Üniversite diye belirtmemişsinki.?
Senaryom güzeldi ama. :yes:
Printable View
Umarım diğer yavru da sağ salim çıkar gelir :(
Tüh onuda belirtmişsin, benim savunmanın tutar yanı kalmadı. :whistling:
Durumu kurtarmak için kayıp kedi konusunda içini ferahlatacak bişeyler yazayım.
Her gün milyarlarca hayvan ölüyor, yaralanıyor, birbirlerini yiyorlar. Bu kötü değil, iyide değil. Doğa olayı. Kayıplara doğa olayı olarak bakarsan, yine acı hissedersin ama ayakta kalırsın hiç olmazsa. Fazla üzüntü insanı hasta eder.
send eliderlik nosyonu var nereden anladın dersen
insanı rahatlatma taktiğin ve hayvan sevgin tıpatıp biriyle uyuşuyor
https://www.youtube.com/watch?v=INuYl4zYX6k
Yaw doğal lider dediğin gazı fazla almış insan oluyor.
Atatürk'te liderdi, fetullah da, tayyip de, bush da, apo da, hitler'de, sarkozy de, Gandhi'de. Bunların hepsi lider. İyi liderden çok kötü lider var. İsmini saydığım liderlerden Atatürk ve Gandhi doğal lider değildi, mecburiyetten öne çıkmak zorunda kalmış olan insanlardı.
İnsanları(daha çok, ezen insanları görüp, kendi yaşadıkları hayat tarzını) kurtarmak için Liderlik yapmaya mecbur kaldılar.
Diğerleri ise doğal liderler, öne çıkmak için her şeyi yapan insanlar.
İş karıştı, lider tanımına girmem lazım. Neyse boşvereyim. Bugün olanları anlamak için gece marabasını dinleyeyim diyorum ama konuşulanların %95 i işime yaramıyor. 1 dakkalık bilgi için 60 dakka seyretmek zorunda kalıyorum.
Aylar önce TR de sunta sıkıntısı başlamış, Haftalar önce de haberlere konu olmuştu. Sunta derneği başkanı Kamasunta'yıda TV ye çıkarmışlardı. O'da "merak etmeyin o iş bende, üretimi artırıp çözecem" diyerek, inanana yersen konuşması yapmıştı.
O durumu görünce bende uzun bir yazı yazıp olaya yaklaşımımı sergilemiştim ve o yazım üzerine Kongo Cumburbaşganı sn. Emenike hemen beni aramış, sunduğum çözümü tebrik etmişti.
Uzun Yazım üstte isteyen okusun.
Siyasetçi böyle yapacaktır diyede olayın gelişeceği yönü yazmıştım. Aynen de öyle oldu. Bugün ki haber, "sunta benzeri ağaç ürünü ihracatı yasaklanmış. "https://www.bloomberght.com/bazi-aga...glandi-2281501
Benim ülkeyi kalkındıran, üretimi artıran, ihracatı artıran, insanları iş sahibi yapan, içeride maliyetleri düşüren çözümümü ise alıntı yaptığım yazıdan okuyabilirsiniz. Telefon çalıyor büyük ihtimalle sn. Emenike'dir bakmam lazım.
malum evi tadilattan geçireceğim dedim aynı zamanda evin tüm kapılarını mutfak doalplarını çocuk odalarının dolap ve yataklarını mobilyacıya yaptıracağım. anlaştığım usta apartmanda daha öncede 3-4 dairenin işlerini yapmıştı çok ağır aksak çalışır ama temiz iş yapar. benim işi aldığından beri abi sanayiye gidelim kapı ve dolap kapaklarını seçin siparişi verelim diyip duruyordu. bizde covid movid derken işi iraz salladıydık.dün akşam kalktı eve kadar geldi abi hafta sonu gelin seçin yahu usta acelen ne dedim abi mobilya malzemelerinin fiyatlarına yetişemiyoruz. ben kaporayı verdim toptancıya bi an önce malı çekip işe başlayayım yoksa 2. zammı yansıtacak dedi. bizde cumartesi gidip o işi çözeceğiz ama sunra ve sünger konusunda piyasada hem sıkıntı var hemde fiyatları rokete bağlamış
al işte biz sunta fiyatlarını konuşurken doalr bi anda zıpladı demek ki suntaya bi zam daha gelecek altında roketledi
sanırım araba ayaklarını ezmiş birileri bulmuş veterinere götürmüşler ben bişey yapamam demiş. galiba büyükşehiri aramışlar oraya vermişler ama teyit edemedim çocukların söyledikleri şeyler ama muhtemelen doğrutek yavru sabahtan beri apartmanın orda ağlayıp duruyor sanırım can yoldaşını arıyor
Son 1 yıllık enflasyon maaşlı çalışanlar açısından en az %40 vardır.
Tam kapama sonrası bugün ilk defa cafe ye oturdum. Benim cafe de zam yoktu. Sevindim doğrusu. Açık süt aldığım yer ise son 1 yılda %28 zam yaptı. Terlik aldım geçen yıl aldığımın aynısı, aynı marka, aynı tip, %80 civarı zam. Marka Spor ayakkabı alayım dedim %100 zam almadım, marka değiştirecem. Yabancı marka ama Türkiyede satılanları Türkiyede üretiliyor diye biliyorum. Arabayı bu haftalarda 10bin bakımına götürecem orada ne girecek henüz bilmiyorum. En az %100 bekliyorum.
Taze tekaüdüm ben. "Tekaüd"ün ne olduğunu bilenler, bilmeyenlere anlatır "bilahare".
Ben deyim 34, devlet desin 35, kaynaktan vergikesilengillerden olmuş, eyle çalışmışız.
İlk tekaüd maaaşını aldık, bildiğin kolu kanadı kesilmiş, kesme şeker gibi kalmış bir maaş.
Allahtan bir tüyocumuz var da, bugün bir yıllık ayçiçek yağı, zeytinyağı, ez birez de temizlik malzemesi "stok"layacak üç-beş kuruş bulmuşuz.
Öldük, öldüğümüzü bilen yok ki, ağlaya...
Bir umudumuz alicemal.
BIST de 2 gündür ne oluyor.?
Bundan sonra aşağı inmez, bir iki küçük salınımdan sonra ufak ufak yukarı yol alırsak, USD de 8.0 e doğru devam ederse, dün ve bugün, yerli büyükler silkeleme yaptı diye düşüneceğim.
Dünki aşağıdan yukarı dönüş tamda S&P nin yukarı döndüğü ana denk geliyor. Akla S&P ye bağlı indi çıktı, silkeleme değildi diye geliyor. Ancak silkelemelerde kötü haber veya hareketin kullanıldığını biliyoruz. Kötü haber ve hareket yoksa, illa silkeleyeceksen o zaman kötü bir hareket yaratırsın. Mesela USD yi yükseltirsin. Piyasa yapıcı bankalarımızın buna gücü var.
Belkide S&P nin inişi ve abd 10 yıllıklarının yükselişini kullanıp aşağı saldılar. S&P dönüncede mal kaptırmamak için dönmek zorunda kaldılar. Bugünde USD yi yukarı sürerek yeni bir korku dalgası saldılar filan yazdığıma kendim inanmamaya başladım... Fazla zorlama oldu.
Dün ve bugüne silkeleme demeyeceğim.
viop da yeni taktiğe geçmeyi düşünüyorum. Artık orta-uzun vade hedef değil, kısa-orta vade hedef belirleyeceğim. Hedefe ulaşınca tamamını kapayıp, yeni fırsat kollayacağım. Yazması kolay oldu, bakalım yapabilecekmiyim.?
tayyip ayda bir sorun yaratıyor, orta-uzun vade beklemek yıpratıcı ve anlamsız oluyor.
:oleyo:
abiCİM demişim ama. Sonunda cim var. [emoji58]
Bu günlerde para piyasalarında bolca dolap dönüyorken, yavru kediyi o kadar sormasından anlamam lazımdı.? Orada kafamın bi köşesine takılmıştı da, BIST kafayı aşırı meşgul ediyor.
Bu memleketin denizi biter, kerizi bitmez. Cafelerin açılışına ortak olayım dedim 2 dilim ekmek, 1 dilim peynirden ibaret tosta 22 TL fiyat söylüyor, alelade bir yer. Aslında enflasyon, yediğimiz kazığın ufak bir parçası. Aliexpress zamanında çarşıda 9 TL olan çorabı, 1 TL ye alıyordum. 9 kat tat, maksat esnaf kazansın, Berat kıyamadı esnafa, var mı böyle ballı börek? Bence ipekyolu aktifken bile yoktur. Endonezya'dan 1 dolara aldığım terlik burada 105 TL. Ağaçtan muz toplayıp karnını doyuran Endonezyalının 8.5 TL verdiği mala biz 100 lük bayılıyoruz. Serbest piyasa ya. Rahat bırakın o zaman sigara saranları serbest piyasaysa. Enflasyon diye birşey yok, bu bildiğin tuttuğunu öpmek. Ne kadar öpülüyorsan o kadar etkileniyorsun enflasyondan.
Dolar 8.80 üstü ve 9 gibi rakamlara yürüseydi benim de hedefim 8.20 lere bir gevşemeydi. Direk 9'a yürümeyeceğine kanaat getirdim ve bu durumda 8.20 de zorlaştı. Bu durumda 8.50 den longlarımı geri almaya başlarım.
Bist de bu doğrultuda 8.80-9.00 lık dolarla silkeleme yapıp iyi bir yükselişe geçebilirdi. Şimdi ise kısa vadeli bir çıkıştan öteye geçme şansı azaldı. Tabi ki önümüzdeki 1-2 haftayı henüz görmediğimiz için bu tahminler tavsiye değil,kendi senaryomdan ibaret.
Bahçede komşularla otururken 2 genç geldi. Biri erkek biri kız ikiside 20-22 civarında. Su arıtma cihazı pazarlamaya çalışıyorlar. Bu işten aylık giderlerini bile çıkaramazlar.
Kız psikoloji öğrencisi, erkek lise mezunu işsiz. Erkek parasızlıktan okumaya devam etmemiş, üniversite harcı az demeyin ödeyemeyecek yüzbinlerce genç var. Hele birde tıb-mühendislik gibi bir yer hedeflemişseniz, şehir değiştir masraf, Tıb-mühendislik harcı yüksek filan. Çoğu genç lise de pes ediyor, devam etmiyor. Bakıyor üniversite mezunlarında da işsiz çok.
İşsiz olup aynı zamanda okumayan genç çok, önemli kısmıda çok düşük maaşlarla idare etmeye çalışıyor. Bu düşük maaşlılarda çalışıyor görünüyor. Bunlar karınlarını doyurdukları, telefon, yol, yiyecek masraflarını karşılayabildikleri için dua ediyorlar.
Halbuki hepsi insanca yaşamalı. Okumak isteyen okumalı, çalışan mesai harici eğlenebilecek parası artmalı. tatil parası artmalı, dışarda yemek parası artmalı. Ev araba parası biriktirebilmeli. Hiç birini gençlerin çoğu yapamıyor. HAYATA BİRİLERİ İÇİN ÇALIŞMAYA GELMİŞLER. Gençler biyerlerde bir yanlış olduğunu bilmiyorlar. O yaşta o bilinç oluşmaz. O yaşta ancak kendilerini biri doldurursa o görüş peşinde bilinçsizce koştururlar. Kullanılırlar.
Her neyse... bugün sahilde spora gideyim. Biraz keyfim yerine gelsin.
Doğduğum kasabada, sonu denize ulaşan bir yokuş, bu yokuşun başında da geniş bir alan vardı.
Milli bayramlarda, o yıllarda kasaba şimdilerde ise büyük ilçenin ekmek teknesi ERDEMİR'in sponsorluğunda büyük kutlama TAK ları asılır/kurulurdu.
Alanın adı "Meydanbaşı"
Babacığımın kendisiyle özdeşleşmiş sözlerindendir; "Kargadan başka kuş, Meydanbaşı'ndan başka yokuş tanımam."
Babasının ekmeğini yiyen bebesi olarak diyoruz: Oyumuz bakidir, başkasını tanımayız.
Ereğli dedin Zonguldak anım aklıma geldi.
30 yaş civarı Zonguldak SSK ya kendi yazdığım projeyi yükleyeceğim. O dönem çalıştığım kurumda profesyonelleşme yok. Analiz, tasarım, yazılım, yükleme, eğitim herşeyi aynı kişiler yapıyor.
Zonguldağa çok erken varmıştım, çorbacı açılana kadar merkezde bir parkta oturdum beklemeye başladım. Az sonra eşşekli bir adam geldi Parkın çöp kovalarındaki çöplerini eşeğın sırtındaki kovalara doldurdu gitti. Şimdi ne durumda acaba, devir değişti, ilkel zihniyet geri geldi, araba sokuyor olabilirler.
Ne güzel değilmi. Parka çöp arabası sokmuyor. Parka araba sokmak, parkın yapılış amacına aykırı.
Dün sahile spora gideceğimi yazmıştım. Sahil hafta sonu sebebi ile epey kalabalık sayılırdı. Oturdum güneşlendim. Sahil de kumsalın arkası, sahile paralel giden yürüyüş ve bisiklet yolu. Öküzlerin yürüyüş yollarında motorlu araç kullanmalarına alışmıştık(ben ölene kadar alışamam), dünde bir polis arabası yürüyüş yolundan bir yukarı bir aşağı gidiyor devriye geziyor. polis arabası karşısına çıkan mecburen yolun kenarına çekilip arabanın geçmesini bekliyor. Bisikletli olanlar duruyor.
Polis Motorsikletli 2 kişiyi durdurdu ve uyarı vermekle yetindi gönderdi. Bizim millet mazeret uydurma profesyoneli olmuş, motorsikletli kadın ve erkek ne söyledi ise polis bıraktı. Bizim poliste hem gözünün önündeki suçu görmeme profesyoneli, hemde ceza yazmama profesyoneli. Ceza yazsa, o iki kişi ömür boyu yaya yoluna motorsiklet ile girmez. Cezayı Görende girmez. yarın o 2 kişi yine motorsikletle yaya yoluna girecekler. Çünki ceza almadılar. özal ailesi yargılanmadı, bugün devlet siyaset yolsuzluğa batmış durumda.
Polisimizin eğitim durumu bu kadar. Motorsikletlileri yürüyüş ve bisiklet yolundan çıkarmak için aynı yolda araba ile devriye geziyorlar. Doğrusu ne.? Yeni icad yapmayacaksın, polisde binecek bisiklete, devriye gezecek. hemde sahildekiler ne giymişse aynısını giyecek. Erkek polis şort ve renkli sahil atleti, kadın polis de mayo yada bikini(espri yazmıştım, hassas biri çıkar alınır diye sildim).
Bugün heryerim ağrıyor çünki dünki sahil sporunu biraz fazla kaçırdım. 8 km mesafenin 7km sini yürüdüm, 1 km sini koştum.
Demek şerro, yeşil soğan, benjo diye USD ye diyorsunuz. İstanbul tahtakalede dovizin hepsinin ilginç takma adları vardı. Sanırım sterline kraliçe diyorlardı. Diğerlerini unuttum.
---
tayyip Amasra'da 135 milyar m3 ilave gaz bulmuş. Müjde oymuş. Bu müjde ile BIST de bişey olmaz.
Bu sabah genel göstergelere bakıyorum. Anormal bişey yok. USD cuma günki seviyede, CDS 407 de haftalardır düşmüyorda artmıyorda. tayyip her kısa devre yaptığında yükseltip orada tutuyorlar. İyi veriler geldiğinde düşürmüyorlar.
Gece açılmaya başlayan asya piyasalarıda kötü değil, toplu bir kırmızılık yada yeşillik yok. Normal herşey. abd vadelileri çıktığı yüksek yerde duruyor. abd vadelinin son dalgası hakkında yazdığım tahminler gerçekleşti sayılır. Son dalga oldu. Söylediğim gibi dalga biterkenki gelen kötü enflasyon verisi ile 2 küçük hafif aşağı yatay dalga daha yaptı. Şimdi sıradaki yukarı dalgaya geçti. Tek tutmayan tahminim, o iki küçük dalganın aşağıda bitiş yeri tutmadı. Ben daha aşağı iner demiştim, indirmediler.
Virus vaka sayısıda 5binlere kadar düşmüş. Tam kapama bitti ama vaka sayıları düşmeye devam ediyor. :Sad: Aşı olayım dedim, internette e-nabıza baktım, Çin aşısı aradım bulamadım. Siyonistlerin biontek aşısı var gibi görünüyor, o aşıyı olmakta istemedim. Bende alerji var, biontekin aşısıda sentetik yeni teknoloji ve denenmemiş aşı, bende ne yapar bilmiyorum, riske girmedim.Neden siyonist.? Biontek'in 2 sahibinden emin değilim ama üst firmaları pfizer şirketi siyonist şirketi. Biontek'in 2 sahibinden kadın olanda ibrani tipi var. Batıda hızla çok yükselenler Türk görünse bile ibrani kökenli oluyorlar. Mesela coca cola nın CEO su muhtar kent TC. kimlikli-doğumlu ama ibrani kökenli.
Konuyu dağıtmayayım, bugün BIST de kötü görünen bişey yok. haberleri okumadım henüz, tayyip yeni bir numara çevirmişmi bilmiyorum. Biraz haber okuyayım.
siyonist kanalın sitesi, yellen faiz sinyali verdi diyor. Bu faiz sinyali önemli, bakalım piyasayı nasıl etkileyecek. Şu an için pek etkilemiş görünmüyor. Avrupa seansı açıldığında biraz daha netleşir.
alicemal çok zorlama cinovac gelmeye bilir. Çin neredeyse kundaktaki bebeğe bile aşı vurmayı planlıyor. Başta nşye vurmadı diyorsan kobay olarak kullanmak istediği ülkelere bol miktarda aşı göndererek testi o ülke vatandaşlarında yaptı. Sıkıntı görmeyince tüm vatandaşlarını aşılamaya karar verdi.
Kobay olayını sanmıyorum yaw. Çin'in aşısı, akp aşı fabrikamızı kapamadan önce bizimde ürettiğimiz klasik aşı. 100 yıldır bu aşıyı kullanıyoruz zaten, kobaya, denemeye ihtiyaç yok. Kimseye vermeme sebebini bilmiyorum tahmin edebilirim. Vaka sayısını sıfıra indirdikten sonra, dışarıdan gelenler sebebi ile arada sırada vaka çıkıyordu. Sınırları TAM kapamadan, virusten kurtulmanın tek yolu herkesi aşılamak. Tamamen ihracata dayanan ekonomisi sebebi ile sınırları tam kapatamaz. Onu anlamış olmalılar.
Haberlerde en önemli konu yellen'in faiz sinyali. "Aslında biraz daha yüksek bir faiz ortamının oluşması hem toplum hem de Fed açısından bir artı olacaktır" demiş.
Açık olan asya borsalarında sorun görünmüyor, USD/TL fırlamamış, CDS yerinde, altın çakılmamış, abd 10 yıllıklar düştüğü yerde duruyor fırlamamış.
Önemli olan avrupa ve abd piyasaları açıldığında ne olacak. Bu faiz sinyalinin piyasaya etkisi akşama doğru kesinleşir. Şimdilik sorun yok. :)
Gökdelenden düşmekte olan adam "şimdilik iyi gidiyor" demiş, umarım durum öyle değildir. :)
ben de diyorum bu Çin neden aşılamada çok geride ama diğer yandan corona vakaları da çok fazla değil tolere edebiliyorlar var bi çakallık. Yalnız bu sinovac'ın da alaverelerinden çok bahsedildi sosyal medyada siyonistlerinkiyle karşılaştırınca ikisi de masum görünmüyor ya da biz ülkece çok komplo teorisyeni olduk.
Geçen hafta son günlere doğru BIST de düşüş, USD de yükselişin silkelemeye benzediğini ancak BIST abd andeksine paralel hareket ettiği içinde silkeleme demiyeceğimi söylemiştim. TR için ciddi kötü bişey yokken BIST düştü USD yükseldi. Eğer önümüzdeki günlerde USD düşer BIST yükselirse silkelemişlerdir diyeceğim demiştim.
Ancak yinede şüphede kalmıştım çünki abd endeksleri ve abd haberleri ön plana çıkmıştı. Batıdaki hareketlere paralel gitmişti.
abd faiz sinyaline rağmen bugünde yükseliyoruz. Eğer hala silkelemeye devam etselerdi bugün BISTi kırmızı USD yide 9.0 üzerinde açmışlardı.
Geçen haftaki düşüşlerin silkeleme olduğu ihtimali çok arttı. Aşağıdan kapadığım kontratlarla kaldım. Genelde Temelle hareket eden ben kapadıysam, yüzbinlerce kişide az yada çok kapamıştır. Silkeleme amacına ulaştı demektir. Geçen haftaki olayada silkeleme kararı verdim. Pandemi başından bu yana YERLİ BÜYÜKLERİN silkeleme sayısı 7 oldu.
siyonist kanalda korku yüklemeye devam ediyor. "yellen faiz sinyali verdi, 2013 deki gibi yine çakılırmıyız ayvayı yermiyiz" diye ısrarla konuk diye çıkardıkları şebeleklere soruyorlar. siyonistlerin kadınlarısa sabahleyin ağıt yakıp "2013 de ayvayı yemiştik vah vah vah" diye ağlaşıyorlardı.
Hep ne derim. Olay aynı olsada zemin aynımı.? Şartlar aynımı.? Zemin aynı değilse, aynı olay aynı sonucu doğurmayabilir.
10 gün sürekli yağmur yağmış, toprak derinliğine yumuşamış, üzerine 150 km hızla rüzgar esince dev kavak devrildi.
Sonraki yıl hava kuru toprak kuru, 150 km hızla rüzgar esince dev kavağa hiç bir şey olmadı.
Kavak aynı, rüzgâr aynı ama zemin farklı. Sonuç aynı olmadı.
2013 le 2021 in şartları aynımıki FED faizi aynı etkiyi yaratsın.
İki dönemi karşılaştıralım.
O dönemki TR ve dünya siyasi şartları ile şimdiki aynımı.?
O dönem TR de bulunan sıcak para miktarı ile şimdiki aynımı.?
O dönemki para piyasaları seviyesi ile şimdiki aynımı.? F/K lar aynımıydı.?
O dönemki USD nin önündeki çıkacak yer miktarı ile şimdi ki aynımı.?
O dönemki BIST deki batılı parası ile şimdiki batılı parası aynı miktardamı.?
O dönemki BISTin gelişmekte olan piyasalara oranı ile şimdiki aynımı.?
Buna benzer bir sürü soruyu cevaplamak gerekiyor. Sonra açıklamanı yapmak gerekiyor. İşin yoksa bu soruları cevapla. Bir tek USD ye baktım, 2013 de USD/TL 1,75 civarındaymış. TL normalden çok daha değerliymiş. Üstelik 2013 tamda akp ile aynı yolda yürüdüğü CIA elemanı fetullahın ülkeyi paylaşma kavgasına girdiği dönem.
Karşılaştırma için bayağı vakit ayırmak gerekiyor, uğraşmayayım şimdi.
Son durum: Bir miktar long devam. Geçen hafta tırsıp kapadığım kontratların bir kısmını bugün epey yüksekten yerine koydum. siyonist kanalların korkutması bende biraz işe yaradı.
üstadım bu yabancılar %5-10 maldan çıksalar bizim elimize kağıtları çok fena tutuşturmaz mı hep o ihtimal beni gıcıklandırıyor son zamanlarda eskiden nedense öyle bir ihtimali hiç düşünmezdim siyonist karıları mı başarılı oldu acaba haberlerde hep benzer tatavayla.
Sahte haberlere dikkate tmek lazım. Batılıların kara propaganda üreten servisleri var. Doğru haberle yanlış haberi ayırabilmek lazım. Sinovac hakkında hangi haber üretildi bilmiyorum ama batı üretimi yalan haber olabilir. Batı üretimi aşıların kötü yanlarını gizlemeye çalıştılar, doğu aşılarının kötü yanlarınıda öne çıkarıp abarttılar. Para ile yalan bilgi veren tonla sağlık kuruluşu, dernek ve doktor var.
Bu sorunun benzerini sormuştun, bende cevaplamıştım. Şunu bilmek lazım. BIST deki büyük oyuncular operasyon yapacakları zaman medyadan destek alıyorlar. Medya ya herşeyi çok kötü göstermeye çalışıyor, yada olduğundan daha iyi. Medya tamamen çıkar gruplarının elinde onu unutmamak lazım. O TV lerde gördüğünüz kadınlar erkekler, sizi soymaya çalışan, geleceğinizi çalmaya çalışan çıkar gruplarının ön yüzleri. Onlar dostunuz değiller.
Henüz 200 milyon avro verilmediği için şu an ben dostunuzum ama 200 milyonu alınca direk hırsız soysuzların arasına karışıp uşak olacağım ve size yalan haber vereceğim ona göre hazırlıklı olun. Uşak olunca TV lerdede görünürüm, kamu ve özel sektör dev şirketlerin yönetim kurullarından beslenirim. Direk sülük olurum yaw, kanınızı emeğinizi emecem, hah hah şimdiden keyfim yerine geldi. [emoji28]
öhhö. Bunlar hayal ürünü gerçekle alakası yok. Yinede 200 milyon AVRO su olanlar arasın telleşelim. :cool:
üstadım öyle bir ülkede yaşıyoruz ki çocukluktan itibaren siyaset konuşuyoruz, belki ortalama bir ABD'li hayatında derin devlet kavramını duymamışken biz her şey de komplo teorisi üretmeye çalışıyoruz, tıp sektörüne güvenmeyip dr.larla cebelleş oluyoruz, paramızı enflasyondan korumak kaptırmamak adına alanımız olmasa bile ekonomi alanına kasıyoruz velhasıl işimiz zor pimpiriklenmem o yüzden. güççük yatırımcının yüzü gülür mü?
4 gün önce bu yazıyı yazmıştın. O anda ne cevap vereceğimi bilemediğimden cevap verememiştim. Yazıya bakınca, birileri tarafından korkutulduğun açıktı. Bende biraz tırsmıştım doğrusu.
Şu an endeks biraz yükseldiğinden, korku salanlar biraz kenara çekilmişlerdir umarım diyeceğim ama sabahleyin siyonist kanallar bu seferde faiz üzrinden korku salıyorlardı.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neticede dünya piyasası siyonist güçlerin elinde. İstedikleri zaman bizim gibi sömürge ülkeleri aşağı yada yukarıya taşıyabiliyorlar.
Ekonomik veriler düşüşü desteklemiyor. Ama siyonist isterse endeksi düşürür, USD yi çıkarır. Bunun hesabını tahminini yapamayız, onlardan biri olmamız gerekir ne olacağını bilmek için.
Bu duruma çok gıcık oluyorum, son 2 cezam kırmızıda beklerken, telefona bir anlık göz atmış olmam,konuşmamışım etmemişim. Kırmızı da arkama yanaşan bir ambulansa yol verdiğimde de ışıkta geçme cezası yazmışlardı. Göz göre göre kusur işleyene ceza yazmıyorlar ama istediklerinde gözünün üstünde kaşın var diyerek para kesiyorlar. Adaletsiz adi bir sistem. Gerçek anlamda bir kusurum olduğu zaman hiç ceza yemedim. Polisin, onlarca kameranın olduğu U dönülmez bir kavşaktan yardıra yardıra U dönüşü yapmışım ceza yok,neredeyse kol saatine baktım diye ceza yazıyor. Yaz kusurlu olduğum yerdekine, gidip helal olsun diyerekten ödeyeyim. Aklıma gelince tepem attı yine.
Piyasa için son yazdıklarımdan sonra, neden oturup seyrediyorum ki diyerek dolarda short girdim. 8.56 - 48- 33 gibi seviyeler belirledim, bu seviyeleri takiben kademeli olarak çıkmayı düşünüyorum. Sonrasında 8.70 lerden verdiğim longlarımı geri almama müsade etsin yeter. Altında da ons 1886 aşağısından longlarıma ek yaptım. 1913-15 görse bereket versin diyip büyük kısmını satarım. Bist umut vaad etse de birçok hisse patates, hisse seçimi zor geldi. Long yönde de düzgün kar etmeyi beceremiyorum, becersem de 2 lokma yiyeceğimizi burnumuzdan getirmeden vermiyorlar. Evdeki hesap çarşıya ne kadar uyacak göreceğiz artık.