02/09.ocak arasý emeklilik fonlarý 164.000 lot net alým yapmýþ.Dün de belirttiðim gibi Vakýf tamamiyle saç ayaðý imiþ...
(Takas verilerine göre..)
02/09.ocak arasý emeklilik fonlarý 164.000 lot net alým yapmýþ.Dün de belirttiðim gibi Vakýf tamamiyle saç ayaðý imiþ...
(Takas verilerine göre..)
Bu Vakýf yatýrýmdan iþlem yapan her kimse hisse yükseldiðinde büyük bir hýrsla 4 barem aþaðýya basýyor nedense...Misal hisse 5.91 iken birden 5.84 lere kadar satýþ basýyor..Ama açýkcý deðil. Ya belli bir fiyatta tutmak istiyor ya da almak istediði bir mal adedi var onu almaya çalýþýyor...
Þunu da merak ediyorum ; acaba bu emeklilik fonlarýna iþlem yapanlar bir trader mantýðý ile iþlem yapma yetkisine sahip mi?Þüphem daha çok onlar üzerinde yoðunlaþýyor.
Vakýfýn son günlerde ki yoðun satýþýný bugün açýklanacak takas verilerinde göreceðiz. Þu ana kadar açýklanmadý, bir kaç. saate düþer sonuçlar.
Bence kesin Vakýfbank grubunun fonlarýndan çýkan hisseler, muhtemelen bunu satýp vakýfbank alýyorlardýr.
Vakýfbank ta iyi bilanço açýklayacak muhtemelen.
Yani bir hisse deðiþimi olarak görüyorum ben.
Satýþý bitince, (umarým biter) selec in toparlanmasý hýzlanýr.
Bu arada, takas sisteminde fonlara ait lotlarýn hangi fonlara ait olduðunu ve ne kadar olduðunu takip edememek kötü bir þey.
Bilmiyorum bunlarý da ayrýca fon ve lot bazýnda takip edilecek bir data kaynaðý var mý?
Vakýf yatýrýmýn sattýðý hisseler tahmin ettiðimiz gibi emeklilik fonlarýndan çýkmýþ, biraz önce yayýnlanan takas verilerine göre.
Artýk satan fonun elindeki hisselerin bittiðini bekleyeceðiz, muhtemelen bu sabah bitmiþtir.
03.01 ile 09.01 tarihleri arasý vakýf yatýrým 682.000 lot satmýþ.(tek tek gün bazýnda bakarsak)
Takasda emeklilik fonlarýnýn 230.000 lot satýþ yaptýðýný görüyorum ayný tarihler arasýnda...
Kalaný kim sattý ? Veya hangi cepten hangi cebe acaba? Virman yaptýklarý için satýþ rakamýný tam analiz edemiyoruz.
iþlem günü ile takas günü arasýnda 2 gün fark var.
elma-elma yapmak için ya 2 gün daha takasý bekleyip bakmalýsýnýz, ya da , iþlem gününü 2 gün geriye giderek tarihleri eþitlemelisiniz.
Bunu yarýn ki takasta daha iyi anlarýz. Ama maalesef hem geçen hafta yabancý hem bu hafta vakýf piyasaya iyi mal verdi, bunu sindirip bir kaç gün içinde güçlü bir alýcý gelmesini ve yukarý hareketin o durumda baþlayacaðýný, ya da bütün piyasa giderken daha az gitti mantýðýyla bir grubun da buraya geleceðini tahmin ediyorum.
Maalesef bütün piyasanýn yukarý gittiði durumlarda, bilanço kaðýdý olup ta sýð olanlar geride kalýyor, çünkü bu gibi hisselerden boða piyasasýnda büyük hisselere kayma yaþanýyor.
Ben bugünkü eksiðini yarýn telafi edeceðini umuyorum:-)
Nasýlsa bir kaç ay bilançoyu ve yeni yýlýn ilk performansýný bekleyeceðiz.
T2 mantýðýný biliyorum sn.abcd... Israrla vakýf yatýrýmýn (emekli fonlarýna satýþ yaptýysa da )bir saç ayaðý olduðunu dile getiriyorum...Eðer T2 de 682.000 lota ulaþýrsak ancak bu fikrimden vazgeçeceðim...Bir miktar satýyorsa da sattýðýndan fazlasýný baþka aracý kurumlardan alýyor ve virman yaptýðý için takasýn takibi zor...
Ama bakýn, bunu CÝTÝ için söylemiyorum.Ak yatýrým tarafýndan satýlan mallar net citi nin takasýndan çýkýyor...
Sular durulmuþ gibi bugün, en azýndan dominant bir satýcý yok artýk, yatay endekste ve bilanço tarihi yaklaþtýkça dikkat çekecek ve daha önce park edip inenler tekrar binecektir bu limandan.
6,3 'ü hacimli kýrarak yukarý çýktýðýmýz ve direnci kýrdýðýmýz gün bir baþlangýç olacaktýr.
Sabýrla bekliyoruz.
Yer Ýmleri