Bakýn tahvil faizlerinde de aynen Dolarda olduðu gibi yuvarlak rakamlarý kolayýna kýrdýrmýyorlar . Ama eni sonu o rakamlar bir kýrýlmaya görsün gerisi çorap söküðü gibi geliyor. Kýsacasý 19.91 demek aaa ! bakýn 20 olmadý diye algý oyunundan baþka bir þey deði. Bu kafada gitmeye devam etsinler 20 yi boþ verelim 25 in üstüne gidecek mi diye konuþulmaya baþlanmazsa bende bir þey demem.
ÝMAMLARIN EKONOMÝYÝ FELÇ ETTÝÐÝNÝ BÝLMEK ÝÇÝN EKONOMÝ BÝLMEK GEREKMEZ
(Kiþisel bir paylaþým)
12 yaþýmdaki kýzým, biriken bayram harçlýklarýyla, tam tarihi hatýrlamýyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldýrdý bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiði vardý, ben tamamlamýþtým. Neden diye sormadým, sadece aldým.
Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuþulur, ne döviz.
Aileden etkilenme durumu söz konusu deðil.
500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlýðý vermesemmi acaba)
Demem oki, çocuklar bile gidiþatý görüyor (pardon hepsi deðil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)
DOLAR DÜÞTÜ GEYÝÐÝ
Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düþmüþ.
Uçurumdan yuvarlanmýþ.
EMLAK PÝYASASI
Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asýlý, tam 76 tane ev saydým.
(evet böyle bir istatistik tutma hastalýðým var, tedavisi yok)
Denize sýfýr bir çok satýlýk villa vardý.
Acaba neden satýyorlar diye düþünmeden edemedim ama sebebini bulamadým !!!
bu koca koca þirketlerin zor duruma düþtüðüne gerçekten inanamýyorum.. hedge denilen birþey var (döviz sorunu için) belki elektirik için dolarýn yükseliþi karþýsýnda ciddi zam yapýlmadý denebilir fakat ürettiði ürünlere veya sattýðý ürünlere neredeyse dolar primi kadar zam yapan þirketler de borç bataðýnda deniyor.. "bir oyun var ama izleyelim görelim"
ben hep "tanrý aklý" diye bir olguya inanýrým.. paylaþtýðýnýz mesajda 12 yaþýnda kýzda bu var.. esasen insan aklýnýn bildiðim! dediði birçok þeyi bilmiyor fakat "doðruyu" yapýyor.. siz bildiðiniz için birçok olasýlýk düþünürsünüz ve bu olasýlýklar olduðu için ciddi risk görürsünüz ve 12 yaþýnda kýzýn yaptýðýný yapamayabilirsiniz.
ilginç olan þudur, biz büyüklerin yýllarca okumasý, kafa patlatmasý hatta bunu bir iþ olarak edinmesi SADECE VE SADECE PARA KAZANMAK ÝÇÝNDÝR.. iþte 12 yaþýndaki kýz birþey bilmeden bunu yapmýþ..
iþin esasý tanrý aklý, insan aklýndan çok üstündür ama bu uzun bir konu...
Yer Ýmleri