tamam menüden buldum.
100k için
günlük 35.61 tl günlük vermiþ
Printable View
yalnýz þöyle bir þey var , vioptaki nemanýn yüzde 5 stopajýný düþtünüz mü ? Eðer cari yani spot tarafta paranýz varsa , vioptaki nemanýn stopajýný oradan alýr sistem. Yok eðer ( þayet ) spot tarafta paranýz yoksa , sistem bu sefer vadeli taraftaki paradan alýr stopaj kesintisini.
Ayriyetten ; eðer spot cari taraftaki paranýz nemanýn stopaj kesintisi kadar yok ise , sistem cari tarafta ne bulursa onu alýr , kalaný cari tarafýna eksi bakiye geçirir. Yani nemanýn stopaj kesintisinde tahsil edemediði kalan bakiyeyi gidip bu sefer viopta para varsa oradan almaz. Öyle biliyordum.
Yani ilk cariye bakar oradan alýr , orada para yoksa vioptan keser. Carideki para yetersiz kalýrsa kalaný vioptan tahsil etmez , cariyi eksiye geçirir.
yukarda yazdýklarým küllüm yanlýþ da olabilir. Ben kendim hesaplarýmý incelediðimde böyle olduðu sonucuna varmýþ idim.
yanýlýyor olabilirim , hatalý yazmýþ olabilirim.
neticede o 35.61 stopaj düþülmüþ hali mi düþülmemiþ hali mi ?
ne anlatmak istediðinizi anladým,
ancak;
durum bende farklý.
ben spot almýný baþka bir aracý kurumdan yapýyorum.
viop satýþý farklý bir aracý kurumundan yapýyorum.
iþ yatýrým viop hesabýma 25.05 tarih net 35.61tl yatýrmýþ.
hisse tarafýndaki hesap da 0 tl bakiye mevcut.
vadesiz hesabýmda herhangi benim bilgim dýþýnda oynama yok.
getiriye göre yýllýk faiz oranýný hesapladýðýmda %14.60 gibi bir oran çýktý.
tabi küsuratlarý attým hesaplarken.
o sebepten az da olsa hata vardýr oraný hesaplarken
Odaþ haziran vade %47 net, isfin %44 net aldým sabah açýlýþta.
Haziran vade de güzel oranlar almak mümkün olacak :bravo:
viop teminat konusunda cahilliðimi gidermek amacýyla þunu sormak istiyorum.
sürdürülebilir teminat +73.000
çekilebilir teminat - 2.800
þimdi bunu nasýl algýlayacaðým?
-2800 tl teminat tamamlamasý mý yapacaðým?
yada gerek yok,
daha 73.000 tl var.
tamamlamaya gerek yok
diye mi deðerlendireceðim?
baþka bir yerde þu yazýyor;
Seans kapanýþýndan sonra vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmelerine ait gün sonu uzlaþma fiyatý belirlenir ve tüm hesaplar güncellenir. Toplam teminatý, sürdürme teminatý tutarýnýn altýna düþen veya eksi nakit teminat oluþan hesaplar için ilgili üyelere teminat tamamlama çaðrýsý yapýlýr. Üyeler teminat çaðrýsý yükümlülüklerini T+1 günü en geç saat 14:30'a kadar yerine getirmek zorundadýrlar.
burada teminat kapatma çaðrýsýný ne zaman kapatmak için deðil.
asýl öðrenmek istediðim.
toplam teminat + 85.000
sürdürülebiliir teminat +73.000
çekilebilir teminat -2800
iken extra teminat yatýrmaya gerek olmadýðýný düþünüyorum.
Toplam teminatý, sürdürme teminatý tutarýnýn altýna düþen veya eksi nakit teminat oluþan hesaplar için ilgili üyelere teminat tamamlama çaðrýsý yapýlýr.
benim dayanak noktam yukarýda ki ifade.
Eksidesiniz 2800 lira tamamlamanýz lazým.
Elinizdeki kontratlara göre 73000 lira teminatýnýz olmasý lazým, sizin hesabýn deðeri 70200 lira ediyor, 2800 daha eklemeniz lazým. Yalnýz seans devam ediyor bu deðer artabilir veya kapanabilir kontratlarýn iþlem fiyatlarýna göre anlýk hesaplanýyor.
Þu bilgiyi de ekleyeyim de takip edenlere faydasý olur:
Hisse alýþ vadeli satýþ yaptýnýz diyelim, örneðin 100 bin liralýk hisse aldýnýz, karþýsýnda hisse adedinin yüzde biri kadar da hisse kontratý sattýnýz. Yýllýk %42 getiri hesapladýnýz pozisyona girerken.
Kontrat için aracý kuruma göre teminat oranlarý deðiþiyor, benim ziraat yatýrým yüksek teminat istiyor, hisselerde ortalama kaldýraç oraný 3.3 gibi, yani 30 bin lira teminat yatýrmalýyým 100 binlik viop pozisyonuna (eskiden teminat oranlarý çok daha düþüktü, 21 aralýktan sonra çok artýrdýlar epeyce batan oldu galiba). Bu 30 bin lirayý takasbank %16 faizden iþletiyor.
Bir aylýk iþlem sonunda toplam 100 bin hisse ve 30 bin viop teminata aldýðým faiz 100 binlik kýsma %42 ve 30 binlik kýsma %16'dan ortalamada yýllýk %36'ya düþüyor.
Aracý kurum hisseleri teminata sayar ve kontrat için ayrý nakit teminat istemezse süper, o zaman getiri %42'ye çýkýyor.
Bir de bir aylýk sürede hisse þiddetli çýkýþ yaþarsa teminat tamamlamak gerektiði için toplam getiri yine düþüyor, ancak hisse düþüþ yaþarsa da teminat çekebilirsiniz, yani bu durumu bilemeyeceðimiz için risk/fayda birbirini götürür diyelim bunu hesaba katmayalým.
Çekilebilir teminat - ise MC yersiniz. Sn Pilavlýnýn söylediði gibi bu rakam seans içi deðiþir yani son rakam için gün sonu kapanýþýný beklemeniz gerekir. Takip eden gün içinde belli saate(aracý kurumla konuþup netleþtirin) kadar teminat tamamlamanýz gerekir.
Endeks vadelisinde iþlem yapýyorsanýz gece seansýnda MC yerseniz T+2 de teminat tamamlarsýnýz.
mantýken bir hisse senedi tavan yada tavana yakýn seviyesinde iken arbitraj yapmak daha uygundur.
hisseyi taþýrken fiyatlarýn geri çekilmesi sonucu hisse spot da tabana gelirse viop u bozup hissenin kendisini taþýmak için fýrsat veriyor.
hissenin fiyatý yüksek diye hisseye girmeyen yatýrýmcýlar için oldukça iyi bir kullaným.
gözünüze kestirdiðiniz temettü yatýrýmcýsý olmak istediðiniz ama fiyatýný yüksek bulduðunuz için almadýðýnýz hisseyi bu yolla ortak olup.
haftalýk veya aylýk grafiklerde desteðe geldiðinde viop tarafýný bozup hisse tarafýnda sahip olmak.
ayrýca bu zaman zarfýnda %40 ve üzeri faiz getirisini almak.
:)
Kusura bakmayýn bilmediðimden soruyorum.
100 bin tl'ye 13,7 den 7300 adet hisse aldým.
20.5 bin tl teminata karþýlýk (281*73=20513 tl eder) 14,3 dan 73 kýsa açtýk.
Aradaki fark 0,6 tl
0,6 / 13,7 =0,044 yaklaþýk diyelim. Bu aylýk %4,4 demek deðil midir? Hiç faiz almasak 120 bin 500 tl'ye komisyonlar hariç %4,4 tl kazanmýþ olmuyor muyuz?
Net kar 4,4 bin olmaz mý? Tabi 100 bin yatýrdým gibi düþünmek doðru deðil anladým sanýrým.
100 bin tl ye 4,4 bin deðil kar...Bu %44
120 bin tl'ye 4,4 bin kar var ve tabi komisyon masraflarý...Bu da %36
Doðru mudur?
Lakin bir de bunun bileþiðini hesaplamak lazým. Yani birin ay 120 bin tl gibi parayla iþlem yaparken 2. ay 124 bin tl gibi bir parayla iþlem yapýyorsun.
Tabi normal seyreden piyasa için söylüyorum. Bazen dalgalanmalarda spot vadeliden yukarýda kalabiliyor.
Teminat tutarý/komisyon kiþiye/kuruma göre deðiþir.
Yatýrdýðýnýz teminat yaklaþýk %15 ile deðerlenir onu da eklemek lazým getiriye
Benim durumuma göre hesap þöyle:
Yatýrýlan Tutar(Hisse+Viop)= 100K + (250*73) = 118250
Arbitraj getirisi=0,6*7300=4380
Komisyon gideri= 120
Viop Teminat Getirisi=~200
30 günlük Net Getiri= 4380-120+200=4460 => 4460/118250= %3,77
Her ay bu þekilde baðlanýrsa yýllýk bileþik= ~%55,9
Hesabýnýz doðru, yüz bine aylýk %4.4 kar alýrsýnýz, teminatla beraber 120 bin toplam sermaye lazým ancak sn. Yuji'nin yazdýðý þekilde teminat da boþ durmuyor ona da faiz iþliyor. Bileþik faiz hesabý da doðru her ay üstüne koyarak gider para büyüdükçe. Komisyonlar pek fazla tutmuyor ihmal edilebilir, hatta her ay ayný hissede devam edecekseniz ay sonunda hisseye dokunmayýp sadece kontratlarý yeniliyorsunuz hisse komisyonundan da tasarruf ediyorsunuz ben üç aydýr isgyo'da bu þekilde devam ediyorum.
Teminat ile ilgili uygulamalarý buldum.
madde:44
altýlý çizili ve koyu olan yazýlar bizim en çok ilgilendiðimiz kýsýmlar.
Takasbank'ýn viop teminatlarý için uygulama esaslarý.
müþteri temsilcilerine bu esaslarý hatýrlatýp nakit para yerine spot hisseleri teminat göstermek istediðimizi beyan ettiðimizde ne diyeceklerini merak ediyorum.
MADDE 44- (1) (Deðiþik: 06.02.2018 tarihli ve 1403 sayýlý Genel Mektup ile, 29.03.2018 tarihli ve 1415
sayýlý Genel Mektup ile, 08.03.2019 tarihli ve 1528 sayýlý Genel Mektup ve Deðiþik: 08.11.2019 tarihli ve
1595 sayýlý Genel Mektup ile) Üyeler tarafýndan, iþlem teminatý yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacýyla
aþaðýdaki varlýklar kullanýlabilir ve bunlarýn dýþýnda yatýrýlan varlýklar deðerleme dýþý býrakýlýr.
a) Nakit Türk Lirasý,
b) Konvertibl Döviz (USD, EUR, GBP),
c) Devlet Ýç Borçlanma Senedi,
ç) T.C. Hazine ve Maliye Bakanlýðý tarafýndan ihraç edilen Euro tahvil (Eurobond)
d) T.C. Hazinesi Varlýk Kiralama Anonim Þirketi tarafýndan ihraç edilen kira sertifikalarý,
e) BIST 100 endeksinde bulunan pay senetleri,
f) Hisse Senedi Þemsiye Fonu Paylarý,
g) Borçlanma Araçlarý Þemsiye Fonu Paylarý,
ð) Borsalarda iþlem gören standartta altýn,
h) Ýpotek teminatlý menkul kýymetler, ipoteðe dayalý menkul kýymetler, varlýk teminatlý menkul
kýymetler ve varlýða dayalý menkul kýymetler
ý) Borsa Ýstanbul A.Þ. paylarý
(2) Takasbank, üyenin kredi deðerliliði ile teminat olarak aldýðý varlýklarýn deðeri arasýnda var olabilecek
spesifik korelasyon iliþkileri sebebiyle üye ile baðlantýlý gördüðü menkul kýymet ve garantileri, teminat veya
garanti fonu katký payý olarak kabul etmeyebilir veya bunlarýn teminat ve garanti fonu katký payý olarak kabul
edilmesini sýnýrlandýrabilir. Bu kapsamdaki kontrollerde teminat konsantrasyonlarý da gözetilir ve kontroller
portföy hesaplarý ile iliþkili teminat hesaplarýna uygulanýr. Yapýlan kontroller neticesinde belirlenen varlýklar,
deðiþtirilmesini teminen Üyeye bildirilir. Belirlenen varlýklarýn beþ iþ günü içerisinde deðiþtirilmesi gerekir.
Bu süre zarfýnda deðiþtirilmeyen varlýklar, deðerleme dýþý býrakýlýr.
(3) Devlet Ýç borçlanma senetlerinin teminata kabulü için, menkul kýymetin tamamýný temsil eden anapara
ve kuponlarýnýn birlikte teminata yatýrýlmasý gerekmektedir. Ayrýþtýrýlmýþ Devlet iç borçlanma senetleri
teminata kabul edilmez. Tevdi edilmiþ olan devlet iç borçlanma senetleri itfadan önceki günün sonunda
teminat olma özelliklerini kaybederler. Ýtfa tutarý nakit teminat hesabýna aktarýlýr.
27
Gizlilik Seviyesi: Halka Açýk (Tasnif Dýþý)
(4) Pay cinsinden teminatlarda sermaye artýrýmý ödemesi karþýlýðý alacaklarýn Üyenin Takasbank
nezdindeki serbest hesabýna aktarýldýðý ve Borsa’da özsermaye halinin baþlangýç tarihinden itibaren teminat
hesabýnýn sürdürme seviyesinin altýna düþebileceði dikkate alýnarak, teminat seviyesinin korunmasý Üyenin
sorumluluðundadýr.
(5) Altýnýn teminata verilmesi durumunda, söz konusu altýnlar Borsa Kýymetli Madenler ve Kýymetli Taþlar
Piyasasý’nda iþlem gören külçe altýnlardan 100 gram ve katlarý þeklinde olan standart altýndan oluþmalýdýr.
(6) Ýpotek teminatlý menkul kýymetler, ipoteðe dayalý menkul kýymetler, varlýk teminatlý menkul kýymetler
ve varlýða dayalý menkul kýymetlerden; Türkiye Kalkýnma ve Yatýrým Bankasý A.Þ. Varlýk Finansmaný Fonlarý
tarafýndan TL cinsinden ihraç edilmiþ ve uzun vadeli ulusal notu asgari â€ËÅ“AA+’ olanlar teminata kabul edilir.
(7) Üyelerin kendilerinin ve/veya dahil olduklarý sermaye grubuna baðlý banka ve þirketlerin garantileri ve
ihraç etmiþ olduklarý menkul kýymetler (Hazine Müsteþarlýðý’nca ihraç edilen menkul kýymetler ile
sermayesinin çoðunluðu Hazine Müsteþarlýðý’na ait olan diðer bankalarýn garanti ve menkul kýymetleri hariç),
üye tarafýndan Takasbank’a teminat olarak verilemez.
(8) (Deðiþik: 06.02.2018 tarihli ve 1403 sayýlý Genel Mektup ile) Teminata kabul edilen varlýklardan
BISTECH sistemine tanýmlý olanlar, entegrasyon kapsamýnda yer alan Geçerli Teminat Raporu aracýlýðý ile
izlenir. Bu raporda yer almayan varlýklarýn teminata verilmek istenmesi durumunda, en az bir iþ günü öncesinde
ilgili varlýðýn sistemde tanýmlanmasýný teminen Takasbank’a bildirimde bulunulmasý gerekir. Takip
sorumluluðu üyeye aittir.
Ýþlem teminatý kompozisyonu ve deðerleme katsayýlarý
MADDE 45- (1) (Deðiþik: 29.03.2018 tarihli ve 1415 sayýlý Genel Mektup ile, 08.03.2019 tarihli ve 1528
sayýlý Genel Mektup ile ve 08.11.2019 tarihli ve 1595 sayýlý Genel Mektup ile, 05.11.2020 tarihli ve 1654
sayýlý Genel Mektup ile) Piyasa’da hesaplanan toplam teminat gereksiniminin en az % 50’sinin Türk Lirasý
teminattan oluþmasý gerekir. Yönetim Kurulu Piyasa’daki geliþmelere göre bu oraný deðiþtirmeye yetkilidir.
Türk Lirasý dýþýnda teminata kabul edilecek diðer varlýklar ve bunlara iliþkin kompozisyon limitleri için aþaðýda
verilen tabloda belirtilen oranlar uygulanýr. Kompozisyon limitleri, yatýrýlmýþ TL ve diðer teminat bakiyelerinin
toplamý üzerinden uygulanýr. Takasbank Yönetim Kurulu teminat olarak kabul edilecek yeni varlýklar için
kompozisyon limitleri belirlemeye veya bu Prosedür ile belirlenmiþ olanlar da dahil kompozisyon limitlerinde
deðiþiklik yapmaya yetkilidir.
Ýþlem Teminatý Olarak Kabul Edilebilecek Varlýklar Grup Limiti
Alt Grup Limiti
(Grup Limiti
Yüzdesi Olarak)
Nakit Türk Lirasý En Fazla %100 -
Konvertibl Döviz(USD/EUR/GBP) En Fazla %50 -
Devlet Ýç Borçlanma Senedi En Fazla %50 %50(ISIN bazlý)
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlýðý tarafýndan ihraç edilen Euro
tahvil (Eurobond) En Fazla %50 %50(ISIN bazlý)
T.C. Hazinesi Varlýk Kiralama Anonim Þirketi tarafýndan
ihraç edilen kira sertifikalarý, En Fazla %50 %25(ISIN bazlý)
BIST 100 endeksinde bulunan pay senetleri En Fazla %50 75%
Hisse Senedi Þemsiye Fonu Paylarý En Fazla %50 20%
Borçlanma Araçlarý Þemsiye Fonu Paylarý En Fazla %50 20%
Borsalarda Ýþlem Gören Standartta Altýn En Fazla %25 -
Ýpotek teminatlý menkul kýymetler, ipoteðe dayalý menkul
kýymetler, varlýk teminatlý menkul kýymetler ve varlýða dayalý
menkul kýymetler
En Fazla %50 40%
Borsa Ýstanbul A.Þ. paylarý En Fazla %50 -
28
(2) Alt grup limitlerinin hesaplamasýnda ilgili varlýk tutarýnýn grup limiti uygulanmýþ toplam deðerlenmiþ
kýsmý dikkate alýnýr.
(3) (Deðiþik: 05.10.2017 tarihli ve 1373 sayýlý Genel Mektup ile, 08.03.2019 tarihli ve 1528 sayýlý Genel
Mektup ile, 30.07.2019 tarihli ve 1571 sayýlý Genel Mektup ile ve Deðiþik: 08.11.2019 tarihli ve 1595 sayýlý
Genel Mektup ile, Deðiþik: 13.11.2020 tarihli ve 1659 sayýlý Genel Mektup ile, 14.12.2021 tarihli ve 1741
sayýlý Genel Mektup ile, 05.01.2022 tarihli ve 1758 sayýlý Genel Mektup ile) Ýþlem teminatý olarak kabul
edilebilecek TL dýþý kýymetlerin teminat deðerlerinin hesaplanmasýnda aþaðýdaki deðerleme katsayýlarý esas
alýnýr.
Teminat Çeþidi Deðerleme Katsayýsý
Nakit Türk Lirasý %100
Konvertibl Döviz(USD) %91
Konvertibl Döviz(EUR) %91
Konvertibl Döviz(GBP) %91
Devlet Ýç Borçlanma Senedi
0-1 Yýl %97
1-5 Yýl %91
5 yýl ve üzeri %85
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlýðý tarafýndan ihraç edilen Euro tahvil
(Eurobond-USD)
5 Yýla kadar %92
5-10 Yýl %92
10-30 Yýl %90
30 yýl ve üzeri %87
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlýðý tarafýndan ihraç edilen Euro tahvil
(Eurobond-EUR)
5 Yýla kadar %92
5-10 Yýl %87
10-30 Yýl %79
30 yýl ve üzeri %79
T.C. Hazinesi Varlýk Kiralama A.Þ. Tarafýndan Ýhraç Edilen Kira
Sertifikalarý
0-1 Yýl %95
1-5 Yýl %89
5 Yýl ve üzeri %83
BIST 100 endeksinde bulunan pay senetleri BIST 30 %84
BIST 100 %82
Hisse Senedi Þemsiye Fonu Paylarý %90
Borçlanma Araçlarý Þemsiye Fonu Paylarý %94
Borsalarda Ýþlem Gören Standartta Altýn %88
Ýpotek teminatlý menkul kýymetler, ipoteðe dayalý menkul kýymetler,
varlýk teminatlý menkul kýymetler ve varlýða dayalý menkul kýymetler
0-1 Yýl %95
1-5 Yýl %89
5 Yýl ve üzeri %83
Borsa Ýstanbul A.Þ. paylarý %100
29
(4) Deðerleme katsayýlarý yýlda bir kez gözden geçirilir. Gerekli görüldüðü durumlarda, d
Ben þunu yapýyorum bazen
100000 tl spottan u30 hissesi alýp, bunu teminat göstererek viop'ta þort açýyorum.
Aslýnda 100.000 tl'nin hepsini teminat gösteremiyorum.
Teminat tamamlamak gerektiðinde ya da fýrsatlar çýktýðýnda bunu öneriyorum.
Hatta u30 bazý kaðýtlar aþýrý gittiðinde diðer u30 kaðýdýna geçiyorum.
Yeni format
Aktif vade: Mayýs
Yakýn vade: Haziran
SpotAV_AC: Spot al - Aktif Vade sat (Mayýs pozisyon aç)
SpotAV_KAPA: Spot sat - Aktif Vade al (Mayýs pozisyon kapa)
AVYV_AC: Aktif Vade al - Yakýn Vade sat (Mevcut Mayýs pozisyonunu Hazirana uzat)
SpotYV_AC: Spot al- Yakýn vade sat (Haziran pozisyon aç)
https://img001.prntscr.com/file/img0...QY3bbWRfBQ.png
Oranlar güzel, 8 varlýkta ortalama %48 net oran ile portföyün %80 ini baðladým. Biraz da yarýna kalsýn.
YTD.
tskb
9 kademe ile
%51.69 alabilme fýrsatýný veriyor.
tl portföyünde arbitraj miktarý %70 ulaþtý.
Güzel oranlar var ama nakit tükendi(teminat için lazým olur diye beklettiðim dýþýnda)
cuma bir kýsmýný yenilemekle aceleci davranmýþým :)
https://img001.prntscr.com/file/img0...feqinm-cnA.png
Tam tersi hocam :-) Yani MC riskini azaltmak için mümkün olduðu kadar çok sayýda varlýkta poz açmanýz lazým.
Mesela portföyünüzün %100 ü ile sadece 1 varlýkta poz açtýnýz ve o varlýkta 1 ay için de %80 yükseldi. Teminat sýkýntýsý yaþama ihtimaliniz çok yüksek deðil mi? :-)
Onun yerine portföyünüzün %100 ü ile 10 varlýkta poz açtýnýz (%10 arlýk dilimler ile) diyelim. Bu durumda 1 varlýk %80, 2 varlýk 30, 2 varlýk % 15 yükselsin. Diðer 5 varlýk yataya yakýn kalsýn. Teminat sýkýntýsý yaþama ihtimaliniz çok daha düþük.
Bu konuda istatistiki çalýþma yaptým. En az 9 varlýkta iþlem açarsam toplam paranýn %32 i sini viop teminatýný ayýrdýðým takdirde borsada ralli yaþansa bile MC yemiyorum. Kýsmen de mart 2022 deki yükseliþte canlý olarak test ettim:-) YTD.
Yani 100 TL'nin 68 TL si ile hisse senedi alýrsam ve 32 TL sini viop hesabýnda býrakýrsam, MC yeme ihtimalim çoook düþük. YTD.
Bu durum benim gibi yaz tatiline çýkan emekli için önemli bir çalýþma :-) Çünkü mazotu yükleyip robota býrakýyorum arabayý ve ben tatilimi yapýyorum.
Arkadaþlar oranlar çok iyi, ben de nerede nakit buluyorsam yatýrýyorum, doldurdum iyice bu ay için. Her ay böyle olmuyor deðerlendirmek lazým fýrsatlarý. Yarýna da biraz býrakýyorum daha iyisi de gelebilir.
Teminat sorunu yaþarsam da o zaman bakacaðým çaresine, olmazsa satarým bir bölümünü.
tskb 10 kademe verince
%55.80
yine almaya devam ettik.
%90 arbitraj olduk.
benden artýk bu kadar.
Bilgi: 02.06.2022 tarihi itibari ile BIST30 disindaki pay vadeli ve opsiyon kontratlarin baslangic teminat tutari Takasbank'in 4 kati, diger tum kontratlarda Takasbank'in 2 kati kadar uygulanacaktir.
Yapý Kredi Yatýrýmdan gelen SMS...
Pardon biraz anlaþýlmaz oldu gibi. Yaz ortasýnda kýþ geliyor demek mi acaba bu.. Bir þeylere hazýr olmak lazým mý yani ??:)