8 tl diyemedi ne kadar zormuş...
8 tl diyemedi ne kadar zormuş...
Eczacıdan bağımsız hareket edip kafayı kaldırması lazım..Tıpkı deva gibi..
![]()
Yatırım tavsiyesi değildir,subjektif ve yanılma olasılığı da bulunan şahsi fikirlerimdir.
Ecilc den bağımsız ol diye diye ayrıştı kağıtlar. Ecilc primli bizim ki primsiz
Benim aklım bana bile yetmiyor...[emoji6]
Biraz önce de iş yatırım tahminini açıkladı, o kurumda, 2019 ile mukayese edildiğinde stok kar azalışına bağlı daha dramatik yani % 16 bir favök daralması bekliyorlarmış.Ak yatırımın 273 tahmin ettiği favök rakamı iş yatırımda 236 mln TL, net kar tahminleri ise 205 mln TL.
Şirketten veri alarak tahminde bulunuyorlarsa artık inanmamız gerekir diye düşünmeye başladım doğal olarak. Çünkü 1 değil bir den fazla kurum daralma bekliyor. Ben hala ciro rakamının yüksek gelmesi durumunda karlılıkta önceki çeyreğe göre bu kadar büyük bir daralma olmayacağını tahmin ediyorum. Yada kabullenmek istemiyorum.
Gerçi, bir önceki çeyrek net karı 100 mln civarında idi. Böyle bakarsak muhteşem bir sıçrama ama sektörle ilgili bildiğimiz bir gerçek var o da , bu sektörün yılın ilk ve 2. çeyreği daha iyi Performans gösterdiği.
Neyse , beklemeyi tercih etmeye devam edeceğim kendi adıma.
Çünkü böyle hisseler dururken alınacak başka hisse bulmak kolay değil.
Yatırım şirketlerinin genelde ters köşe alakasız olumlu/olumsuz anlamda tahminlerinin tutmadığı pek çokkez şahit olmuşuzdur. Benim nazarımda yatırımlarımı yönlendirmemde etkisi yüzde on dur.
Ne günlere kaldık ey Gâzi Hünkâr, Katır mühürdâr oldu, eşek defterdâr!
beklenen hareketler
Yer İmleri