Sayfa 57/210 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Doğru, margin call takip eden gün, saat 14:30 a kadar tamamlanır. Ancak bazı kurumlar daha önce kapatmanı isterler (mesela saat 11:00 e kadar). Onun için aracı kurumla konuşman en mantıklısı olur.
    burada teminat kapatma çağrısını ne zaman kapatmak için değil.

asıl öğrenmek istediğim.

toplam teminat + 85.000
    sürdürülebiliir teminat +73.000
    çekilebilir teminat -2800

iken extra teminat yatırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Toplam teminatı, sürdürme teminatı tutarının altına düşen veya eksi nakit teminat oluşan hesaplar için ilgili üyelere teminat tamamlama çağrısı yapılır.

benim dayanak noktam yukarıda ki ifade.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    viop teminat için uygulanan faiz oranı ne kadar bilgisi olan var mı ?
    cüz-i bir oran tamamda tam olarak bilen var mı ?

örneğin 100k teminat için günlük net ne kadar faiz verir?
    Viop teminatlara uygulanan ortalama faiz oranı (yıllık)
    23 mayıs 16,72
    24 mayıs 16,61
    25 mayıs 15,62
    26 mayıs 15,79

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Odaş haziran vade %47 net, isfin %44 net aldım sabah açılışta.

Haziran vade de güzel oranlar almak mümkün olacak
    Ben ISGYO'dan kopamadım, çok da iyi oran veriyor, mayıs vadeleri hazirana aktarıyorum parça parça, biraz önce %51 oranla yine bir parça aktardım, kalanı da haftaya pazartesi salıya bıraktım, son gün sıkışınca en iyi oranlar çıkıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    viop teminat konusunda cahilliğimi gidermek amacıyla şunu sormak istiyorum.

sürdürülebilir teminat +73.000
    çekilebilir teminat - 2.800

şimdi bunu nasıl algılayacağım?

-2800 tl teminat tamamlaması mı yapacağım?
    yada gerek yok,
    daha 73.000 tl var.
    tamamlamaya gerek yok
    diye mi değerlendireceğim?
    Eksidesiniz 2800 lira tamamlamanız lazım.
    Elinizdeki kontratlara göre 73000 lira teminatınız olması lazım, sizin hesabın değeri 70200 lira ediyor, 2800 daha eklemeniz lazım. Yalnız seans devam ediyor bu değer artabilir veya kapanabilir kontratların işlem fiyatlarına göre anlık hesaplanıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Viop teminatlara uygulanan ortalama faiz oranı (yıllık)
    23 mayıs 16,72
    24 mayıs 16,61
    25 mayıs 15,62
    26 mayıs 15,79
    Şu bilgiyi de ekleyeyim de takip edenlere faydası olur:

Hisse alış vadeli satış yaptınız diyelim, örneğin 100 bin liralık hisse aldınız, karşısında hisse adedinin yüzde biri kadar da hisse kontratı sattınız. Yıllık %42 getiri hesapladınız pozisyona girerken.
    Kontrat için aracı kuruma göre teminat oranları değişiyor, benim ziraat yatırım yüksek teminat istiyor, hisselerde ortalama kaldıraç oranı 3.3 gibi, yani 30 bin lira teminat yatırmalıyım 100 binlik viop pozisyonuna (eskiden teminat oranları çok daha düşüktü, 21 aralıktan sonra çok artırdılar epeyce batan oldu galiba). Bu 30 bin lirayı takasbank %16 faizden işletiyor.
    Bir aylık işlem sonunda toplam 100 bin hisse ve 30 bin viop teminata aldığım faiz 100 binlik kısma %42 ve 30 binlik kısma %16'dan ortalamada yıllık %36'ya düşüyor.

Aracı kurum hisseleri teminata sayar ve kontrat için ayrı nakit teminat istemezse süper, o zaman getiri %42'ye çıkıyor.

Bir de bir aylık sürede hisse şiddetli çıkış yaşarsa teminat tamamlamak gerektiği için toplam getiri yine düşüyor, ancak hisse düşüş yaşarsa da teminat çekebilirsiniz, yani bu durumu bilemeyeceğimiz için risk/fayda birbirini götürür diyelim bunu hesaba katmayalım.

6.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    burada teminat kapatma çağrısını ne zaman kapatmak için değil.

asıl öğrenmek istediğim.

toplam teminat + 85.000
    sürdürülebiliir teminat +73.000
    çekilebilir teminat -2800

iken extra teminat yatırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Toplam teminatı, sürdürme teminatı tutarının altına düşen veya eksi nakit teminat oluşan hesaplar için ilgili üyelere teminat tamamlama çağrısı yapılır.

benim dayanak noktam yukarıda ki ifade.
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Eksidesiniz 2800 lira tamamlamanız lazım.
    Elinizdeki kontratlara göre 73000 lira teminatınız olması lazım, sizin hesabın değeri 70200 lira ediyor, 2800 daha eklemeniz lazım. Yalnız seans devam ediyor bu değer artabilir veya kapanabilir kontratların işlem fiyatlarına göre anlık hesaplanıyor.
    Çekilebilir teminat - ise MC yersiniz. Sn Pilavlının söylediği gibi bu rakam seans içi değişir yani son rakam için gün sonu kapanışını beklemeniz gerekir. Takip eden gün içinde belli saate(aracı kurumla konuşup netleştirin) kadar teminat tamamlamanız gerekir.

Endeks vadelisinde işlem yapıyorsanız gece seansında MC yerseniz T+2 de teminat tamamlarsınız.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben ISGYO'dan kopamadım, çok da iyi oran veriyor, mayıs vadeleri hazirana aktarıyorum parça parça, biraz önce %51 oranla yine bir parça aktardım, kalanı da haftaya pazartesi salıya bıraktım, son gün sıkışınca en iyi oranlar çıkıyor.
    %51 güzel oran tebrikler, ben bir süre ISGYO ya takılmama kararı almıştım, onun için işlem açmıyorum:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. mantıken bir hisse senedi tavan yada tavana yakın seviyesinde iken arbitraj yapmak daha uygundur.

hisseyi taşırken fiyatların geri çekilmesi sonucu hisse spot da tabana gelirse viop u bozup hissenin kendisini taşımak için fırsat veriyor.

hissenin fiyatı yüksek diye hisseye girmeyen yatırımcılar için oldukça iyi bir kullanım.

gözünüze kestirdiğiniz temettü yatırımcısı olmak istediğiniz ama fiyatını yüksek bulduğunuz için almadığınız hisseyi bu yolla ortak olup.
    haftalık veya aylık grafiklerde desteğe geldiğinde viop tarafını bozup hisse tarafında sahip olmak.
    ayrıca bu zaman zarfında %40 ve üzeri faiz getirisini almak.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 57/210 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •