyi anlarız. Ama maalesef hem geçen hafta yabancı hem bu hafta vakıf piyasaya iyi mal verdi, bunu sindirip bir kaç gün içinde güçlü bir alıcı gelmesini ve yukarı hareketin o durumda başlayacağını, ya da bütün piyasa giderken daha az gitti mantığıyla bir grubun da buraya geleceğini tahmin ediyorum.
Maalesef bütün piyasanın yukarı gittiği durumlarda, bilanço kağıdı olup ta sığ olanlar geride kalıyor, çünkü bu gibi hisselerden boğa piyasasında büyük hisselere kayma yaşanıyor.
Ben bugünkü eksiğini yarın telafi edeceğini umuyorum:-)
Nasılsa bir kaç ay bilançoyu ve yeni yılın ilk performansını bekleyeceğiz.
T2 mantığını biliyorum sn.abcd... Israrla vakıf yatırımın (emekli fonlarına satış yaptıysa da )bir saç ayağı olduğunu dile getiriyorum...Eğer T2 de 682.000 lota ulaşırsak ancak bu fikrimden vazgeçeceğim...Bir miktar satıyorsa da sattığından fazlasını başka aracı kurumlardan alıyor ve virman yaptığı için takasın takibi zor...
Ama bakın, bunu CİTİ için söylemiyorum.Ak yatırım tarafından satılan mallar net citi nin takasından çıkıyor...
Sular durulmuş gibi bugün, en azından dominant bir satıcı yok artık, yatay endekste ve bilanço tarihi yaklaştıkça dikkat çekecek ve daha önce park edip inenler tekrar binecektir bu limandan.
6,3 'ü hacimli kırarak yukarı çıktığımız ve direnci kırdığımız gün bir başlangıç olacaktır.
Sabırla bekliyoruz.
Yer İmleri