neden 10 sene sonra ne olacak ki?
Printable View
ben yenilerdenim ama ne yalan söyliyim hiç kanım kaynamadı.Demirperde ülkesi hisseleri gibi..:oleyo: 10 sene sonra kim öle kim kala..Yalnız şu da var.Bu hisse sanırım borsanın temel hisselerinden hani şu sağlam dedikleri türden.İşlemlerine baktım biraz bildiğin spek hissesi gibi işlemler var..Dmek ki borsanın geneli böyle olmuş.O yüzden de herkes dövize altına mevduata kaçıyor.
22 TL olduğu zamanlardan beri sürekli takip ederim ara ara girer çıkarım. Bir kere 80 den 20 lere gittiği harekete yakalandım 2 sene sürdü sanırım ama yine kar ederek çıktım.
Bu hisse iyidir begenmeyenler spor hisselerine[emoji6]
10 sene diyen arkadaş atıyor. Sağlaması basit açın grafiğe bakın...
Tesekkur ederim ttrak in temettulerini baska sirkete ekleme yapacaktim bu is alanina da eklemlenmesi tekrar hisseye dondurme notumu almisim defterime...
Yabanci ortak var diye bunu tutup tumosani satmistim 2012 de iyi yapmisim gerci tumosan da aonra yurudu gitti de o sallantili hali bekletmezdi beni zarar edebilirdim;)
Tesekkur ederim bilgiler icin.
Sanki finansallar fabrikalari buyutmek icin musait gibi duruyor.Bu is makinalari icin bir bant eklendigini hatirliyorum.ayrica bir fabrika ihtiyaci olur mu bilemiyorum hayal ediyorum sadece...
Ytd
Türk Traktör Ankara’daki modernizasyon yatırımı kapsamında 754 milyon 605 bin liralık teşvik belgesi aldı. Yatırım ile yıllık 48 bin adet komple aktarma grubu ve 500 adet Beko Loader üretimi gerçekleştirilecek.
https://www.dunya.com/ekonomi/cinerd...-haberi-632159
Ağustos ayı traktör satış verileri gelince yazalım:ok:
#Ttrak Ağustos ayı satış verilerini açıkladı
Ağustos.... :2021
İç satış....: 1.352
Dış satış.:....750
Üretim....: 2.626
Teşekkürler Sn. Sea
Bu sonuca göre ilk 8 ayın en düşük satış adetleri.
Geçen sene Ağustos ayında 2496 adet satılmış.
Bakkal hesabı ile ;
1. çeyrek toplam 13008 adet traktör satılmış 348 milyon kar geldi.
2. çeyrek toplam 12205 adet traktör satılmış 260 milyon kar geldi.
3. çeyrek şu ana kadar 5677 adet traktör satılmış. Eylül ayını bilmiyoruz henüz ama muhtemelen 3. çeyrek genel toplam satış adeti 2. çeyrekten düşük gelecek.
Bir de iş makinası satış adetlerini niye ayrı paylaşmıyorlar acaba ? Ya da bunların içinde mi bir fikri olan var mı?
Ufaktan bir giriş yapmıştım bugün kurşunları attık buraya. Klasik düşüş yaşarım ilk girdiğim günlerde... Genelde düşerken girdiğim için sanırım [emoji57] Hadi hayırlısı diyelim...
Standart bozulmadı girdiğimiz gibi düşürdük ama sorun yok maliyet dusurecegiz. 155 lere kadar inebilir insin bakalım ytd.
160.2 den döndü kopartamadik biraz daha[emoji57]
Şirkete sorduğum sorular ve gelen cevaplar:
1 - Türk Traktör’ün, yarı iletken veya herhangi bir tedarik sorunundan dolayı üretim faaliyetlerini yavaşlatması ya da üretim faaliyetine ara vermesi sözkonusu mudur?
- Tedarik zinciri bu aralar eskisi kadar verimli çalışmamaktadır ancak herhangi bir duruş planlanmamaktadır
2 – 05.07.2021 tarihli KAP bildiriminde, Ankara Fabrikasında 3 yıllık bir modernizasyon yatırımı yapılacağı belirtilmişti. Bu modernizasyon süreci sonunda traktör üretiminde bir kapasite artışı olacak mı? Bahsedilen modernizasyon yatırım süreci ne zaman başlayacak?
- Bu yatırım teşvikleri zamanı geldiği zaman yenilenen yatırım teşvikleridir. Geçen sene de Erenler fabrikamız için alınmıştı. Açıklanan yatırım teşviği rakamının hepsini harcamak gibi bir yükümlülüğümüz bulunmamaktadır. Yatırımlarımız yatırım teşviklerinden bağımsız olarak ilerlemektedir ve kapasite artışı olmayacaktır. Yatırımların büyük bir kısmı traktörlerin daha verimli şekilde üretilmesi konusundadır.
BEŞ kez 160.00'ı görmüş, burası dip diyebilir miyiz?
Bence diyemeyiz dibin de dibi vardır her zaman... Bir sene önce 80 liranın altındaydı bu hisse ve iki sene önce 30 civarıydı...
Hatta üç dört sene önce 85 lira civarından 20 küsüre kadar düşmüştü. Uzun süre süründürmüştü... Yani ne olacağı belli olmaz... İhtiyacınız olan parayı bağlamayın bu hisseye...
Sağlıklı bir düşüş gelmedi bana bu düşüş hadi hayırlısı...
Ağustos ayı verileri pek hoş gelmedi, sanki döngünün sonuna mı yaklaşıyoruz? Şirket hakkında bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Ağustos 2021'deki satış rakamları son on beş aydaki en düşük rakamlar zannedersem. Şirketin temeli ve bunun nedenleri hakkında detaylıca yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim ancak olumlu bir durum olmadığı aşikar.
Şirketin geçen sene üçüncü çeyrekte 200 milyon, son çeyrekte 416 milyon net kârı görünüyor. Eğer satış rakamları Ağustos'taki gibi devam eder ve önümüzdeki iki çeyrek kâr rakamları iyi gelmezse, mevcut satış baskısı sürer diye düşünüyorum. Şu an f/k 7 küsür, sanki düşük gibi görünüyor ancak kötü gelebilecek kârlar neticesinde f/k 10 seviyelerine yükselebilir (o yüzden aldanmamak lazım). İşte bu senaryolar gerçekleşir mi gerçekleşmez mi, onu şirketi daha iyi tanıyan, şirketin faaliyetlerini daha iyi bilen birisi bize anlatabilir.
Teknik olarak bakıldığında, iki buçuk aydır tutunduğu 20 dolar seviyelerinden uzaklaşması iyi olmadı. Durum pek iç açıcı değil. Eğer 150 TL civarlarında tutunamazsa 130 TL gündeme gelebilir ki bir önceki paragrafta söylediklerimle beraber düşünülürse, çok da uzak bir ihtimal değil gibi duruyor.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Ağustos ayında 2 hafta bakım arası vardı satışların düşük gelmesi normal, eylül ayı satış verileri bu yüzden çok önemli 4k civarına tekrar gelmezse işlerin bozulmaya başladığını düşünmek normal olacaktır. yıl sonu için 4 ay kaldı şirketin kendi hedefi 46k zaten şu ana kadar sattığı 30,3k 15700/4= 3925 adet ortalama ile 4 ay satış yapması lazım fiyatlar üzücü, bu ay o yüzden kendi adıma çok önemli yıl sonu satış hedeflerinin gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinin projeksiyonu olacak benim için.
Temmuz ayı bayram nedeniyle ,Ağustos ayı planlı bakım nedenyle üetim ve satış düşük geldi. Eylül ayından itibaren satışlar nırmale dönecektir. Hala satışlar çok iyi gidiyor. Siparişler önceden alınıyor. Yıl sonunda planlanan 46 bin adet satış mutlaka yakalanacaktır dedi şirket.Eğer duruşlar olmasaydı hedef aşılacaktı derler. Merak etmeyin yani işler iyi gidiyor.
https://i.hizliresim.com/25p4dw3.png
grafikte oyuncuların alış ve satış noktalarına işaret edilmiştir.
hissedeki dip yada zirve noktaları için şurası diptir burası zirvedir demek bana göre hatalı bir yaklaşım.
oyuncuların beklentileri ve hissede kalış süreleri değişik satış ve alış noktaları oluşturabiliyor.
Ciftci öldü bitti deniyor da bu traktorleri kim aliyor.ihracati ne durumda?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist30 hikayesi hisseye yarayacaktır. Eylül ayı üretim verileri ile 2020 nin satış rakamları geçilir diye umuyorum.kalan üç ay şirket açısından yeni bir beklenti doğurur ytd...
Yakında yatırım şirketleri tahminlerini aşşağı yönlü revize etmeye başlarlar. Tahminler ile güncel tutar arasında makas çok açıldı bakalım neler bekliyor bizi... Genellikle maliyetler çok düşük hatta sıfıra yakın olduğundan rahat bir çok yatırımcı o yüzden tepki alımı da gelmiyor diye düşünüyorum... Daha da assagilara iner hissi yaratmıyor değil ama şu var ki eninde sonunda yine çıkar. Biraz bekletir, yıldırır ama çıkar... Ytd.
Yatirimci maliyetleri düsük deniyor.olabilir.O zaman su aklina geliyor insanin.Bu kagit 240 tl yi gordu...yani 150 / 240 arasi girenlerde olmustur bu kagida..yilin son 4 ayi sirket icin beklentilerin gerceklesmesi durumu olumlu yone cevirir
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zor çevirir çünkü o yola girdi bir kere...fk ve pd/dd ortada... Uzun süre surundurecektir çünkü onu destekleyek bir piyasa da yok şu anda... Neyse toparlaması umudumuz ama kişisel görüşüm bu... Bende portfoyumun %50 si ile aranizdayim. Düştükçe aldım ama artık almam... Ekurisi froto da aynı hareketleri yapıyor...
Bugün de eksi kapatacağız elhamdülillah..
iyi geceler herkese.halka arzından beri ttrak hissesindeyim elimde birçok aracı kurumdan fazla ttrak hissesi var ttrak şimdiye kadar beni hiç yanıltmadı normal olagan hareketlerini yapıyor 240 tl yi gördügü zaman 6 veya 7 ay içinde 150 tl ye kadar inecegini tahmin ediyordum aracı kurumumda beni teyit ediyordu grafikler bunu ikaz ediyordu velhasılı kelam hisse normal hareketlerini yapıyor sonra hiç ummadıgınız zaman içinde gercek degerini bulacaktır.sıkıntıya panige gerek yok bunlar kesinlikle yatırım danışmanlıgı degildir sadece uzun vadeli düşünün herkese hayırlı kazançlar dilerim