Valla benim aklımı almaları için tüpçü gibi yüzlercesi gelse bende alıp alacakları ancak `baba` olur.
Printable View
türkiye 10 yıllık tahvil faizi 24 baz puan artarak %19,91 ile rekor kırdı
benim duydugum denizli bolgesinin elektriginide saglayan aydem(Bereket enerji) 4.5 milyar dolar borcu odeyemiyormus...ykbden yetkililer hergun orda yatip kalkiyomus...buyuk istiraklerini satmaya zorluyolarmis bereket enerjinin...demek istedigim batma riski olan kredileri coktur...ondandir bu durgunlugu….
Bakın tahvil faizlerinde de aynen Dolarda olduğu gibi yuvarlak rakamları kolayına kırdırmıyorlar . Ama eni sonu o rakamlar bir kırılmaya görsün gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Kısacası 19.91 demek aaa ! bakın 20 olmadı diye algı oyunundan başka bir şey deği. Bu kafada gitmeye devam etsinler 20 yi boş verelim 25 in üstüne gidecek mi diye konuşulmaya başlanmazsa bende bir şey demem.
:)
İMAMLARIN EKONOMİYİ FELÇ ETTİĞİNİ BİLMEK İÇİN EKONOMİ BİLMEK GEREKMEZ
(Kişisel bir paylaşım)
12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuşulur, ne döviz.
Aileden etkilenme durumu söz konusu değil.
500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba :) )
Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)
DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ
Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düşmüş.
Uçurumdan yuvarlanmış. :wu:
EMLAK PİYASASI
Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asılı, tam 76 tane ev saydım.
(evet böyle bir istatistik tutma hastalığım var, tedavisi yok)
Denize sıfır bir çok satılık villa vardı.
Acaba neden satıyorlar diye düşünmeden edemedim ama sebebini bulamadım !!!
bu koca koca şirketlerin zor duruma düştüğüne gerçekten inanamıyorum.. hedge denilen birşey var (döviz sorunu için) belki elektirik için doların yükselişi karşısında ciddi zam yapılmadı denebilir fakat ürettiği ürünlere veya sattığı ürünlere neredeyse dolar primi kadar zam yapan şirketler de borç batağında deniyor.. "bir oyun var ama izleyelim görelim"
ben hep "tanrı aklı" diye bir olguya inanırım.. paylaştığınız mesajda 12 yaşında kızda bu var.. esasen insan aklının bildiğim! dediği birçok şeyi bilmiyor fakat "doğruyu" yapıyor.. siz bildiğiniz için birçok olasılık düşünürsünüz ve bu olasılıklar olduğu için ciddi risk görürsünüz ve 12 yaşında kızın yaptığını yapamayabilirsiniz.
ilginç olan şudur, biz büyüklerin yıllarca okuması, kafa patlatması hatta bunu bir iş olarak edinmesi SADECE VE SADECE PARA KAZANMAK İÇİNDİR.. işte 12 yaşındaki kız birşey bilmeden bunu yapmış..
işin esası tanrı aklı, insan aklından çok üstündür ama bu uzun bir konu...
Şu ABD ile mutabakata varıldı 2 güne kadar heyet abd ye gidiyor haberini amerikan kaynaklardan duyan okuyan var mı !!!!
yoksa bizimkilerin uydurması mı???
İKİNCİ AMBARGO 5 KASIM’DA
Ambargonun ikinci kısmı 5 Kasım 2018'de başlayacak. Buna göre İran'dan petrol alan ülkelere yaptırım uygulanacak. Bu kısım Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Çünkü Türkiye petrolünün yüzde 30’unu İran’dan alıyor.
CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!
Bu kadar osuruktan TÜPÇÜ gazı ile borsa helede banka hisseleri prim yapıyorsa o borsanın taaa... yapılır başka da bir şey yapılmaz. Borsa kolik olsam ( ki biraz var galiba) bu ortamda alacağım en son hisse banka hissesi olur. Ben ağıza sakız edilip her gün övülen kesimin şirketlerine pek itibar etmem.
çok ilginç; ekonomiden-finanstan anlamayan birçok esnaf biliyorum hiç birisi batmadı.. bu büyük şirketleri yönetenler gerçekten bu konularda ciddi eğitim almış kişilerden oluşuyor, yani dövizdeki riski görmemeleri mümkün değil..
döviz de bu derece risk varsa ve hedge maliyetleri yüksekse çok fazla döviz borcu yapmamaları gerekir.. ben ekonomist değilim fakat kim nederse desin birçok şeyin bilerek ve istenerek yapıldığını düşünüyorum..
geçmişte banka hortumlamalarının bir kaza, hata olmadığı nasıl ortaya çıktıysa, bu günkü şirket borçlarının da iç yüzünün farklı olduğu bir gün ortaya çıkar elbet.
Tulumbada su kalmadı.!!!!
Dolar ampülü patlattı.!!
Beton başlarına çöktü.!!!
Kral çıplak..!!
İflaslar ve kaos tüm HIZIYLA otobanda..!!
Gerçekçi olayım , tüpçü gazına çakallar denize düşen yılana sarılır misali bu gün sarılmış görünüyor. Yani demem o ki kenef borsasında yukarı Dolarda da aşağı harekete oynuyorlar.
geçmişte tl faizde insanların tasarruflarını "öldürürken" konuta gaz verdiler.. konut fiyatları x10 oldu.. şimdi sıra konut fiyatlarını yerlebir etmekte. işte o zaman "maymun gözünü açtı" yapmamız lazım.
bu hep böyle oldu ve olacak.. hep bişeyler dip yapıyordu, dipten bizden malımızı alıyorlardı, en yüksekten yine bize satıyorlardı..
artık bu böyle olmayacak MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI :)
Ben bizim yerli piyasada gün içinde ki fiyatları baz alıyorum, fiyatlar yurt dışında şekillensede ben eski kafadayım fiziki olarak Dolarlarımı bozacak olsam bizim piyasada bozabileceğim. Şimdi biri yazdı ya hanım gazıyla dün akşam 5.38 den dış piyasadan Dolar almış, ben bu iş nasıl olmuş, hangi akla hizmet bu iş yapılmışsa yapılmış ! kafa bile yormadım.
fine della dolce vita
Bugün yerli piyasada Dolar yine 5.42 olur bende diyelim, farz-ı misal, TÜPÇÜ gazına geldim Çarşamba işler yolun girecek , hemde KANAL İSTANBUL için YANDAŞ müteahhitlere yardım olsun , memlekete pardon yandaşlara faydam olsun diye , dünya liderinin Dolarlarınızı bozun tavsiyesini ! emir telakki edip Dolarlarımı bozdum, işte ben o işleme gerçek derim burada da paylaşırım, yoksa hayali şunu yaptım bumu yaptım diye forum ahalisini keriz yerine koymanın anlamı yok.
Dışişleri, ABD'yle 'ön mutabakatı' teyit etmedi
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...eyit-edilmedi/
Şimdi grafiklere inanan arkadaşlar alınmasın ama ben dolar artışında geleceği noktalarda grafik, teknik direnç,destek falan bunlara inanmıyorum.Neden çünkü temel çok zayıf.Dolar tl paritesinde asli dinamikler bizim ekonomik durumumuz dolara ihtiyacımız ve amerikanın ekonomik durumu ,fedin istediği dolar faizi falan .Bu dinamikler hep artış diyor.2001 krizinde 1.70 i gören dolar 2010 da hala 1.50 lerde dolanırken ya ne iş demedik neden bizim paramız bu kadar değerli demedik,şimdi de şaşırmamız çok anlamsız.Şu anda içine girdiğimiz dünya ve dönem çok başka aklını çalıştırıp uyum sağlayamayan eskinin refleksleri ile düşünen hareket edenler çok dayak yer.Benim düşüncelerim böyle,gene de herkesin aklı kendine güzel :)))))))))
Millet bakın uyanık olun ülkeler batmaz ülkedeki aklını kullanmayan hadi aklını kullanmadı diyelim iyi niyetli olanların sözünü de dinlemeyip kör güzüme diyen güruh ve ne yazık ki bu işte hiç bir suçu olmayıp sadece bu ülkeyi diğer güruhla paylaşmak zorunda olan kesim batar. Aksini söyleyen varsa ben gibi gırtlağıma kadar Dolar istiflemiş biri dahi ülkedeki bu gidişattan edişe duyarken bazı haram yiyiciler ALAÇATI da bir pizzaya nasıl 500 Tl verebiliyor ?
*jcr/ökmen: Türkiye'nin, olası bir sosyo ekonomik krizden kaçınması için bir an evvel abd ve ab ile ilişkilerini düzeltmesi gerekmektedir
*jcr/ökmen: Abd tarafından türkiye'ye karşı şimdilik sembolik olarak uygulanan yaptırımların devam etmesi ve daha da genişletilmesi, türkiye ekonomisinin ödeme krizine ve durgunluğa girme olasılığını yükseltmektedir
*jcr/ökmen: Türkiye ekonomisi seçim öncesinden bu yana çok boyutlu bir çalkantının içerisine girmiştir