f4 sabitlenmişsin laf anlatılmaz
mesela arabistan satış yapmışsın bunu bilançoda sonuçta tl gösteriyorsun 34.60 göstermek var 50 den göstermek var azıcık aralarında fark olu ama minnik minnacık gıdım
Printable View
Dinle sonuna kadar sonra kim kitlenmiş Algı yapıyor
Herkese selamlar....
Kavgaları bıraksak,birbimizi kırmadan tartışsak....
Benim merak ettiğim bu şirketin 23 milyar tl nakdi var
20 si vadeli mevduatta....
Neden finansman geliri yazmıyor?
Kar-Zarar tablosunda neden görülmüyor?
Yardımcı olursanız sevinirim....
Saygılar/Başarılar....
doğuş oto ikinci çeyrek açıkladığında fk 2,98 vay anasını şimdi fk 4,01
10 fk dersek hissenin 210*3,3=670 olması lazım fk var bak f + k birleştir=fk
bu adamlar hiç borsadan anlamıyor şimdide fk 4,01 sudan ucuz ama satılıyor 350 den 200 kadar yükseldi
acayip bir ralli
acaba info nediyor bu duruma info ordamısın bak velin geldi :)
Döviz de ani bir atak olması zor görünüyor bu mevcut iktidarın tabutunun son çivisi olur o yüzden ciddi savunuyorlar. M.Şimşek boşuna %50 vermiyor, korktuklarından faizi düşüremiyorlar. Ekonomik olarak zor bir dönemeç burnumuzun dibinde nükleer füzeler falan konuşuluyor borsa çakılıyor ama ilginçtir döviz de düşüyor. :)
sıkıntı burda attığın taş ürküttğün kuşa deydimi ?
sene sonu 46-48 arası kapatacağız
14 aydır faizler yüksek 50
kur baskılı sonuç 46 enflasyon
kur 40 olsaydı 46 yerine 52 enflasyon olurdu
bukadar tahribata değermiydi
ben olumlu bir netice görmüyorum
14 ayda 37 tüik enfşasyonundan aldılar 50 faizle 46 tüik enflasyonu
sanayici azalan marjlar düşen rekabet gücü
nakit akışını sürdürmek için zorunlu yapılan ihracat (ahsil süresi kısa stoğu paraya çeviriyorlar)
kar varmı yok enflasyon düştümü hayır
bu işin italatçı ve faizciden başka kime ne fayda sağladı
infodan bir swot analizi bekliyorum :)
1 di 2 oldu, Gidin hangi hissede yatırım yaptıysanız orada yazın. Bilanço kötü şark kurnazı maliyet artacak s tirin gidin
--bence imzamı bir daha oku; bu arada bilanço okumanız yetersiz...kendinizi geliştirin...
Şuanki ekonomi yonetimindeki adamlar senin benim kadar görmuyormu dolarin dusuk kaldigini !!!!
Memur maaslari 1300-1500 dolara tirmanmiş, komsu ulkelerdeki en pahali maliyetli urunler Türk ürünleri, ama ekonomi yonetenler gerizekali anlamiyorlar.
Saliver yahu alti ustu 40 lira olacak dolar bisey degil....
Sen o dolari 40 a salarsan ne fiyat artislarini kontrol altina alabilirsin nede halkin dövize tekrar yonelmesinin onune gecebilirsin.... 40 da duracagini kim soyleyecek halka ,hadi soyledin halk inanirmi yermi bunu ????
Bu millet o dovizin 6 kurusda kalmayacagini cok jyi ogrenmis durumda....
Sen 40 a musade edersen halk onu 15 gunde 80 e dayar..... Hersey bir kelebegin ucusuna bakar suan... Bunlari goremeyecek kadar basiretsiz birisin ve ekonomi anlatiyosun...
Dahada anlatmaya gerek yok , senin kafa zaten bunu anlamaya yetecek kadar gelismis durumda degil....
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bırakın kavgayı da hep beraber fikir cimnastiği yapalım....
Ali Çufadar ın basit bir formülü var;Faiz>Enflasyon>döviz kurundaki artış
Bu formül işlemezse enflasyonla mücadele olmaz diyor...
2025 sonu için 30>25>20 diyebilirmiyiz?
Döviz kurunun %20 artması durumunda 2025 sonu için Ülker Kar/Zarar Tablosu hazırlayabilecek bir arkadaşımız var mı?(kar zarar tahmini yapabilecek)
Ben hazırlarım da benim (hemen) şimdi temizlik yapmam lazım..
Fırsat bulursam gene hazırlamaya çalışırım
Saygılar/Başarılar....
Tersinden yazacak olursak döviz kurundaki artış mal fiyatlarına (mal enflasyonu) yansır diyor,oda genel enflasyonu arttırır,yüksek enflasyonda da enflasyondan fazla (reel) faiz vermek zorundasın diyor...
Saygılar/Başarılar...
2 tane muhalefet yapan kendini bilanço ekonomi bilgisini pog zanneden lavuklar.
Gelmiş burada laf yetiştirme telaşında.
Biz yatırım yapıp para yatırdık.
Siz beğenmiyorsaniz kötüyse zararsa,
Maliyeti vb ekonomi kur vb almayın .
Birilerinin trolleri bilançosunu analiz ediyor.
Ama elle tutulur tek bir somut yazmıyor.
Hep genel sonra ben öyle demedim diye.
Delikanlı olun lavuklar, Ciro 80 Milyar dan 40 a mı düşecek, Favök 16 Milyar dan 10 Milyar a mı düşecek .
bebeğim kendin söylüyorsun kendin oynuyorsun
senin hakaret etmen haklı olduğunu göstermez
bebeğim 18 geldi mehmet şimşek 28 yaptı ne oldu
40 gelseydi ne oludu çorap italyadan daha pahalı olmadı bir kahvaltı 2 peynir 1 nutella 10-15 euro arasına yemezdin herkesde döviz yükseleceği beklentisi fiyatlar yansıdı ülkede fiyatlama bitti dünyadan koptun acayip bir pahalılık oldu
40 gelseydi ne olacağını nerden biliyorsun müneccimlerle nasıl bir ilişkin var ?
40 gelse fiyatlama normalleşcek ticaret normalleşecek herşey normalleşecekti mb rezervi her türlü zaten müsait kontrollü arttırabilirler olması gerekende bu ama yapmıyorlar usd/oy arasında ters bir kolerasyon var
normalde dolardaki her yüzde 1 artış enflasyona etkisi 0,5 puan yani %20 zam max %10 etkilerdi
ama kur artmadanda önden yaptılar zammı
%50 faiz tefecinin ithalatçının eline düştün sonuç bu
dünyayı 7 kere turladın ama gelen giden para yok
sonuç 46 tüik enflasyonu kur 40 olsa olsun 52
Ali Çufadar ın 2025 sonu enflasyon beklentisi %19
Ben %25 aldım....
Ali Çufadar a göre 2025 için kur artışı beklentisi %25 lerde herhalde
Ben %30 aldım...
Yok mu bu kur artışına göre 2025 yılı için kar zarar tahmini yapabilecek bir arkadaşımız...
Saygılar/Başarılar
Amaç zaten o yâni istedikleri, hani diyorlar ya ne olacak 1 dönem cehape yapsın. Hedap ile elele verir sonra cehape den devlet kuracağız der cehape ,kabul etmeyince , tehdit edip ülkeyi iç savaşa sokar , 2 yıl içinde olur. O yüzden bu Millet 1 dönem bile o zihniyete yetki vermiyor
Sen Chp e kötü bir şey mi dedin?
Ben Chp liyim de...(kerhen de olsa)
Bir şey söyleyeceksen açıkça söyle....
Şuraya bir siyaset sokmadığınız kalmışdı onu da becerdiniz...
Ne bkton bir başlık burası yaw....
Düşürken kavga, yükselirken ayrı kavga...
Değişik tiplerin hepsi buraya toplanmış anlaşılan.......
Saygılar/Başarılar....
kardeş hep info yüzünden oluyor bunlar izliyor info devlet bahçeli vs kılıç kalkan saldıroyor sağa sola
şaka biyana hakkatetn siyaset yanlış
bu infocu arkadaşın doğru tarafı yok
saat olsada günde 2 kere dorğuyu göstermez ne yapar ne eder yanlışa devam eder yanlışcı davut :)
İnfo ne diyor niye kızayım, Videoyu bile izleyip anlamamışsın.
Sırf muhalif olsun kötü Algı için yazıyorsun.
İnfo dediği 3 aylık geçici durum, 12 aylık bilanço iyi gelecek, USD grafiğine göre 1.5 yıl sonra 18 usd diyor.
Ben kendim bilanço Ciro Favök vb inceleyip carpanlara gore 1 yıl sonra 300 TL olabilir diye aldım.
12 usd olsa usd 40 400 TL olur 18 usd bilemem
info Akfen yenilenebilir 72 hedef fiyat vermiş hisse 19 tl info eli bol dağıtıyor kendi parası değil sonuçta bu küçük şirketler speklerleçalışıyor onlarda hangi hisse varsa ateşliyor uçacak kaçacak vs info a1 vs bunları çok kaale almamak lazım Ülker olarak anlama genel