Uzulmeyin yarın duzeltme yapar.Bu kaliteli bir kağit.Bu gun alanlar yarin kazanacaklar buyuk ihyimal.Ytd dir
Printable View
Uzulmeyin yarın duzeltme yapar.Bu kaliteli bir kağit.Bu gun alanlar yarin kazanacaklar buyuk ihyimal.Ytd dir
Şirket 2 milyar TL işlem hacmi 10 milyon TL ve hisselerin çoğu yabancı takasinda belki 2-3 ay sürer yukselmesi daha ne kadar düşebilir ki düşeceği kadar düştü karamsar olmayın bence daha öncede düştü kısa dönemli trade amaçlı alan varsa bir kaç hisse alarak yapsın tek hisseye hiç bir zaman girmeyin ......
ytd
270 lerden 200 e geldi Kolay degil hemen hemen yüzde 25 .Duzeltme elbet olacak .
Garantimi verdiler sana? avusturya,nın 1 hafta eksi kapattıgı çok oldu ayrıca bu düşüş bilanço düşüşünün önüne geçti mutlaka bir haber bir gelişme olacak bu belli öglenleyin bir bilgi paylaştım ama bu kafadan atma degildi yabancı bir kuruluş raporundandı ama moderatör silmiş.....
Borsanin temel kuralıdır duzeltme
Buralardan maliyetlenmeler başladı bile.Yarın sabah yatirımcı hucum edecek.Çunku burası coķ dip ..
220 ortalama ile
bugün 200 ortalama ile
yarında 180...190 dan gelirse bakalım 110 bin endeksteki karlı kağıtları 70 bin endeks seviyesinde 200 olan doco ile takası itina ile yapılmıştır orta uzun vadeli bu yatırımları sağlayan speğe teşekkürler
yatırım tavsiyesi değildir sadece kağıt değişimimi anlattım
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlısı olur inşallah.
Sanki THY ile olan anlaşma fesh edilecek gibi bir algı oluşturuldu. Daha öncede bahsettiğim gibi burda önemli olan THY'nin menfaatleridir. THY Turkish DOCO'nun %50 ortağıdır ve İstanbul'da devasa bir otel yatırımını beraber yapmaktadırlar.
Bence burda kurumsal değil de kişisel bir mesele var. THY yönetim kurulu başkanı duygusal davranarak kurumsal değil kişisel beyanat vermiştir. Önümüzdeki 2 yıl boyunca THY'nin ikram hizmetlerini DOCO vermeye devam edecek ve bu süre içerisinde bence bir orta yolda uzlaşacaklardır. THY'nin kurumsal çıkarları bunu gerektiriyor çünkü.
Hisse fiyatında ise bence aşırı bir kötümserlik var. Bozulan algıya bağlı olarak aşağı yönlü spekülasyon yapılıyor. Mal ciddi şekilde toplu ve maliyeti yüksek. Son hareketler sonrası dolaşımdaki hisse miktarı da değişmedi. (766.463 ile %7.87) Bu tip sert hareketlerin olduğu günlerde soğukkanlı davranmak önemlidir. Her 2 şirketten de resmi bir açıklama gelmemiştir.
Tebrikler Sayın Valentine en güzel yorumu sen yaptın.Çok güzel bir yorum.Yarın büyuk ihtimal düzeltme olacak gibi...Kesinlikle ytd dir
yarınki alımlarıda tamamlayalım sonra hücum edebilirler 😁
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319][emoji1319]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurumsal imaj hissesini batırmak değil.Ileri götürmek ister.
Bir kere hatırlatayım röportaj veren bilal ekşi yönetim kurulu başkanı degil genel müdürüdür şirketin ykb.İlker aycı,dır.Hep takmışsınız thy doco ile ortaklar ve otel yaptırıyorlar(ayrıca otel dedigin gibi devasa degil 96 adet kral dairesi) otel kim için yapılıyor business class yolcular için anlaşma olmazsa gm ortaklıgımız farklı şekilde devam edebilir diyor bu ne demektir doco diger hizmet verdigi firmalar gibi sadece business class yolculara hizmet verilecek anlamına gelir.Thy sadece doco,nun daha fazla elini taşın altına sokmasını istemiyor diger firmalar opet ve tgs gibi firmalar içinde aynı düşüncede 2 yıl hizmet vermeye devam edecek ve bu süre içerisinde orta yol bulur diyorsun ama açılışa 1 yıl kaldı yatırıma başlanması gerekiyor yani kısa sürede aydınlıga kavuşturulmalı kimsenin cevap veremedigi bir diger konu hisse geri alım programı patron neden alımlara başlamıyor yoksa daha düşecegini oradan alıma başlayacagınımı yoksa thy ile anlaşma olmaması durumunda sert düşüşlere karşı hisseye tampon yapmak amacındamı ayrıyeten her iki şirketdende açıklama gelmemiştir diyorsun öncesindede 2 yıl içinde uzlaşırlar diyorsun tam bir çelişki yumagı var yazında.............
Daha ne kadar düşer bakalım, alım için erken mi yoksa tam zamanımı, bekliyorum ..
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilmem dikkat ettinizmi perşembe günü öglen vaktinde bilanço geldi bu sırada avusturya %2 dolaylarında eksiydi bilanço etkisiyle eksi az biraz daha arttı ama daha sonra artıya dahi geçti ve aşırı bir düşüşle kapatmadı.Bu benim düşüncemdir bence bugünlerdeki düşüş bilanço degil thy anlaşması ve eli kulagında olumlu yada olumsuz şeklinde bir haber düşecek bakıp görecegiz....
THY rest çekti Do&Co kapanacak mı?
Türk Hava Yolları ile Turkish Do&Co arasında ipler kopma noktasına geldi.
Benim en çok üzüldüğüm nokta, şu an halen canla başla çalışan eşlerimiz ve kardeşlerimiz var içeride... gerek ucuyorlar gerekse de mutfakta çalışıyorlar... onların yerine koyun kendinizi, moraller sıfır ve gelecek kaygısına bir yenisi daha eklemeyin lütfen. Kapanacak mı? Sözleşme sona mı eriyor gibi iddialar, gerçeği yansıtmayan soru cümlelerinin emeği olanların canını yaktığını lütfen unutmayın. Net ve kesin bilgi olmadıkca veya yönetimden paylaşım yapılmadıkca lütfen bu paylaşımlara son verin. Moralsiz ve mutsuz bir çalışandan daha kötüsü olamaz...
Arkadaşlar sancak ve bta ile şirketimizi karşılaştırmak çok saçma sancak ve bta nın Türkiye geneli hatta dünya geneli yüklediği ve ürettiği catering leri Doco sadece Antalya yada ankara da veriyor.Bu haber tamamen asılsız olup ikili menfaatler doğrultusunda ve kağıt üzerinde ortak olduğunuda göze alırsak Doco sektörün 1 numarası ve THY 1 numaralı catering e sahip 1 numaralı havayolu firması olarak devam edecektir.Atilla bey gibi son derece kaliteli mütevazi ve karakter sahibi bir patronumuz olduğu için şanslıyız ki Sn. Başkanımız R.Tayyip Erdoğan beyfendiyle olan ilişkiside mazlumdur.torpil konusuna gelince biz 10 sene önce mutfaktan başlayarak her bölümde mesai yaparak 16 saat çalışarak bu günlere geldik heryerde o kadar olur torpil..Allah şirketimize zeval vermesin az ekmek yemedik yemiyoruz..
ATILLA BEY 1 KG BAKLAVAYA 5 BIN TL YAZILDIGINI BILMIYOR MU ? KURALIM KENDI YERLI FIRMAMIZI ISIMIZE BAKALIM ONLA BUNLA UGRASMADAN YEMEGIMIZI VERELIM.
Onu bunu bilmem fsc ve fc dostlara birşey olmasın .. canları çok yandı insanları biraz rahat ettirin
Türk Hava Yolları ile Turkish Do&Co arasında ipler kopma noktasına geldi. Türk Hava Yolları’nın yüzde 50 ortaklığı olan THY’nin ikram şirketi Do&Co ile üçüncü havalimanı konusunda görüş ayrılığı olduğu öğrenildi. İlker Aycı’nın Atilla Doğudan’a rest çektiği iddia ediliyor.
Türk Hava Yolları ile Atilla Doğudan’ın şirketi Do&Co’nun yüzde 50 ortaklıkla kurduğu Turkish Do&Co ile yollar ayrılma noktasında geldi. 1 Ocak 2007 tarihinde resmen faaliyete başlayan Do&Co ile THY arasından kopma noktasına gelen ilişkinin üçüncü havalimanı ile ilgili olduğu ifade edildi.
Airporthaber’in edindiği bilgiye göre; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Do&Co’nun sahibi Atilla Doğudan arasında gerçeklenen görüşmede Aycı’nın üçüncü havalimanında yatırım yapması için Doğudan’dan istekte bulunduğu ancak Doğudan’ın bu isteğe olumlu yaklaşmadığı belirtildi.
Dünyanın en büyük havalimanlarından birinde yatırım yapmaya soğuk bakan ve bunu “Para yok” diye gerekçelendiren Do&Co’nun sahibi Atilla Doğudan’a İlker Aycı’nın rest çektiği iddia edildi. 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan üçüncü havalimanında yer almak istemeyen Turkish Do&Co’nun alternatifini oluşturmak isteyen THY yönetimi şimdiden Singapur Havayolları’nın ikram şirketi SATS ile görüşmelere başladı.
Atilla Doğudan’ın bu kararından vazgeçmeyerek üçüncü havalimanında yatırım yapmaması halinde THY’nin alternatif bir oluşuma gideceğine kesin gözle bakılıyor.
©Airporthaber.com Özel
http://www.airporthaber.com/thy-habe...anacak-mi.html
Bu 31 Temmuz haberi neden şimdi etkiledi ?!
Olumsuz haber fazlasıyla satın alındı.Simdide olumlu haber bekleniyor.Şirket tarafindan.Çok yakında açıklama gelir.
Şimdi öncelikle belirteyim elimde do&co yok. Zamaninda çok alip sattim çok iyi kazandirdi da. Yalniz son 1,5-2 yıldan beri hiç yaklasmadim. Çünkü bütün arkadaşların bildiği gibi ortada görünen bi belirsizlik var. Öncelikle sene başında yapilan devam anlaşması 1+1 yillik. Thy daha önce ki ikram anlasmalarini hem gate gourmetle hemde 2007 de do&co ile 5+5 anlaşma yapmıştı. Burdaki ilk soru işareti gibi görünen anlasmanin neden 1+1 yani muhtemelen yeni havalimaninin acilisina kadar gibi gözüküyor. Yani yeni havalimaniyla kartlar yeniden karilacak ve dagitilacaktir.yeni havalimaninda hem Atilla Dogudan hem Thy birlikte olmak istiyor mu ? istemiyormu? A.D. yurtdisina yatirimlari devam ederken neden Türkiye de sadece yıllardır bitmeyen bi otel yatırımı yapıldı sadece? Bu devlet tarafindan muhtemelen ki görülüyor ve bi rahatsızlık olduğu su götürmez bi gerçek. Diğer onemli bir hususta hadi diyelimki iki taraf da bi şekilde devam karari aldi bu seferde havalimanına finansman sağlayan yapan ve işletme hakkına sahip olan limak-kalyon vs. Orayi isletecek olan konsorsiyum bunu ne derece isteyecek. Sonuçta bu büyük bir rant kapisi. Dönen-dönecek olan para kimsenin kaçırmak istemeyeceği bir para. Doco olmaz li&ko olur veya bi başka isim. Sonuçta işi yapan yönetim kadrosu değil. Aşçı-Işçi kadrosu Döndürüyor docoyu.Kulaktan dolma haberlere itibar edilmemesi gerektiği gibi bunları da göz ardı ermemek diye düşünüyorum. Şahsi görüşüm yeni havalimaninda ne tgs ne doco ne bta nede diğer sirketller olacaktir. He şöyle olur. C.I.P. Lounge işini docoya verebilirler Sadece bi ihtimal. Yazdiklarim şahsi dusuncelerimdir. Hepsi cop ihtimalinde de olabilir.Kesinlikle yönlendirme amacli değildir.al-sat-tut tavsiyesi hiç degildir. Umarim ve kalpten temenni ederim ki maliyeti yüksek arkadaşlar en kisa sürede zararlarini çıkarırlar ve kara geçerler. Hakkınızda hayırlısı.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
THY / DOCO anlaşması 2+1 uzatma opsiyonu THY de...
http://www.airporthaber.com/thy-habe...il-uzatti.html
İlk restleşmeyi yönetim kurulu başkanı İlker Aycı'nın yaptığı iddia edilmişti. Daha sonra genel müdür haliyle bunun olmuş olabileceğine yönelik bazı beyanatlar verdi ve destek oldu. Neticede genel müdür yönetim kurulunun sözcüsü gibidir. Ortada 2 şirket tarafından da alınmış resmi bir karar yok. 3. havalimanı yatırımı uzun bir süreç ve herkes burda yatırım peşinde koşarken DOCO niye yatırım yapmak istemesin. THY'nin kısa süreli anlaşma yapmış olması DOCO yönetimini rahatsız etmiş olabilir. Burda görüşmeler devam edecektir illaki.
THY'nin Usaş zamanlarını bilirim. O zamanlarda catering bölümünde mutlaka THY'nin ortaklığının olması gerektiği söylenir dururdu. Şimdi THY bu noktalara gelmiş ve bir dünya devi olmuşken kendi ortak olduğu şirketten vazgeçip yabancı bir şirketle anlaşmaya gitmesi ve böyle büyük bir pastayı yabancılara kaptırması ne kadar THY onu da geçip ülke menfaatleriyle bağdaşır. USAS zamanlarına geri dönülmesi de ciddi bir sorumluluktur. THY yönetimi bunu göze alabilecek midir?
Önceki mesajlarınıza da baktım. Ciddi bir panik havası estiriyorsunuz topikte. Benim yazdıklarımda herhangi bir çelişki yok. Şahsi fikirlerimdir. Mesajımın ana fikrini bir daha yazayım. Burda aslolan kurumsal çıkarlardır. Olaya bu noktadan bakmak gerekir.
Bu sıkıntılar faso fiso amaç alttan toplama politikası.
Hocam öncelikle çalışanlara bir şey olmaz merak etmeyin. Yani şöyle açıklayayım hani eski türk filmlerinde oluyo ya ; köyün bi ağası oluyo köylüyü köyü satmakla tehdit ediyo ya ışte öyle bişey köyün ağası el değiştirirse maralabalar yeni köy agasina devrediliyo. Gate-gourmet calisanlarinin doco ya devri gibi. Yada daha önceki sas in gate-gourmet e devri gibi. Çıkmak isteyen calisanlara haklari verilip kalanlarla yola devam edecektir yeni olursa herhangi bir şirket. Sene basinda anlaşmalı çıkışlar oldu çıkmak isteyenler beklenilenden daha çok seviye olunca eleminasyonla degerlendirerek cikartilmalar oldu. Çoğu cikmak isteyen sirkette kalirken tabi herhangi bir basvuruda bulunmayan ama belirli sorunlu kişilerle yollar ayrıldı. Yani çalışana pek bişey olmaz. Bide söylediğin bi şeyi duzelteyim içerde isler torpille yürümüyor. 20 sene calisan biri yerinde sayarken henüz yeni girmis biri merdivenleri 3 er 5er hizla cikarak belirli yerlere geliyo. Buda torpil değil her işyerinde oldugu gibi afedersiniz ama YALAKALIKLA oluyo. Liyakatli yönetici çok az. Neyse daha çok yazacak şey olsada yazmiyim. Herkese bol kazançlar. Umarim herkes zararini cikarir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katılıyorum, felaket tellalları çok ve malesef sanki doco THY olmadan bitik bir şirket ve THY nın docodan elde ettiği sıfır imiş gibi bir algı oluşturuluyor. Üstelik daha aşağılara inmesi başka yatırımcıların kâğıda girmesi anlamına gelir.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın ola hayrola.Ama art niyetli arkadaşlar düşecek çökecek diyenler ağızlarını bir daha açamayacaklar.Yarından itibaren farklı şeyler olabilir.Ytd dir
İnşallah yarın alım şansı tanımadan direk tavan açar.Allah ya bu.Ne kadar art niyetli varsa kaybolur ortadan.Olmayacak değil.Doco bunu hep yaptı...ytd dir
thy ile doco ortak şirketler ortak ne demektir kar zarar her şeye ortaksınızdır degilmi yeni havalimanında thy oyun bozanlık yapıyor ortagına burada yatırım yapacagız ama bu yatırımın büyük miktarını sen koyacaksın diyor bu durumda atilla dogudan ortaksak aynı oranda yatırım yapalım düşüncesinde diye tahmin ediyorum vede haklı.Diyorsun ki kendi ortagı oldugu şirketi bırakıp yabancılara gitmesi ne kadar dogru yazmışsın doco sanki yerli bir firmamı sahibi türk kökenli diye yerli bir firmamı sandın:)Ben panik havası oluşturmuyorum dogruları yazıyorum yanlış olanı alıntı yap cevabı hazırdır....Madem bu kadar biliyorsun hisse geri alımları neden başlatılmıyor mantıklı bir cevap yaz bakalım?
Panik yaparak hissesini satanlar.Dahada düşssün alttan alalım hesabı yapıyor sadece.Her zaman kedi kaymak yemez.Belkide üstten alırsın...
Yazdıklarımda mantık dışı buldugun bir şey varsa sebepleriyle açıklarsın yazarsın bir şey bilmiyorsan konuşmazsın genel mantık iyi deki iyi olsun kötü dersen kötü olur mantıgı bak hisse geri alım programını patronun neden başlatmadıgına biriniz cevap veremedi çünkü benim düşüncelerim mantıklı ...........
Size bazı şeyleri tekrar tekrar yazmak gerekiyor galiba. 3. Havalimanıyla zaten büyük olan Catering pastası iyice büyüyecek. Burda THY ve ülke çıkarına olan bu işi THY'nin profesyonel olarak kendi yapmasıdır. Profesyonellik kısmının başarılması da ancak bu konuda profesyonel bir şirketle ortak hareket etmekle olabilir. Şu anki yapıda zaten budur. Bu yapının değişmesi beklenmemeli bana göre.
Eğer değişecekse de DOCO yerine gelecek firma artı olarak THY ve ülkeye ne getirebilecektir?
THY başka bir firmayla ortaklık kurarsa ne gibi bir kazanç elde edebilir? Önceki şirketin milyarlık yatırımlarına ne olacak?
Bu konuda DOCO kalitesinde çalışabilecek firmalar %50 ortaklığı kabul edecekler mi?
THY bu hizmeti kendi başına yapmaya kalkarsa mevcut kaliteyi sürdürebilecek, maliyetlerle başa çıkabilecek midir?
Ortaklık kurmadan başka bir firmayla anlaşılıp bu pastadan mahrum kalmanın hesabını yönetim kurulu verebilecek midir?
Bu hisseyi panik yaptırarak hiçbirşey elde edemezsiniz.Düzeltme elbet olacak Bu kadar dususe hicbir patron kabul etmez ezdirmez hissesini.Boşuna uğrasmayın lafla bu işler işlemiyor.Ytd dir
Ortaklar arasında anlaşmazlıklar olabilir, birbirlerine gözdağı amaçlı beyanatlar, eylemler olabilir. Karar noktasında ise kurumsal çıkarlar esastır. THY yönetim kurulu ise bu konuda bağımsız değildir. Ben Turkish Doco'dan tamamen vazgeçileceğine ihtimal vermiyorum. Ama şu anki fiyatlama bir vazgeçişe işaret etmekte bana göre.
Öyle bir yazmışsınki görende sanacakki dünyanın en profesyönel uçak ikram firması doco sanki. Thy hangisi işime gelirse,hangisi benim elimi az cebime attırırsa onunla anlaşırım mantıgında ama bunu siz anlayamıyorsunuz adamlar thy,yi kara geçirmeye çalışıyorlar sanki doco ile anlaşmayınca thy,de işler kesilecek adam bir çok firma ile görüşmelerimiz var diyor siz hala dedigim dedik mantıgındasınız......anlamıyorsun işte adamlar doco,dan tamamen vazgeçme niyetinde degiller ortagımızla farklı şekilde sürebilir diyor ortaklıgımız dinlememişsin anca kendi düşüncelerini paylaşıp duruyorsun..
Ben tamamen vazgeçme niyetindeler diye bir şey demedim. Sizinle daha fazla tartışmayacam. Ciddi şekilde yoruyorsunuz çünkü. Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz belli ki. Benim o mesajda dediğim 200 ve altı fiyatlama bana göre tamamen vazgeçişin fiyatlamasıdır ve abartılıdır. Bu seneki anlaşma imzalanmadan önce de başka alternatifler vardı diye 200'lere düşüşler görmüştük.
Bana göre duygusal serzenişler ön planda.Yarın olsun bakalım hayırlısıyla.
Daha thy ykb ve gm,ünü bilmeyen/karıştıran kişi ile ben neden tartışayım herşeyi çok biliyorsun ama hisse geri alım programına dair düşüncelerini paylaşmadın benim bu konudaki düşüncelerimin yanlış oldugununa dair fikrin dahi yok....Sen ilk önce yazdıklarıma mantıklı cevaplar vermeyi ögren anca ülke menfaatleri daha doco,nun avusturya,lı yabancı bir firma oldugunu bilmiyorsun ben sana ne yapayım zor anlama sorunun var hiç cevap dahi verme ben seni çözdüm...
Sikintı yok.Doco isini bilir...