Bakın tahvil faizlerinde de aynen Dolarda olduğu gibi yuvarlak rakamları kolayına kırdırmıyorlar . Ama eni sonu o rakamlar bir kırılmaya görsün gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Kısacası 19.91 demek aaa ! bakın 20 olmadı diye algı oyunundan başka bir şey deği. Bu kafada gitmeye devam etsinler 20 yi boş verelim 25 in üstüne gidecek mi diye konuşulmaya başlanmazsa bende bir şey demem.
İMAMLARIN EKONOMİYİ FELÇ ETTİĞİNİ BİLMEK İÇİN EKONOMİ BİLMEK GEREKMEZ
(Kişisel bir paylaşım)
12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuşulur, ne döviz.
Aileden etkilenme durumu söz konusu değil.
500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba)
Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)
DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ
Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düşmüş.
Uçurumdan yuvarlanmış.
EMLAK PİYASASI
Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asılı, tam 76 tane ev saydım.
(evet böyle bir istatistik tutma hastalığım var, tedavisi yok)
Denize sıfır bir çok satılık villa vardı.
Acaba neden satıyorlar diye düşünmeden edemedim ama sebebini bulamadım !!!
bu koca koca şirketlerin zor duruma düştüğüne gerçekten inanamıyorum.. hedge denilen birşey var (döviz sorunu için) belki elektirik için doların yükselişi karşısında ciddi zam yapılmadı denebilir fakat ürettiği ürünlere veya sattığı ürünlere neredeyse dolar primi kadar zam yapan şirketler de borç batağında deniyor.. "bir oyun var ama izleyelim görelim"
ben hep "tanrı aklı" diye bir olguya inanırım.. paylaştığınız mesajda 12 yaşında kızda bu var.. esasen insan aklının bildiğim! dediği birçok şeyi bilmiyor fakat "doğruyu" yapıyor.. siz bildiğiniz için birçok olasılık düşünürsünüz ve bu olasılıklar olduğu için ciddi risk görürsünüz ve 12 yaşında kızın yaptığını yapamayabilirsiniz.
ilginç olan şudur, biz büyüklerin yıllarca okuması, kafa patlatması hatta bunu bir iş olarak edinmesi SADECE VE SADECE PARA KAZANMAK İÇİNDİR.. işte 12 yaşındaki kız birşey bilmeden bunu yapmış..
işin esası tanrı aklı, insan aklından çok üstündür ama bu uzun bir konu...
Yer İmleri