ayasofya'nın açılması hepsinden önemli özel bir gündü...ama keşke orda da tedbirlere uyulsaydı.
Printable View
6,85 seviyesinde 1 ay süreyle sabit tutularak ülkeden çıkmak isteyen yabancı yatırımcıya kısmen ucuz sayılacak seviyeden dolarları verildi.
adam zaten borsadaki kağıdı çok ucuza satmış yani fazla kar etmemiş. hatta zarar yazmış.
bir de üstüne pahalı dolar alıp alıp ülkesine giderse bir daha o yabancı ülkeye gelmez. :)
haliyle adamı ülkesine gönderdirken uygun bir dolar kuru ile maliyetlendirmek gerekiyordu. ve 6,85 seviyesi 1 ay öyle tutuldu.
benim o dönemden çıkardığım sonuç bu. yanlışım varsa ya da eksik ise tamamlayın :)
Günaydın güzel yurdumun insanları, yıllardır takip ederim, yazmak bugüne nasipmiş, herkese bol kazançlar
Başkanım Ankara öyle olabilir, doğrudur illaki. Aslında Ankarada yaşadığımdan öyle olmasını da umut ediyorum.
Ama diğer iller ile devamlı görüşüyorum, ilk elden bilgi sahibiyim. Son 2 haftada %40 artan sayılar var, hastaneler full. Ve Başhekimlerin hepsi umutsuz, daha kötü olacak derler. Umarım olmaz tabii.
TÜİK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ EKİM AYINDA 92.8 OLDU (ÖNCEKİ AY: 88,5 ) - TÜİK
:he:
diğer ülkelerde dolar ne durumda bize ettikleri tecavüz kadar var mı?
pandemi'de fed faizleri sıfıra çekince burada dolar artık çöp dolar/tl 5, bist 200bin hedefi verenler vardı. (artık yoklar)
dolar artsın ihracatımız patlar, turist akın eder diyenler vardı. (dolar 8,23 ama diğerleri gerçekleşmedi)
ben de o ara aşağıdaki hikayeyi koymuştum buraya.
Moskova bozgunundan sonra, Elbe Adası'na sürülen Napolyon bir fırsatını bulup kaçar...
Haber duyulunca Paris gazetelerinin manşeti şudur:
"Canavar Elbe'den kaçtı."
İkinci gün "canavar"dan vazgeçmişlerdir:
"Napolyon Elbe'den kaçtı."
Giderek manşetler, başlıklar değişir:
"İmparator Paris yolunda!"
Ve Paris'e bir gün kala başlıklar şöyledir:
"Haşmetmeab bugün Paris'te!"
şey....ben diyeyim 10 kaplan; siz deyin 100 kaplan gücünde.
TSKB yine tavan gibi
hahahahah dolar arttıkça milletin ekonomiye olan güveni artıyor la herkes mi dolarda
https://onedio.com/haber/camiye-cevr...patildi-939267
bize bunlarla gelin
hadi hep beraber cuma günü bekliyorum
hüloğğğğğğğ
doalrı elimize mi vereceklerdi demişti sabah bi ekonomist
Benim tasarruflar dolar. Ama insan üzülüyor sürekli gelirimiz tl. 10 birim ihracat yapmak icin 7 8 birim ithalat gerekiyor. Fakirlesmekten baska hic bir seye yaramiyor. Ornek dünyada bir sürü. Bu kafaya göre venezüella dünyanın en rekabetçi kuru. Petrol bile ihraç edemez haldeler.
Zamaninda desteklemistir simdi elestirir haklidir saygim sonsuz herkes akp li diye elestirilmez
Ama hala su şartlarda bile savunmak cok kotu bir durum
Bir de gizli gizli savunan var bir kisi :kahkah:
Şu aralar bir ülke ekonomisi nasıl yönetilmez dersi veriliyor, bunlardan sonra gelenlerin işi zor olacak ama daha da kötüsü olamaz diye düşünüyorum.
ohooo işimiz var....
mesela beni de rahtsız etmiyor...
ama 9 filen olursa markeettten beslenmek yerine
15 Kg Pro Plan kuru mama daha besleyici ve sağlıklı olur..
banglades olmuyoruz
alım gücü bakımından gezegenin en dibi oluyoruz.
İşşizlik faizden artmıyor... :)
ama başka şeyler artacak...
mesela hapis süresi/ (mal/asgari ücret) rasyosu...
yüksek kur yüksek faiz işşsizlik yüksek suç yüksek sefalet
her alanda pik.... :kahkah:
3 ün biri
yakın vade lönk again.
gemi, tam yol buz dağına doğru gidiyor.kimse de bir şey yapmıyor.akıllar dumura uğramış durumda.
en sinir olduğum ve kişideki ezikliğin göstergesi ifade. büyüklerimizin bildiği var,ifadesidir.
inanın kimsenin bir bildiği yok.
Albayrak: Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor! Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi.
nankörler diyor kısaca... :)
92,8 ne...
son çare
sex sanayisi kurtuluş diye kaktırmasınlarda..
taylandla rekabet edermişiz..
Tegede denen teneke de dolarcilara laf atıyordu haftalardir
Dün graflanan Aselsn lar 100 kademe alıp bıraktık , badem robotu sakat.
Piyasa sıkıntılı vur kaç.