Sayfa 597/1023 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hala panik oluşmayan kesim kaldıysa onlarda beterin beteri olsun hak etmişlerdir.
    100 günlük eylem planında siz paniklik bir hava gördünüz mü dostum.
    Son gaz betona yatırıma devam milletime selam yastk altlarınıza kelam.

Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    türkiye 10 yıllık tahvil faizi 24 baz puan artarak %19,91 ile rekor kırdı
    Bakın tahvil faizlerinde de aynen Dolarda olduğu gibi yuvarlak rakamları kolayına kırdırmıyorlar . Ama eni sonu o rakamlar bir kırılmaya görsün gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Kısacası 19.91 demek aaa ! bakın 20 olmadı diye algı oyunundan başka bir şey deği. Bu kafada gitmeye devam etsinler 20 yi boş verelim 25 in üstüne gidecek mi diye konuşulmaya başlanmazsa bende bir şey demem.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Benim hanım maaşından arttırdığı parasını yıllardır maaş hesabında TL olarak tutar. Bense uzun yıllardır borsada işlem yaparım. Kazanamazsam da kaybetmedim çok şükür. Çok ısrar ettim ver borsada değerlendirelim diye vermedi. Ama dolar 4.20'lerdeyken bana dolar al dedi. Ben de dolar çok yükseldi, ya düşerse dedim almadım. Ama o sürekli olarak aynı ısrarını sürdürdü durdu. Dün gece baktığımda dolar 5.28 civarındaydı, dolar çok yükselmiş dediğimde bi anda patladı, ben sana ne zamandır dolar al demiyor muyum, niye almadın, hemen şimdi al yoksa yarın ben gidip bankadan kendim alırım dedi. Ben de ya düşerse dedim ama daha da kızıp üstüme gelince sen bilirsin dedim ve hesabına girip bütün parasıyla 5.38 TL den 22.000 adet dolar aldım. Sabah baktığımda dolar 5.22 civarındaydı. Hanıma dolar düşmüş diye söyledim. Kendisi ekonominin e'sinden anlamaz. Merak etme bizde bu hükümet ve bu ekonomik politikalar olduğu sürece dolar düşmez, daha çok yükselir dedi. Görelim bakalım nolacak.

İMAMLARIN EKONOMİYİ FELÇ ETTİĞİNİ BİLMEK İÇİN EKONOMİ BİLMEK GEREKMEZ
    (Kişisel bir paylaşım)

12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
    Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuşulur, ne döviz.
    Aileden etkilenme durumu söz konusu değil.
    500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba )
    Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)

DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ

Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düşmüş.
    Uçurumdan yuvarlanmış.

EMLAK PİYASASI

Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asılı, tam 76 tane ev saydım.
    (evet böyle bir istatistik tutma hastalığım var, tedavisi yok)
    Denize sıfır bir çok satılık villa vardı.
    Acaba neden satıyorlar diye düşünmeden edemedim ama sebebini bulamadım !!!

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    100 günlük eylem planında siz paniklik bir hava gördünüz mü dostum.
    Son gaz betona yatırıma devam milletime selam yastk altlarınıza kelam.
    O panik olmamış görünemler kuyruğu dik tutmaya çalışanlar. Ama korkunun ecele faydası yok, birer birer dökülecekler, isteselerde istemeselerde tüpçü basın dahi her gün bir iflas haberi verecek, her gün tenkisata uğrayanların haberini yapmak zorunda kalacak.

5.  Alıntı Originally Posted by kutatku Yazıyı Oku
    benim duydugum denizli bolgesinin elektriginide saglayan aydem(Bereket enerji) 4.5 milyar dolar borcu odeyemiyormus...ykbden yetkililer hergun orda yatip kalkiyomus...buyuk istiraklerini satmaya zorluyolarmis bereket enerjinin...demek istedigim batma riski olan kredileri coktur...ondandir bu durgunlugu….
    bu koca koca şirketlerin zor duruma düştüğüne gerçekten inanamıyorum.. hedge denilen birşey var (döviz sorunu için) belki elektirik için doların yükselişi karşısında ciddi zam yapılmadı denebilir fakat ürettiği ürünlere veya sattığı ürünlere neredeyse dolar primi kadar zam yapan şirketler de borç batağında deniyor.. "bir oyun var ama izleyelim görelim"

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bakın tahvil faizlerinde de aynen Dolarda olduğu gibi yuvarlak rakamları kolayına kırdırmıyorlar . Ama eni sonu o rakamlar bir kırılmaya görsün gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Kısacası 19.91 demek aaa ! bakın 20 olmadı diye algı oyunundan başka bir şey deği. Bu kafada gitmeye devam etsinler 20 yi boş verelim 25 in üstüne gidecek mi diye konuşulmaya başlanmazsa bende bir şey demem.
    Dediğin gibi ezber kalıbından çıkılmıyor.
    Çizgi geçilip bir tık üstüne atınca da artık flim kopuyor.

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

(Kişisel bir paylaşım)

12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
    500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba )
    Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)

DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ

Uçurumdan yuvarlanmış.

EMLAK PİYASASI

Beton beyinler o kadar sürü halinde hareket ederler ki kolayına bu işten para kazanma imkanları yoktur.Ulan beyin fukaraları herkas alırken alıp herkes satmaya çalışırken beton satılır mı ?

8.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

(Kişisel bir paylaşım)

DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ

Uçurumdan yuvarlanmış.

EMLAK PİYASASI

ben hep "tanrı aklı" diye bir olguya inanırım.. paylaştığınız mesajda 12 yaşında kızda bu var.. esasen insan aklının bildiğim! dediği birçok şeyi bilmiyor fakat "doğruyu" yapıyor.. siz bildiğiniz için birçok olasılık düşünürsünüz ve bu olasılıklar olduğu için ciddi risk görürsünüz ve 12 yaşında kızın yaptığını yapamayabilirsiniz.
    ilginç olan şudur, biz büyüklerin yıllarca okuması, kafa patlatması hatta bunu bir iş olarak edinmesi SADECE VE SADECE PARA KAZANMAK İÇİNDİR.. işte 12 yaşındaki kız birşey bilmeden bunu yapmış..

işin esası tanrı aklı, insan aklından çok üstündür ama bu uzun bir konu...

Sayfa 597/1023 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •