Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
thy ile doco ortak şirketler ortak ne demektir kar zarar her şeye ortaksınızdır degilmi yeni havalimanında thy oyun bozanlık yapıyor ortagına burada yatırım yapacagız ama bu yatırımın büyük miktarını sen koyacaksın diyor bu durumda atilla dogudan ortaksak aynı oranda yatırım yapalım düşüncesinde diye tahmin ediyorum vede haklı.Diyorsun ki kendi ortagı oldugu şirketi bırakıp yabancılara gitmesi ne kadar dogru yazmışsın doco sanki yerli bir firmamı sahibi türk kökenli diye yerli bir firmamı sandınBen panik havası oluşturmuyorum dogruları yazıyorum yanlış olanı alıntı yap cevabı hazırdır....
Size bazı şeyleri tekrar tekrar yazmak gerekiyor galiba. 3. Havalimanıyla zaten büyük olan Catering pastası iyice büyüyecek. Burda THY ve ülke çıkarına olan bu işi THY'nin profesyonel olarak kendi yapmasıdır. Profesyonellik kısmının başarılması da ancak bu konuda profesyonel bir şirketle ortak hareket etmekle olabilir. Şu anki yapıda zaten budur. Bu yapının değişmesi beklenmemeli bana göre.

Eğer değişecekse de DOCO yerine gelecek firma artı olarak THY ve ülkeye ne getirebilecektir?
THY başka bir firmayla ortaklık kurarsa ne gibi bir kazanç elde edebilir? Önceki şirketin milyarlık yatırımlarına ne olacak?
Bu konuda DOCO kalitesinde çalışabilecek firmalar %50 ortaklığı kabul edecekler mi?
THY bu hizmeti kendi başına yapmaya kalkarsa mevcut kaliteyi sürdürebilecek, maliyetlerle başa çıkabilecek midir?
Ortaklık kurmadan başka bir firmayla anlaşılıp bu pastadan mahrum kalmanın hesabını yönetim kurulu verebilecek midir?